Magyarország légi közlekedése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Marki
Hát igen, megelõztek minket. Így jár az, aki rosszul kezeli a repterét... Lekéstük. Még várnunk kell..

KoЯn

mr x
RTL Klub Híradó, ma 18:30.
Átadták a Gyõr melletti péri repülõteret, melyrõl heti gyakorisággal charter és fapados járatok indulnak külföldi célállomások felé.

E örő, e bódottá!

Marki
HA az otthoni gépem látná, megadná magaát. Kicsit fejletlenebb:-))

KoЯn

mr x
4 CDs, de játszani csak a 4. kell. A másik 3 + a 4. az installhoz kell. Egy 2,4-es Athlonra viszonylag gyorsan felmászik, és a progi se tölt túl sokáig. Baró, mindenkinek ajánlom kipróbálásra.

E örő, e bódottá!

Tikal
majd eldobom a picsába õket 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

The Garrett
Azt tudom hogy ottlesz a bumeráng. 😊

I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.

Tikal
Hi

A kecskeméti repülõnap programjárol tud vki vmit? Melyik nap lesznek a bemutatok vagy mindkét nap ugyanaz lesz?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Marki
sirály program lehet.

KoЯn

mr x
De utána tovább Nyíregyházára, és ott már tök jól leszálltam.

E örő, e bódottá!

mr x
Na, a mai Bp-Debrecen sokkal simábban ment. Rájöttem, hogy csak idõben kellene ránézni a térképre.
Már a leszállás is tök jól kezd menni - bár Debrecen fölött még kellett egy tiszteletkört repülnöm, ugyanis nem jól mértem fel a térkép méretarányát, és azt hittem odébb van még. Aztán feltûnt a "W" alakú gurulóút-hálózat...

E örő, e bódottá!

Marki
Banyek, ha ezt igazi repcsi csinálná, a vezetõ ugyancsak repülne:-)
Egyébként Debrecenbõl csak a reptér látszik, vagy neki lehet menni a Nagytemplomnak is? :-D

KoЯn

GozHuszar
😊))))))
wow!

Ama et fac quod vis

mr x
Ja csak nem láttam, hogy átmentem volna a Tisza felett, aztán túl sokáig mentem 130-120 irányába, mire észbekaptam, hogy valszeg túl régóta jövök, visszaszedtem magam 90 (vagy 100) irányába, mire megpillantottam a repteret. Kaptam is az alkalmon leszálltam. Megnéztem a térképen, és mint kiderült, Nagyváradon landoltam.
Így fogtam magam, újra fel, és át Debrecenbe. Most nemrég fejeztem be, és átadtam a kormányt, a gép (DC-3) jelenleg száll le Nyíregyházán.

E örő, e bódottá!

Marki
Komoly? Már bennevan?
Nálunk meg a mûv. kp. bontása kiderült, 50 napig tart, tehát a virágkarnevált ékesíti majd a félig kibontott vasbeton tömb...

KoЯn

mr x
Megvan a FlightSim2004. Ma lehet, megnézek egy Bp-Debrecen repülést. :-)

E örő, e bódottá!

mr x
WOW!

E örő, e bódottá!

Marki
Marki
up!

KoЯn

GozHuszar
Topic up!

http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030721&rovat=utravalo

ill. a folytatas:

http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030721&rovat=utravalo&cikk=5

Ama et fac quod vis

Marki
Nem tudom, de biztos nagy lé van a dologban.

KoЯn

GozHuszar
Es vajon kinek kell majd a Tokoli repter?

Ama et fac quod vis

Marki
Na, legalább nem leszünk egyedül a repterünkkel:-)

KoЯn

GozHuszar
Egesz friss info:
A Tököli Repülôteret valamivel több mint 3 milliárd forintos limitár mellett, nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti az ÁPV-Rt.
Feltétel: 300 millió forintos bánatpénz, a pályázó elmúlt két lezárt gazdasági év mérlege ne tartalmazzon veszteséget és eladósodottságának mértéke ne haladja meg a 40 százalékot.
A pályázónak minimálisan 200 millió forintos jegyzett-, és 1 milliárd forintos saját tôkével kell rendelkeznie.
A repülôteret az ÁPV Rt _polgári légiközlekedési és egyéb vállalkozási célra_ értékesíti. A területen a szovjet csapatok által okozott környezeti kár kármentesítési feladatait az ÁPV Rt. elvégzi. Egy, a témában összeállított tanulmány szerint a repülôtér kármentesítésének becsült költsége, az ÁPV Rt. felelôségi körén túl, mintegy 172,1 millió forint.
A pályázat benyújtásának határideje augusztus 18. Az érvényes pályázatok elbírálása a megajánlott vételár alapján történik. Ha ugyanannyit ajánlanak, vagy ha az eltérés 10 százaléknál kisebb, versengô ajánlattétel lesz.

