168
A légi közlekedés jelene, jövője
-
#127 Régen az is alkalmas volt személyszállításra, ezek képesek lesznek beüzemelni. -
#126 Bocsánat, a szegedi mégse burkolt kifutójú. De polgári az igen. -
#125 Ott a bizonyíték a #29-esben. -
#124 A www.vacchun.hu-n és a Flight Simulator 2004-ben utánanéztem egy kicsit. Kecskeméten valóban egykifutós katonai reptér van, Szegeden viszont két (ráadásul Magyarországon egyedül) merőleges kifutópályával rendelkező reptér van, és ha minden igaz burkolt, és polgári. -
#123 Meglehet. -
#122 Majd megint a híradóból halljuk meg először, hogy már kész:-) -
#121 Másról még nem hallottam hivatalosan, hogy terveznék. -
#120 Biztos, hogy ekkora országba ennyi reptér kell? Remélem, nem lesz mindenütt nemzetközi forgalom, mert a végén az sül ki, hogy 50 méter magasan kell repülni, különben nem tudsz leszállni.:-) -
#119 Up! -
#118 Akkor erre mondtam azt, hogy mintha Győrnél is hallottam volna valami reptérről. De mégse nagyon hallottam róla. Aztán most hirtelen piff-paff el is készült. Bemondták azt is, hogy a közeljövőben még két hasonló funkciójú reptér fog elkészülni: ezek a Sármelléki és a Debreceni. -
#117 Hát igen, megelőztek minket. Így jár az, aki rosszul kezeli a repterét... Lekéstük. Még várnunk kell.. -
#116 RTL Klub Híradó, ma 18:30.
Átadták a Győr melletti péri repülőteret, melyről heti gyakorisággal charter és fapados járatok indulnak külföldi célállomások felé. -
#115 HA az otthoni gépem látná, megadná magaát. Kicsit fejletlenebb:-)) -
#114 4 CDs, de játszani csak a 4. kell. A másik 3 + a 4. az installhoz kell. Egy 2,4-es Athlonra viszonylag gyorsan felmászik, és a progi se tölt túl sokáig. Baró, mindenkinek ajánlom kipróbálásra. -
#113 majd eldobom a picsába őket :) -
#112 Azt tudom hogy ottlesz a bumeráng. :) -
#111 Hi
A kecskeméti repülőnap programjárol tud vki vmit? Melyik nap lesznek a bemutatok vagy mindkét nap ugyanaz lesz? -
#110 sirály program lehet. -
#109 De utána tovább Nyíregyházára, és ott már tök jól leszálltam. -
#108 Na, a mai Bp-Debrecen sokkal simábban ment. Rájöttem, hogy csak időben kellene ránézni a térképre.
Már a leszállás is tök jól kezd menni - bár Debrecen fölött még kellett egy tiszteletkört repülnöm, ugyanis nem jól mértem fel a térkép méretarányát, és azt hittem odébb van még. Aztán feltűnt a "W" alakú gurulóút-hálózat... -
#107 Banyek, ha ezt igazi repcsi csinálná, a vezető ugyancsak repülne:-)
Egyébként Debrecenből csak a reptér látszik, vagy neki lehet menni a Nagytemplomnak is? :-D -
#106 :)))))))
wow! -
#105 Ja csak nem láttam, hogy átmentem volna a Tisza felett, aztán túl sokáig mentem 130-120 irányába, mire észbekaptam, hogy valszeg túl régóta jövök, visszaszedtem magam 90 (vagy 100) irányába, mire megpillantottam a repteret. Kaptam is az alkalmon leszálltam. Megnéztem a térképen, és mint kiderült, Nagyváradon landoltam.
Így fogtam magam, újra fel, és át Debrecenbe. Most nemrég fejeztem be, és átadtam a kormányt, a gép (DC-3) jelenleg száll le Nyíregyházán. -
#104 Komoly? Már bennevan?
Nálunk meg a műv. kp. bontása kiderült, 50 napig tart, tehát a virágkarnevált ékesíti majd a félig kibontott vasbeton tömb... -
#103 Megvan a FlightSim2004. Ma lehet, megnézek egy Bp-Debrecen repülést. :-) -
#102 WOW! -
#101 Db-i reptéri hír! -
#100 up! -
#99 Topic up!
http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030721&rovat=utravalo
ill. a folytatas:
http://www.metro.hu/index.phtml?datum=20030721&rovat=utravalo&cikk=5 -
#98 Nem tudom, de biztos nagy lé van a dologban. -
#97 Es vajon kinek kell majd a Tokoli repter? -
#96 Na, legalább nem leszünk egyedül a repterünkkel:-) -
#95 Egesz friss info:
A Tököli Repülőteret valamivel több mint 3 milliárd forintos limitár mellett, nyilvános, kétfordulós pályázaton értékesíti az ÁPV-Rt.
Feltétel: 300 millió forintos bánatpénz, a pályázó elmúlt két lezárt gazdasági év mérlege ne tartalmazzon veszteséget és eladósodottságának mértéke ne haladja meg a 40 százalékot.
A pályázónak minimálisan 200 millió forintos jegyzett-, és 1 milliárd forintos saját tőkével kell rendelkeznie.
A repülőteret az ÁPV Rt _polgári légiközlekedési és egyéb vállalkozási célra_ értékesíti. A területen a szovjet csapatok által okozott környezeti kár kármentesítési feladatait az ÁPV Rt. elvégzi. Egy, a témában összeállított tanulmány szerint a repülőtér kármentesítésének becsült költsége, az ÁPV Rt. felelőségi körén túl, mintegy 172,1 millió forint.
A pályázat benyújtásának határideje augusztus 18. Az érvényes pályázatok elbírálása a megajánlott vételár alapján történik. Ha ugyanannyit ajánlanak, vagy ha az eltérés 10 százaléknál kisebb, versengő ajánlattétel lesz. -
#94 A főutak botrányosak, ahelyett, hogy bekátyúznák, 30-as táblát raknak ki rá. 90 helyett 30-al menjek, mi? Nem sokára vizsgázok, nagyon tudok neki örülni. -
#93 Nem is kicsit:-( -
#92 Ejnye-ejnye, rossz a városvezetés? -
#91 Igen. Azt mondják, a város szépül, errefel az összes műemlék cívisházat lerombolták a belvárosból. Szép. Az új giccses térnél, meg házaknál a régi panelházai ks jobban néznek ki. Sőt, 20 milliárdos konferenciaközpont épül a Kölcsey helyére... OFFtopic hozzászólás:-( -
#90 Marki:
:(( nagy hiba mind2 -
#89 Egyelőre nem, csak balhé van, mert a drága polgármester eltökítette a megspórolt pénzt.
A belvárost pedig lerombolják, és felépül a második Westedn City Center, 15000 négyzetméteren. Gratulálok... -
#88 "És akkor a reptér "
Most mi, akkor mégis lesz valami a reptérrel is?