8224
  • jam@
    Na még1x :
  • Chaos Mad
    én még mindig csak egy x-et látok:)
  • jam@
    Nah nem megy az UltraWeb? Berajzoltam neked az utat :

• Chaos Mad
    én csak egy x-et látok:( pedig kiváncsi lennék mi van az x mögött:)
  • jam@
    Eszméletlen mit szívok, 3 csonti megöléséhez 10-12 Strong Health Potion kell. Ez aztán a "kihívás". Ennyi idő alatt bronz fokon 10 szintet léptem volna. Most meg 1 nap alatt csak 2. szint jött össze Ez a kari atomgyenge Silverezni!

• ThinkMan
    A #650-ben lathato sarkany merre van?
  • G_ArchAngel #1055
    "Pl. a Morrowind mivel "agyasabb" játék mint mondjuk a D2? Azért mert FPS nézetben nyomod? Vagy mert több a lehetőség???"

én erre válaszoltam...
  • I.C.ram
    Te most komolyan nem érted miről beszélek, vagy nem is akarod megérteni????

MONDOM!! RPG !!!ELEMEKET!!! TARTALMAZ!!!! Hihetetlen.....
  • G_ArchAngel #1053
    persze, de a Bard's Tale-ig már nem akartam minent felidézni :)
  • Ron Ragm
    Vagy még említhetnénk a Fallout 1-2-t, ahol tényleg meghatározhattad a városok jövőjét
  • G_ArchAngel #1051
    az rpg-nek az a lényege, hogy egy világban meg tudsz személyesíteni egy oda tartozó karaktert, kihasználva annak tulajdonságait, jellemét, és ezek segítségével részt venni a világ történetében.

Ugye a Diablo legnagyobb eltérése, hogy a karakter és a világ között szinte semmi kapcsolat nincs, nem lehetsz a környezetre és az abban élőkre hatással, mint pl. Morrowindben.

Az, hogy skilleket növelhetsz, az nem rpg, mert akkor a NOLF2 is az.
    A Diablóban egy halott világban játszol kéttucat küldetéssel, és nemtöbb emberrel - unalmas és lehangoló.
    Morrowindben egy céhnek, egy városnak, közösségnek tagja lehetsz, így felelhetsz meg a kihívásoknak, a BG-ben egy fantasy irodalomból részben megismert csapatot írányíthatsz, részt vehetsz a kapcsolatok kialakításában és mai napig egyik legjobb crpg történetben.
    Az NwN az más, majdnem mmorpg, itt sokminden a DM-en és a mod-ok készítőjén múlik, ha vki játszott az NwN-re ráhúzott profi világ egyikében, az tudja, hogy jól összeszokott kis csapatok szinte élni tudnak abban a világban.
    Ugye a Diablo ezekhez képest egy vérbő akció játék, ahol - számomra is ez volt - egy szánalmas cél vezérli a játékost: tápolás mindhalálig.
  • Chaos Mad
    nah.. jelenlegi állásom, csak hogy valamivel szinesitsem a topicot:)
  • Chaos Mad
    jaja! mindkettö kira game!!!
  • Caponee
    Nem mindegy mi a gyerek neve ? Jókat lehet benne hentelni a dioban is meg a sacredben is. :)
  • I.C.ram
    Diablo-ban is van sok RPG elem. Skillek, fejlődés, kasztok, exp, stb.

Pl. a Morrowind mivel "agyasabb" játék mint mondjuk a D2? Azért mert FPS nézetben nyomod? Vagy mert több a lehetőség???
  • G_ArchAngel #1046
    igen a BG-t, NwN-t, Morrowind-et - ezeket lehet, de a Diablo-t olyan lenne, mint a Suzuki-t sportkupénak...
  • I.C.ram
    Na ne mondd.... kb. 7 éve RPGzem. Warhammer RP, AD&D, D&D 3rd edition, Star Wars RPG. Ezekkel játszottam aktívan.

