1059
Terminator 3 a film
  • hardstyler
    #1059
    Az a zene "The Destroyers - Bad To The Bone"
    ...és rajongóként mondom a 3. rész tényleg szar, minden tekintetben.A 4. rész forgatókönyvét is ugyanazok irják mint a 3. sajnos, de pletyka szinten hallottam, hogy lehet,hogy visszatér Edward Furlong ami azért jó hir.
  • saw1234
    #1058
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9160150?cmd=Article_showArticle&t=9160150
    http://forum.index.hu/Article/showArticle?na_start=0&na_step=10&t=9160151&na_order=

    hmmm!! nem rossz
  • stupido
    #1057
    sziasztok!
    Az volna a kérdésem, hogy a TERMINATOR 2-ben mi az a zene, ami akkor szólal meg, amikor Svarci papi megszerzi magának az elején a motort meg a ruháját.

    Plíz segítsetek!
  • lupp
    #1056
    Szerintem meg mar keson forgattak es ezert latszik a hus ver ember lehellete mert hideg volt.
  • Seth
    #1055
    az higanygőz teee :)
  • lupp
    #1054
    Sziasztok, a kedvenc reszem a 2
    Sok helyen olvastam a bakikrol a legnagyobbat sajnos ebben vettem eszre.Ez akkor van mikor a T 1000-es setal vissza a korhazi jelenet utan a motoros rendorhoz, es mondja neki milyen szep motor.Szerintetek??
    Egy higany alapu valamicsodanak van lehellete?
  • LittleL
    #1053
    Teljesen igazad van ebben,
  • chungey
    #1052
    Az első résznek megvolt a hangulata! Mikor a 80-as években láttam gyerekként majd összefostam magam. Örök élmény marad!:) Tök félelmetes volt. Most nagy helyzeti hátránnyal indulnak a filmek, nehéz újat mutatni. De a 3-ik rész szinten aluli.
  • Bandew
    #1051
    Sztem a második nem rókabőr. Igenis fontos a sztori szempontjából, mert itt az a lényeg, hogy megakadályozzák a háborút, ami sikerrel is jár, csak a köcsögök a 3. részben elb*sznak mindent.
    Nekem a Terminátor nem a jövőben lévő háborúról szól. Ha azt mutatnák, abban nem enne semmi különleges.
  • Tetsuo
    #1050
    Az első rész: A Blade Runnerrel v az Aliennel egyenrangú alapmű. Filmkedvelőknek és sci-fi rajongóknak kihagyhatatlan.
    A második rész: Technikai-effekt parádé, csúcs látvány, csúcs bevétel. A profit már beleszólt a történetbe és a kliséhasználatba, mégis élvezhető a film.
    A harmadik rész: A sztori csapnivaló, a látvány kommersz, semmi újdonság. Semmi entertainment, csak money making; vagyis egy harmadik rókabőr. Pedig én reménykedtem..
  • Csaba
    #1049
    Csakhogy az eredeti történet szerint (ezt már Reese is elmondta a rendőröknek az első részben) a Skynetnek nem volt ideje, hogy komoly hadjáratot kezdjen az időben, mert közvetlenül a kikapcsolása előtt sikerült visszaküldeni a Terminatorokat.
  • Christian
    #1048
    a skynet kísérletezett is olyan vegyi fegyverekkel, de mivel az emberek főleg föld alatt voltak, nem ért volna vele sokat.
  • Vlala #1047
    ja, látod, ez lehet.
  • Bandew
    #1046
    Az sem lett volna nekik előnyös, mert rengeteg rabszolgát használtak.
  • Vlala #1045
    Nem erről beszéltem, az egész időutazósdit nem kellett volna még csak tervbe venni sem, ha a jövőben elaszabadítottak volna egy kis csomagot... azokra a jövőbeli részekre gondolok, ahol "vert hadunk csonthalmain" egyensúlyoznak a beszivárgók, meg felette repkednek a vadászok.

