2520
Fenti ket lap a tema
-
fetyka #325 Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm?
Ezt a kérdést feladom én is neketek.
Mert nekem csak sztereoban megy eddig az NF7.
Mi a trükje annak ,hogy 5.1-ben tudjam használni a hangkártyát?
És egyáltalán ebben ugyan az a hangkártya van mint a testvérében(Soundstrom)? -
#322 Megvan!!!!!!!
Könyv: header & switchers fejezetet nézd át újra, lehet hogy elszúrtál v.mit... -
#321 Szerintem kicsi a tápod...milyen?
Húzz le róla mindent, és úgy próbáldd meg! -
#320 A konnektor jó amibe dugtad? -
#318 Mennyi ideig marad bekapcsolva? -
#316 Ez tuti nem gond, én majdnem letörtem 1-et proci csere közben de semmi gáz...habár... -
#315 Én lama vagyok eléggé, szóval valaki biztos tud jobbat...
De 3 videókareszt vittem vissza mire rájöttem hogy a monitor tré...de szónélkül vették hogy mind3 szar, pedig jók voltak...
Szóval a helyedben nem is fosakodnék sokat, hanem holnap visszavinném a boltba, aztán ha másikkal se megy, akkor
más a gáz... -
#313 Néhány kósza ötlet:
1. ellenőrizd, hogy a táp kábet jól csatlakoztattad-e az alaplaphoz...
2. ellenőrizd, hogy a ház power gomb kábeleit jóhelyre dugtad-e...
próbáld ki havernál a lapot, ha ott se megy akkor garival vidd vissza és adnak szónélkül 1 másikat... -
#311 Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm? -
Tovi #309 Így első gondolatom a kontakthiba lenne, szedd ki a memóriát, videokártyát, stb, nézd meg a wincsi táp és adatcsatlakozóit.
De lehet még a gyenge táp is.
-
#307 elhanyagolható.. -
#306 Megnéztem a könyvben: duall DDR --> kettes - hármas -
chuck #305 nincs hangja -
Zeboo77 #304 Sziasztok! A kérdésem a következő: az Nforce2 chipset-en levő hűtő mennyire hangos? -
#303 nem hanyagolható el az előnye a dual ddr-nek,de nem is nagyon számottevő. két totál egyforma rammal(márka is,mhz is,méret is) érdemes próbálkozni. -
#302 Sziasztok!
Megint dual ddr, azt irtátok két egyforma ramra van szükség hozzá, de mennyire egyforma még a márka is egyezzen? Vagy elég csak a méret és a Mhz?
És menyivel nő igy meg a memóriaátvitel, lényegesen vagy elhanyagaolható? -
chuck #301 Addig pakolgasd, mi ki nem irja, hogy dualban megy. Akkro van jo helyen
-
#298 tényleg olvass picit vissza,vagy keress rá egy netes árlistán!
(fő különbség:serial ATA) -
#297 nálam a leírás szerint dimm2-3,ha jól néztem. -
#295 Olvass vissza! -
#293 Kettes és hármas?
Nem egyes és kettes? -
#292 dual ddr-nek hívják,két egyforma ramra van hozzá szükség. a kettes és hármas foglalatba tedd őket,menni fog.. -
#291 Sziasztok!
Állitólag az Nf7 tud valami dupla memoriasávszélességet.6,4 Gb/sec 400 rammal.
Ezt hogy lehet aktiválni, vagy alapban működik?
És ehhez két darab ram-ra van szükség vagy egyel is megy? -
#289 Senki nem tapasztalt ilyet? -
#284 Nalam pedig akadozik a hang. pl akkor is ha gepelek (foleg akkor lehet eszre venni amikor fullhallgaton hallgatom
A 2.45 WHQL meghajto csomag van fent.
Valaki kiprobalta mar?