Én meg azon tudok berágni, amikor valaki ezzel jön.

Az ilyen jellegű játékot RPG-nek hívják. Nem azért mert olyan mint a pen&paper RPG, hanem azért mert RPG elemek vannak benne!!!
  • Rusy
    Rpg elemek vannak benne pontosabban...
  • shaba23 #1043
    Na igen :) RPG-re ott a M.A.G.U.S., AD&D stb :)
  • G_ArchAngel #1042
    tudod mi az rpg? (role playing game)
    még a NwN, a BG&BG2 sem nagyon fér bele ebbe a kategóriába, ezért találták ki a crpg-t...

a Diabló egy jó kis hack&slash móka volt, konzolok-ra ezer ilyen game van, nem kell gondolkodni benne, no i.q., csak üss-menj-fejlődj...
    a története nem verte a "Szeretünk Barbie" reklám forgatókönyvét...

(rohadtul be tudok rágni, ha vki rpg kategóriába sorol egy akció játékot, bocs)
  • I.C.ram
    Ez az EXPORT átka :) Baldurs Gate 2-ben is akármit lehetett duplikálni tárgyakból.

Mikor multiztunk haverommal vele, akkor a BOOTS OF HASTE-ből lenyomtunk egy 4-es sorozatot a party tagoknak, mert kicsit uncsi volt a sok lassú szaladgálás a városokban :)
  • I.C.ram
    Az első rész az nagyon nagy durranás volt a maga idejében! Legjobb játék volt RPG témakörben. Arról nem is beszélve, hogy az első B.NET-es játék volt, ami szintén nagyon nagy volt.
  • jam@
    Mystdale-ben van egy állatkert szerű koplexum, azt keresd meg. Itt fordulj rá a déli irányra és kövesd az utat a fák között kolbászolva, majd megérkezel egy kőoszlophoz amely előtt van egy kőlap, erre kell ráállni, ez teleportál át a sivatagba.
  • Laalee
    a karakteranimációk és a tárgyak képe sajnos még mindig laposabb mint egy 4 éves játéknál. a többi természetesen jobb
  • G_ArchAngel #1037
    segítsen vki! #1029
  • vytraas
    Hálás köszönet. Már rohanok is rátekerni a medúzát a kardjaimra:)
  • G_ArchAngel #1035
    a legfelső szinten észak-északnyugatra keresd, át kell menni egy köves-zúzmos barlangon, utánna főpapnő és medúza, no ott lesz...
    a lényeg, hogy nem a sárkány szintjén, hanem a legfelsőn van...
  • vytraas
    Srácok, segítség kéne! Act 3, az Earth Element-et vagy mit keresek valami földalatti drow városkomplexumban. Lementem egy elég mély szintre, ott felszecskáztam a zöld sárkányt. A nyíl minden szinten mutatja, hogy északra van, de egyikről sem lehet arra menni. Most merre? Találtam még egy Dam switchet is, de az meg nem tudom mit csinál mert nem mozdítja át a ügyetlen gladiátor:) Segiccsetek, merre van az Eart izé?
  • Rusy
    Igen ez a lényeg szép volt jó volt, sose lehet ugyanolyat csinálni, ez kicsit más és bizonyos szinten jobb..
  • shaba23 #1032
    Az animációk? szerintem kb ugyanaz a szint
  • G_ArchAngel #1031
    Hát, ha karaktermérethez visznyítod a terepet, akkor itt csak a drow város akkora, mint egy act a Dio2-ben...

Hasonlítani meg azért nem érdemes, mert:
    Sacred: crpg akcióelemekkel
    Diablo2: akciójáték rpg elemekkel

az engine-ről annyit, a 2D/3D crpg/ vagy akció rpg-k között, messze az Infinity engine az etalon (BG és IWD sorozatok), de a Sacred engine-je is messze felülmúlja a Diablo2-ét, mely megjelenése pillanatában is elavult és vérszegény volt, az expansionban kiadott tuning se sokat javított rajta...

