2520
Fenti ket lap a tema
  • [Jakuza]
    Na ezt kizartnak tartom, ha csak nem te szurtad el es nem fajlbol csinaltad meg.
    Ugyanis kb 2 perce frissitettem vele BIOSt.
    Nagyon sok mindent nem tudsz csinalni, mert gondolom a hotswap se mukodik most.
    Ugye nem artott volna kikapcsolni a FlashMenuben a boot block irasat.
    Egy dolgot tehetsz.
    Keresel egy emberket akinek van EEprom iroja.
    Valamikor anno en talakoztam a neten aki hirdetett ilyen eeprom irast, de sajnos nem emlexem a nevere.
  • Rigley
    köszi... gondolom csak a 2.0 -t érdemes akkor megvenni... Mistral-nál az NF7 24.000 körül van Bluefish-nél 20.000 körül, lehet , hogy a Mistral-nál 2.0 van ?
  • Me Ga
    Sziasztok!

Egy kis segítséget szeretnék Tőletek kérni.

Pár napja vettem egy NF7-S alaplapot. BIOS--t próbáltam frissíteni a lentebb is olvasható Windows alatt futó FlashMenu 1.2-es verziójával. Csont nélkül beleírta a valószínűleg hibás verziójú (nem a v2.0-hoz való) nf719 -es BIOS-t a NF7d16 helyett.

Most persze se kép se hang. Mit tudok csinálni?
  • [Jakuza]
    Nem biztos, hogy rev2.0 as NF7.
    A PCI foglalatok alatt van egy matrica , amire ravan irva , a revizioszam.
    A Bartonokat nem nagyon lehet huzni.
    Max 200-300MHz.
  • Rigley
    2500+ Barton magos Athlon-rol mik a vélemények ? megéri megvenni ? Mennyire lehet huzni ? Valamint , ha tudjátok mondjátok meg a választ a #91-re köszi !
  • [Jakuza]
    Nyugodtan felteheted az 1.6t.
    Van egy ket hibajavitas benne.
  • Rigley
    Mit jelent az NF7 2.0 ?
    Én most akarok venni Bluefish-éknál NF7-et 20.500 Ft körül mérik... akkor az 2.0 ?
  • direwolf
    12-es bios, 5-ös pont:
    "Once update this BIOS revision 12, backward flash to 11 and 10 is impossible. "
    Értelemszerűen ez a magasabb verziókra is vonatkozik
  • CybearBoy
    Azt hol lehet megnézni, hogy win milyen DMA beállításokkal használja a winyókat? Mert eszközelőben nem találtam ilyen részt most, külön progit meg nem adtak a laphoz.
  • direwolf
    Elég nagy betűkkel (sőt, ha jó mléxem pirossal) oda van írva a fae.abit.com.tw oldalon a BIOS mellé, hogy nem lehet downgradelni...
    RTFM
  • Norbyte
    Sziasz,

a cartman nevű egyed belenyomott az NF7 v2.0-jába
    egy új BIOS-t a nf7d11 után, a d14-est.
    Most már semmit sem tud beletenni, mert a BIOS írásakor minden "piros", hibás.
    Na most mit tudna csinálni?
  • fm
    sima nf7-en se zavar be
  • Mike
    akkor az príma
  • [Jakuza]
    Az NF7-Sen is van integralt hangkartya, de mivel kulon van a PCI freki generator , ugyanugy lehet tuningolni, mint ha nem integralt hangartyaval csinalnad.
    Ennel a lapnal mindegy mit hasznalsz.
  • Mike
    egyetértek, aki tuningolni kara, az vegyen szépen hangkártyát
  • Mike
    ha ma vennék alaplapot a KD7-R helyett inkabb NF7S-t vennék a natív hang és az SATA miatt

