Magyarország légi közlekedése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GozHuszar
😄 upsz!
Nagy kifuto-jahm. Megneztem a honlapot - tisztara mintha parhuzamosan lennenek a kifutok 😊

Ama et fac quod vis

mr x
Nem-e? Ld. Marki #44!
Azért ez tiszta magyar hozzáállás, amit a nagy kifutóval csinálnak.

E örő, e bódottá!

GozHuszar
ejj.. airportdebrecen.hu, értelemszer?en
Sármellékrôl ennyit tudok a neten: http://www.foltnet.hu/zala/balatonairport/
de ami késik... 😄

Ama et fac quod vis

GozHuszar
Mr.X: www.ariportdebrecen.hu
Az adatoknál a futópályára vonatkozó adatokról tudom, h már elavultak, de gozom sincs, mikor frissitik...
(ezek a használatban lévô futó adatai, két irányból - attól függ, honnan jön be a gép...)
Azért nem a régi széles futót használják, mert nagyon rossz a betonja, meg gondolom, miután nem jönnek akkora monstrumok, gazdaságosabb a kicsit üzemeltetni. 2500x80 métert nem kis píz lehet leaszfaltozni, ezért is halogathatják a hasznosítást + lehet, h a forgalom nem is fogja igényelni...
Hogy milyen szögben vannak, nem tudom, lehet, a honlapon fenn van (vannak fotók) - én is tegnap óta tudok a webhelyrôl, még nem volt idôm alaposan megnézni...

Ama et fac quod vis

mr x
Tudtok még linket Debrecenrõl, ahol ilyesmi adatok, meg mondjuk alaprajz van? Vagy Sármellékrõl?

E örő, e bódottá!

mr x
Kezd érdekelni ez a Debrecenes cucc. De ha a másik szélesebb, akkor miért nem azt használják? Mindenesetre, ha pl. 70 m szélesen betonoznák újra, akkor valószínûleg azt használnák majd. Amúgy milyen helyzetben van a két kifutó egymáshoz képest? Mert ha pl. derékszögben, vagy hasonló, akkor lehetne rá szükség. Jó, ha egy reptérnek van legalább két kifutója, és azok nem párhuzamosak (mint ahogy azt Ferihegyen nagyon szép párhuzamosra építették - csak értelme nincs sok).

E örő, e bódottá!

mr x
Valószínûleg lesz. Elvégre is Németországból jön a legtöbb külföldi turista.

E örő, e bódottá!

GozHuszar
Debreceni reptér LHDC/DEB
125.9 MHz, Debrecen info
nyitva 07.00-21.00 között
Futópálya: 2 db
egyik használaton kívüli, 2500x80m (néhol 70), hasznosításáról nincs döntés még, mert újra kellene betonozni; valsz. inkább gurulni használják majd, így nem kell 80 m szélesben aszfaltozni...
M?ködô futóp.: 2500x40m.
GH

Ama et fac quod vis

mr x
Te biztos jobban tudod, de ettõl függetlenül szerintem szükségetek lenne rá.

E örő, e bódottá!

Marki
Hát, így se kicsi a munka:-(
Félek, nem éri majd meg.

KoЯn

mr x
Én azt hittem, több dolgot meg kell majd csinálni Debrecenben.

E örő, e bódottá!

Marki
Ja.

KoЯn

mr x
Elolvastam. Kiru.

E örő, e bódottá!

Marki
Debreceni reptérrõl

Szerintem egyébként hiába jönnek Debrecenbe repcsivel a németek úgyis továbbmennek Szoboszlóra.

A balatonnál viszont tényleg lenne forgalom, ahogy I.C.ram is írta.

KoЯn

I.C.ram
Lehetne Berlin-Balaton jáart is 😄
I.C.ram
Nem is beszélve a vonatoktól megfélemlített német nyugdíjasokról. 😊
Marki
Sõt, a külföldi túristák miatt mostmár 3500. Ráadásul a csúszda balesetveszélyes. Szokás szerint a csúszdákat "U" alakúra csinálják, ez meg sík, és könnyen le lehet róla zukanni a gyönyörû beton-díszkõre. Brutálisak.

