449
Terhelés alatt hány fokos?
-
ivadek #449 Hellosztok nekem egy Amd Athlon xp (baton)van és zárt háznál 53 fokod terhelés alatt felmegy 57-re szerintetek ez jó? vagy valami komolyabb ventit kellene bele vennem mert most egy gyári van benne egy 9 cm-es ventivel. -
#448 LÁTOM EZ A TOPIK NAGYON MEGHALT!!!
Nehogymár csak nekem legyen AMD 2500+ Barton-os gépem! -
Szebi #447 Udv
Nem tudom mennyire el ez a forum de en megkerdezem,lehet hogy nem ide tartozik de usse ko.Van nekem egy Asus A7V8X-X alaplapom,meg egy 2500-as Bartonom.A proci 1833Mhz-en mukodik,de a Biosba at birom alitani 2200Mhz-re.Csak ha at alitom akkor nem indul be a windows,meg safe modba se.Ezert ujra kell raknom.Valamint arra gondoltam,hogy lecserelni ezt a cuccot,egy ijen lapra:MSI S754 K8T NEO-V K8T800/DDR 400 /AGP/SATA RAID/5.1ch/GBLAN,valamint egy ijen procira:AMD Sempron64 2800 (Socket 754).Megeri e.Ojan 20 euroval kellene kipotolni. -
#446 hát ha ingyért le tudnád cserélni akkor megéri. -
yodee #445 hali!
lenne nekem egy fontos kérdésem! úgy adódott, hogy tudnék szerezni egy 2500+-os bartont és nekem van egy 2500+-os sempronom! szerintetek megéri lecserélni? valaki mondja meg nekem mennivel jobb a barton? thx -
#444 Oh, koszi :)
Akkor a privatot nyugodtan hagyd figyelmen kivul :))) -
#443 Everst akart lenni.
Everest -
#442 Öööö, az micsoda? -
#441 Tedd fel az eceresztet, az mindent megmond -
#440 Ne kovezzetek meg, de hogyan lehet lecsekkolni, hogy milyen magos a procim? Mert ha jol tudom, Barton, de oszinte leszek, nem vagyok benne biztos, amikor a gepet vettem, nem is igazan foglalkoztam vele, csak vettem, amit ajanlottak.
Plusz egy kerdes: az Athlon az nem "magtipus"? Mert latok ilyet, hogy AMD Athlon, Barton magos. Amit dxdiagbol megtudtam, hogy az enyem az Athlon XP 2500+, de ettol meg lehet Barton? :)
Koszonom elore is a valaszokat! -
#439 Egyébként ha le van véve az oldala a házamnak 100%-os terhelés alatt 50C-ig megy, most fater ellen beraktam a szekrénybe, igen a szekrénybe a gépem, ráraktam az oldalát és 40%-on kb.55C-ig melekszik :@
Teljesítmény csökkenést nem igazán vettem észre, most rakok a szekrénybe egy asztali hűtőventit, ami kibaszott halk és így nem is halja senki sem az éj leple alatt a gép dübörgő hangját :) -
#438 Nekem Gigabyte hűtővel tökéletessen működik, semmi bajom nincs vele.
(Megjegyzem, nem csak Gigabyte hűtővel :-) )
Feltudom húzni kb 3.1+ -ig a 2.8+ -as AMD Athlon-Barton magos proccomat.
-
_Vegeta_ #437 Nemhiszem lenne kozotte vmi.. egyszeruen szar a huto vagy csak az enyem szar. :) -
tudatlanka #436 Rendesen fenn van az a hütőborda a helyén???????Vagy esetleg a nem került a proci és a borda közé valami???
mert nekem a 2500-s bartonom Zalman-l(régivel) max 43-44 fokos ......igaz egy antec3000-s házban,ugyanez a a cucc egy noname házban akár58-59 fokos is volt full terhelésen. -
_Vegeta_ #435 Megorulok.. levettem az fsb-t 166rol 133ra, de igyis csak 1-2fokos homerseklet csokkenes lett a vege. Mi a pillanat... :|
De ma uresbe 55c, tudok the apprentice-t nezni halleluja. :D -
_Vegeta_ #434 Hat nemtom neked mien felturbozott az a huto, de az en gepem csak ma 4x indult ujra az abs2 miatt. Bar lehet h neked nincs is abs2 es a geped vigan szaladgal 70-80fok kozott.
Most beallitottam 85fokra az abs-t remelem birni fogja... Masnak se melexik a proccja? (tenylegesen a belso procchomerseklet) -
_Vegeta_ #433 Ha leterhelés alatt lenne nekem is megfelelne, de uresbe nem. Most 56 a szoftver szerint tehat a procc belsejeben kb 66 (ABS2). -
#432 Nemtudom mi lehet ott.
Nekem megfelel az 53-56°c. -
_Vegeta_ #431 Hat ez felmegy 70fokig is (CPUdie). Nyitott haz, +2hazventi a proci felett e gy a helyen a masodik meg egy dobzzal magasitva a probb felett fujja befele a friss levegot. :D
Nemtom mi a faszt csinalljak, mer elvileg a huto jo hozza, de megsem. Amit Cifu mester mondott az jonak tunik, szinte tornadot csinal a procira, annak csak le kene hutenie.
Az ABSII mar nemeccer kikapcsota a gepet, raadasul meg nincs is nyar... -
#430 nekem 2800+@3200+ (2200MHZ) 50-55 fok körül van de most nagyon meleg van úgyhogy 59-63 fokos:) 2000 ft-os cooler master hűtő van rajta:D -
#429 Nem csontra ugyanilyen van és ezzel 56°c-os a 2500+-os bartonom. -
#428 Nemnagyon hűti? Pedig 2 haveromnak is ilyen van, nekik bevált...
