NBA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5w0rdf15h
Kilenc mérkõzést játszottak le az észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság legutóbbi játéknapján. Érdekesség, hogy a találkozók közel fele után a vendégcsapatok örülhettek.

A nap rangadóján a keleti Konferencia harmadik helyén álló Indiana Pacers fogadta a nyugati harmadik Los Angeles Clipperst, s gyõzte le simán 22 ponttal. A kisebbik Los Angles-i gárda kitûnõen rajtolt az idei szezonban, ám az utóbbi idõben kissé megtorpantak, s vereséget vereségre halmoznak, ennek ellenére még mindig vezetik saját divíziójukat.

Velük szemben viszont a Nyugati Konferencia listavezetõje, a San Antonio idegenben is tovább menetelt. Igaz, mostani ellenfelük a New York Knicks az egész mezõnyt tekintve a harmadik leggyengébb. Ez meg is látszott az eredményen, hiszen a vendégek 13 ponttal gyõztek.

A divízió-vezetõ gárdák közül a már említett Clippersen és San Antonión kívül a Minnesota is pályára lépett és gyõzött hazai pályán 19 ponttal a New Orleans ellen.

\"You tried your best and you failed miserably. The lesson is, never try.\"

zaki
igen, mivel én nyitottam a témát 😄 de attól még nem vagyok házigazda

KeKKSZike
Pedig a TE neved van kiírva! 😄

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

grizzly21
bocsi h szétoffolom a topikot, de milyen bokaerõsítõ gyakorlatokat csináljak h ne nagyon menjen ki többet?

FrezeR
egyébként ilyen bravúrnál ha birja még a játékos akkor az edzõ helyében én hagytam volna "dobálózni" még egy negyedet és akkor összejött volna 70-75 pont akár😊

FrezeR
amikor elolvastam a hireket ma és láttam, hogy dobott 62 pontot ennyit tudtam szólni..bahh 😊 Tény, hogy sokat önzõzik de inkább a jó játéka az amit figyelembe kellene venni. talán egyszer õ is rájön, hogy együtt könyebb nyerni mintha magában verne meg egy csapatot. de amig ilyen teljesitményre képes addig elég ha berámol 40-60 pontot egymaga ugyis nyernek😛

zaki
nem 😄

5w0rdf15h
te vagy a házigazda, nem?

zaki
én nem tudom

5w0rdf15h
bannert nem rakod vissza?

zaki
<#wow1><#guluszem1><#eljen><#worship><#taps>

5w0rdf15h
Hát talán azé me a nagydarab folyton szivatta 😄DD

KG21
csak éppen õnagysága nem tûrne meg még egy "olyan jót" maga mellett, nem véletlen maradt egyedül, nincs az a marha, aki mellette akarna játszani <#hehe>

AMD FX6300 | MSI HD7850 2GB OC | 8GB DDR3 1600

5w0rdf15h
Teljesen egyet értek, aki képes ilyen játékra, annak nem fikázni kell a teljesítményét, hanem szerválni mellé még egy ilyen jót és akkor megvan a bajonki gyûrû 😄D
Na meg a közönség ha ilyen KOBE SHOWt lát akkor hülye lesz elmenni.
Kár h mi nem csodálhatjuk meg a játékát, sajnos idén nem közvetítenek Lakers meccset, pedig azt bármikor megnéznám 😄D

Mincsi
amen.

Rush!

egypszichonauta
tessék mondhatják hogy nem passzol kobe,de kérdem én minek ha 33perc alatt dob 62 pontot!!!és méghogy nem megy a lakersnek uóbbi 10 meccsbõl 8at megnyetek!óriási játékos kobe és aki ezzel nem ért egyet annak köze nincs a kosárlabdához.pont.

5w0rdf15h
Kobe Bryant pályafutása talán legjobb mérkõzését játszotta mára virradóra az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 50. játéknapján. A Los Angeles Lakers hátvédje egyéni karriercsúcsot jelentõ 62 pontot dobott a Dallasnak a STAPLES Centerben, a kaliforniaiak pedig 112-90-re legyõzték a vendégeket.
Mindössze harminchárom perc elegendõ volt Kobe Bryantnek ahhoz, hogy pályafutása legjobb teljesítményét nyújtsa. A Los Angeles Lakers játékosa egyszerûen feltartóztathatatlan volt, 31 dobásából 18 a gyûrûbe hullott, 25 büntetõjébõl huszonkettõt bedobott, és végül 62 ponttal zárt a Dallas elleni, 112-90-re megnyert mérkõzésen.

