2520
Fenti ket lap a tema
-
#700 menjen a ram szinkronban az fsb-vel,úgy gyorsabb. (inkább 333on szinkronban,mint asszinkron 400) ha feszt emelsz az nem gyorsít,csak stabilabb lesz a gép.. -
icecave #699 Köszi, megpróbálom. Még nem csináltam ilyet, szal akkor magasabb lesz az órajel, vagy mi???
Kiirja vmelyik tesztprogi, hogy adtam neki feszt???
Még egy kérdés: beállitottam úgy, hogy az FSB 166 alap, de ram 200on menjem, erre be sem bootol a gép...
De hát 400as a RAM, bakker!!!??? -
#698 @Impi
Érdekes! Frissítettem a biost. Próbából lefutattam az AIDA32 memtesztet és javult az eredmény!
olvasás : 3068
írás : 1152
Ennek örülök! -
#697 LOL
asszem amúgy valamelyik F1-2-3-4-5 vagy ilyesmi... -
#695 Szedjétek az új biost és égessétek! -
#694 Az alaplapi chipset driver fönn van de az ide vezérlő az winfosos.
A DMA mint írtam használatban van/engedélyezve de nincs illesztőprogram telepítve.(winXP) -
#693 Persze, hogy DMA módban megy minden. Ehez nem kell semmit telepíteni, csak az alaplap chipsettdriverét.
Úgy tudod megnézni, hogy DMA-ban megy, hoyg írásnál pl 1-4% procit zabál az író. Amúgy meg ha vinyóról vinyóra másolsz, és 20-35MB/sec akkor dma. -
#692 Valaki egy pill. a #664-re!!
Help!
Nézzétek már meg nektek mit ír ki. -
#691 Adj neki +feszültséget de max 10 %ot!!! (1.8volt)(nekem 1.7-en stabil)
Vedd visszább a CL időket pl 7-3-3-2.5 -
#689 feszkót is kéne adni a procinak, nem csak az fsb-t emelni észnékül.... -
#688 NF7 hiba.
Új Bios, vagy kapcsold ki a biosban a CPU shutdown when cpu fan fail opciot a PC health status alatt. -
icecave #686 S.O.S: jelen pillanatban 256 SAMSUNG RAM van a lapkámban, 2500+os bartonnal. Na. Szal, felrakom fsbt 200ra, de nem indul gép, ramos 400on ugye, de ez 400as ram bakker!
Akkor miért nem megy????
ja, ha szorzót átállitom, miért nem látja Sisoft Sandra???
Ja, úgy húztam, hogy memóbeállitások 6-3-3-2. -
#684 Olvass vissza.Kb 100X le van írva.
A dimm 1 - dimm 3 vagy dimm 2 - dimm 3 a dual ch.
Az elején bootoláskor kiírja.
A softmenu III-ban tod állígatni.
Valszeg az a baj, hogy nem egyforma a két ramod
A softmenuben az arányokat állítsd -
#682 #664
-
#681 Századszor is leírjuk, nehogy visszaolvass: SL hez nem adnak SATA - PATA átalakítót. -
#676 De csak okosan 2.5-ön biztos megy 2-n má nem biztos de nézzeg -
#675 ha nem szinkronba megy a mem meg az fsb akko nem teljesit olyan jol a masina
amugy 3-as cas-t lejjebb kéne venni mer az magas -
#673 "50-58,5 fokig melekszok igy is ez persze terhelt állapotban"
kb az enyém is, 50-60 fok között -
icecave #672 CAS: a RAM "késedelmi idejét" jelenti, vagyis, minél kisebb ez az érték, annál gyorsabb a RAMod. Pl. CAS 2es a jó.
FSB: ez alaplaptól függ, de általában együtt megy a RAMmal. Az arányok ezért vannak, hogy ha a procit jobban akarod húzni, akkor kisebb arányt adsz a RAMhoz.
