2520
Fenti ket lap a tema
  • ollie
    user manual
    ebben talán benne van a pontos méret

ftp://ftp.abit.com.tw/pub/download/fae/NF7_3in1_EngWEBV.100.pdf
  • ollie
    szerintem nagyobb annál, de miért kell 2db 5.25-ös eszköznél több? külön akarsz cd-rom, dvd-rom drive-ot és cd írót is? vagy a rack miatt?
  • Emery
    Sziasztok. Megtudjatok nekem mondani az alaplap mereteit?
    Mert a haz papirjan van egy figyelmeztetes
    "24 cm-nél hosszabb alaplapok esetében csak 2 db 5.25"-ös eszköz építhető be"
    Elore is koszonom
  • Gerry
    Aha, nekem meg úgyse az nVidia féle codec chip van az alaplapomon, úgyhogy a driver azon része engem nem kifejezetten izgat, ha meg a többi u.a. akkor tökmindegy, én maradok a 2.03-nál!
  • [Jakuza]
    Igy van.
    2.8 as driver nincs.
    Az utolso nem hivatalos driver a 2.78, es csak audio driverben ter el a 2.03tol.
  • Gerry
    2.8-as? 2.03 az nVidia legutolsó hivatalos meghajtója.
  • barret
    nekem is volt,aztán egy friss telepités megoldotta! még az mp3-ak alatt is sercegett a hang!
  • chuck
    Ha huzod a procit, vedd vissza, talan segit.
  • Tovi
    Spire WhisperRock II teszt: http://prohardver.hu/rios2_cikk.php?id=170&p=7
  • Rigley
    Na még valami: mint mondtam PC2100-as memóriáim vannak. Egy 256-os, meg egy 128-as. Ahogy az abit ajánlotta a DIMM3-ba , és a DIMM2-be raktam őket. Feltettem az 1.6-os BIOS-t, és boot-oláskor azt irja ki, hogy DDR dula MOde enabled... én eddig azt hittem, hogy a dual mód csak 2 egyforma rammal működik... vagy lehet, hogy nálam nem is ugy megy, csak kiirja ?

Valamint arra is kíváncsi lennék, hogy van-e olyan hely, ahol PC2100-as memoriát becserélnek némi ráfizetéssel jobbra ?
  • Rigley
    Köszi !
    Nem emlékszek, hogy lenne valami 6/6-on... azt hiszem auto-n van.. de gondolom jó úgy is
  • Rigley
    Ja és még valami vettem hozzá egy SPIRE Whisper...akármi (rock talán) azt mondták kékhal(ál)-ék, hogy ez most valami új csendes ventillátor. Nincs semmi baj vele, csak fura, hogy 2000 körüli fordulatszámmal teker csak. A celeron-omon valami gagyi meg pörgött 5000-et....
  • Rigley
    NA én is megvettem az NF7-emet egy 2500+ -al. Nagyon jó... csak azt szeretném kérdezni, hogy hogyan érdemes húzni ? Nekem most 166*13.5 -ön stabilan megy. PC2100 -as memoriám van, ugyhogy nem akarom 166-rol emelni sokkal, nem is hiszem hogy bírná... Jó ez így ahogy van ?

És köszi a válaszokat a hangkártyára... én sima NF7-et vettem, akkor maradok a LIVE! -nál, jó az is egyenlőre

RiGLEY
  • Tovi
    Hát igen, a Corsair ennyivel jobb... Az 5-3-2-2 adja ezt a külömbséget.
    nálam 8-3-3-2,5, igaz még nem próbáltam csökkenteni a timinget.
  • Tovi
    Nem azt írja, hanem 400 FSB mellett a timingeket (de szép magyar szó) lassabbra kell venni. Ez nálam is megtörtént, single-ben 6-2-2-2,5 az időzítése az Infineon 440-as RAM-nak, dualban 8-3-3-2,5. Ha gyorsabbra állítom, nem indul.
    Egyébként idézet a belinkelt oldalról, ahol ugye egy 400-as Bartont tesztelnek:
    Corsair Company provided their TWINX512-3200LL memory modules set for us to test the mainboards based on nForce2 Ultra 400 with 400MHz bus. This set including two 256MB DDR400 SDRAM modules, which were preliminarily tested in dual-channel configurations, does work well at 400MHz with 2-2-2-6 timings and 2.6V Vdimm in the mainboards based on the new nForce2 stepping. We should also stress that these low timings are a great achievement for 400MHz working frequency. For example, we saw in our previous tests that even PC3700 memory modules, which can work at 450MHz, can run stably at 400MHz only with 2-3-3-6 timings.

