2520
Fenti ket lap a tema
  • fetyka
    Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm?

Ezt a kérdést feladom én is neketek.
    Mert nekem csak sztereoban megy eddig az NF7.
    Mi a trükje annak ,hogy 5.1-ben tudjam használni a hangkártyát?
    És egyáltalán ebben ugyan az a hangkártya van mint a testvérében(Soundstrom)?
  • csaptelep
    Megvan!!!!!!!
    Könyv: header & switchers fejezetet nézd át újra, lehet hogy elszúrtál v.mit...
  • csaptelep
    Szerintem kicsi a tápod...milyen?
    Húzz le róla mindent, és úgy próbáldd meg!
  • csaptelep
    A konnektor jó amibe dugtad?
  • csaptelep
    Mennyi ideig marad bekapcsolva?
  • csaptelep
    Ez tuti nem gond, én majdnem letörtem 1-et proci csere közben de semmi gáz...habár...
  • csaptelep
    Én lama vagyok eléggé, szóval valaki biztos tud jobbat...
    De 3 videókareszt vittem vissza mire rájöttem hogy a monitor tré...de szónélkül vették hogy mind3 szar, pedig jók voltak...
    Szóval a helyedben nem is fosakodnék sokat, hanem holnap visszavinném a boltba, aztán ha másikkal se megy, akkor
    más a gáz...
  • csaptelep
    Néhány kósza ötlet:
    1. ellenőrizd, hogy a táp kábet jól csatlakoztattad-e az alaplaphoz...
    2. ellenőrizd, hogy a ház power gomb kábeleit jóhelyre dugtad-e...
    próbáld ki havernál a lapot, ha ott se megy akkor garival vidd vissza és adnak szónélkül 1 másikat...
  • petee
    Sziasztok! Tudja valaki,hogy az ABIT NF7-esbe is ugyanaz a hangkártya van mint a NF7-S -esbe? vagyis Dolby Digital-os Soundstorm?
  • Tovi
    Így első gondolatom a kontakthiba lenne, szedd ki a memóriát, videokártyát, stb, nézd meg a wincsi táp és adatcsatlakozóit.
    De lehet még a gyenge táp is.
  • fm
    elhanyagolható..
  • Axel
    Megnéztem a könyvben: duall DDR --> kettes - hármas
  • chuck
    nincs hangja
  • Zeboo77
    Sziasztok! A kérdésem a következő: az Nforce2 chipset-en levő hűtő mennyire hangos?
  • fm
    nem hanyagolható el az előnye a dual ddr-nek,de nem is nagyon számottevő. két totál egyforma rammal(márka is,mhz is,méret is) érdemes próbálkozni.
  • kokas
    Sziasztok!

Megint dual ddr, azt irtátok két egyforma ramra van szükség hozzá, de mennyire egyforma még a márka is egyezzen? Vagy elég csak a méret és a Mhz?
    És menyivel nő igy meg a memóriaátvitel, lényegesen vagy elhanyagaolható?
  • chuck
    Addig pakolgasd, mi ki nem irja, hogy dualban megy. Akkro van jo helyen
  • fm
    tényleg olvass picit vissza,vagy keress rá egy netes árlistán!
    (fő különbség:serial ATA)
  • fm
    nálam a leírás szerint dimm2-3,ha jól néztem.
  • Axel
    Olvass vissza!
  • Axel
    Kettes és hármas?
    Nem egyes és kettes?
  • fm
    dual ddr-nek hívják,két egyforma ramra van hozzá szükség. a kettes és hármas foglalatba tedd őket,menni fog..
  • kokas
    Sziasztok!

Állitólag az Nf7 tud valami dupla memoriasávszélességet.6,4 Gb/sec 400 rammal.
    Ezt hogy lehet aktiválni, vagy alapban működik?
    És ehhez két darab ram-ra van szükség vagy egyel is megy?
  • Emery
    Senki nem tapasztalt ilyet?
  • Emery
    Nalam pedig akadozik a hang. pl akkor is ha gepelek (foleg akkor lehet eszre venni amikor fullhallgaton hallgatom
    A 2.45 WHQL meghajto csomag van fent.

