29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
MuldR #4401 Punker: te is kint voltal?
Seaweed es te?
-
oldskoolpocok #4400 Használ vki taktikai lámpát pisztolyon? -
#4399 hat azt mondtam en is.... -
MuldR #4398 A tusaja mindnek muanyag. Meg talan 1-2 kis apro biszbasz, de nagyresze fem (spiater)
60 meter? lof@szt. Jo ha 40! :) -
#4397 ..es ezek elvisznek 60 meterre es fullfemek egy szal muanyag sincs bennuk?! -
MuldR #4396 Igen, itthon is meg lehet ezeket annyiert kapni.
44es bazisban ilyen 15-20 000 kozott vannak, a forces.hu-n 30 000, az eshockon meg 40 000. :) -
#4395 Magyar weblapon?! Mert arrol volt szo! (mailt egyebkent nem kaptam..es gyanus hogy nem is fogok...csak szajkarate volt..) -
MuldR #4394 Igen, Kar-al :)
Tavcsoves bipodos is van full metalban. Springes sniperek. Full metal, kiveve a tusaja. Az mindnek muanyag :) -
#4393 Veszpremiek lapjan van valami hasonlorol cikk ha jo lremlik..de ez a sportolo gyrek valami tavcsoves bipodos puskarol beszelt, ahogy szabaibol kivettem.....nem igazan voltak tisztaban a fegyverekkel..a pisztolyt azert tudtak hogy kics de atobbi az "nagy" :D -
#4392 karral meg lábbal -
#4391 tegnap Kar-ral nyomtad? :) -
MuldR #4390 105 USDert van full metal M4A1. Sajna mire kezbe kapja az ember mar 40 000 korul van az ara.
LB gyartmany. Csapatban van 2db meg a regebbi szeriabol (ujon mar legalabb egyszinuek az alkatreszek. A regin minden alkatresznek mas szine volt).
300 fps-t lo, nehez belevalo tarat talalni, es alapbol 6.11-es csovel szerelik! :) -
CseNo #4389 Ez tetszik. Hasonló helyzetben már én is voltam.
A legjobb az volt, amikor egy piaci árustól kérdeztem egy pisztolyt. Kérdem tőle hogy ez AEG, vagy CO2, vagy meg Spring? Oszt mondja hogy ő ezt nem tudja Én láttam rajta meg éreztem hogy springes. Hát le is alkudtam elég szépen -
#4388 Ma Fehervarra menet szobakerult* a buszon az AS...az egyik nagytudasu sportolonk valtig allitotta hogy o latott a neten harmincezerert full fem fegyvert amihez oda is volt irva hogy elvisz akar 60 meterre is...Mondtam is neki hogy "höhö kamu"..de o csak meg akart gyozni az bizony full fem egy szal muanyag nincs benne es higyjem el igy van..majd emailben at is kuldi a weblap cimet...Mondtam hogy sejtem melyik weblap lehet..de en elore szolok az kamu...."Dehat meg ilyen kitamaszto is vagy mi is van rajta!" ...es majd atkuldi meglatom (bipodra gondolt a lekem szvsz :D)
Hat kivancsi leszek :P
*.: mar itt kezdett gyanus lenni mikor mondtam nekem van egy karabelyom es egy pisztolyom, a karabelyt most vettem...es visszakerdeztek milyen...aztan mikor elkezdtem a parametereit meselni csak lestek mint rozi a moziban..es gyorsan kiboktek hogy mekkora?!!!? nem ertettem..aztan gesztikulalava rajottem hogy ugy kell nekik megmutatni mint az egyszeri horgasz hogy mekkora bazi nagy halat fogott... (nah gondoltam ez a beszelgetes is jol kezdoik! ...dehat sportolok..nem az eszukert fizetik oket....) -
#4387 :) -
MuldR #4386 Elso szallitmanyok egyiket kaptak. Kellett a japan reklam :) -
#4385 Jaja Armalite katalogusban lattam CA AS fegyvereket ;))
ICS is tetszik nekem..pl tetszik hogy "szetnyithato", a vilagosabb tok is tetszik...es az agaskodo oroszlan, tigris, kutya vagy mifene is tetszik..bar ha hozzam vagnanak egy systema ptw-t hogy nesze..nem kopnem le hogy nem kell mert nem franko a felirat az oldalan -
#4384 1 éve Type-ot? azt hittem akkor még kint se volt, kedden nézegettük (köv csapat társ jelöltnek az jön majd) csak sajna a 8-as gear-ről nem sokat tudnak itthon szal nem tudni hogy lesz tuningolva, alap marui meg nem túl erős :) -
MuldR #4383 Ja igen, az armalite a CA, az olimpic arms pedig az ICS fegyvereket ajanlja ki mint training weapon a sajatjaihoz.
A Navy Seals 2 eve pl ICS MP5A4-ekkel nyomta :)
A JSDF kb 1 eve kapott a Maruitol 100db type89et.