• Tovi
    Ja, akit érdekel, a Sandra 2003 szerint a dual sebessége: Read: 3168 write: 2910.
    Nem dualban Read: 2813 write: 2285
  • Tovi
    Ki tudod választani, csak válaszd a custom módot, és ott az FSB/RAM osztón tudsz állítani. Elég sok variáció van, mindenki megtalálhatja a Ramjához való beállítást. Én próbáltam a szinkron és az aszinkon hajtásokat is, mert egyesek szerint az asszinkorn lassítja a rendszert, de ilyesmit nem tapasztaltam.
    400-as FSB-t mindig tud használni, dual mellett is. Nekem 2 db Infineon DDR400-as modul megy dualban, az FSB mint írtam 220. Döntsd el ez alapján, hogy megy-e???
  • [Jakuza]
    Bizony tamogatja itt egy link rola.
    Xbitlabs NF7 rev2.0 for 400 FSB
  • [Jakuza]
    Az Abit oldalan latni fogod, a lap leirasoknal, hogy Ultra 400.
    Amugy asszim a legujabb BIOS a 1.6 hozza.
    NF7 rev2.0 1.6 BIOS
  • Tovi
    El kell hinned, hogy támogatja, olvasd el a doksikat az ABIT honlapján.
    Gyakorlatban pedig akkor tudod meg, ha lesz 200 Mhz-es procid, ill. a jelenlegit járatod 200+-on.
    Nekem pl.: 13,5x133 helyett 10x220-on megy a proci.
  • [Jakuza]
    Csak a rev 2.0as NF7 tamogatja hivatalosan a 400as FSB-t ha jol tudom.
  • [Jakuza]
    Irj nekik hatha keresre neked csinalnak egy prototipust. :)
  • [Jakuza]
    AZ ALC650 egy szar.
    Nem annak van jobb hangja.
    Hallanad NF7en ahol nem a Soundstorm szamolja ki a hangokat.
    Katasztrofalis.
  • Tovi
    Ott van rajta, de mint írtam csupán a ki és bemenetek vezérlőjeként üzemel. Az összes többi funkciót a soundstorm számítja, ezért klasszisokkal jobb a hangminőség, mint a sima NF7-en, vagy egy Audigy-n.
  • direwolf
    Baszki! Megnéztem, ott van az ALC650 az NF7-S-emen is. Hacsak nem dísznek rakták rá, akkor tényleg igazad van!
    Ezexerint az ALC650-nek jobb hangja van mint a Livenak... (már csak a 96kHz miatt is!)
  • Tovi
    Az NF7S-en ugyanaz az ALC 650 hangchip van, csak az ANALÓG be/kimenetek kezelésére használják, hang kiszámolására nem, arra ott van a sokkal jobb APU

• direwolf
    nem ugyanaz van rajta!
    az nf7-en egy Realtek van,
    az nf7-s-en megy soudstorm (nvidia)
    nekem előtte egy live 5.1 volt, de a soudstorm meghallgatása után live gyors eladásra került :)
  • Tovi
    Kivéve persze, ha NF7-s lapod van. Azin is ugyanaz a hangcsip van, de egész másképp szól
  • Tovi
    Nekem is dilemmát okozott ez, de kipróbáltam az alaplapit, és döntöttem: Live
  • ollie
    szerintem SB Live
  • Rigley
    Mit érdemesebb használni ? Van egy SB Live 5.1 Digital hangkártyám, vagy inkább az NF7 beépített hangkártyáját ?
  • Me Ga
    A PCI slotok mellet van egy matrica ráragasztva az alaplapra. Rajta van, hogy NF7, a sor végén pedig a verziószám. Pl. v2.0
  • [Jakuza]
    En is ezt mondtam hogy megy benne.
    Csak unofficial.
  • direwolf
    Ez faszság, gondolom te is érzed, de majd a gykorlat megmutatja...
  • [Jakuza]
    HWSW Forum (Rossz hir az nf7-s v2eseknek...)
  • [Jakuza]
    Attol meg menni fog benne.
  • [Jakuza]
    Unsupported.
    Gyarilag nem.
    Ennek ellenere kezeli oket.
  • [Jakuza]
    Nem tok sajnos mas infot.
    Probald telefonkonyvbol kikeresni.
  • Me Ga
    Köszi az infókat.

Tudsz esetleg ehhez a céghez telszámot?
    Náluk lehet eepromot venni?

Hallottam anno olyat, hogy egy ugyanilyen alaplapban menet közben kicserélni az eepromot, és beleflashelni a jó cuccost. Szerinted működik?
  • [Jakuza]
    Ha esetleg pesti lennel.

"A Budafoki uti Mikronikaban beegetik neked, ha floppy-n elviszed a BIOS-t. Aztan ha mar ott vagy, vegyel egy EEPROM-ot es egettess magadnak egy tartalekot is."