Bryant korábbi legjobb eredménye 56 pont volt, amelyet még 2002. január 14-én dobott a Memphis ellen. A 62 pontos teljesítmény természetesen idénycsúcs az NBA-ben.

Szintén párját ritkító bravúr, hogy Bryant a harmadik negyedben 30 pontot szerzett, ami ugyan nem abszolút NBA-rekord, de a Lakers történetében mindenképpen az. A ligában George Gervin tartja a csúcsot, õ 1978-ban 33 pontot rámolt be egyetlen játékrész alatt.

Ezek után nem csoda, hogy a kaliforniaiak úgy elverték a Dallast, mint jég a határt, volt úgy, hogy 35 pont különbséggel vezettek a harmadik tizenkét percben.

Bryant mellett egyébként a Lakersben senki nem érte el a tíz pontot, azonban a pályán lévõ 11 játékos mindegyike dobott legalább egy kosarat.

A Dallas Mavericks – amelyben Dirk Nowitzki 18 pontot szerzett – egyetlen egyszer sem vezetett a mérkõzésen.

A Los Angeles Lakers az utóbbi tíz meccsébõl nyolcat megnyert.

A többi találkozóról címszavakban:

Megszerezte a huszadik gyõzelmét a Detroit Pistons, amely 87 százalékos teljesítménnyel továbbra is a legjobb az egész ligában. A michiganiek az utóbbi tíz mérkõzésükbõl kilencet megnyertek.

Az Auburn Hills-i csarnokban a Pistons a portlandi Zach Randolph 37 pontja ellenére is 93-89-re legyõzték a vendégeket.

A Milwaukee Bucks hosszabbításban verte 109-107-re a bajnoki címvédõ San Antoniót. A Spursnek ez volt egymás után a második veresége.

A játéknap érdekessége, hogy nyolc találkozóból mindössze egyszer született vendéggyõzelem.

KeKKSZike
Félelmetes ez a Kobe!! 😄 😄 Egyszerûen eszméletlen, hogy mit tud Kobe! Jordan is dobott egyszer Boston ellen ennyit!

Kobe-ba azt szeretem, hogy Õ legalább dob(!) 62 pontot, nem zsákol, mint LeBron! És legalább nyert a Lakers! 😄 😄

KG21
Kobi 62 pont, és nem játszott a 4. negyedben 😄DD Nem irígylem a csapattársait 😊

KeKKSZike
zaki indította a topic-ot, nem?!

Õ pedig sokat szokott fent lenni, meg modi is ha jól tudom...

Slow
tudom, az a tárhely megszûnt, lejjebb belinkeltem az új bannert, kéne házigazda, aki berakja...

grizzly21
The requested URL /sadpanda/nba/sg_nba_banner.gif was not found on this server.

Slow
banner már van, házigazda nincsen....

grizzly21
szívesen csinálok egy Kevines képet😊

KeKKSZike
Mikor lesz banner?

5w0rdf15h
Pedig Bernie Bickerstaff, a Bobcats edzõje úgy küldte pályára fiait, hogy ha tökéletesen játszanak, megszorongathatják a remek formába lévõ Pistonst. Ó, persze.

Ehhez képest a Charlotte játékosai valami elmondhatatlanul pocsék kezdést produkáltak, az elsõ 21 dobásukból mindössze hat ment be, és sokat ezután sem javult a helyzet. Így aztán sikerült a csapat történetének legrosszabb félidejét összehozniuk, mindössze 26 pontot összeügyetlenkedve.