  • Christian
    #1044
    A SkyNet nemcsak az újabb(T-700, T-800)-as típusokkal csinált alfákat? Akkor Arni hogylehetettt T-101-es? Az túl régi típus, rosszabb programozással, meg az alfákat külön gyártani kell, megfelelő emberi modulokkal stb. Ehhez eza modell túl régi.
  • Bandew
    #1043
    Azért nem törik ki, mert az nem igazi cipősarok, hanem a saját burkolata, átalakítva ruházattá.
  • Bandew
    #1042
    Ő csak John Connort akarta megölni, mert ő vezette győzelemre az ellenállást.
    Ha visszaküldött volna az időben valami vírust, ideggázt vagy egyéb tömegpusztító fegyvert, akkor saját magát is elpusztította volna, hisz akkor azokat az embereket is megölte volna, akik elkészítik őt.
  • Waterhorse
    #1041
    Hát lehet, hogy a Skynet mérlegelt, és úgy gondolta, hogy egy halálos vírust, egy atomsugárzást, vagy hasonlót nehéz lenne visszaküldeni az időben, esetleg úgy gondolta, egy ideggáz, nem engedelmeskedne megfelelően a parancsainak:))
  • Vlala #1040
    inkább "vagy mi" :-)
    A skynet ott hagyta ki a legnagyobb ziccerét, amikor fizikailag akarta eltenni az emberiséget az útból. Ott vannak az ideggázok, a halálos vírusok, a biológiai fegyverek, esetleg egy-két adag atomsugárzás... olyan sokféleképpen tönkre lehet minket tenni. Ehelyett mit csinál? Embernek álcáz egy robotot, és elkezdi egyenként irtani az embereket. sweet.
  • Csaba
    #1039
    Na jó, hogy én is kötekedjek egy picit, a 2-ben a T1000-es rohadt nagy ziccert hibázott. Mivel rendőrnek álcázta magát, könnyen bemehetett volna az őrsre, és ellophatott volna egy rakás nagy fegyvert (pl. gránátvetőt), és csak annyi dolga lett volna, hogy Schwarziék kocsijára lő vele párat. John-nék tuti meghalnak, de a T800-as lábait is könnyen leszedhette volna egy gránáttal). Erre mit csinál? Egy kispisztolyt használ, meg szurkálja a jónépet. Érdekes módon Schwarzi az első részben azonnal felfegyverkezett egy fegyverboltban, a T1000-es vajon mit akarhatott igazi fegyverek nélkül?
  • Csaba
    #1038
    Egyszerű. Mivel több tonnás, ezért olyan speciális lábai vannak, amik ezt a súlyt könnyedén elbírják. De gyerekek, ez sci-fi, vagy mi. Ne kössünk már bele mindenbe.:-))
  • Christian
    #1037
    A cyborg gondolom több cm-es titániumvázzal ellátott tárgy, szinte minden titánium rajta. Így nem hiszem, hogy egy átlag ember súlyának megfelelne..
  • Waterhorse
    #1036
    A spekulációk, és a sok időnek köszönhetően, szinte bármibe bele, lehet magyarázni a hibát. Pl.: "Ezen a snitten, miért balra néz, a következőn pedig miért jobbra". De ugyanilyen egyszerűen meg is lehet magyarázni mi miért van, a magyarázat viszont úgy érzem, mindíg tényszerűbb:)))
  • Waterhorse
    #1035
    A haj korlátozza őt a szabad mozgásban, látásban, harcban, egyértelmű, hogy akár a hajzseléhez is hozzányúl, ha eme probléma azzal kiküszöbölhető.
  • Waterhorse
    #1034
    Felmerül a kérdés, ha már több tonnás, akkor, hogy nem törik össze alatta a csempepadló, miért lép olyan könnyeden, miért nem dobja meg magát az autó, ha beleül, hiszen, ha egy 150 kilós csóka bedobja az autódba, a kocsi akkor is totálisan leül. Jut eszembe, azt mikor említették, hogy több tonnás egy terminator?
  • Vlala #1033
    Tök jó, hogy XP fut a terminátoron.
    Ilyen megközelítésből már tényleg logikusabb... a TX meg nem tud programozni.
    Még mindig nem értem viszont, hogy miért van a Terminátornak menüje, meg miért ír ki mindent a képernyőre.
  • Waterhorse
    #1032
    Elképzelhető, azért mondja, hogy meneküljenek, mert beindul a védelmi mechanizmusa, ami megpróbálja visszaállítani, a TX által megváltoztatott módosításokat. Mint egy virusírtó, mikor észreveszi a vírust, és megpróbálja karanténba helyezni. És én úgy emléxem nem lefagy, hanem pontosan azért kapcsol ki, mert beindul a védelmi mechanizmus, és végső esetben ha nem sikerül a módosításokat helyreállítania a gép kikapcsol.
  • Christian
    #1031
    Továbbá a terminátor mióta fodrászkodik?

