NBA

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

1:20 Ginobili:"No Tony" <#vigyor2>

csuszi
tudom hogy nem vitatkozol, érdeklõdsz.
én így tanultam, így játszottam, így fújták, így tapasztaltam és az nba ben is ezt láttam. ha nem láttam 1000 olyat nba meccsen hogy dobó kezet ütöttek és bünti, egyet se. teljesen logikátlan lenne, gondolj már bele, emelem a labdát dobásra és belebaszhatnak a kezembe? ember nem dobna, védõ állandóan lebaszná kezeddel együtt. dobócsel kit érdekel, nem baj ha benézem max kézzel együtt elkaszálom. nonszensz 😊 kezet nem ütnek, ez a truváj, kéz véd. de hát be is fújják mindig.
mj videóval kapcsolatban, nade ha hibás a fújás, akkor mire gondolhatott szerinted a bíró? érted a logikát, még ha feltevés szerint tévesen fújt a bíró és nem azért mert kezet ütött, akkor miért? 😊 más nem is történhetett, csak kézre ütés... 😉

MJ rulz Pink Team The Only One

grizzly21
Nem, Van Gundy dobas kozben mondta ezt a szabalyt, ezert is volt nekem furcsa (bar labdavezetes kozben is fura).
Felre ne erts, en nem vitatkozni akarok, hanem megtudni mi a hivatalos szabaly, mert en is meglepodtem amikor hallottam.

Videokat azert nincs ertelme belinkelni, mert az nem bizonyit semmit, hibas fujasok mindig vannak, a lepeseket is sokszor elnezik.

Itt egy masik nba-s link, ahol zsakolas kozben is ugyanugy a labda reszenek irjak a kezet:
http://www.nba.com/2010/news/features/12/30/ask-bernie/index.html

"If you are in the act of dunking, and he goes up from behind you, and there's contact from the wrist down (the arm) or excessive body contact, then it's probably a foul. If he hits the ball or your hand (which is considered part of the ball when in contact with the ball), then it's not a foul."

Nekem ugy tunik ez egy olyan dolog, ami elvileg a szabalyok alapjan nem fault, megis annak szoktak fujni, itt is ezt irjak:
http://www.insidehoops.com/forum/showthread.php?t=213304

csuszi
😊

a balkezesek jobbal fedezik 😄

csuszi
nem irreleváns, mivel így tanítják, bal kezeddel FEDEZED ütés ellen a labdát.
ha igazad lenne, olyan kaszabolások lennének dobások közben, törnének a kezek, olyat odabasznának minden dobásnál.

1:47

mjre amúgy is jellemzõ volt mert a bazi nagy kezével betakarta a labdát és ráadásul nem oldalt fogta a labdát dobás elõtt, hanem befogta bal oldalt és elöl is, faultalgatták dobás közben rendszeresen.

csuszi
na így már világos mire gondolt gundy.
ez nem dobás közben, hanem amikor loose ball van, vagy szerelsz valakit, és hozzáérsz a karjához kezéhez, labdavezetés közben. rohadtul nem dobás közben.

30secnél mit fúj a bíró? lassítják is, rácsapnak a kezére dobás közben.

grizzly21
http://www.nba.com/features/misunderstoodrules_051128.html

Incidental Contact: The mere fact that contact occurs does not mean a foul has been committed. Players are allowed to contact other players when reaching for a loose ball, or when performing normal offensive and defensive movements. The hand is considered “ part of the ball” when it is in contact with the ball and contact with a players hand when it is in contact with the ball is not a foul.

grizzly21
az meg hogy hogy fogod a labdat irrelevans szerintem😊 Akkor is igy kene fogni ha lehetne kezre utni mert igy lehet stabilan dobni.

grizzly21
itt Oakley-ra fujtak a fault-ot

grizzly21
biztosan ezt mondta van gundy, ezert is kerdeztem a kulonbseget, szerintem ezt mashogy kezelik az nba-ben mint europaban (eleg sok mas kulonbseg is van ezert nem lepne meg ez sem - pl hogy ha gyurut ert utana mar le lehet utni a labdat mint Hanga zicceret is leutottek).

csuszi

és hogy nba is legyen pont tegnap néztem ezt a videót. 45 sectõl block, fault.
az mellékes, hogy lassítás alatt látszik hogy tiszta volt, de a bíró azért pengette be a faultot, mert azt hitte mj kezet is ért. ismétlem, amit lérdezel, az kb mintha a lépésrõl kérdeznél. evidencia, a kosárlabda kontakt nélküli sport, kezet nem ütünk, pláne nem dobás alatt, amikor a labdát elengedi.
max amit el tudok képzelni, hogy gundy arról beszélt, hogy a bírók hajlamosak rugalmasan kezelni a szabályt, hogy ha csípi az ujjacskáját nem fújják be. ahogy egy csomó szabályt manapság nem vesznek komolyan, csak menjen a show. de ez bírói felfogás, nem szabályzat. de az hót halál, hogy ha kezet megütsz, labda ide vagy oda, az fault. nem véletlen söpörve blokkolnak dobás pillanatában, nem ütve, úgymond lesodorva a labdát a kézrõl. ahogy a fenti videóban is mike.

