2520
Fenti ket lap a tema
-
Ja, én próbáltam, de csak 4-5 féle hűtővel, viszont akkor tényleg úgy jött ki, hogy rézzel jobb volt a fehérpaszta (lehetőleg az amit hozzá adnak), aluval pedig az ezüst, ám nem volt jelentős a külömbség, max 1-2 fok. -
ugye, ugye... -
ELŐFERDÜLHET!!
Ez qúrvajó....
Mostantól így szólok én is: ELŐFERDÜLHET -
Valaki mérte azaket a pasztákat, asszem Gerry.
Rézbordára-->sima szilikon
Alubordára-->ezüstözött
volt a jobb, hővezetés szempontjából. -
ah, látom te mindenre gondoltál...
-
Khmmm. Azért vigyázz, mert előferdülhet, hogy a tuning miatt meghal valami, mert elfelejtetted kicserélni a hűtőt egy nagyobbra... ez meg ugyebár nem csak a BIOS buherálásából áll. -
Ok, no problem. -
Figyimá! Te minek tuningolgatsz?
Szvsz hagyd abba gyorsan, mielött nagyobb gond nem lesz.
lásd: #235 LOL
#241 LOL
-
van itt vki aki kihozta már az NF7-eséből a surround5.1-es hangzást??
én próbáltam,a leírás alapján a mélynyomót,az első bal/jobb és a hátsó bal/jobb hangszórót rádugtam,ahogy kell. az eszközkezelőben átállítottam 5.1-re, de nem ment. ekkor a hangerőszab./speciális fülnél kipipáltam a subwoofer connected to ... meg a hátsó bal/jobbat is ahova írja csatlakoztattam,de így sem ment. csak az első jobb/bal szólt,a mély nem,se a hátsók. hogy is kell ezt? vagy nem is lehet? -
Borg #240 Hangzott ahogy hangzott, de tény, hogy a Soundstorm csak egy minősités, amivel a digitális kimenet minőségét illetik... -
Inquisitor #238 " SOUNDSTORM a minősitése, tehát ez nem az integrált hang neve, az ugyanugy realtek, vagy alc"
Ez most úgy hangzott, mint ha nem az NForce2 MCP2-T APU-ja látná el a DSP feladatokat, hanem a sima DAC-nak használt ALC650, ami azért durva lenne ... PLÁNE mert a sima NF7-esen is úgyanolyan kivezetések vannak, pedig abban csak MCP2 van APU nélkül. -
Borg #237 Analóg kiemenete kb a többi alaplapi csodahangnak felel meg, zajos szar.
A digitális kimenete viszont (Aminek a SOUNDSTORM a minősitése, tehát ez nem az integrált hang neve, az ugyanugy realtek, vagy alc) jobb még az audigynél is.
Mivel alaplapi ezért logikus, hogy jobban terheli a southbridget mint egy normál PCI hangkártya.
Magyarul csak akkor éri meg a soundstormos alaplapi hang, ha digitális erősitőre tudod kötni a gépet... -
úgy tudom minimális mértékben terheli a procit a soundstorm frankó minőség mellett,többek közt ez benne a jó. -
Inquisitor #234 Audigy-vel szokták összehasonlítani, és hangminőségben állítólag jobb, de nem tudom mennyire fogja le a procit. -
Borg #232 A kutya ott van elásva, hogy az nforce2n a SATA a PCIra csatlakozik, és nincs dedikált southbridge csatornája.
Viszont nemtom hogy pl I865/875 SATA alaplapoknál hogy van ez megoldva... -
Inquisitor #231 Lehetne 64 bites vagy 66MHz-es PCI, de nem valószínű. -
Inquisitor #230 Akkor ezért is nem jött ki MÉG a szintén évek óta meglévő SATA 300 és 600 szabvány. -
Lehet hogy nagyon láma kérdés, de nem lehet, hogy az integrált cucc nem PCI-ra csatlakozik? ÉS így írhattak az alaplapra 150-et...? -
Borg #228 1 tévedés:
Az elméleti max a SATAnal jelenleg csak 133MB/s hiába irnak 150et.
Amig 32bites 33Mhzes PCI-ra csatlakozik a SATA vezérlő, addig fizikailag lehetetlen 133MB/s-nál nagyobb átvitel. -
Kössz a választ! -
Inquisitor #226 "Amúgy lehet hogy ez már előkerült, de mitől jobb a sata?"
Itt van lejjebb egy topic a SATA/PATA/SCSI különbségeiről.
Egyébként:
1. Elméleti 150MB/s adatátvitel kábelenként, az IDE 100MB/s szemben.
Ehez nem árt tudni, hogy a legesleggyorsabb SATA vinyó se tud (ma még) 70-nél többet. Másrészt IDE (PATA) felületen meg mindíg a leglassabb eszközhöz igazodott a dolog, és a kábelen lévő két eszköz csak egymást akadályozta az adatátvitelben.