KoЯn

mr x
és én még drágállottam a Rómaira, meg a Palatinusra a napi 1200 Ft-ot!

E örő, e bódottá!

Marki
Szerintem inkább csomóan Szoboszlóra mennek. Dehát hogy itt is van mostmár sz@r élményfürdõ .. csak nem nekünk:-(
3000 ft. 1/2 órára.

KoЯn

mr x
Topic up!

E örő, e bódottá!

mr x
Valóban azt a kettõt említi, amirõl szó volt, de csak a sármellékirõl lehet infót olvasni. No nem baj, Debrecenrõl meg majd Marki nyújtja nekünk a friss infókat. :-)

E örő, e bódottá!

GozHuszar
repterekrôl:
http://www.maracsko.hu/aviation/airport/airport.html

Ama et fac quod vis

mr x
Wow!
Voltak, akik direkt Debrecenbe jöttek?
És milyen gép volt? B 777-300, vagy más?

E örő, e bódottá!

Marki
Óriás Szibériából
Háromszázötven emberrel a fedélzetén háromszáz tonnás gépmadár érkezett hétfõn Szibériából a debreceni repülõtérre, ahonnan pénteken indul tovább.

KoЯn

mr x
Ja, szép!

E örő, e bódottá!

Marki
Most olvastam a '96-os közlekedési koncepció debreceni részét, azt írja, Ferihegyen kívül összesen 43(!!) reptér van Mo.-n és ebbõl 10(?) aszfaltos.

KoЯn

GozHuszar
elozo utzenet valasz Szando #38-ra, 18:08, csak vmiert nem vette be a gep a valasz erre funkciot.

Ama et fac quod vis

GozHuszar
?A Flughafen Wien-Schwechat repülôtér üzemeltetô társaság adatai szerint az olcsó jegyeket kínáló légibusz ("fapados") társaságok jelenleg több mint öt százalékát adják a repülôtér utasforgalmának és részesedésük rohamos ütemben emelkedik? - tehat Becsben is jol megy. Ilyeneket gyujtok, ha vki tud segiteni, megkoszonom.

Ama et fac quod vis

mr x
Nem ismerem a kecskeméti repülõtér paramétereit. Valószínûleg Szegeden is megtalálható a belföldi repülés hõskorából visszamaradt repülõtér, ezesetben valószínûleg ezt újítanák föl. De mivel mondom, hogy nem ismerem az ottani helyzetet, lehet, hogy a kecskemétibõl olcsóbban kijönnek és akkor azt. De szerintem ha egy módjuk van rá, akkor Szegedre építenek repteret.

E örő, e bódottá!

mr x
:-)

E örő, e bódottá!

GozHuszar
Szando: persze, a fapadosakra gondoltam, csak azt nem tudom, h melyik orszagban nepszerubb es hol kevesbe...

(Kecskeméti reptér NATO-s, ezert nem fogadna polgari gepeket-legalabbis egy honapja, mikor ott jartam, ezt mondta Pinter. Oda kerulnek majd a Gripenek is.)

Ama et fac quod vis

A fapados légitársaságokra gondolsz? mert azok most eléggé virágzanak a világon mindenhol.

Mr X: Kecskeméten (itt lakom ugyanis) van egy katonai reptér, de sztem az tudna fogadni ilyen járatokat. Én nem tudok errõl semmit, talán te?

-the invisible-

Galy
Andorrában ezt a terv csõdbe ment, ennyit tudok
GozHuszar
Tenyleg, kicsit OFF a kerdes, de mit tudtok, eu-i kisebb repteres kozlekedes mennyire nepszeru? En csak a lengyelrol meg a nemetrol tudok, ott megeri, sokan hasznaljak (leven pl. eleg nagy orszagok, igy belfi utas is sok van). Tobbinel??