Ama et fac quod vis

Marki
A fõutak botrányosak, ahelyett, hogy bekátyúznák, 30-as táblát raknak ki rá. 90 helyett 30-al menjek, mi? Nem sokára vizsgázok, nagyon tudok neki örülni.

KoЯn

Marki
Nem is kicsit:-(

KoЯn

mr x
Ejnye-ejnye, rossz a városvezetés?

E örő, e bódottá!

Marki
Igen. Azt mondják, a város szépül, errefel az összes mûemlék cívisházat lerombolták a belvárosból. Szép. Az új giccses térnél, meg házaknál a régi panelházai ks jobban néznek ki. Sõt, 20 milliárdos konferenciaközpont épül a Kölcsey helyére... OFFtopic hozzászólás:-(

KoЯn

GozHuszar
Marki:
😞( nagy hiba mind2

Ama et fac quod vis

Marki
Egyelõre nem, csak balhé van, mert a drága polgármester eltökítette a megspórolt pénzt.
A belvárost pedig lerombolják, és felépül a második Westedn City Center, 15000 négyzetméteren. Gratulálok...

KoЯn

mr x
"És akkor a reptér "

Most mi, akkor mégis lesz valami a reptérrel is?

E örő, e bódottá!

Marki
arról:-)

KoЯn

Marki
Igen, szerintem is irreális. Szóval a debreceni helyett a zEU-ban a miskolci vasútvonal lesz a fõvonal, (csak azért, mert az EU-s tagország felé is vezet), így több IC megy majd arra. Debrecenben sok járat megszûnne, legfeljebb - a Rapid mellett - 1-2 viszonylat. És akkor a reptér ... Nem értem.

KoЯn

GozHuszar
😊)))))

Ama et fac quod vis

mr x
Ja...vonat...aha! Már nem tudtam, hogy jön a reptérhez az IC. Aszittem, ez is valami repteres szakkifejezés.
Mondjuk ha úgyis lesz reptér, részben érthetõ.

E örő, e bódottá!

GozHuszar
Nekem ugy tunt, h Marki vonatokrol, InterCitykrol (IC) beszelt... Repterek szvsz maradnak 😊)

Ama et fac quod vis

mr x
Én se értem, mi ez. Remélem, Marki bõvebben kifejti. Nehogymá most megcsinálják a repteret Debrecenben, aztán megint szétizélik. Akkor ennek baromi sok értelme van.

E örő, e bódottá!

Mi ez a felfordulás?
Miskolcon reptér? 😊) lehet h kicsit túl nagy beruházás 1 km×km nyi területet lebetonozni ahol csak gomba nõ a sáros földön. meg a cigányok úgyis lelopnák a betont
mr x
IC? Mi, lefokozzák Debrecent, helyette Miskolcon lesz reptér? Most mi van?

E örő, e bódottá!

Marki
Az EU cstalakozás után kiveszik az IC-ket Debrecenbõl, mert a miskolci lesz a fõvonal a határok miatt, így a második legnagyobb város IC nélkül marad - részben. Ez nem helyes.

KoЯn

mr x
Már nagyon ráférne.

E örő, e bódottá!

Marki
Igen. Elég is lesz, szerintem tovább a vasutat kell fejleszteni.

KoЯn

mr x
Tehát akkor ahogy gondoltuk, csak három norming röptér lesz.

E örő, e bódottá!

Marki
Nem lesz szerintem más reptér hasznosítva a miénken, és a sármellékin kívül..

KoЯn

mr x
Miskolc-Pestet elhiszem, mert annak még van értelme. Bár Miskolcon sem szándékoznak norma repülõteret építeni, vagy?

E örő, e bódottá!

Marki
Nem lesz semmi, de volt ilyen járat. Sõt, Miskolc, Pest is volt. De régen az összes, többségben füves repteret használták.

KoЯn

mr x
Debrecen-Nyíregyháza tutkó nem lesz. Totál nonszensz. Miért a Nyíregyházi reptérrel is fognak csinálni valamit? Még nem hallottam róla.

E örő, e bódottá!

Marki
Reméljük. Vicces lenne, ha az 50-es évek mintájára ismét lenne Debrecen - Nyíregyháza járat. Többet töltött a földön, mint a levegõben:-)

KoЯn

mr x
Biztos megéri.

E örő, e bódottá!

mr x
Hát az száz, hogy Ferihegynél eccerûbb az alaprajza, mint látom. Valóban láccik, hogy az egyik futópálya majnem kéccer olyan széles mint a másik. Nomeg a másikon van festés.

E örő, e bódottá!

Marki
Meglehet, de azért jobb félni, mint megijedni:-)

KoЯn