Mindenesetre nem azért mert elfogult vagyok, hiszen a dobozos D2 itt figyel a polcon, de mint korábban írtam, az már a múlt...
  • Rusy
    Jaja éppen erre akartam kilyukadni, hogy a játékélmény kivételével szinte jobb is mint a diablo, a játékélmény is jó, ha nem keresed benne állandóan a diablós dolgokat...
  • G_ArchAngel #1029
    Help, hol lehet átjutni?
    Nagyon közel van a vége, nem szeretnék idegbajt kapni ilyen semmiség miatt, ezért kérdezem inkább meg...

• VGQ
    Jo jo bejárhato bazi nagy terep, és????
    A doban sztem sokkal nagyobb volt ,igaz ott 4-5 részre volt osztva ezáltal megoldva azt,hogy ne keljen a gépemnek az egész mapot sasolnia:)))
    Mert azért mikor nkiereszkedek egy 5-ös szintü speeder loval egy kis HAste tuningal az elfemnél akkor aztán gép legyen a talpá amelyik birja frissiteni a mapot szétszakadás nélkül:))

És ha ugy vesszük akkor még a skillrendszer fejlettebb is mint a dioban:)
    Ugyanis itt is megvan a 4 alaptulajdonság(erö,ügyesség,stb)Viszont minden kaszthoz tartozik a többi pont a "tudommányoknál"(baltahasználat, 2 fegyver,ijj,lovaglás)Ha ugy vesszük akkor ezeket felvehetjük mint "aurákat" csak nem kell kapcsolgatni.
    És ugye ott van mindenki kezvence a Skillkövek,és a combok.Szal ha ugy vesszük ez máris több tulajdonságra valo szétosztás,és azért elég sokat használsz ezekböl,nem csak 5-6-ot:))
  • piSTUKA
    Az animációk messze jobbak mint a dioban. IMHO
  • Rusy
    ja bocs a teleportokat hogy kell bekapcsolni, és hol az első, mer a második megvan de az első nincs
  • Rusy
    Szerintem nincs baj a fejlődési rendszerrel, meg mással se, nekem az volt nagyon furcsa, hogy megszokjam, akarva akaratlanul is a diablo-hoz hasonlítottam, és ez nagy baj, mert azt a játékélményt semmi nem fogja visszahozni és nem is ez a cél, volt és lesz de ez egy kicsit más, és nehéz megszokni, én pl. abszolút elvonatkoztatva a diablotol jó kis game, és ami nagyon teccik az a brutális nagy bejárható terep
  • KisKolok
    Nem tudom nektek mi nem teszik a mozgásokban :)
    Seraphim olyan szépeket tud ugrani meg ütni hogy öröm nézni (lehet hogy más karakterek bénák, arról nincs információm). Nem egy Ragdoll effekt, persze, de nem is ez a dolga.

Lebutított szintlépő rendszer? Miért?! Mert nincs 30 skill, amiből amúgy is csak 5-6-ot használsz?
    Bár ahogy nézzük... Morrowindhez képest tényleg buta, na de a d2-höz?
  • Bat
    Én örülök ha végre elkotródik a nap és véres szájjal szívhatom gaz ellen vérét
  • KisKolok
    Ez nagyon durva. Tényleg nem bug? Nem is tudtam. Ilyen láma lennék, hogy nem tudom mi az az Attack Rating meg Defense? ENNYIRE lámának mi alapján nézel?! Balfaszságnak tartom ezt a hozzáállást
    nekem jobban bejön, bocs mindenkitől :)
    eddig, mióta megjelent a d2, végig fent volt a gépemen, és minden nap játszottam vele (kisebb kihagyásokkal), de az utóbbi időben eléggé ellaposodott a single része...
    És akkor jött a Sacred, visszatért a kedvem az élethez :)))