Bar teny, hogy a systema modellezi le legjobban a mukodest. -
MuldR #4382 A systeman systema logo van :)
Szar :))
Amugy meglepett a feher felirat. Nem lattam meg ilyet, de ezek szerint letezett.
Az M15A2 amennyire tudom elegge megfelel az M16A2nek, az M15A4 pedig az M16A3 nak. Minimalis kulonbseg lehet, de az inkabb stimmel, mint az A1 verzio.
Amugy annyira nem gaz a CAM15A1. Ok, hogy van aki meg a WGC customot is customizalja, de ha nem vagy ennyire elvakult, es semmikeppen sem akarsz ABS-t, akkor vedd meg nyugodtan az A1 et.
Csalodni nem fogsz benne! Jok a CA fegyverek. -
#4381 vagy a kis manufaktúrás cuccok amikből ilyen 20 db-okat gyártanak azok is 1500$-nál kezdődnek :) -
#4380 Igazan csucs es autentikus airsoft fegyverek a Systema P.T.W-k!(P.T.W. mint Professional Training Weapon) azok ugy neznek ki, olyan anyagokbol vannak ugy mokodnek mint az igazi csak epp trainingre vannak gyartva igy nem elesloszert tuzelnek...persze egy ilyen fegyver 1000-1200€-nal kezdodik....nem veletlen ez a csucs! (legalabbis M16-M4 vonalon) -
#4379 hát akkor az már kicsit drágább mulattság, de aszem lehet külön olyan 100$ -ért venni rendes vázt stb..... -
#4378 Uhh. Az hagyján, hogy ez így is ronda, de ha ráteszi a tetejére a paintball tárat... Na, azzal sztem engem ki lehetne kergetni a világból... :)
Fúj, az elsütőbillentyű is milyen már! :P
Valami alapgagyi Tippman-re tettek első markolatot, hordfogantyút, tust?
És ez van, akinek tetszik? Persze, ízlések és ficamok, de ez azért már sok nekem egy kicsit. Akkor már inkább nézzen ki űrvibrátornak, mint egy tisztességes paintball-marker! :P -
#4377 Én nézegetni is akarom! :D :P -
#4376 Ehh, nem figyeltem eléggé. De béna... :P
Csak a forward assistra koncentráltam, az meg nincs rajta(nyilván). :) -
#4375 Idezek jo?!
"De ennyi erovel" ertelmezd...
Tudod mit hagyjuk, egyertelmu a hozzaallasod, nincs is baj vele...legalabbis engem nem izgat tenyleg hogy mivel jatszol. De van akit izgat hogy mire kolti a sulyos penzet, es az is rendben van. -
#4374 "veszek egy AEG-et" szerintem ez kapásból kizár minden csövet tartályt stb..... -
#4373 Jo..de kb igy adtad elo...akkor fogalmazz ugy hogy ne legyen felre ertheto....mert lehet hogy pont valakit az zavar hogy "leszarom az autentikussagot" hozzaallas! -
#4372 azért nem egészen, nekem ilyen csövek stb sz@rok ne lógjanak ki, de 1-2 felirat engem nem zavar, se az ha nem bakelitből van a markolat. -
#4371 Ok..ez a tevelemenyed! De ennyi erovel egy ilyennel is tolhatnad (paintball):
Mert hasznalni ezt is kivaloan lehet, raadasul ezzel meg tuti is a talalat...de nem szabad a homokbadugott feju strucc modjara elfelejteni hogy sokan pont az autentikussag miatt valasztjak az airsoftot es nem a "Rohangalunk mint a quakben /csak epp real time/ es ontjuk a skulot az ellen fele" miatt....
Az sem veletlen hogy viragzanak a bolt-action es blow-back fegyverek....pedig pl egy gazos M16-os nem eppen a leg kezelhetobb a markolatbol kilogo csovel meg a valahol (pl hatizsak) cipelt gaztartallyal..de megis mert autentikus a mukodese a kinezete minden kiveve az emlitettek van ertelme es sokakat pontosan ez fog meg...de levetitheto ez a mezei AEG szintjere is. Szal ok teged nem erdekel hogy fabottal vagy ionagyuval osztod az ellent...csak oszthassad az erdoben, de mast lehet hogy pont erdekel! -
#4370 veszek egy AEG-et az a lényeg hogy nekem tetszen és kényelmesen tudjam hassználni, nézegetni nem fogom mert használatra kell, akinek meg nem tetszik az bek@phajta
amúgy meg bújhatod a neten az idők végéig sokra nem mész vele, el kell menni megnézzni, megfogni és az alapján dönteni. -
#4369 Nem tudom feltunt e hogy amit kepet beraktal azon is balrol van fotozva a fegyver csak epp a kepet tukroztek valami kepeditalo programmal!
-
#4368 Na, azóta rájöttem, hogy mi a bullet case deflector. A forward assist előtt a testből kiálló bögyszli. Elvileg nincs rajta. De természetesen a poszteren úgy van beállítva a fénykép, hogy a rajznak pont azt a részét takarja a cső.