Én is most "tanultam" ezeket, mert most vettem Abit lapkát. -
Tovi #670 Kezdésnek javaslom ezt az oldalt:
Prohardver
Egy kicsit tényleg meleg, de terhelten azért nem vészes. Azért tuning előtt megnézném, hogy van-e alatta paszta, ill. jól fekszik-e fel a hűtő. Az fsb-vel nem lesznek gondok, nézd meg a konfigomat lejjebb... -
Tovi #669 Nem kell neki semmit állítani, csak az 1-3 vagy a 2-3 slotokba rakd, a többi automatikus. -
icecave #667 Na, kicsit variáltam a hétvégén. Kérdés: ha beletúrok két 256os RAMot az alaplapba, azt egyből dual ddrként fogja fel, vagy be kell neki állitani. Csak pár napja van dualos alaplapom... -
#666 Igen tamogatja -
BlackWolf #665 ABIT NF7-SL (2év) nForce-2,USB2.0,LAN,6ch snd.,Firewire, Serial ATA 20 720 25 900
ez tamogatja a dual channelt meg a 400-as ramokat? -
#664 Valaki megtudná nézni a rendszerben, hogy a DMA -módja működik e?
Nekem azt írja, hogy használatban van/engedélyezve
viszont illesztőprogram nincs telepítve.
Hol tudom lecsekkolni, hogy valóban működik e?
-
#663 De igen.Több ram kéne.Nagyobb órajeltől gyorsabb lessz ugyan a ram de a mennyiség beli igényt nem tudja hozni. -
icecave #662 Ha csak egy 256os ram van a gépembe, 400as, akkor az nem sokkal gyorsabb összességében, mint 1 db 256os 266MHzes, nem???
Szal egy bizonyos játék ugyanúgy könyörög a RAMért 400as rammal, mint mikor 266osnál tette, nem? -
#661 Én úgy tudom, hogy ha dualban vannak és extreme CL értékek vannak +adva sokkal gyorsabb mint ha 1 vagy 3 modul van benne!Valakitől halottam egy olyan verziót, de szerintem nem lehetséges, hogy ha 1-2 slotba 256-os és a 3-as slotba kétoldalas 512-es modult raknak lehet, hogy megy a dual működés, de szerintem nem lehetséges.
Elméleti sebesség duálnál 3.2Gb/s ez normál esetben asszem 40%-al kevesebb.
A memtest86 szerint amikor egy modulom volt kb 850-900 mb/s volt az eredmény. Dualba pedig 1371mb/s
De ez ugye(linux-)dos-os környezet és mintha előre definiált értékek lettek volna.
Az aida normál eredményre sorry nem emléxem de hidd el kevés volt! Most 2.8Gb/s olvasás 1.1Gb/s írás.
Teszteld és meglátod! Lehet, hogy neked más eredmények jönnek be.
Sőt nekem az új chipset driverrel gyengébb volt az eredmény mint a hivatalos abitossal(2.45) !
De még 1X mondom tesztelni kell és az eredmények döntsenek. -
#660 kb mindegyiknek ugyanott a vége. -
sid123 #659 Kösz a segítséget mindenkinek!
Az alaplapban már biztos vagyok, de a prociban még nem.
2500+ vagy 2600+ Barton procit vegyek? (A kettő között csak ezer forint különbség van.)
Melyiket lehet jobban húzni? -
#658 csak 2 rammal(egyforma) megy dualban..de nem sok teljesítménybeli plusszt jelent a dual, vmint azt hallottam,hogy ha nem így hajtod,akkor jobban tuningolható.. -
icecave #657 Mégegy kérdés: mennyivel melegszik jobban majd, ha felrántom 3200+ra???
-
icecave #655 Neked is köszi!! -
icecave #654 Oké, majd irok, mi lett belöle!
Köszi!!!
-
#653 Na akkor uccu neki föl 3200+-ra! (200 fsb) Ram 4:4, vagy 5:5 vagy 6:6 -
#652 Figyeld mit ír ki mellette! Jelöli, hogy melyik aránynál mennyivel menne a ram bios mentés után. De a CL beállítások is számítanak sőt! Nálam 6-3-3-2 re van állítva a 400-as ram és 400-al hajtom. -
icecave #651 Ja, 2500+os bartonnal. -
icecave #650 400as, SAMSUNG. -
#649 Simán kezd el emelni az FSB 166-ról 200 felé.
Közben figyelj a RAM-ra, ott van szükséged a 3/3 3/4 3/5 stb.-re, de csak akkor, ha a ramod 333-as. Ha 400-as akkor nem érdekes.
-
#648 Milyen ramod van?