"Amit a találkozó elején mûveltünk, az a Bobcats történetének legrosszabb teljesítménye volt. Csak lenyûgözve bámulták a Pistonst a fiúk ahelyett, hogy játszottak volna" – morgott Bickerstaff is, akit egyébként két perccel a félidõ vége elõtt két technikaival el is zavartak a bírók a kispadról, miután hevesen reklamált egy bírói ítéletet – de legalább nem kellett csapata vergõdését tovább néznie. "Két oka volt annak, hogy így kiborultam. Az egyik, hogy a játékosaim egyáltalán nem hajtottak, a másikat viszont megtartom magamnak, nem akarok még büntetést is fiztetni" – utalt finoman a játékvezetõk ténykedésére a mester. "Bocsánatot kérek a szurkolóktól, szégyelljük magunkat" – szabadkozott Primoz Brezec, a Charlotte szlovén kosarasa is.
A Pistonsnak viszont nincs sok gondja: 18-3-ra állnak, vezetik a ligát, és minden sikerül nekik. "Még soha nem voltam ilyen jó formában, remekül tudom irányítani a csapatot, tudom, ki merre fog futni, hova adjam a labdát. Nagyon jól megy, na" – jelentette ki Chauncey Billups, a Pistons 21 pontot és 12 asszisztot termelõ vezére is, aki mellett a két Wallace, a tíz pontos és tíz lepattanós Rasheed, és a 13 pont mellé ugyanannyi lepattanót szerzõ Ben is dupla-duplát csinált.
Az Indiana Pacersben, úgy tûnik, már meg is van az elvágyódó (bár magát kétnaponta meggondoló) Ron Artest helyettese az elsõéves Danny Granger személyében. A 22 esztendõs zöldfülû idénycsúcsot jelentõ 12 pontot dobott a New York Knicks ellen a második félidõben (mondjuk az elsõben egyet sem, de akkor még nem is szerepelt sokat), de amellett, hogy jól dobott, védekezésben is brillírozott: hogy mást ne mondjunk, az utolsó negyedben három dobást is blokkolt, egyet 91-91-es döntetlennél. "Danny volt a siker kulcsa" – méltatta ifjú csapattársát, a 31 pontjával a 102-96-os sikerben éppenséggel maga is eléggé jelentõs szerepet vállaló Jermaine O'Neal.

Slow
hidd el, hogy hollywood elég sznob csapat ahhoz, hogy a sikert kövesse...😊

5w0rdf15h
a fenéket, a tegnapi meccsen is ott ûltek, mer valszeg szeretik nézni a Kobe showt 😊)

Slow
a mondatodban a "még" szócskát kell hangsúlyozni 😉

Iori
big ben minden második FTje homály 😄

I love this game!

5w0rdf15h
Azé nem minden sztár ment át Clippers rajongónak, Bruce Willis és Andy Garcia még mindig Lakers drukkerek 😄DD

KG21
sok más NBA játékost láttam már homályt dobni, ez nem olyan kirívó eset, legutóbbi közvetítés alatt pl Diopnak sikerült ez a bravúr. Amúgy én is dobtam már homálybüntetõt egy meccsen, égett is a pofám rendesen 😊)

egypszichonauta
na ezé csak megy a lakersnek,láttátok amikor clevelandi varejao gyerek büntetõbõl egy szépívû homály(j?)t dob,a reklámokban és az nba action i love this game rovatban mindig mutatják de ebben a rovatban mindig vannak poénos jelenetek,érdemes nézni

5w0rdf15h
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján a Washington Wizards a Los Angeles Lakershez látogatott, ám vereséggel hagyta el a pályát. A fõvárosiak - mint ahogy több másik csapat - sem bírtak Kobe Bryanttel, aki 41 ponttal örvendeztette meg a Lakers szurkolótáborát, leginkább a harmadik negyedben volt termékeny, ekkor 18 pontot dobott. Eddie Jordan, a washingtoniak edzõje szerint csapatának jóval energikusabban kellett volna játszania, mert így törvényszerû a vereség.

Nagy napot fogott ki az Atlanta Hawks, amely a New York Knickset gyõzte le. Joe Johnson karriercsúcsot, 36 pontot dobott, de az egész együttes jó dobószázalékkal hajigálta a kosarakat: a dobások 63.2 százaléka célt ért, s ez bizony idei csúcs. Igaz, az Atlanta dolgát megkönnyítette, hogy a New York centere, Eddy Curry bokasérülés miatt nem léphetett pályára.

