6506
The Movies & Stunt Effects
  • zizzenet
    Nem árt. Ha teljesen zéró az angoltudásod, akkor lehet, jobb, ha nem próbálkozol, de ha már kicsit is konyítasz a nyelvhez, akkor meg majd belejössz.
    Ha ingyé szerzed be (nyered valami vetélkedőn :)), akkor esetleg úgy is megéri, ha kérsz segítséget, és kiszótárazod. Szép lassan aztán beletanulsz. Ha meg nem, akkor nem, de legalább megpróbáltad.
    A döntés a te kezedben van :))
  • ronihun
    de azt mondták hogy kell hozzá tudni angolt.
  • zizzenet
    Pár giga a merevlemezen, plusz a mozik mennyiségétől függően a Dokumentumok mappában valamennyi hely, de az sokáig nem vészes.
    Konkrét adatokat nem tudok most mondani.

A játék nehézségének megítélése szubjektív. Szerintem érdekes és felettéb szórakoztató, még akkor is, ha kicsit küszködnöm kell, hogy valamit is elérjek.
  • ronihun
    mennyit foglal??
  • zizzenet
    Húsz deka, ha van, nehogy már ne tudd felrakni akárhova...
  • ronihun
    hello szerintetek érdemes fölrakni a the movies-t mert mondták hogy nehéz .
  • Hmuda
    Diver/directx/miegymás frissítés, patch, végső esetben winreinstall.
  • MaSzKa
    +van a game
    látok 1 bazinagy ati logot aztán lefagy
    pedig ati kártyám van?:(
  • zizzenet
    Szervusztok!
    Na, végre elkészítettem első filmem. Ha érdekel, nézzétek meg. Van duma, hangeffekt, zene, minden. Itt a link:
    http://movies.lionhead.com/movie/36504

Egyébként a filmkészítés kissé nehézkes. Isteni szórakozás, de, főleg a Post Production, tele van apró idegesítő hibákkal. A kedvencem, mindenki kedvence, a hangok elcsúszása, ha kivágsz egy darabot a filmből. Bárhonnan dobod ki, az összes csúszik.
    De nem jegyzi meg a feliratok betűtípusát sem, ráadásul rendereléskor elcsúsznak a feliratok.
    Ja, és újra betöltésnél néha a Fade-eket is összevissza eldobálja.
    AMM-ben pedig gyakran elfelejti megjeleníteni a behelyezett tárgyakat. Ilyenkor általában segít, ha szabad rendezői nézetbe váltok, és a tárgyak felé fordítom a kamerát - olyankor már megjelennek. De volt, hogy teljesen ki kellett lépnem és újra betöltenem a projektet.
    Na, mindegy, azért élveztem a filmkészítést :))
  • donpedro
    Közben végig is toltam, de lehet, hogy nekimegyek újra, ugyanis az 5*-os sztárt nem sikerült összehozni (túl későn kaptam észbe, sajnos pont visszavonult).

Azért nem ment rosszul, bár a vége elég necces volt, mivel a saját magam mintájára készült sztáromat túl agresszíven toltam, és egy idő után a fizetések majdnem padlóra vágtak.

A végső mérleg azért nem rossz, összesen 71 díjat sikerült begyűjteni (a legjobb kategória: highest charting movie - 13 díjjal).

Van még egy kérdésem is: többször előfordult, hogy akut extra-hiányban szenvedett valamelyik produkcióm, (a végén némelyik filmhez már 8 extra kell!), ám amikor 3-4 egyéb dolgozót akartam befogni statisztának, akkor csak 1-2 embert engedett, utána már nem lehetett belőlük extrát csinálni. Van valami felső határa az extrák számának?? (Ha van, akkor kb. 10 lehet a max., de nekem úgy rémlik, hogy néha akkor sem hagyott kibontakozni, ha ennél kevesebben voltak, ezért nem igazán értem a dolgot...)
  • donpedro
    Üdv, pár napja én is elkezdtem nyomni a játékot, de eddig még csak a tory módot nyúzom, saját filmbe még nem nagyon akartam belevágni.

Elsőre volt pár problémám, de második nekifutásra már nagyon jól megy. A sztárjaim 1930 óta folyamatosan lefoglalják az első 2-3 helyet a toplistán, a filmjeimnek pedig nincs ellenfele. 1965-re meglett az első 5 csillagos film is.

Az egyetlen dolog, ami nem tetszik, az a Studio prestige megvalósítása. Egyrészt azért, mert a valóságban a kutyát nem érdekli, hogy milyen a stúdió, ha jó a film, (nincs is olyan díjkiosztó, ahol ezt díjaznák), másrészt pedig elég igénytelen megoldás, hogy attól is magas lesz a prestige, ha simán telerakod az összes üres területet magas pálmafákkal, vagy olyan csillagos oszlopokkal...

Egyébként szerintem az az ideális megoldás, ha két nagyjából két filmre elegendő stábod van, és őket specializálod egy-egy műfajra, amit esetleg később lehet bővíteni kettő-kettőre.