Azért írhatja 1.68 nak, mert bár 1.65 öt állítassz be a BIOS ban, a fesz ingadozik. tehát nem mindíg pont 1.65 öt kap a CPU...
-
_Vegeta_ #427 Rohognom kell!
Specifikaciok:
Application
Intel : Celeron ~ 1.8 GHz (FC-PGA)
Pentium III ~ 1.13 GHz (FC-PGA)
Pentium III ~ 1.4 GHz (FC-PGA2)
AMD : Athlon ~ 1.4 GHz (Thunderbird)
Athlon MP ~ 2800+ (Thoroughbred)
Athlon XP ~ 3400+ (Barton)
Athlon XP ~ 2100+ (Palomino)
Athlon XP ~ 2700+ (Thoroughbred)
Duron ~ 1.8 GHz (Morgan)
Sempron ~ 3000+ (K7)
Ki erti ezt? Az en bartonomat nemnagyon huti, pedig csak 2500+s. :D
Kerdes. Ha a barton vcore feszje 1.650 akkor miert 1.68nak irja a bios meg syssandra meg aida? -
#426 2500+ nekem 56°c-os. -
#425 És az az asztal? Ott van rajta lyuk, ahol van a házban venti?
Nekem is volt annó túlmelegedési problémám (gyári hűtő+nagyon meleg nyár), de ügyes venti elrendezéssel meg tudtam oldani.
A hűtő ami a procidon van tök jó, sztem nem azzal van baj. -
#424 Hat ezt nem tudom.
Az biztos, hogy felul van egy venti. -
#423 elejére és aljára = elejére alulra -
#422 Inkább azt mondd meg milyen a szellőzése a házadnak.
A ggép elejére és aljára be kéne tenni egy ventit ami viszi befelé a hideg, friss levegőt, hátra/fölülre szintén kéne egy venti, ami meg kiviszi a meleget a házból.
Most hogy szellőzik a ház? -
#421 Es mi lenne az a huto, ami tutira fullosan lehutene ezt a procit? Es arban is elfogadhato, vagyont nem akarok kolteni ra. -
#420 Regaota fenall a problema mar. Persze, ha nyitott hazoldallal hasznalom, akkor nem volt gond. Pedig van haz hutes is. Csak koltozes soran uj szamitogep asztalt is vettunk, ahol az allo gephaz be van teve, es mellette nem sok hely marad csak 4-5 centi. De meg igy is jobb, ha a haz oldala le van veve. De a cel az lenne, hogy ezen a helyen ne legyen allandoan tulmelegedesem, megha nagyobb huto is kell. Csak egyszer mar rakerdeztem valamelyik topicban, es azt mondtak, hogy elsosorban pasztazzak, mielott uj hutot vennek. -
#419 Nemelyik femtartalmu es ezert letestelheti a processzort ha mast is osszekensz.
A mostani magvedo burkolattal allatott prociknal nem igazan szamit, de a regebbi procikon nem volt igy aztan osszezarhatja az aramkoroket. -
#418 Igen segithet. 2-3 fokot mindenkeppen. Extreme esetekben akar tobbet is.
Ha szilikon pasztakent kered szvsz megertik az eladok.
Viszont arra ugyelj ha leveszed a hutot, akkor nezd meg nem e volt az aljan egy rozsaszinu ragogumiszeru anyag, mert azt elkell tavolitani, lehetoleg ugy hogy a bordat ne karcold osszevissza.
Esetleg meg lepolirozhatod a borda aljat ha van eszkozod hozza, tukorsimara.
Ne hagyj egyenetlensegeket az aljan, (karc.. stb) ha ezt megcsinalod, mert akkor nem megfelelo lesz a holeadas.
Jol lepolirozott es rendesen leszilikonozott bordaval akar elerhetsz 4-5 fok homersekletkulonbseget is.(Na persze ha nem volt a huto alatt paszta)
-
#417 Mi a baj az ezüstössel? -
#416 Hát ha pár éve, akkor azért nem árt. Szépen leveszed a hűtőt, letakarítod a régi maradékát a prociról és a hűtő aljáról, majd a procira vékonyan és egyenletesen felviszel egy keveset és visszarakod a hűtőt.
Bemész egy számtech boltba, és kérsz egy kis tubus hővezető pasztát, tudni fogják mit akarsz. Vannak mindenféle csodaszerek (ezüst tartalmú, meg mittudomén), de végülis csaknem mindegy, hogy pontosan milyen, volt azt hiszem a PH!-n korábban egy teszt, ahol kiderült, hogy a legdrágább és a legolcsóbb között is volt talán 1-2C° különbség. Az ára nem vészes, párszáz forint körüli.
Ez a melegedés mióta jelentkezik? -
#415 Idővel a hővezető paszta elöregszik, megkeményedik.
Hővezető paszta a neve és semiképpen ne vegyél ezüstöset, csak fehéret!!! -
#414 Most akkor segithet az, ha bepasztazom? Es pontosan mi ennek a pasztanak a neve, hogy kerjem a szamtech boltban? :)
Van ebbol jobb meg rosszabb minosegu is? Milyet vegyek, amivel segithetek magamon? -
#413 Nehany eve :)
Nem tudom pontosan.
Es nem tuningolok! -
#412 Az GT gűtők alján gyárilag szokott lenni egy hővezető pasztaréteg. -
#411 Alaphangon elégnek kell lennie, ha tuningolni akarsz, akkor viszont nem árt egy kicsivel komolyabb (a SilentBreeze sorozat a nevéből is láthatóan első sorban csendes akar lenni). Mikor lett rárakva a hűtő? -
#410 Nem raktál pasztát a proci és a hűtő közé????
Vagy a hűtőn volt valami gyári gebasz???