A Golden State Warriors csapata tripláival tûnt ki Torontóban, egészen pontosan 17 alkalommal dobtak hárompontost. A Torontón még az sem segíthetett, hogy az edzõje által két napja erõsen kritizált Charlie Villanueva most megrázta magát, és 18 pontot szerzett.

Hosszabbítás után gyõzte le a New Jersey a Denvert, Vince Carter 34 pontot dobott, Richard Jefferson neve mellett is 21 pont állt a lefújás után, s ráadásul ötöt a ráadásban szerzett. De hogy a hosszabbítást elérjék, szükség volt Jason Kiddre, aki 11 másodperccel a vége elõtt egy remek hármassal döntetlenre hozta a mérkõzést.

Továbbra is veretlen Pat Riley a Miami kispadján, amelyben most is villogott Shaquille O'Neal, aki 21 pontot és 13 lepattanót szerzett. Remekül játszott Dwyane Wade is, aki 32 pontot ért el. A Miaminak segített, hogy Allen Iverson nem volt teljes értékû harcos az elsõ két negyedben sérülése miatt, sõt Kyle Korver is kidõlt.

5w0rdf15h
36 pontos Richard Hamilton vezérletével 16-3-ra javította gyõzelem-vereség mutatóját a Detroit az NBA-ben, ezzel a 2004-es bajnokcsapat továbbra is a legjobb mérleggel büszkélkedhet a ligában.

A Pistonsnál Chauncey Billups 28 ponttal és 19 gólpasszal járult hozzá a sikerhez, utóbbi mutatóban ezzel õ a legjobb az egész NBA-ben a 2005–2006-os szezonban.

A michiganiek egyébként beállították a saját rekordjukat, hiszen korábban csupán egyszer tudták 16-3-as mérleggel kezdeni az idényt.

A Sacramentónak ezzel a kudarccal megszakadt a három mérkõzésen át tartó gyõzelmi sorozata.

Allen Iverson 39 pontot szerzett a 44. játéknapon, csapata, a Philadelphia pedig 106-101-re legyõzte az Atlanta Hawks gárdáját. Chris Webber, aki a Sixers elõzõ meccsén az együttes legjobbja volt, ezúttal is kitett magáért: most 29 pontig jutott.

A pennsylvaniaiak ezzel már négy mérkõzés óta veretlenek, pillanatnyilag az övék a leghosszabb gyõzelmi sorozat.

Pat Rileyval a kispadon a második meccsét is megnyerte a Miami, amelynek legjobbja Dwyane Wade volt 27 ponttal. Gary Payton húszat tett hozzá a "terméshez", Shaquille O'Nealnek azonban ezúttal nem ment a játék: a behemót center 12 dobásából csak négy ért célba, így mindössze 13 pontig jutott.

Néha már kezd csapatra emlékeztetni a Los Angeles Lakers. A kaliforniaiak ezúttal úgy is gyõznini tudtak, hogy Kobe Bryant csupán 31 percet játszott, és ez idõ alatt 27 pontot szerzett. A Lakers áldozata a Memphis Grizzlies volt (94-79), Lamar Odom 14, Smush Parker 13 pontot szerzett.

Sorozatban a harmadik meccsén kapott ki a másik Los Angeles-i csapat, a Clippers, amely a New Orleans Hornets ellen veszített 102-89-re.

Slow
hát pedig idén a védekezés mellett úgy támadnak, mint a kisangyal 😉

ja és van jópár csapat, ez alapján, akit nem szeretsz 😉

zaki
Detroitot nem csipázom, mióta elverték a Lakerst <#zavart1>

Slow
ne sajnáld, nem olyan jó, ha streetballt akarsz nézni, ajánlom az and1 videókat 😉
Wade szólózik, meg Shaq post-ról gyötör és kész 😉

Pistons, LAC, Phonix, Netz ami szép és változatos és csapatmunka, és bár eredménytelen a Raptors, ha beindul, nagyon ott van (idei 15-20 meccs megnézése után ez a véleményem 😉)

