29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
oldskoolpocok #5282 1hónapja vették fel. lehet. nem néztem. mind1 a lényeg a népszerűsítés volt és a jó színben való feltüntetés, ami sztem sikerült. remélem most azért, hogy nem kezd el minden második 12-14éves CS után megpróbálni AS-ezni... -
#5281 hm, rtl-fókusz, ez fenntvan a 44-es bázis oldalán is ... mind1 -
zero_cool51 #5280 Én is épp a harcmodorra akartam célozni ezzel. Úgy értettem, hogy az is az 1J határát súrolja, mégse lövök el 1000 töltényt -
#5279 hát épületben nem csoda..... 8 kilós csúzlival támadni se olyan jó, de mikor elfekszel 1 gerincen és a népek próbálnak feljönni az hatalmas móka, meg mikor látod hogy hullanak az ágak falevelek és jönnek ki bokrokból emberek akikből semmit nem láttál azért az jó poén :) -
#5278 rajfegyverrel játszani megint más... értelemszerüen nem arra értettem a bb szórást (az más kérdés hogy én azt nem élvezném) -
#5277 hát nézzük az én uccsó 2 játékomat, 3 db 70-es lowcap tár, 400-500 BB ment el csak egyeslövés, köv játék motoros dobtár próbálgatás, bohóckodás + a csapat (nem raj, hanem egész csapat) támogatása 4500 BB mondjuk egyeslövést nem is hazsnáltam csak a fesztelenítéskor a végén meg az elején a kronózásnál. -
#5276 sztem érthető volt hogy a harcmodorára értette, első egy két játékomon nekem is +2000bb fogyott, most 4-6 óra alatt max 500, de már sokat mondtam akkor is... és ez nem spórolás csak megfontoltság, amolyan valósághoz hűség, megnézném azt aki egy nyári játékon cipelné magával azt a 3000 tölténnyi súlyt... (amiket hallok, néha hogy ennyi fogyott már neki)
mind1, ki hogy játszik -
#5275 az ellőtt BB mennyiségnek köze nincs a fegyverhez, teljesen harcmodor függő! -
zero_cool51 #5274 Most erre azt mondom, hogy igazad van.
Nekem egy Jing Gong Mp5-ösösm van. És az is elmond valamit szerintem, hogy egy 4-5 órás meccs alatt fogy kb 200-300 BB-m, míg másnak 700-800 vagy akár 1000 felett... -
#5273 harcászati szimuláció, öhm, határőrségnél elhárító bevetési osztag vezető, most a honvédségnél szakazvezető jó ember tanít harcászatra ... tudom miről van szó, és lehet hogy csak egy well-em van, és csak 18vagyok, de garantálom hogy sokkal jobb vagyok, nem egy márkásabb / idősebb / régebb óta játszó játékosnál, nem nagyképűség... tény
épp mindig a nagyjátékok végén én szoktam kérdezgetni még hogy jön-e valaki épületben ,2 válasz van " áhh, túl erős a fegyóm - már fáradt vagyok köszi " ... ennyit erről, másrészt egy kisebb sztori...
pécel, ugye van a 2 emeletes nagy kecó...
megbeszéltük ott volt valami ismeretlen csapat, hogy épületet fogja az egyik a másik csapatnak kell bevennie, Ők, meg várhatóan felmentek az emeletre és ráálltak az ajtajára...
taktikusan mozgunk végig 5-en a földszinten szobáról szobára haladva letisztázva az egész épületet, az emeletet persze nem tudtuk bevenni, mivel egyéb segédlet nélkül (pajzs-pirotechnika stb.) nem lehet...
na most mondtuk ennek sok értelme van hogy beállnak az ajtóra és várnak ránk, mondták. jaajjj ne sírjon már a szánk, Ők már jöttek ott fel, namármost, igazuk volt, feljöttek szó nélkül, az más kérdés hogy 3-an lőttünk 1embert 2méterről és nem találtuk el, biztos így volt
most ezek után ki sírjon hova?