http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=4312
-
#281 Akkor ráhibáztam... Leggyakrabban egyébként az IDE kábel szokott a szar lenni, mert elég sérülékeny a szentem, elég kisit jobban meghajlítani, és máris bizonytalankodik... Ezért jó a hengeres IDE kábel, mert az nem törik meg, és általában elég jó minőségű is. -
fetyka #280 IDE kábel volt a hibás -
fetyka #279 400-as a tápom,Gef3 Ti200, 2 vinyó, 1 dvd-rom,1 DVD-RW
Hálókárta,Winfast TV tuner,512Mb 333Mhz memoria,2500+ XP,
-
#276 Nem lehet, hogy rossz az IDE kábel (én már milliószor szoptam rossz IDE kábel miatt így), próbáld ki másikkal, és először csak 1 eszközt köss rá, mint Secondary Master, majd ha úgy megy, akkor lehet sakkozni, hogy menjen mind a kettő eszköz. Esetleg tedd fel a legfrissebb BIOS-t az alaplaphoz, és úgy is próbáld ki az eszközöket. Vagy próbáld mindkét eszközt Cable Select módba rakni, és kösd be őket 80 eres IDE kábellel, vagy próbálkozz a Master/Slave beállítások variációival. -
fetyka #274 Eleinte müködött, kb 1 napig.Még szerencse, hogy a Windows XP-ét sikerült felraknom.
Persze a DVD-romot csak a master kábelen tudtam megnézni.
De az szerencsére müködik.
-
fetyka #272 Sziasztok!
Nekem egy olyan problémám lenne.
Kb 3 napja van egy NF7 alaplapom, és a második napon
már nem ismerte fel a gépem a 2 IDE-re csatlakoztattot DVD romokat.Ujrainditásnál még a bios-t sem tudtam elinditani, mert a drivereket kereste(le is fagyott).
Most csak ugy tudom használni a gépemet, hogy kihuztam a DVD driver csatlakozását.De ha vissza dugom akkor ugyan az a probléma.Nos a BIOS-ban is megnéztem a IDE perifériáknál
engedélyezve van a 2 IDE.És igy sem müködik.
Szóval még a Windows XP besemtöltödött már fagyott.
Most CD/DVD meghajtó nélkül megy a gépem, mig visszanem viszem a boltba.
Vajon mi lehet a baj? -
Inquisitor #266 Nekem is C-Media van (9739, de a 9738 is jó, meg az új 9761 is), meg vagyok vele elégedve, hála Istennek nem szoftveres a chip, csak azért cserélek "külsőre" mert nem tudok miatta és a SATA miatt tuningolni. :)
Mellékesen a C-Media az egyik utolsó chip, amihez van DOS-os driver is, frissítik is a drivereket (Creative szenvedésével szemben), szóval nem rossz.
Állítólag az ALC655, 658 sem rossz (bár azok imho szoftveresek), vagy a SounMax chip, amit notebook és original Intel alaplapokban használnak se rosszak, utóbbira az Intel a Creative SB128 chipjeiről váltott át.
Most néztem egyébként, hogy a PC 2001 kompatibilis vezérlőknek a jel/zaj viszonya NEM lehet 95db alatti, az közelít egy Live/Audigy kártyeszhoz! -
#264 Én már a második alaplapomon használom az integrált (5.1-es C-Media hangkütyüt), és tökéletesen elégedett vagyok vele, valahol van a polcomon egy Live!-om is, de csak porosodik, talán majd eladom azzal az alaplapommal, ami most egy másik gépemben van, mert azon viszont szar az alaplapi AC97-es (ALC/Realtek) hangchip.
Én belevágnék a helyedben a SoundStorm-os lapba, és eladnám a Live!-ot, de ez csak az én véleményem, esetleg kérdezz meg másokat is. Énszerintem minél kevesebb extra kártya van a gépemben (VGA kivételével), annál jobb! Nekem az S-ATA/RAID, Hang, LAN mind-mind alaplapon van, és csak egy VGA van bent mint külön kártya, és tökéletesen elégedett vagyok a gépemmel. (Egy márkás alaplapon lévő eszközök biztosan jól működnek együtt, és nem okoznak fennakadást, mint esetlegesen két PCI kártya, bár az XP-s időszak óta már nem nagyon találkozok HW ütközéssel...) -
#262 thxx! -
#261 Egyiket a különállóba, másikat a duplából valamelyikbe, ekkor Dual-ban fognak menni, magyarul 1-es + 2-es slot, vagy 1-es + 3-as slot. -
#260 hlp pls.. -
#259 CSak azért kérdem mert az alaplap leírásában (a ramoknál) nem nagyon esik erről szó...vagy átsiklottam fölötte? -
#258 Zsír, és melyik helyre?
Abba a 2 különállóbb-ba? -
#257 Csak a megfelelo helyre kell pakolni a ramokat. -
#256 Nem tudjátok, hogy a Dual Channel -t a BIOS-ban kell beállítank, vagy jumperelni köll, vagy ha megfelelő helyre rakam a ramokat, akkor már megy is?