5w0rdf15h
hát talán majd jövõre, reméljük

zaki
kár, hogy nem nyomatnak miami meccset <#pardon1>

FrezeR
na igen 😊

5w0rdf15h
Csak jólenne ha végre megtanítanák bûntetõt dobni 😄DD

FrezeR
a naagy sztároknak profiknak mindig könnyebben fújnak ezt tudod te is😊
õ meg hülye lesz nem kihasználni😊

Slow
atyaég a bírók megint hogy tolják a heat-et, meg Shaq-et... most néztem meg a wasindton-miami meccset, Shreknek megint mindent szabad, de ha rálehelnek, faltot kap... más kérdés hogy 20%-al dob még mindig büntetõt, de a végén amikor az uccsó pillanatban kapott egy faltot (az adok-kapokban csak õ nem ért a labdához, mégis gyõzött vazze...😄) egyiket bedobta... persze hosszabbításban már szétesett a wasington...

KG21
ma éjjel 2-kor meccs, én fentmaradok 😊

Tmacy
két (personális)problémám van:
-a meccsek egy iskolába járó fiatal gyermeknek lehet kicsit tul késõn vannak(legalábbis a sport1-es verzió),fõleg ha egy TV van a házban.
-a meccsek nagyrésze a sport 2-õn van és a fibernetnél nincs sport2,legalábbis én nemtudok róla,de ezért gondolom nemfogjuk beköttetni a "júpíszít".
röviden ennyi,de azrét örülök hogy lesznek meccsek...

5w0rdf15h
Mindössze 27 percet játszott, mégis 30 ponttal a mezõny legjobbja lett Shaquille O'Neal a Chicago–Miami találkozón az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) 43. játéknapján.
A vendégek óriási centerét "tömték" labdával, és õ élt is a rá ruházott felelõsséggel: 21 mezõnykísérletébõl csak kilencet rontott el, és önmagához képest a büntetõvonalról is jól célzott (6/9).
Végül 30 ponttal és hét lepattanóval zárt a közkedvelt Shaq, akinek ez volt a második meccse azóta, hogy felépült bokasérülésébõl.
Sikerrel tért vissza a lemondott Stan van Gundy örökét átvevõ Pat Riley, aki a 2002–2003-as szezon óta elõször ült a Miami kispadján (azóta "csak" elnök volt).
LeBron James 39 pontot szórt a ligában a második legszerényebb mérleggel rendelkezõ Atlanta ellen, ám csapata, a Cleveland ennek ellenére elveszítette a meccset hazai pályán (94-100).
James a 39 pontja mellé leszedett még 10 lepattanót is, de a térdsérüléssel bajlódó Zydrunas Ilgauskast nélkülözõ ohióiak nem tudták pótolni a litván center átlagosan 15 pontját.
Amíg LeBron egymaga majdnem negyven pontot hozott össze, a többi kilenc pályára lépõ játékos összesen csak ötvenötöt, és ennek vereség lett a vége.
Az Atlanta sorozatban a második gyõzelmét aratta.
Hosszabbításban gyõzte le a címvédõ San Antonio Spurs a Los Angeles Clippers együttesét. A hazai pályán játszó texasiaknál Tim Duncan 27, Tony Parker 25, Michael Finley 21 pontot szerzett, a rendes játékidõben (84-84) azonban így sem bírtak az egyébként botrányosan dobó (33,3 százalék) Los Angeles-iekkel.
A ráadásban aztán teljes rövidzárlat keletkezett a Clippersnél, amely mindössze három pontra volt képes, így a Spurs simán megnyerte a meccset. Ez volt a bajnokcsapat 17. gyõzelme ebben a szezonban.

KG21
pedig rosszul tudod, port.hu-n nézem, és bizony csütörtök hajnal lesz, ami 15.

5w0rdf15h
15.ére van írva a mûsorba, de az már 16.a hajnal, szal nincs elírva 😄D

grizzly21
/off
Jajj ma milyen voltam kosáron.
Elmentem mert már jó a bokám, most nem is fordult ki.
Hát, megcsináltam azt a Jordan cselt, amikor felugrik elõtte védõ, visszahuzza a labdát, megfordul a levegõben és háttal, jajj gyerekek mesés érzés😊
csak szerényen!
I LOVE THIS GAME