fegyverdobatásról meg, ha valaki felszólít illik eldobni, de nem kötelező, ez esetben vállalod a következményeket -
oldskoolpocok #5272 ezaz oldal tökre tetszik, mármint csak a VSR10 G-Spec, mert olyanra fáj a fogam, csak kár, hogy német. -
#5271 -
#5270 Én is erről beszélek ... de ennek nem csak 400+ FPS esetén van értelme, hanem sima alapfegyóknál is ... feleslegesnek tartom az ész nélküli lövöldözést ... ha bedobja akkor bedobja ... és kész :)
Én életem első dobatását úgy csináltam (Akkor még azt sem tudtam az micsoda ...), hogy álltam egy 2-ik emeleti ablakban és megláttam hogy sunnyog hátul valaki ... első játékaim egyike volt, és nem emlékeztem hogy enemy vagy csapattag ... ezért megkérdeztem: Bocs, de te támadó vagy vagy védő ... Néz rám a srác és elkezd röhögni ... támadó ... Erre én .. akkor asszem lelőttelek :)
Felemelte a fegyverét, szólt hogy találat és visszament az indulóra :) -
#5269 azért az vegyük bele hogy játszani megyünk nem sérülést okozni! uccsó miskolci játékon vittem ki elöször a motorostárat támogatózni, beszorítottak 1 házba, 3 embert dobattam (teljesen korrektek voltak elfogadták, pedig ugye én nem lőhetnék, meg nem is akartam 5 méterre 400 fps-sel fejre lőni (csak ennyi látszott belőlük) aztán elrohantam mielött a többi oda ért volna :), de nem volt ebből semmi gond megtehették volna hogy pofán lőnek mondván nem lőttem meg többen voltak, szal ésszel kell ezt csinálni, tudom milyen az mikor 5 méterről meglőnek a 1,5 J -os CO-s stukkerrel, nem halsz bele csak kb értelme nincsen..... -
#5268 Harcászati szimuláció ... ja ... és baromság a fegyverdobatás? Akkor hogyan szedsz túszokat? Halomra lövöd az ellenfelet? ... amelyik még él azokat meg fejbe? Sajnos ez a hozzáállás inkább lámaság ... ha megleplek épültben egy 400FPS-es fegyóval akkor nyugodtan fültövön lőhetlek vigyorogva? Majd akkor gondolkodj el van-e értelme a fegyverdobatásnak ... Meg 350FPS-el 30 centiről simán kilövik a fogadat ...
A Cyma vs. TM/CA vita pedig nem azok miatt megy, akinek komolyabb fegyvere van ... ez olyan mint a BMW/Merci/Audi tulajok ... van köztük bunkó, de bunkó "BüszkeTháliás" lényegesen több van és nem a nagy számok törvénye miatt ... Majd ha egyszer játszol valahol komolyabban és lesz komoly fegyvered rájösz, hogy miért van ez ... bármelyik siheder tud venni magának JG AK-t és rohangálni vele az épületben ... Csak miután elkezdi verni a nyálát, hogy mennyivel is jobb ez mint a komoly cuccok, akkor dühítővé válik ... Főleg mikor megsoroz épületben, de te nem lőhetsz vissza mert utánna bőgni fog ...
Ha má harcászati szimuláció ... egy költői kérdés: Miért is nem lehet egy support fegyverrel befeküdni a bejárat elé és motoros tárral tolni kifelé a BB-t?????
Az épületharc (Termlészetesen most azt vesszük hogy harcászati szmulációs szempontokból ... :) ) miben különbözik az erdőtől? Hogy kisebb a hely ... az életben senkit nem érdekel hogy jobban fáj vagy kevésbé ... Szóval aki elkezdi a harcászati szimulációt emlegetni az utána ne sírjon hogy a technikailag jobban felszerelt csapat bedarálja ... meg hogy FPS limit ... meg egyes lövés ... miért ? A katonák nem lőhetnek sorozatot a házakban? Meg csak pisztolyal lehet mert a sorozat gyorsabban szészaggatja az ellenfelet?