tök olcsó, lehet, hogy veszek is egyet?
  • [Jakuza]
    Jobb.
  • Borg
    Az EPOX 8RDA jobb vajon mint az NF7?
  • direwolf
    hmm, valóban van 1.6-os.
    amúgy én a www.abit.com.tw-t nem szoktam nézni, inkább a fae.abit.com.tw-t, itt korrekt minden
  • [Jakuza]
    Hagyd 333on szinkronban gyorsabb lesz mint 400on aszinkronban.
    Tehat 3/3. Vagy allitsad ugyanitt masra.
    A frekiket kifogja melle irni 3/4 4/5 5/6nal stb.
  • [Jakuza]
    Mindketto BIOS jo a lapodhoz.
    Na persze ha 2.0as NF7ed van es nem sima NF7ed.
    Amugy mar van 1.6os BIOS is.
    Kulonbem ez a CMOS checksum error nagyon BIOS hibara utal, mert ketlem , hogy egy 1 honapos lapon beszarna az elem.
    Ja es meg valami a BIOSban a Softmenu III-nal a CPU FSB/DRAM ratiot allitsad 3/3ra akkor szinkronban megy a RAM.
    PL ha 166on megy a proci akkor 333on megy a RAM.
  • [Jakuza]
    Nem tudom mi lehet a hiba , de probalj BIOSt frissiteni.
    Nem frissitettel mostanaban BIOSt ?
    Probald meg az 57 hozzaszolasban szereplo linkel.
    Lehet rossz BIOSt egettel be, ez a progi a jot fogja.
  • [Jakuza]
    Mukodes kozben semmi baja nincs.
    Viszont az alaplap elrendezeset es a BIOS orajel emelese utani tul hosszu menteset hibanak rovom fel.
  • Borg
    Most akkor jó alaplap ez vagy nem?:)
    mert ahányan annyi félét mondtok...
  • [Jakuza]
    De ha eszrevetted volna ket NF7 rev 2.0 van, mert Abiteknal valaki nagyon elbaszott valamit.
    Van egy NF7V2.0 es van egy NF-7V2.0
    Es csak az egyikben frissitettek a BIOSt.
    Amugy mar nem csak 1.4 , hanem 1.6 is van
  • direwolf
    Rigley!

NF7-S ebben tud többet:
    - SATA
    - 6 csatornás audió AC3 encodolási képességgel (értsd: az optikai kimeneten nem csak az ac3 jelfolyamot nyomja ki, hanem akár a vindóz hangját is!)
    - asszem firewire is csak ezen van
  • direwolf
    Jakuza!

Bocsi, de a legújabb bios a 2.0-khoz nf7d-14 már hetek óta (fae.abit.com.tw)
    Amúgy a különböző bioas nem az NF7 és az NF7-S miatt van, hanme az 1.x és a 2.0 kapott különbözőt.
  • Rigley
    lámer kérdés : mi a különbség az NF7, és az NF7-S között ?

Most akarok rendszert update-lni, és egy Abit NF7 + Athlon XP 2500+ -on gondolkozok...
    Van egy régebbi 300 W-os tápom az elég lesz az uj alaplapnak ? Hallottam valami ATX12V -ről , az mi a fene ? Ja és , hogy lehet kihasználni ezt a dual DDR modot ? nekem an egy PC 2100 -as 256-os+ 1 128- as ram modulom, ezekkel nem lehet kihasználni , csak ha egyformák ?

Kösz a segítséget !

RiGLEY
  • chuck
    Procit felveszem 10*200 -ra / 2000 /, ramok dualban 400 on mennek. A rendszer teker ezerrel, tobb oras svcd encode siman vegigmegy, betomorites hiba nelkul, tehat a rendszer tokeletesnek tunik.
    Amint elinditok viszont egy 3d-t hasznalo jatekot, max 1 percen belul szetfagy azt egesz. Megpedig ugy, hogy a kep megall, de a hang szol tovabb. Ugyenez a hiba nem jelentkezik, ha a procit visszaveszem 15*150-re /2250 / . Proci 1.7+-os tb, 1.6 volt az alapfesz
    Tippetek van a problemara? Regebbibios esetleg, vagy mas ?Az FSB-n kivul semmit nem allitok a fenti ket allapot kozott. Probaltam feljebb nyomni a feszt, de semmi valtozas. Ramok feszultseget is allitottam + 1 tizeddel, erre sem reagalt semmit pozitiv iranyban. Cas meg a tobbi defaulton 3-3-3-8 talan?)
  • Tovi
    Itt fennvan az 1.6-os Bios, próbáljátok!!!
    http://fae.abit.com.tw/eng/download/bios/nf7-s2.htm
  • [Jakuza]
    Hat akkor szedd le a masikat.
    Azzal mukodni fog a DUAL kiiras.
    Amugy en mar ezt hasznalom BIOS frissiteshez mar regota igy meg csak a datumot se kell megneznem mikori a legujabb BIOS mert kiirja hogy talalt e ujabb BIOSt mint ami a lapon van.
    Abit FlashMenu
  • CybearBoy
    Ezt én is lszrevettem, ráadásul 2 külöm bios van fenn a 'két' laphoz... Én most vettem NF7-et, és az a bios van benne, ami az NF-7v2.0 alól letölthető.
  • Tovi
    Valóban, eddig nekem sem tünt fel. Ennyire balfácánok lennének az abitnál???
  • [Jakuza]
    Mar latom, hogy mi a baj.
    Abiteknal elirtak a dolgokat.
    Ugyanis 2 db NF7 rev 2.0t irtak ki a letoltes oldalra.
    Van egy NF7V2.0 es van egy NF-7V2.0.
    SZVSZ ez eliras lehet mert ketlem, hogy ket kulonbozo NF7 rev 2.0 lenne.
  • Tovi
    Egyébként nem írhattam el, mert copy-paste volt csupán, + ezt a biost használom hibátlanul NF7-ben
  • Tovi
    Nem valószínü. Nézd csak meg:
    http://www.abit.com.tw/abitweb/webjsp/english/download_content.jsp?pTITLE=NF-7V2.0&#Bios
  • [Jakuza]
    Te valamit nagyon elirhattal, mert ez nem NF7, hanem NF7-S.
    A NF7-v2.0nak meg csak a nf7d_11 a legujabb BIOSa.