csuszi

hirtelen csak ezt találtam. a balos kéz fedezi a labdát block ellen. olyan 7-8 évesen már ezt tanítják, mondhatni a number one edzés elsõ pillanatában.

csuszi
Ha az ellenféltõl valaki kosarat akar szerezni, és ezt mi meg szeretnénk akadályozni, akkor nem szabad megütni a kezét, meglökni, ütközni vele, és a többi.

Forrás: szabályok | Érettségi
wikipedia stb blabla

csuszi
azert tanitjak ugy, hogy a labdat mindig fedezd a kezeddel, dobas pillanataban takarod az egyikkel, a masikkal pedig dobod...
en ugyan nem vagyok van gundy, de kosarlabdaztam elso osztalyu csapat utanpotlascsapataban, felnottben pedig masodban. kb mintha arrol lenne a kerdes, hogy szabalyos-e a ketszerindulas. a labdat lehet utni, kezet nem. evidens. valamit elertettel vagy gundy beszivott.

grizzly21
kez alatt a kez annak a reszet ertem, ami a labdaval erintkezik. tehat csuklotol felfele mindenkepp falt es a kezen is csak akkor nem ha a labdan van. Jeff van Gundy mondta egyebkent, azert valami koze van a kosarhoz, es rakeresve a neten tobb helyen is igy olvastam.
2. logikusnak hangzik bar a gyakorlatban ilyet meg nem lattam

csuszi
1. baromság. szép riporter... jézusom... kíváncsi lennék arra, hogy e logika mentén akkor mi a fault? ha nem a kezét hanem a tökét üti? a faultok 90% kézre megy.
2. az is kapja a faultot.

grizzly21
2 kerdesem van a szabalyokrol. NBA-europai kosar kozotti kulonbseg is erdekel, ha van:

1. a tegnapi spurs meccsen mondta a riporter, hogy ha a labdat fogja valaki, akkor ha dobas kozben a kezet utik meg az nem szamit faultnak, mert a labda resze. ?

2. mi van akkor ha ziccer kozben faultolnak, de benne vagy meg a mozdulatban, es (akar egy masik vedo) lefaultol meg egyszer, hogy ne tudd a fault melle a ziccert is bedobni?

most nem az eredményen van a hangsúly,hanem a mutatott játékon.Randolph kínkeservesen kiizzad magából 12-15 pontot,de úgy,hogy már az is szenved,aki nézi,Gasol-nak beesik 5-6 középtávoli,Conley és Bayless elvállalják a legnehezebb dobásokat is,mert egyszerûen semmilyen tiszta dobóhelyzetet nem tudnak kialakítani.labdaszerzés utáni gyorsindításokból szerzett néhány könnyû kosarat a Memphis,de normálisan felépített támadásuk tiszta ziccerrel a végén nem volt.

csuszi
2 is ot-ban ment el zsinórban. nem nevezném ezt alárendeltnek, csak rutintalannak. a 3-0 nem mindent mutat meg...a két csapat közötti különbség minimális, inkább edzõ és tapasztalat szinten mutatkozik meg. könnyen lehetett volna ez 2-1 is a memmának, oszt akkor menne a dicsõítés. (nem vagyok memma drukker, sast jobban kedvelem).

tippmix945
elismerem,hogy a Spurs védekezése pokollá teszi a két magasemberük életét,de hát kitalálhattak volna valamit 2 meccs után 😄

Effe88
egyetértek
rohadtul nem ezt vártam tõlük

tippmix945
azok után,hogy sorozatban 4 meccset vertek a Clippers-re és a Thunder-re is ,csalódás nekem a szereplésük.
ha 3-ból egy meccset elhoztak volna,nem ezt mondanám,meg ha láttam volna valamit tõlük,ami mutatja,hogy helyük van a nyugati döntõben,de ennyit kb. a Charlotte Bobcats is hozott volna 😄

LoSA
Ne felejtsd el, hogy ki az ellenfelük és szerintem már az is csoda, szép teljesítmény, hogy eddig eljutottak! 😉 Egy SAS ellen nem lehet ám azért könnyû! 😊

tippmix945
szánalmas is kicsit 😄 bejutnak egy döntõbe és feltörlik velük a padlót,még a legegyszerûbb figurákból se láttam náluk egyet sem
Randolph állandó fröcsögése a bírónak meg nevetséges 😄

DasIsFuck
az volt😊

nem tudom,nem szoktam rendszeresen nhl meccseket nézni, csak azt tûnt fel, hogy nem látok feketét míg kosárnál,focinál meg szinte nem látni fehéret😄
mondjuk azt gondoltam, hogy a hokit inkább a fehér amerikaiak játsszák és kanadaiak, az európaiak meg hozzájuk mérten kevesen vannak😄

"Mi egy bankrablás egy bankalapításhoz képest?"