El kellene gondolkodni az ilyneken picit ... :) No offense persze ... -
#5267 itt van 1-2 durva cucc -
oldskoolpocok #5266 MA NÉZZÉTEK A FÓKUSZT. IWIWEN KIÍRTA A MAGYAR AIRSOFT SZÖVETSÉG, HOGY LESZ BENNE EGY RÉSZ, AMI AS-RŐL FOG NÉZNI. 44-esek és a BKSE készítette. -
#5265 Battlefield-en panaszkodtak még aszlovákokra, szlovénekre nem? -
MuldR #5264 Ugy tudom pont az olaszok azok, akik neoprene ruhat huznak a woodland ala, mert szet van tuningolva mindenkinek a puskaja. -
#5263 pedig nincs is jobb 1 kis bozót túrásnál, amúgy jó csapattal ott is simán lehet alap fegyverrel is jó eredményt elérni, voltunk párszor érden nagyjátékon a sok tuning között alapfegyverrel, és ha jó taktikával mi választottuk meg hol harcolunk akkor simán lehetett hatékonyan menni az alap fegyverrel is, mondjuk azóta a növényzet beindulása kicsit nehezítené a helyzetet. -
#5262 én az ilyeneket, hogy ne lőjjön le közelről, meg fegyvert dobassa el, meg késeljen le, meg ne lőjön vaktába / biztos célzás hiányában mind baromságnak tartom, az airsoft harcászati szimuláció, ahogy az éles helyzetekben itt sem mondja meg senki hogy hogy lőj, inkább kéne tartani egy max 350-es limitet, és akkor nem lenne gond épületben sem akár csak egy sima szemüvegben, másrészt ha mindenki max 350-el játszana akkor az erdőben sem éreznéd hátrányát, mert mindenkinek ugyan annyival kéne közelebb osonnia, sztem az lenne a korrekt...
az FPS buzulás meg tény hogy itthon megy, de nem csak az, ahogy én észrevettem magyarországon mindenki azt nézi milye van a másiknak, és ez nem a természetes írígység, inkább "ahh hagyjad már csak cyma-ja van, nekem meg 3x annyiba kerülős CA-m / TM-em... baromság az egész, ezért vagyok én továbbra is épületharc hívő, ott látszik ki mennyire tud játszani és nem csak rátapadni a ravaszra a motorostáras akármilyen benga nagy rajfegyverével... -.- -
neuro #5261 Nem kell, hogy vérprofi legyen csak ésszel játszon: ne lőjjön sorozatot 10 méter alatt, ha tudja, hogy a fegyvere ereje 400 fps körül van, és ha már ott van a puskája tetején a célgömb, akkor használja is. -
#5260 lásd az itthoni helyzetet, az esetek 90%-ban sűrű erdőben játszunk ahol bizony kell a 400 körüli FPS hogy ne legyen gond 1-2 bokor 30-40 méterről, ugyanez épületben azt erdményezi hogy nem megyek be csak ha nagyon nagyon rá vagyok kényszerülve, elég volt 1x-2x megtapasztalni mit tudnak ezek a fegyverek 10 méteren belül, a tapasztalatlanság ellen meg sokat nem tudsz kezdeni sajna, nem lehet azt mondani hogy csak vérprofik jöjjenek. -
#5259 ezzel en is egyetertek, tok feleslegesnek tartom ezeket az eros efgyvereket. boven eleg lenne a jatekhoz az alap 300-330 FPS. de ha kimesz 1 nagy jatekra ott 1 csomo embernek huzva van a fegyo, es ha ne makarsz eselytelenul kiallni akkor sok valasztasod nincs. en nem huztam fel az enyemet, nekem eleg ez a 330 kornyeke, de ha a csapat tobbi tagja mind felhuzza muszaj lesz nekem is... -
neuro #5258 Azért 30 fokban kicsit meleg, de messze nem vészes. A tetején az a rácsos anyag átengedi a levegőt csak a tenyere vastag műbőr.