2. Elvileg IDE kábel NEM lehetne 45cm-nél hosszabb, mielött valaki beleköt, én már szívtam meg hosszab kábel okán. A SATA azt hiszem 150cm is lehet, vagy talán több is?
3. A leglényegesebb, bár sokan még nem próbálták: HOT SWAP! Bekapcsolt gépben ki-be pakolászható a vinyó, igaz elöbb valószínüleg dismountólni kell, avagy meg kell várni amíg a vinyó lekapcsol és kiemeli a fejeket. Ez IDE-nél kész öngyilok. :) -
Inquisitor #225 Nem tudom, de úgy emléxem van benne SATA-PATA átalakító és rajta is van a matrica is.
Csak éppen semmi értelme, mert amivel több a SATA, na azt pont nem lehet vele kihasználni, akkor meg minek?
Inkább adnának a smucikok 1 SATA kábel helyett 2db-ot, és csomagolnának minden alaplaphoz SATA tépkébelt is, mert csak némelyikhez jár ... -
Inquisitor #224 Az egy dolog, hogy NF7 áráért az NF7-S lett a tied, de két kiszámlázott NF7 közül egy harmadik alaplapt vittél el. :)
Köszi, amiért rendezted a dolgot. -
Szerintem kevesebbet zabál mint az SB, de erre nem esküszöm meg... -
Hi
A Soundstorm menyi prociidőt zabál egy SB live 5.1-hez képest (vagy egyátalán mennyit %)?
Proc. terhelés ? -
Az ilyen kis biz-basz?
Mert nekem azt adtak...:)
Sokat számít?
Összvisz ennyi a külömbség?
Akkor mi értelme 2 elnevezést adni?
Mert megnéztem és az ára is ugyanannyi...
Amúgy lehet hogy ez már előkerült, de mitől jobb a sata? -
sata-pata átalakítóra gondoltam -
hogy SL-ben nincsen SATA tápkábel átalakító -
Mi a külöbmség S és SL közt?
Mert nekem a dobozon az SL cimke át van satírozva S -re!
De az alaplapon magán NF7-S felirat díszeleg! -
Itt tanyan pont forditva van ha NF7-S-et kertem es a sima NF7-et akartak adni. A csere utan meg NF7-SL rev 2.0 at kaptam. -
Nekem NF7 helyett, NF7-S alaplapott adtak a kékhalba, pedig csak 21 ropit fizettem, és sima nf-et kértem...
A dobozra is, meg a chipre is NF7-S van írva...:) -
Tovi #214 letölthető innen ftp://www.jatekok.hu/driver/drivercleaner/dc20.zip -
Tovi #213 megjelent a Driver Cleaner 2.0-ás változata, az tökéletesen kitakaritja az előző drivert. -
mustar #212 analóg-ra, mert a monitornak nincs dvi csatija. De a van egy dvi átalakító-analógra, próbáljam meg azt? Ja és amikor uninstallálnbi akartam az ati catalist 3.6-ot akkor két vid kártya jelent meg. Egy sima meg egy másodlagos. Az ati catalist-ban is tudok váltani hogy melyiket használja. -
Fam #211 az az lcd dvi vagy analóg kimenetre van kötve? -
Fam #210 a 400-as ram a 166fsb procival alapból cl 2,5-en megy -
nekem meg olyan,mintha a norton commander csillagos képernyőpihentetője menne.de,a "csillagok"függőleges sorokban állnak,és villódznak! pici kék pöttyök sokasága.és némelyik filmnél is előjön!de amugy sehol másutt semmi hiba.ez van.... alaplap,vagy videokártya? ati 8500. -
mustar #208 Van egy nagy gondom:
amikor windowst indítom, a windows "üdvözlő" képernyőig nem jeolenik meg semmi a monitoromon (Belinea 17" lcd) csak kiír valami ilyesmit (alig látom mert kb 3sec-enként villan fel) 1280*1024 és 59.9 Hz. Namármost: a monitornak ezt bírnia kéne. A windows (winxp sp1 hun) viszont rendesen fut.
Ez a gond azután jelentkezett, hogy beraktam egy sb live 5.1-et (nem biztos hogy köze van hozzá) a hang a szól rendesen: az integrált hangot le is tiltottam a biosban és a windowsba. Kipróbáltam hogyha kiveszem a kártyát akkor is ezt csinálja-e de akkor is csinálta.
Amiket én próbáltam:
Ati catalist 3.6-ot lecseréltem 3.7-re.
Alaplap driver fentvan
Directx 9.0b
Ja és a gépem:
Amd Athlon Xp 2500+
Abit NF7
2*256 400mhz-s ram
maxtor 80 Gbyte 7200rpm
sb live 5.1
3dmark03: 4625
3dmark02se:11801
Nagyon kéne a segítség, teljesen el vagyok keseredve. A gép még csak pár napos. -
mustar #207 Mennyinek kell lennie annak a ddr/(nemtudom mi) ration-nak a Biosban? -
Fam #206 onboard audio controller
tutira kell lennie a biosban, legalábbis ha biztos, hogy van integrált:)