Jut eszembe, van valami hátránya annak, ha egy színésszel rendezek és vice versa? Mert én eddig semmi problémát nem tapasztaltam, az ötcsillagos filmemet is egy színésznő rendezte, de nincs összehasonlítási alapom.
  • Gerbill
    Fogsz egy munkanélkülit, és a sztár mellé rakod, ott megjelenik egy kis kör abba kell belerakni
  • Carlos
    1.1-es patch mit/miket havit?
  • IvanovicsTech
    Sziasztok.Azt szeretném megkérdezni hogy hogyan lehet aszisztenst felveni a sztárok mellé?
  • BiroM
    Norbi.....
    Ismerem MSN ről őt, nemrég mondta, hogy elkezdte fordítani.
  • Hunnenkoenig
    Ja bocs, nem Viktor, hanem Norbi kezdte el forditani...fene ebbe a sok hangba a fejemben....
  • Hunnenkoenig
    Sajna nem lehet közösen forditani. A fajlrendszer es az editor nem tamogatja az import/export featuröket.

Megbeszeltük, hogy leforditja, mivel ö mindenkepp meg akarta csinalni, en meg igy nem akarom ra vesztegetni az idöt.

Megbeszeltük, hogy ha valami miatt nem tudja vagy akarja folytatni, akkor szol nekem vagy atadja masnak a munkat.

Viktor nalam jelentkezett. Ha majd kesz lesz vele es ugy akarja, akkor szinre lep vele a neten.

Addig is legyetek türelemmel.
  • oneal1
    Ami eddig elkészült fordítás azt le lehet tölteni valahonnan??
  • akyyy
    milyen viktor???
  • Gerbill
    Nemhogy együtt fordítanátok. A végén meg az lesz hogy Viktor is abbahagyja mert azt hiszi hogy te is csinálod
  • Hunnenkoenig
    Sziasztok!

Mivel Viktor elkezdte forditani a jatekot es nekem nincs kedvem duplan dolgozni, azonkivül ugyis van rengeteg mas dolgom, ezert abbahagytam a forditast.
  • Venom
    ok HTX a figyelmeztetést :)
  • Gunner
    szokjatok már le a htx-ről, thx nem htx, wazeeeee xth

köszi :)
  • Kit--Kat
    HTX!
  • Venom
    valami Instant movie making vagy mi.
  • Kit--Kat
    Elmondanád, hogy a Sanboxban melyiket kell be Xelni, hogy ne legyen forgtaás?!
  • berlin
    Oh, értem, kösz!
  • akyyy
    az oldal legalján van egy kereső, oda beírsz egy kulcsszót, és kikeresi azokat a hszolásokat amikbe venne vannak ezek a szavak ( vagy persze csak egy szó)
  • berlin
    Nem tudom milyen keresőre gondolsz... Nem igazán tanultam/tudok angolul, azért bátorkodom itt megkérdezni.
    Amúgy köszönöm a választ!

Üdv.:
    B.
  • Gunner
    Azért készülnek el lassan a filmek, mert több jelenetből állnak már mint 3, és ez ugyebár egy kis időt vesz igénybe, gyorsítani nem lehet szerintem, csak ha sandbox-ba játszol és kikapcsolod az erre vonatkozó váratkozást
    entourage-t a sztárok mellé rakott aszisztensekkel növelheted, egyik sztárnak a másik sztárt ne akard az aszisztensé tenni, nézd meg melyik ember nem csinál éppen semmit, általában a takarítókból van elég, szerelőkből sose elég :)
    Nézd meg hol állnak sorban és onnan vegyél föl valakit
    És végül tanuld meg használni a keresőt legközelebb az entourage-ra...
  • berlin
    A '70-es években járok. Nagyon lassan készül el egy-egy film (kb. 1-2 év). MIvel tudom ezt "felgyorsítani"? Pedig csinálok a tudósokkal fejlesztést folyamatosan.
    Csinosítgatom a filmgyárat, de nemigen ácsingóznak felvételre melósok.

Az entourage-ot mivel lehet növelni?

Üdv.:
    B.
  • Vajda Gergely
    Sziasztok!

Boldog új évet mindenkinek!
  • Fenrir
    nekem megnyílt
  • Davidsned
    A faq-al vmi baj van, nemnyilik meg.
  • berlin
    Köszi, akkor, kicsit csinosítgatom az "üzemet" :)))) Kösz!
  • Gerbill
    Az is befolyásolja a jelentkezők számát hogy hányadik a stúdiód a versenyben, meg a 'lot prestige' is. Legalábbis mikor másodjára játszottam a játékkal szinte végig első voltam, és mindig ácsingózott egy két ember valamelyik épületnél. A lot prestige-em is magas volt mert mindig raktam le virágokat autókat gyepet padt kukát stb.
  • berlin
    Sziasztok!
    Szeretném, hogy több crewerem, építőm, stb. legyen. De nem ácsingóznak munkafelvételre civilek, hogyan lehet ezt elérni?
    Kösz.:
    B.
  • Hush
    Köszi
  • Vajda Gergely
    Hush!

Akkor adj neki asszisztenst amit úgy érhetsz el hogy megfogod Pl:. ahol a Creweket veszed fel, és a sztárhoz viszed ahol lesz egy kör és abba beledobod.
    Meglásd a színészed jobban fogja érezni magát.
  • Hush
    Minden sztáromnak alacsona az Entourage színtje. Hogyan tudom fejleszteni.