2520
Fenti ket lap a tema
  • [Jakuza]
    Mas BIOSa van az NF7nek es az NF7-Snek.
    Igen hasznalja ha ugy hasznalod a RAMokat , ahogy mondom.
    Gondolom a 2.0revizo szamu NF7nek is elobb vagy utobb megcsinaljak a BIOSat ugy, hogy kiirja majd.
  • fm
    amúgy mennyit dob a teljesítményen a dual?
  • [Jakuza]
    1-3 es 2-3 a DUAL mod.
    Tudmo mert mindkettot kiprobaltam ,es mivel nekem NF7-S rev2.0am van es az uj BIOS kiirta mindkettonel.
    Amugy a neten is sokan irjak.
  • chuck
    nem 1 -3 slotba kell rakni, hanem a 2-3 -ba. Kezikonyv is irja.
  • [Jakuza]
    Ha NF2 rev 2.0ad van akkor meg nem fogja kiirni.
    Majd talan a kovetkezo BIOS amit kiadnak, mert a tobbi lap BIOSanal 4.ho 10ken jottek ki azok a BIOSok a rev2.0nal viszont az utolso BIOS datuma 3.ho 27.
  • [Jakuza]
    Csak az ujabb BIOSok irjak ki , azthiszem 1.7estol felfele.
    Frissitsd a BIOSt utana kifogja irni ha DUAL modban megy.
  • CybearBoy
    A lap ugye állítólag max 2 DDR400-as ramot tud kezelni, ennél kisebből tud hármat. De ha én veszek pl 3 DDR400-asat, de azokat csak 333-on járatom, akkor működik? És az igaz, hogy asus a7n8x 2 DDR400-as ramot is tud kezelni?? Mert elvégre ugyan az az alapja, mint nf7-nek, de a honlapok szerint nf7 csak 2, a7n8x meg 3 ddr400-as ramot tud kezelni...
  • CybearBoy
    A memóriát szinkronban érdemes járatni a proci FSB-jével.
  • chuck
    2-3 slotba kell rakni dualhoz. ha 400-as ramod van, erdemes kiprobalni a 11*200-at, esetleg lefele menni a szorzoval. Igy dualban megy 400 on a memoria, es eleg jo sebesseggel. erdemes varialni persze a memoriaval is, mennyin menjen.
  • CybearBoy
    Az is lehet a baj, de a lassú ramok inkább bekavarnak. Egy 133-astól, főleg hogy noname, nem is lehet elvárni, hogy 166-on szaladgáljon.
  • [Jakuza]
    Nem az lehet, hogy te egy TbredA-t fogtal ki ?
  • fm
    ismerM az insertes trükköt,de nekem volt hogy nem akart elindulni úgy,ilyenkor nem maradt más,mint clear cmos..
    amugy mos megy 166*10 en ami 1467ről 1666ra való tuningot jelent..tovább nem tudom merjem-e a hőmérséklet miatt(bár ablakos házam van,oldalán egy hűtővel) dögmeleg van
  • [Jakuza]
    Nekem is az van.
    SZVSZ csereltesd ki a memoriadat 333asra, az lehet a problema.
    Amugy eloszor nekem is ez volt a gaz, de a BIOSban kezi beallitasra tettem a RAM idoziteseket, most muxik 6,3,3,2.5n, de ugyanugy csipogott amig ezt nem tettem meg.
    A Dual Channelt , meg ugy tudod hasznalni, ha a memoriak vagy az 1-3 vagy a 2-3 slotban vannak.
    Ja es remelem azt ismered, hogy nem kell kezzel a Clear CMOS jumpert rakosgatni, eleg ha az ujrainditasnal nyomva tartod az Insert billentyut.
  • fm
    dula:))
    amugy a hűtő egy rézbetétes 5f271B1L3 falconrock II ...
    ez elég a tuninghoz??
  • fm
    nekem nem akar menni!! kipróbáltam 166*10-en, 1.5voltal asszem,de nem indult(csipogott) after 1.6 volton,de úgysem,próbáltam lejjebb venni az fsb-t,145-re,de úgysem indult:(
    a ramok 266-os noname-ek..
    a dula-channel-t hogy tudom kihasználni? a tuninggal mi a baj?? rosszat fogtam ki?
  • [Jakuza]
    Na hat akkor itt az ideje huzni.
    A legtobb 1700+ TBredB elindul 12,5*166on 1,65 voltal.
    Az enyim most 12*178on megy ami meg nem is a vege,csak ugyebar szaros 333as Noname RAMjaim vannak, es ez ugyebar 2136MHz :)
    Azert 11ezerert nem rossz, egy tobb mint 2 GHzes proci.
  • fm
    na megvettem az abit nf7-et,xp 1700+-al és 3dmarkban 6500(1.7cerka 512DDR 8500LE) helyett (XP1700+,256DDR,8500LE) 8283 pötty húzás nélkül..a p4 húzva volt:))
  • direwolf
    nem vettem észre, hogy lassabb lenne, mint az orig intel 850 lapé.
    nem lehet, hogy nálad más hiba van?
    (2.03-ról beszélek)
  • fm
    hi
    Abit NF7 2.0 (nForce2,AMD,FSB333,DDR400,AGP8x,ATA133,5.1hangk,LAN,USB2.0,ATX)
    ez jó/rossz??
  • barret
    :)
  • [Jakuza]
    Itt folyatom.
    Szoval az alap MS driver az kurva lassan kezeli a Nforce2es IDE-ket a 2.4x-es Nforce2-es IDE driverekkel ellentetben.
    Azokkal viszont az a baj , hogy restartnal leallitja a vinyo motort ami nem igazan tesz jot a winchesternek.
    Az Nvidia lapjarol le is szedtek ezt a drivert 2 nap alatt es visszatettek a regit.
    Gondolom nem volt veletlen.
  • [Jakuza]
    Csak annyi , hogy az IDE driver az atnevezett alap MS driver.
  • direwolf
    mi a probléma az MS IDE driverrel? nekem perfektül megy
  • [Jakuza]
    Nincs ertelme feltenni a MSI driveret, mert az IDE vezerlot azt nem javitottak, az MS szarjat pakolja fel.
  • item
    én kipróbáltam, a 2000 kékablakkal köszönte meg hogy felraktam :( ... visszaraktam egy régebbit akkor meg jólett.., na erről ennyit ...
  • chuck
    Az MSI kiadott egy uj nemhivatalos NForce2 drivert. Feltettem, es mukodik a smart vele. Erdemes kiprobalni masnak is.

