Vilagfelfogas
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
`Take a look to the sky just before you die`
Asszem Shakespeare mondta, de tökéletesen igaza van.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!
nade a bökkenõ a dologban a tû amit beleszurtam és az így elaszabadult lufi kilötte a szemed ami engem mosolyra fakasztott és azota is fosok a nevetéstõl a fotonnak meg nincs tömege mert zöld és kész
Mikor lépett az első ember a holdra? hülye vagy az első embernek nem is volt ürhajója!!!
lederiválod a világ ismert koordinátáit egy közös koordináta rendszerben, és megtudod hogy hova tart a világ vége...
" az élet nekem egy óriás kerék
körben táncoló jeges medvék "..
ebben minden benne van
Most kicsit masfele megyek, oszt meselek egy erdekes dolgot... Nemreg szigorlatoztam le matekbol, es a kovetkezo tortent... A szigorlat napja elotti ejcaka almodtam, es az almoban a kovetkezo tortent:
A matek tanar eppen az en vizsgamat javitotta, kicsoszogtam, es latom ez van rirva pontszamkent: 11 . Csodalkozom, hogy a 80 pontbol csak ennyit ertem volna el?!... Aztan hirtelenjeben odaszol a tanar, hogy meg kell szorozni 3 al, azaz : 11*3 = 33. Tehat ugy indultam el masnap a szigorlatra, hogy 33 pontosra megalmodtam... Meseltem is par havernak, csak rohogtek. Megirtuk, ra egy hetre osztja ki a tanar, es no lam, kereken 33 pontos lett... Na ezt magyarazza meg nekem valaki. Ha nem, akkor majd holnap en leirom a gondolataimat😊😊
`A vegtelennel kapcsolatban: Magamat ismrve😊 ha az ember ugy kepzeli el a vegtelent, hogy az tulajdonkeppen veges, es ha elerkeznek vizsgalodasunk kozben az egyik vegehez, azonnal a masik vegen talalnank magunkat...Pl, ha egy pont elindul, es elerkezik a vilagunk vegere, akkor teleportalodik valahova, talan a masik vegpontjaba, es onnet folytatja utjat tovabb... Egyszerubben fogalmazva, az emberi agy csak olyan vegtelent tud felfogni, mint pl egy kor keruleten val haladast korbe korbe, ami tulajdonkeppen vegtelen, de megis veges... Azonban ha bele gondolunk a real vegtelenbe, azt mar nem tudjuk elkepzelni, es elhinni, ugyanis sztem az agy feldolgozokepessege is veges, es ezert feldolgozhatatlan a real vegtelen fogalma... Egyebkent ha igy fogalmazunk, hogy a Vilagegyetem vegtelen ez igaz, de a vilag, az univerzum, amiben elunk, az veges...legalabbis sztem😊)`
A vegtelennel kapcsolatban: Magamat ismrve😊 ha az ember ugy kepzeli el a vegtelent, hogy az tulajdonkeppen veges, de ha elerkeznek vizsgalodasunk kozben az egyik vegehez, azonnal a masik vegen talalnank magunkat...Pl, ha egy pont elindul, es elerkezik a vilagunk vegere, akkor teleportalodik valahova, talan a masik vegpontjaba, es onnet folytatja utjat tovabb... Egyszerubben fogalmazva, az emberi agy csak olyan vegtelent tud felfogni, mint pl egy kor keruleten val haladast korbe korbe, ami tulajdonkeppen vegtelen, de megis veges... Azonban ha bele gondolunk a real vegtelenbe, azt mar nem tudjuk elkepzelni, es elhinni, ugyanis sztem az agy feldolgozokepessege is veges, es ezert feldolgozhatatlan a real vegtelen fogalma... Egyebkent ha igy fogalmazunk, hogy a Vilagegyetem vegtelen ez igaz, de a vilag, az univerzum, amiben elunk, az veges...legalabbis sztem😊)
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
de ha így marad minden akkor, csak az lesz : hogy ez a faj kiírtotta magát... vagy valami ilyesmi.. ennek jó lesz emléket állítani...
"Az összes állat közül egyedül az ember hagyja figyelmen kívül a tényt: az élet azért van, hogy élvezzük" Csakhogy a téma címénél maradjunk😊
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
ez adhat egy kis reményt...
Mondd el a létezõ legnagyobb számot...
- ...and this is the Spanish Inquisition hiding behind the coal shed. - Oh! I didn\'t expect the Spanish Inquisition. - Nobody expects the Spanish Inquisition!
\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"
hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]
A lélek az nem fizikai, az én tuatod amitz balesetkor esetleg elvesztenél az az elméd szüleménye, nem a lelkedé... A lélek nem lehet fizikai...