Forward assist van, tehát ez leginkább egy M16A1. Az eredeti a lángrejtőn és a forward assiston kívül egyébként csak a belsejében különbözött az M16(XM16E1)-tól.
Tehát ami maradt a nem korrekt kategóriában:
anyag
lángrejtő
tus
sling hook
Hát, nem tudom. Picsába. Pedig már teljesen meggyőztem magam a CA A1-ről. Lehet, hogy mégis A2-lesz belőle. ABS fegyvert nem akarok. Nem tetszik.
Akkor viszont megint végig kell gondolnom az egész bevásárlósdit.
MuldR, az M16A2-nek van hasonló problémája authentikusság szempontjából? Csak mert ha annak is vannak ilyesmi gondjai, akkor leszarom, A1 lesz.
Egyébként találtam ezt a képet, elég érdekes ez is:
"Birdcage" lángrejtő XM16E1-en.
Aztán itt egy másik:
Ez a korábban linkelt Modern Firearms M16 oldalról van, eléggé eredetinek tűnik, és bizony rikító fehér...
Egyébként bocs, hogy széjjelspammelem itt a topicot M16-tal... Csak úgy vagyok vele, hogy ha veszek egy AEG-et (előre láthatólag) évekre, akkor már ne legyen semmi, ami bassza az agyam, hogy ez-az nem stimmel rajta... -
#4367 hát azért ez már fanatizmus :)
az én G3-am is csak egy SAR valójából de ennyire én nem vagyok elvakult arra hogy az erdőben rohangáljak vele teljesen tökéletes, a hét többi napján meg a táskában a szekrényben pihen :) -
MuldR #4366 A markolatoknal az anyagminosegre celoztam leginkabb. Teljesen mas.
CA= glassfiber
GP= ABS
igazi= bakelit
Az ABS all kozelebb az igazihoz. Nekem volt WGCcustom M16A1 es a fenyes ABS az nagyon hasolnit az igazinak a bakelitjahoz.
Amugy ha igazan frankot akar az ember, akkor van vele munka. Egyik srac a csapatunkbol megcsinalta (Dave) hogy megvette a WGC custom M16A1-est, azzal a lendulettel polirral megkoptatta a festeket, hogy picit 30evesnek nezzen ki. Vett ra real stock adaptert, igazi M16 bakelit tusat, meg elso markolatot (olyan jo otvart, ami ugy nez ki, hogy lehet hogy meg vietnamban is ottvolt) :)
Nah szoval mostmar jol nez ki. Nemtom hany ora munkaja volt benne, de csak a bakelit tusanak a kimarasa belulrol (mert valami feher cuccal van kiontve) 3 ora volt. Raadasul nem stimmel az elso markolat sem, mert a frontsight tul kozel volt, arebb kellett tenni, hogy az eredeti markolat raferjen.
Szoval volt vele munkaja. :) -
#4365 Nem kötekedésképp, de nem teljesen úgy látom a dolgokat, ahogyan leírtad.
Addig rendben van, hogy a lángrejtője M16, a neve meg M16A1 (VN?). A forward assistról nemigen láttam még képet, de mondjuk azt elhiszem neked.
Egyébként meg b*sszák meg, hogy az egész rohadt interneten nem találni erről a fegyverről képet _a másik irányból_ fényképezve!
Ugyanebből az okból kifolyólag nem tudom, hogy a bullet case deflector(ezt hogy hívják magyarul?) rajta van-e, vagy nincs.
Azt írják, hogy A1-style metal body, szal lehet, hogy a b.c.deflector nincs rajta, de a forward assist igen. (Ebben az esetben nem passzol a lángrejtőhöz, de az már tényleg a legkevesebb)
Viszont:
Hordfogantyú témában már nem értek egyet. Az egyértelműen látszik, hogy nem azonos az M15A2-essel, nincs rajta az irányzékot függőlegesen állító csavar.
Markolat megint nem igaz, hogy ugyanaz lenne, nincs ott a középső- és a gyűrűsujj közti bütyök, mint az A2-esen.
A tusa kicsit más téma, itt pl látszik, hogy más az A2 és az A1, de szerintem a CA M15-ök tusa (az A2-esé is!) jobban hasonlít a képen lévő real A1-esére, mint az A2-esére.
Igazából jól jönne egy kép a fegyver rohadt másik oldaláról, az sokmindent eldöntene. -
#4364 Ertem. Tehat van boven elteres egy igazihoz kepest. Ennek tukreben megfontolando egy GP-bol epitett WGC custom fegyver tenyleg! -
MuldR #4363 minimalis valtoztatasok a 2006oshoz kepest. 1-2 limitet 20 fpsel eltolnak, meg 1-2 pontosabb definicio lesz benne. Kb ennyit lehet kiharcolni. Tul sok emberhez kell igazodnia, igy csak altalanos lehet. Igazan ujitast majd csak a "plugin"ek jelentenek, ha belekerulnek. -
#4362 szerinted mi lesz ebből az új MASZ-ból?