Új drivercsomag nForce-os alaplapokhoz
    [Szerző: kentaur | Dátum: 2003-06-18 14:00 | Forrás: Hardware-mag.de]

Pár napja új, nem hivatalos meghajtó tölthető le nForce chipsetes alaplapokhoz.

Bár a driver "nem hivatalos", nem kell azonnal megijednünk. A hírt nem kisebb cég, mint a Micro-Star International (MSI) szivárogtatta ki néhány nappal ezelőtt. A különböző driverkomponensek többsége ráadásul WHQL-es, azaz a Microsoft által vizsgált és minősített.

A csomag a következő elemeket tartalmazza:

Audio driver 3.34 (WHQL);

Audio utilities 3.17;

Network driver 3.13 (WHQL);

GART driver 2.78 (WHQL);

SMBus driver 2.75 (WHQL);

Memory controller driver 2.75 (WHQL);

IDE driver 2.70 In The Box (WHQL);

IDE driver 3.07 Full Driver 3.07

és az Installer 3.22.

A drivercsomag letölthető innen.

http://download.guru3d.com/pafiledb.php?action=file&id=631
  • Iceman
    Annyit azért hozzá kell tennem, hogy egy 1700+-ost hajtok 2600+-on:)
  • Iceman
    Nekem néha eléri a 67-68-ot (2-3 óra BF után) is, de teljesen stabil marad.
  • chuck
    40 korul megy, addiga a 2-3 percig, amig megy jatek, felmegy akar 42-re is :)
    De regebben mikor meg jo volt a gep, 51 volt a max, es ott nem fagyott szet.
  • barret
    54 fokos ebben a nagy hidegben...
  • chuck
    Ramokat kicsereltem, egyik hibas volt, de meg mindig fagy a gep jatek kozben.
  • barret
    :)
  • barret
    nf7 :)
  • Borg
    Akkor a következő lépés más DDR400 ramokkal kipróbálni.
  • chuck
    A hang mar nem akad meg, miutan beraktam a live!-ot. Azonban a rejtelyes fagyasok megmaradtak. Ramok 400 mhz-n: a gep 3d alatt szetfagy
    ramok 266 mhz-n: a gep stabil
    Tudom, lehetne 266on hajtani oket, de akkor minek vettem 400-as ramokat ?
    a proci 10.5 * 200 on megy.
  • chuck
    Koszi a tancsaot. Egy sb live figyel a szekrenyben elozo gepembol, akkor lehet bedbom azt a gepbe.
    koszi megegyszer.
  • Borg
    Nem kell itt semmire sem rájönni.

Az alaplapra integrált hangcucc NEM BIRJA az FSB emelést.

Ha mindenáron tuningolni akarsz, vegyél rendes PCI hangkártyát a gépbe.
  • chuck
    Igen.
    Valoszinuleg az okozza a problemat, de nem tudok rajonni a pontos okara. Illetve tippem van.
    2 x 256 MB 400-as hynix ram van a gepben. Ha 400-on hajtom oket, akkor van a gubanc. Visszaveszem 266-ra, akkor megy normalis modon, nem vacakol az alaplapi chipset sem. Proci 1,7+-os amd, 200*11-n hajtom. Az nem valtoztat a hibajelensegen, ha visszarakom defaultra, csak a ram speed valtasa van kihatassal a fagyasokra.
  • Borg
    Tuningolsz?
    Mert az alaplapi hang általában nem birja, ha nagyobb az FSB.
    Nézd meg esetleg nem e melegszik fel a cucc, hátha azért hallgat el pár perc után.
  • chuck
    Valaki tud megoldast lenti problemara, nagyon megkoszonnem!

Kb 1 honapja vettem egy nf7-s alaplapot, tegnapi napig semmi problema nem volt vele. Azota azonban a hangreszeszorakozik. _Miro Tunnerem van, es a hang a kartya line in reszen jon be. DE csak par percig, es utanna elgallgat. Restart utan megint mujkodik egy kis ideig, aztan megint vege. Ujra raktam alaplapi drivert, ujraraktam az egesz windozt format utan, meg mindig ugyanaz.
    PLs help, mert igy nem tudok tvt nezni.