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
A többi meg.. persze hogy lehet 😄
Volt régen egy kurva jó rajzfilm 😄 Lekicsinyítettek vkit, már nem emlékszem, kit, nem kizárt hogy dexter vagy cow&chicken volt, de valszeg a world premiere toons-ban volt a rajzfilm, és abban volt hogy egy atomra (molekulára?) rá volt írva "DO NOT REMOVE THIS ATOM" (akkor atom, nem molekula 😄D) mert ha kiveszik összeomlik a világegyetem. 😄D
Kurva jó volt. 😄
Persze most mindenki hülyén néz mirõl beszélek. 😄D
:: http://www.behun.net :: Teh pwn Palace!™ ::
Egyebkent ha belegondoltok, mi a rakert nem jartak a Holdon tobb mint 25 eve? Valami nagy sotetseg van a dologban😊
lehet az egész univerzum egy más világ elemi részecskéjének alkotóeleme
és lehet azokból részecskékbõl egy kocskacukor lesz😊
(egy kockacukor belsejében vagyunk jaj de jó😊
...egy amerikai álom...
Ez sacc/kábé jó érv a lélek, egyéniség mint olyan létezése ellen.
Én dikkivel értek egyet, mármint abban, hogy nincs élet a halál után, én ugyanis nem tudok olyan definíciót adni az életre, amely kiterjeszthetõ volna arra a valamire , ami a halált követi.
Tikal, mit nevezel te léleknek? Miért gondolod, hogy nincsen köze a fizikai valóságodhoz Neked mint léleknek?
Szerintem nagyon is összefüggenek, meddig a pontig tekinted Magadat saját magadnak?
Teszemazt, ha balesetben megsérülne az agyad és teljesen mássá válna a személyiséged, arra is azt mondanád, hogy te vagy ? -persze onnanntól Te lennél, csak épp a környezeted számára nem-
Szóval remélem érted a kérdésem lényegét, ha a személyiség nem az agyadban lévõ neuronhálózat, illetve annak eddigi változásai, akkor micsoda, és miért van rá befolyással egy agysérülés?
\"A bölcs nem az, aki soha nem szenvedett, hanem, aki átélte és legyőzte a kétségbeesést!\"
-Thirty seven. My girlfriend sucked thirty seven dicks! -In a row?
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szoval csak ennyien vagyunk ossz, akik elgondolkoznak ilyesmin??
1998. február 25. Az Izraelben lévõ Weizmann Institute of Science munkatársai nyilvánosságra hozzák a hírt, miszerint újból sikerült bebizonyítaniuk a kvantummechanika egyik legkülönlegesebb feltételezését. Úgy tûnik, hogy a megfigyelõ alany a legcsekélyebb mértékû megfigyelés következtében is befolyásolja a megfigyelt valóságot.
Az elektronok „tudják”, hogy nézzük õket. A Nature c. folyóiratban a napokban megjelenõ cikkben részletesen leírják, kísérletük szerint hogyan hat a megfigyelés ténye egy elektronnyalábra. A kutatócsoport vezetõje szerint minél pontosabban próbálunk megfigyelni egy ultramikroszkópikus méretû objektumot, megfigyelésünk annál nagyobb mértékben hat rá.
A kvantummechanika egyik alapelve kimondja, hogy a részecskék, beleértve az elektronokat is, hullámként is viselkedhetnek. Hullámállapotban az elektron képes arra, hogy akadályok különbözõ nyílásain menjen keresztül egyidõben, majd aztán a túloldalon újra találkozzon "önmagával". Ám ez az interferenciának nevezett találkozás csak akkor mehet végbe, ha a részecske nem áll közvetlen megfigyelés alatt. Abban az esetben, ha valaki megpróbálja nyomon követni a jelenséget, az egész kép megváltozik.
"Ha egy részecskét látunk keresztülhaladni az akadály egyik nyílásán, akkor egyértelmû, hogy nem mehet eközben át egy másikon is. Ezért a megfigyelés alatt álló elektronok arra kényszerülnek, hogy részecskék legyenek, nem pedig hullámok. A megfigyelés puszta ténye így hatással van a kísérlet eredményére." – mondják a kutatók.
A kutatócsoport a kísérlethez egy apró eszközt készített, amely valójában egy kétnyílású akadálynak felel meg. Elektronokat, elektronnyalábokat küldtek az akadály felé. Ez esetben a megfigyelõ egy részecskedetektor volt, amely ki tudta mutatni, hogy elhaladt-e mellette elektron.
Úgy találták, hogy ha a detektor közel kerül az akadály nyílásaihoz, akkor az elektronhullámok interferenciaképében változás következik be, amikor pedig a detektor pont a rés mellé került, az interferenciakép - mint egy varázslat - eltûnt.
Gondoljunk csak bele, milyen praktikus lehet ez a jelenség számunkra! Például teljesen biztonságossá tehetjük vele az információ továbbítását. Ha mondjuk egy telefonbeszélgetést megpróbálnának lehallgatni, akkor a vonal „idegen megfigyelõje” megsemmisítené az interferenciát, így a beszélgetõ felek egybõl tudnák, hogy lehallgatják õket. Ez ellen a technika ellen nem lehetne védekezni.
A tudósok szerint az újonnan felfedezett természeti jelenség felhasználása nagy segítség lehet majd a jövõ kvantumszámítógépeinek kifejlesztésében is. Jóllehet elképzeléseik csak a következõ században válhatnak valóssággá, mégis, a jövõ szuperszónikus sebességû komputereit már most tervezhetik
Ezt olvassatok el...