DasIsFuck
a kosarazás elgalább annyira egyszerû utcai sport mint a foci.

a vizilabda,kézilabda már nem és ebben a kelet európaiak kiemelekdõek és szintén nagyon jók...

Effe88
a memphis égése azért meglep<#guluszem1>

furcsa látvány T-Mac a San Antonio kispad végén...

De ez nem csak rassz-függõ, pl. az sem véletlen, hogy a szegény kelet-európai országoknak nincsenek nagy kosárlabdázói (nyilván van kivétel). Egyszerûen azért, mert könnyebb volt (meg néha azért most is) focizni járni. Kellett egy labda meg két fa és már tudsz játszani. Kosárgyûrût meg nem lehetett a kertbe összerakni magadnak.
De hogy a baseball miért a mexikóiaké azt már nem tudom. Pedig a feketék kezében megszokottabb a bézbóz ütõ (GTA powa😄)

every damn day

LasDen
jah, de érdekes.
foci, kosár - fekete
jéghoki - fehér
baseball - latino

😄D

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

ReszegKoldus
Gondolom könnyebb a gettóban kimenni a térre labdát dobálni, mint megvenni a jégkoronghoz a felszerelést.
Meg a gyerekek se látják maguk elõtt a nagy fekete jégkorongozó példaképeket, talán ezért akarnak inkább focisták meg kosarasok lenni. De ha megnézed az NHL-ben is inkább kanadaiak meg európaiak vannak, ott meg ugye túlnyomorészt fehérek élnek (még).
Úgy gondolom ez egy nagyjából polkorrekt válasz volt 😄

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

LasDen
mert a jégkorongba hideg van...😄

"Ha a trendet követed és a trenddel mész, akkor a trend elmúlik és te is elmész..." Az 1000. nyár

DasIsFuck
kÜLönben az miért van, hogy míg az amerikai focit,kosárlabdát legfõképp feketék játszák addig jégkorongba alig van fekete játékos?

DasIsFuck
lol, elég szar lehet ott akkor.
Eleve egy több milliós városnál ha csak 1 csapat van akkor azzal szerintem nehéz úgy érezni, hogy a mienké...

mert azért ott gondolom a fõ ligába nem ilyen 10-20 ezres városkák vannakXD

ReszegKoldus
Los Angeles Lakers, Los Angeles Clippers

“Well, if crime fighters fight crime and fire fighters fight fire, what do freedom fighters fight?”

DasIsFuck
na msot nem nagyon vagyok képbe azzal ezt mire fel írod.

banok
Knicks, Nets

https://www.facebook.com/ferfiklubb/

leginkább (egy-két kivétellel)minden sportágból max 1 csapat. Pl Baseball, Foci, Kosár, Hoki. De az is ritka, hogy mind a négybõl legyen egy.

every damn day

VinylToy
LAL, LAC

"Mondtam az orvosomnak, hogy két helyen eltört a lábam. Erre Ő azt mondta, hogy ne menjek arra a két helyre többet."

DasIsFuck
amerikába minden városnak 1 csapata van?
vagy mondjuk egy Boston méretû városban van több profi csapat is?

tippmix945
ez a Stephenson egy állat,kis LeBron 😄

LoSA
Jó lenne, ha magyarul is kiadnák, de azt a könyvet mindenféleképpen el kell majd olvasni! 😊

Effe88
ne viccelj nem gond😉

#10520: jaja:/
azért remélem nem lesz ez így végig
de utálom a sas-t is😄😄

ProGabe
Ja látom, bocs. Elveszett a sok szöveg között így http tag nélkül.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

N1ggA
Azért a Spurs 48%-os 3 pontos mutatója, illetve Randolph 2 pontja -28-as +/- mutatóval azért nem szokványos, úgyhogy nem hiszem.

Spread De Love!

tippmix945
San Antonio jól feltörölte a padlót a Memphis-szel
remélem azért nem lesz ilyen egyoldalú a párharc,de ez nagyon 0 volt a Grizzlies-tõl

Effe88
be bazdmeg
te vakegér

te betéptél?

every damn day

Effe88
nem vót mégXD