NF7V2.0

--------------------------------------------------------------------------------

nf7d11.exe Bios Issue Date: 2003/03/27
    Please use AWDFLASH 8.23D or later to update NF7 series BIOS. With
    incorrect AWDFLASH version, the GUID will be erased, and leads to
    IEEE1394 peer to peer function failed. AWDFLASH 8.23D is included in
    this BIOS package.
    Fixes incorrectly detect Thorton 2600+ (166x12.5) CPU in Softmenu III.
    Fixes DRAM hang up at POST code EFh for specific memory module.
    Fix the problem that if used CPU 400FSB without User Define, it would not show DDR xxx (xxx=200,266,333,400).
    The default value of CPU FSB/DRAM freq revises to "Auto".
    Adds"CPU Disconnect Function" to adjust C1 disconnects. The Chipset does not support C2 disconnect; thus, disable C2 function.
    Fixes DMI Pool data to be Socket A, Product Name: NF7-S/NF7 (nVidia-nForce2), Version: 2X.
    The frequency of CPU 1917Mhz revised to 1916MHz.
    Update SIP table to solve systems crashed issue while using 400FSB CPU+DDR 333, and revise the SIP Table of 266FSB CPU.
    The default value of "Memory Timings" revises to "Optimal".
    Updates BPL to be 2.94.
    Fix system can not show fan speed in PC Health Status while using lower speed FAN.
    Add"IDE Bus Master" function to improve transfer speed of GHOST, and default value set up to disabled.
    Fix the problem that systems can not detect USB Drvice under WinME resume from S3,S4 mode, and lead to usb connector failed.
    Fine tune the OC ability of 333FSB CPU.
    BIOS Compile Date: 3/27/2003.

• CybearBoy
    Üdv!
    Vettem egy NF7-es lapot, lenne 1 kérdésem.
    Az eszközelőben (device manager) a system devices alatt nekem három motherboard resources is van, és most jön a bajom, hogy az egyiknél van egy sárga felkiáltójel is. Mindenhez fel van rakva minden, bajom eddig amúgy nem volt vele, de sztetek ez mitől lehet??
  • Tovi
    Ez kiírja a dual módot:
    NF-7V2.0
    nf7d14.exe Bios Issue Date: 2003/05/14
    Fixed CPU temperature too high issue.
    Raised highest CPU FSB up to 300 MHz for "user define mode" in
    SoftMenu.
    Fixed SATA RAID-0 data corruption issue by adding a new option
    "EXT-P2P's Discard Time" in "integrated Peripherals". The default
    setting is "30 us" ; which is recommended by NVidia. In case the problem is still there, try "1 ms" please.
    Changed DDR400 DRAM timing according to NVidia's recommendation.
    Updated BPL to v3.01 according to NVidia's recommendation.
    BIOS Compile Date: 5/14/2003.

• [Jakuza]
    Ugy 10-15%ot az alkalmazasoknal.