Valaki kiprobalta mar?
    http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=4312
  • Gerry
    Akkor ráhibáztam... Leggyakrabban egyébként az IDE kábel szokott a szar lenni, mert elég sérülékeny a szentem, elég kisit jobban meghajlítani, és máris bizonytalankodik... Ezért jó a hengeres IDE kábel, mert az nem törik meg, és általában elég jó minőségű is.
  • fetyka
    IDE kábel volt a hibás
  • fetyka
    400-as a tápom,Gef3 Ti200, 2 vinyó, 1 dvd-rom,1 DVD-RW
    Hálókárta,Winfast TV tuner,512Mb 333Mhz memoria,2500+ XP,
  • Gerry
    Nem lehet, hogy rossz az IDE kábel (én már milliószor szoptam rossz IDE kábel miatt így), próbáld ki másikkal, és először csak 1 eszközt köss rá, mint Secondary Master, majd ha úgy megy, akkor lehet sakkozni, hogy menjen mind a kettő eszköz. Esetleg tedd fel a legfrissebb BIOS-t az alaplaphoz, és úgy is próbáld ki az eszközöket. Vagy próbáld mindkét eszközt Cable Select módba rakni, és kösd be őket 80 eres IDE kábellel, vagy próbálkozz a Master/Slave beállítások variációival.
  • fetyka
    Eleinte müködött, kb 1 napig.Még szerencse, hogy a Windows XP-ét sikerült felraknom.
    Persze a DVD-romot csak a master kábelen tudtam megnézni.
    De az szerencsére müködik.

• fetyka
    Sziasztok!
    Nekem egy olyan problémám lenne.
    Kb 3 napja van egy NF7 alaplapom, és a második napon
    már nem ismerte fel a gépem a 2 IDE-re csatlakoztattot DVD romokat.Ujrainditásnál még a bios-t sem tudtam elinditani, mert a drivereket kereste(le is fagyott).
    Most csak ugy tudom használni a gépemet, hogy kihuztam a DVD driver csatlakozását.De ha vissza dugom akkor ugyan az a probléma.Nos a BIOS-ban is megnéztem a IDE perifériáknál
    engedélyezve van a 2 IDE.És igy sem müködik.
    Szóval még a Windows XP besemtöltödött már fagyott.
    Most CD/DVD meghajtó nélkül megy a gépem, mig visszanem viszem a boltba.
    Vajon mi lehet a baj?
  • Inquisitor
    Nekem is C-Media van (9739, de a 9738 is jó, meg az új 9761 is), meg vagyok vele elégedve, hála Istennek nem szoftveres a chip, csak azért cserélek "külsőre" mert nem tudok miatta és a SATA miatt tuningolni. :)
    Mellékesen a C-Media az egyik utolsó chip, amihez van DOS-os driver is, frissítik is a drivereket (Creative szenvedésével szemben), szóval nem rossz.
    Állítólag az ALC655, 658 sem rossz (bár azok imho szoftveresek), vagy a SounMax chip, amit notebook és original Intel alaplapokban használnak se rosszak, utóbbira az Intel a Creative SB128 chipjeiről váltott át.
    Most néztem egyébként, hogy a PC 2001 kompatibilis vezérlőknek a jel/zaj viszonya NEM lehet 95db alatti, az közelít egy Live/Audigy kártyeszhoz!
  • Gerry
    Én már a második alaplapomon használom az integrált (5.1-es C-Media hangkütyüt), és tökéletesen elégedett vagyok vele, valahol van a polcomon egy Live!-om is, de csak porosodik, talán majd eladom azzal az alaplapommal, ami most egy másik gépemben van, mert azon viszont szar az alaplapi AC97-es (ALC/Realtek) hangchip.
    Én belevágnék a helyedben a SoundStorm-os lapba, és eladnám a Live!-ot, de ez csak az én véleményem, esetleg kérdezz meg másokat is. Énszerintem minél kevesebb extra kártya van a gépemben (VGA kivételével), annál jobb! Nekem az S-ATA/RAID, Hang, LAN mind-mind alaplapon van, és csak egy VGA van bent mint külön kártya, és tökéletesen elégedett vagyok a gépemmel. (Egy márkás alaplapon lévő eszközök biztosan jól működnek együtt, és nem okoznak fennakadást, mint esetlegesen két PCI kártya, bár az XP-s időszak óta már nem nagyon találkozok HW ütközéssel...)
  • csaptelep
    thxx!
  • Gerry
    Egyiket a különállóba, másikat a duplából valamelyikbe, ekkor Dual-ban fognak menni, magyarul 1-es + 2-es slot, vagy 1-es + 3-as slot.
  • fm
    hlp pls..
  • csaptelep
    CSak azért kérdem mert az alaplap leírásában (a ramoknál) nem nagyon esik erről szó...vagy átsiklottam fölötte?
  • csaptelep
    Zsír, és melyik helyre?
    Abba a 2 különállóbb-ba?
  • Emery
    Csak a megfelelo helyre kell pakolni a ramokat.
  • csaptelep
    Nem tudjátok, hogy a Dual Channel -t a BIOS-ban kell beállítank, vagy jumperelni köll, vagy ha megfelelő helyre rakam a ramokat, akkor már megy is?