    Az elején még ilyen a haja...
  • Christian
    #1030
    Észrevettem egy bakit:



    Nem furcsa, hogy egy több tonnás cyborg magassarkuba jár? már 10x összekellett volna törnie a sarkának...
  • Christian
    #1029

    Ez az egy rész volt jó a Terminator 3-ban. Ezis is csak pár másodperces. Ilyen filmnek kéne lennie a 4.-nek, amiben csak háború van!
  • Christian
    #1028
    Vmilyen bőrszövettel beborított titániumváz. Olyanok, mint a "sima" cyborgok, csak megtévesztés céljából emberi külsőt adtak neki. A kutyák észreveszik (első részben lehet is látni, hogy ott ugatja a kutya, meg a visszaemlékezésben a bázisba is egy olyan megy be). Arni is ilyen, meg a csaj is.
  • Panzermeyer
    #1027
    Valóban igaz, h. a T3 telis tele van bakikkal. A technikai trükkök mellett igazán rámehettek volna a sztorira is. Csak rajongói mivoltomat tudom felhozni mentségül arra, h. megvan ez a rész is. Bár tudom, h. elég csekély mentség :)

    De meg ilyenek basszus, h. mutatják a sebváltót, miközben száguldoznak, és az meg üresben van (vagy mi volt). De nem igaz, h. nem tűnt fel senkinek ott. A hatalmas költségvetésű filmekkel úgy néz ki az a baj, h. minél több a pénz, annál kevesebb az agy.

    Na meg az a felesleges poén, h. Schwarzi felrakja azt a csiricsáré napszemüveget... Hát mi ez? Mozidélután a Disney-vel? Eh...

