NBA
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
én így tanultam, így játszottam, így fújták, így tapasztaltam és az nba ben is ezt láttam. ha nem láttam 1000 olyat nba meccsen hogy dobó kezet ütöttek és bünti, egyet se. teljesen logikátlan lenne, gondolj már bele, emelem a labdát dobásra és belebaszhatnak a kezembe? ember nem dobna, védõ állandóan lebaszná kezeddel együtt. dobócsel kit érdekel, nem baj ha benézem max kézzel együtt elkaszálom. nonszensz 😊 kezet nem ütnek, ez a truváj, kéz véd. de hát be is fújják mindig.
mj videóval kapcsolatban, nade ha hibás a fújás, akkor mire gondolhatott szerinted a bíró? érted a logikát, még ha feltevés szerint tévesen fújt a bíró és nem azért mert kezet ütött, akkor miért? 😊 más nem is történhetett, csak kézre ütés... 😉
MJ rulz Pink Team The Only One
Felre ne erts, en nem vitatkozni akarok, hanem megtudni mi a hivatalos szabaly, mert en is meglepodtem amikor hallottam.
Videokat azert nincs ertelme belinkelni, mert az nem bizonyit semmit, hibas fujasok mindig vannak, a lepeseket is sokszor elnezik.
Itt egy masik nba-s link, ahol zsakolas kozben is ugyanugy a labda reszenek irjak a kezet:
http://www.nba.com/2010/news/features/12/30/ask-bernie/index.html
"If you are in the act of dunking, and he goes up from behind you, and there's contact from the wrist down (the arm) or excessive body contact, then it's probably a foul. If he hits the ball or your hand (which is considered part of the ball when in contact with the ball), then it's not a foul."
Nekem ugy tunik ez egy olyan dolog, ami elvileg a szabalyok alapjan nem fault, megis annak szoktak fujni, itt is ezt irjak:
http://www.insidehoops.com/forum/showthread.php?t=213304
ha igazad lenne, olyan kaszabolások lennének dobások közben, törnének a kezek, olyat odabasznának minden dobásnál.
1:47
mjre amúgy is jellemzõ volt mert a bazi nagy kezével betakarta a labdát és ráadásul nem oldalt fogta a labdát dobás elõtt, hanem befogta bal oldalt és elöl is, faultalgatták dobás közben rendszeresen.
ez nem dobás közben, hanem amikor loose ball van, vagy szerelsz valakit, és hozzáérsz a karjához kezéhez, labdavezetés közben. rohadtul nem dobás közben.
30secnél mit fúj a bíró? lassítják is, rácsapnak a kezére dobás közben.
Incidental Contact: The mere fact that contact occurs does not mean a foul has been committed. Players are allowed to contact other players when reaching for a loose ball, or when performing normal offensive and defensive movements. The hand is considered “ part of the ball” when it is in contact with the ball and contact with a players hand when it is in contact with the ball is not a foul.
és hogy nba is legyen pont tegnap néztem ezt a videót. 45 sectõl block, fault.
az mellékes, hogy lassítás alatt látszik hogy tiszta volt, de a bíró azért pengette be a faultot, mert azt hitte mj kezet is ért. ismétlem, amit lérdezel, az kb mintha a lépésrõl kérdeznél. evidencia, a kosárlabda kontakt nélküli sport, kezet nem ütünk, pláne nem dobás alatt, amikor a labdát elengedi.
max amit el tudok képzelni, hogy gundy arról beszélt, hogy a bírók hajlamosak rugalmasan kezelni a szabályt, hogy ha csípi az ujjacskáját nem fújják be. ahogy egy csomó szabályt manapság nem vesznek komolyan, csak menjen a show. de ez bírói felfogás, nem szabályzat. de az hót halál, hogy ha kezet megütsz, labda ide vagy oda, az fault. nem véletlen söpörve blokkolnak dobás pillanatában, nem ütve, úgymond lesodorva a labdát a kézrõl. ahogy a fenti videóban is mike.
hirtelen csak ezt találtam. a balos kéz fedezi a labdát block ellen. olyan 7-8 évesen már ezt tanítják, mondhatni a number one edzés elsõ pillanatában.
Forrás: szabályok | Érettségi
wikipedia stb blabla
en ugyan nem vagyok van gundy, de kosarlabdaztam elso osztalyu csapat utanpotlascsapataban, felnottben pedig masodban. kb mintha arrol lenne a kerdes, hogy szabalyos-e a ketszerindulas. a labdat lehet utni, kezet nem. evidens. valamit elertettel vagy gundy beszivott.
2. logikusnak hangzik bar a gyakorlatban ilyet meg nem lattam
2. az is kapja a faultot.
1. a tegnapi spurs meccsen mondta a riporter, hogy ha a labdat fogja valaki, akkor ha dobas kozben a kezet utik meg az nem szamit faultnak, mert a labda resze. ?
2. mi van akkor ha ziccer kozben faultolnak, de benne vagy meg a mozdulatban, es (akar egy masik vedo) lefaultol meg egyszer, hogy ne tudd a fault melle a ziccert is bedobni?
ha 3-ból egy meccset elhoztak volna,nem ezt mondanám,meg ha láttam volna valamit tõlük,ami mutatja,hogy helyük van a nyugati döntõben,de ennyit kb. a Charlotte Bobcats is hozott volna 😄
Randolph állandó fröcsögése a bírónak meg nevetséges 😄
nem tudom,nem szoktam rendszeresen nhl meccseket nézni, csak azt tûnt fel, hogy nem látok feketét míg kosárnál,focinál meg szinte nem látni fehéret😄
mondjuk azt gondoltam, hogy a hokit inkább a fehér amerikaiak játsszák és kanadaiak, az európaiak meg hozzájuk mérten kevesen vannak😄
"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"
a vizilabda,kézilabda már nem és ebben a kelet európaiak kiemelekdõek és szintén nagyon jók...
De hogy a baseball miért a mexikóiaké azt már nem tudom. Pedig a feketék kezében megszokottabb a bézbóz ütõ (GTA powa😄)
every damn day
foci, kosár - fekete
jéghoki - fehér
baseball - latino
😄D
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Meg a gyerekek se látják maguk elõtt a nagy fekete jégkorongozó példaképeket, talán ezért akarnak inkább focisták meg kosarasok lenni. De ha megnézed az NHL-ben is inkább kanadaiak meg európaiak vannak, ott meg ugye túlnyomorészt fehérek élnek (még).
Úgy gondolom ez egy nagyjából polkorrekt válasz volt 😄
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár
Eleve egy több milliós városnál ha csak 1 csapat van akkor azzal szerintem nehéz úgy érezni, hogy a mienké...
mert azért ott gondolom a fõ ligába nem ilyen 10-20 ezres városkák vannakXD
“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”
every damn day
"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."
vagy mondjuk egy Boston méretû városban van több profi csapat is?
#10520: jaja:/
azért remélem nem lesz ez így végig
de utálom a sas-t is😄😄
Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.
Spread De Love!
remélem azért nem lesz ilyen egyoldalú a párharc,de ez nagyon 0 volt a Grizzlies-tõl
every damn day