Ama et fac quod vis

Galy
ez milyen topik! 😊))))))))))))))))))))
GozHuszar
=O)
amugy en is szivesen repkednek, ha nem is rendszeresen, de a poen kedveert parszor biztos.
Inkabb az anyagi oldala a kerdeses reszemrol, mint az igeny.

Ama et fac quod vis

mr x
Hát igen, földkifutós (füves) sok helyen van, de ez nem alkalmas menetrendszerû utasszállítóforgalmat lebonyolítani. Ezért kell a debreceni és sármelléki építkezésekre sort keríteni - pedig Debrecen még csak nem is füves pályájú, mégis alkalmatlan jelenleg effajta forgalom ellátására.

E örő, e bódottá!

Marki
Pápán is ven repülõtér, aszfaltpoott. Nyír1en, és Miskolcon földutas.

KoЯn

mr x
No, mármost ugyebár Bp., a Balcsi, meg Debrecen kipipálva. Nyugat-Mo-n ha lesz, az valszeg Gyõr lesz, és valóban jól jönne egy Szegednek is. Nem tudom, jól emlékszem-e, de mintha már valahol hallottam volna valami gyõri tervrõl, de szegedirõl sajnos még nem, pedig annak is nagy lehetne a valószínûségtartalma. A biztos hármast remélem nem kell ecsetelni, miért fontosak. Gyõr azért lehet igaz, mert a nyuat kapuja, rettentõ nagy tranzitforgalommal és itt székelõ nyugati tõkével, ami maga után vonzhat másokat is. Ebbõl következik, hogy forgalma is nagy. Szegednek pedig azért lehetne szüksége repülõtérre, mert dél Mo. legnagyobb városa, fontos regionális és nemzetközi szereppel, mintegy a "Balkán kapuja".
Ám továbbra is mondom: biztos építési (azaz bõvítési, ill. felújítási) tervrõl csak Debrecen és Sármellék esetében tudok - mert Budapest ugye már létezik és alkalmas is bármily nemû járatok indítására-fogadására is.

E örő, e bódottá!

mr x
Tessék, itt a válasz a 11-es üzenetre (legalábbis a "Ki?" kérdésre). :-)

E örő, e bódottá!

Mr X: melyik repterek lennének jók belföldi járatokhoz?
Kellene egy Ny-Magyarországon (pl. Sopron v. Gyõr), Balatonnál, Kecskemét v. Szeged, Debrecen, BP.

-the invisible-

[HUN]PAStheLoD
ami állami tulajdonú annak befellegzett!

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

GozHuszar
jún 12-i Magyar Hírlap írta: diszkont-légitársaságot alapít Váradi József, egykori Malév-vezér, valamint Várszegi Gábor, a Fotex elnök-tulajdonosa.
Még két fapados készülôdik tehát, terveik szerint jövô május-júniusban indulnának. Mit szóltok, nem lesz sok ez egy kicsit?
Mit gondoltok, mi lesz a Malévval? (amúgy azt csiripelik, hamarosan fizetésképtelen lesz...)

Ama et fac quod vis

mr x
Ok.

E örő, e bódottá!

Marki
Sirály, csak mindíg ilyenkor van kevés idõm:-(
Esténként olcsaóbb, majd akkor jövök.

KoЯn

mr x
Ja! Gyere Te is gykran! Vagy másik lehetséges alternatíva: Reülõgépek topik (remélem mindenki megtalálja...).

E örő, e bódottá!

Marki
Annak örülök, hogy 2 nap alatt ekkora lett a forgalom.

KoЯn

Marki
Ja. Egybõl 130:-)

KoЯn

mr x
A #12-es egészen a harmadik mondattól kezdve errõl szól (onnét, hogy Még azt is megtehetné).

E örő, e bódottá!

mr x
Azokról még nem is hallottam, hogy terveznének valamit. Mind1, elõször ezeket normálisan csináljak meg. Mert azért szégyen, hogy Romániában meg a legtöbb nagyobb városnak van nemzetközi reptere.

E örő, e bódottá!