    Én úgy hallottam, h. a 4. részt is a 3. rész teljes gárdája fogja csinálni. Sok jóra ne számítsunk kedves rajongók.
  • Vlala #1026
    mi az az alfa?
  • Christian
    #1025
    Én úgy tudtam, hogy a Skynet nem csinál két ugyanolyan alfát. A sorozatba pedig 3 ugyanolyan alfa szerepel.
  • Vlala #1024
    Sajnos elég nehéz bakit keresni egy olyan filmben, amely maga egy nagy baki.
    Az elsőben visszaküldenek egy embert az időben, hogy semmisítse meg a robotot, amelyet szintén visszaküldtek... aztán ez az ember lesz annak az apja, aki visszaküldte? Ez már maga a végtelen ciklus, a második részben egy átprogramozott terminátor (mert ugye, azokat olyan könnyű programozni, nekem is van otthon :-) )megint visszajön, hogy a második visszaküldött robotot semlegesítse. Ez "szakértők szerint" a legjobb T-film, ezért nem szívesen kötök bele. Aztán jött a harmadik rész, amit majdnem komolyan vettem. Egészen a mellnagyobbítós Terminátor-kisassony vagy Swarczi első napszemüvege látásáig. Innentől a film nálam átkerült a paródia kategóriába, és egész jót szórakoztam azon, hogy szétvernek egy komplett vécét egymás fejével, meg a halottaskocsis jelenet... kész.
    Aztán jött egy komolykodós rész, amikor a Tx átprogramzza Schwarzit (Skynet, változtasd már meg a jelszót, nem kellene egy gyilkológépnek az 12345-öt adni állandóan :-) ) amitől az megindul Connorék ellen, miközben figyelmezteti őket, hogy meneküljenek (miért is?) Aztán, miután puszta kézzel tk-ra tör egy Jeep Chreokee-t, mit csinál? Persze, lefagy! Miért kellett Bill Gatest bevonni a Skynet fejlesztésébe? És ezután jött az újabb hidegzuhany: kiírja magának (ez a kedvenc hülyeségem a Terminátor-sorozatban), hogy rendszerhiba, reboot. Tuti, nem?
  • Christian
    #1023
    Meg azt sem értem, hogy minek kellet 3 termiantort csinálni az ítélet napja előtt, elég lett vonla 1 részre összetömöríteni, és inkább az atomháború utáni filmeket orgatni, sokkal érdekesebb és izgalmasabbak lennének, és a filmhez jobban is illene a neve: Terminator.
  • Christian
    #1022
    A terminator 3 elején, mikor a T-X meg T-100 találkoznak, akkor a T-X meglövi a has fölött Svarcit. De a plazmának átkellett volna égetnie a titániumpáncélzatot, és megsemmisíteni a processszort, amitől leáll a cyborg. Ellenben nem történt semmi baja.
  • Waterhorse
    #1021
    "De térjünk rá a TX-re, vagyis a Terminátrixra. O ugyebár a fejlettebb, szinte tökéletes modell, de akkor vajon miért vesz mintát a macskás hölgy DNS-éből, amikor már korábban behatolt az iskolai adatbázisba, és mindenkiről van fényképe. Egy ilyen fejlett gép nyilván egy több éves kép alapján is felismer valakit, az illeto DNS-ébol viszont eleve nincsen mintája - honnan is lenne? -, akkor meg hogy a pokolba tudná elvégezni az összehasonlítást?"

    Máris vitába szállnék a cikkel és kiemelnék egy bakit a bakik között:))

    Miért vesz mintát a macskás csaj DNS-éből, honnan is lenne mintája belőle? Így is fogalamzhatunk, csak, hogy könnyebb legyen megérteni.

    Eleve 1 szóval nem mondta senki, hogy a macskás nő DNS-éből van mintája, Cathrinéből már annál inkább lehet, és a magyarázat roppant egyszerü innentől, egyszerüen összevetette a DNS-mintát Chatrinével és nem egyezett. Ennyi. Hogy lehet mintája? A jövő, 2029, egy csúcsintellingens, öntudattal rendelkező program, több ezer robotot, gépet irányít, gyárt fejleszt 1 időben, hozzáférése van akármihez, akármelyik adatbázisba. Nehogymár nehézséget okozzon neki megszerezni vkinek a DNS mintáját, majd megadni a TX-nek, hogy ezt keresse. A fénykép meg? Hhha, nevetséges, még az ovodás gyerek is tudja, hogy a DNS azonosítás sokkal pontosabb, mint egy fénykép vkiről, ami ráadásul 20 évvel később készült. Természetes tehát, hogy a robot is a logikusabb és pontosabb utat fogja választani az azonosításhoz.
  • Csaba
    #1020
    Mondjuk az, hogy a katonaság továbbviszi a "Skynet projektet", és a kitörő háború az oké benne, meg az akció részek is jók (bár a végén lehetne hosszabb is a 2 robot küzdelme), de minden más tényleg egy átgondolatlanságra emlékeztet.
    Azért az vicces, hogy a "bakioldal" szerint Cameron az első két részben nem vigyázott a kamerabeállításokkal, és a stáb egyes tagjai benne vannak a filmben, ha jobban megnézzük. Bár én mindkét filmet vagy 50-szer láttam, de nem fedeztem fel őket. Igaz, nem is erre szegeződött a figyelmem.:-)