Ahol mi szoktunk játszani elég akácos terület hatalmas tüskékkel, úgyhogy szerintem nagyon hasznos.
Más:
Szerintem ami itthon megy, ez az FPS mánia, már túlzás. Lassan már tényleg veszélyes lesz kijárni játszani, főleg mióta a kezdők is 400-as puskákkal rohangálnak és a célzási tudásuk/taktikájuk hiányát azzal ellensúlyozzák, hogy rátapadnak a ravaszra és egy célra kilőnek egy hicap tárat.
Multkor olvastam az mp.neten, hogy Olaszországban 1 Joule a maximum energia, amivel lehet játszani, Angliában azonban tényleg mindenki tuning puskákkal nyomja... -
#5257 Több országban is le van korlátozva az FPS ... asszem Inglendbe pont nincs :) De nemhiába akkorák az alapfegyók amekkorák ... (Gondolom JuniorTermire gondolsz? :) Komárom páva :) )
0.2-es bogyóval 328 FPS az 100m/sec-es kezdősebességet jelent, ami 1 Joule enerdzsi ... És ezt sok helyen muszáj betartani ...
Ha jobban megnézed, okos kis MASZ-unk szerint 400-al már nem lőhetsz itthon CQB-n sorozatot (Ezzel mondjuk teljesen egyetértek ...), nem is véletlenül ... 400 felett meg már tényleg necces ... Nekem M130-as AK 1m-ről LETÖRT egy darabot az UVEX szemüvegemből !!! (Asszem Ivo volt ...)
Meg arra aztán tényleg teljesen igaz, hogy minek annyi? Itthon csak azért nincsennek kitiltva a 400-as fegyók a CQB-król, mert nem mindenki engedhet meg magának több fegyót ... -
zero_cool51 #5256 Én kaptam már épületharc közben a képembe egy sorozatot egy TM P90ből kb 30cm távból. Na AZ fájdalmas volt, elég rendesen. F*szán véreztem is utána... -
#5255 Abszolúte kezdő vagyok, egyelőre csak barátkozok ezzel a sport ággal, mindenféle képpen érdekel hosszabb távon ugyanis imádok lövöldözni, bár inkább a taktikai része érdekel a játéknak. Szóval aki pesti, és valahol játékot szervez, valamelyik alkalomra, nem nézhetnék el a haverommal, hogy egyáltalán meglessük milyen az egész? Esetleg hátha megengedi valaki, hogy egyet-kettőt lőjjünk :) Ha kell fizetjük a BB-t ^^ -
mstummer #5254 Mondjuk érdekes h azt irod külföldön alapfegyókkal nyomják... csapattársam kintvan Angliában...azt mondta ott nincs fegyver 400 alatt még CQB-n se. Mindenesetre én durvállom. De lehet csak azon a környéken van igy.
Neuro...mennyire izzad a kezed ebben a kesztyűben? Mert ha nemnagyon akkor szerzek ilyet énis. -
#5253 A tuning akksira értettem :) Mind1, kicsit hosszú lett, remélem a lényeg átment ... nem beszólni akartam , csak pár dolgot tisztázni ... -
#5252 ki mondta hogy tuningolt a CA? senki, és nem is mondtam hogy azért lő messzebb, azért pörög jobban a motorja ... :S -
#5251 Üdv ... Visszaolvasva pár dologra reagálnék :)
Szóval Well vs. CA ... Trabi vs. Porche, lakott területen belül mindkettő 50-et tud elméletileg, Porsce szebb, autópályán meg bebőrzik a trabis szeme ... Magyarul ... Strapabiróbb, van hozzá cserealklatrész, márkás, jobban néz ki, minőségibb anyagokból ...
Amikor én játszottam, akkor a Well D90-es hóditott, asszem csak azt lehetett kinai automatákból kapni ... lőttem vele 1 tárat és továbbadtam ... lehet hogy javult a minőségük, de ne akarjuk összehasonlitani őket ... Felesleges ... ár/minőség arányban viszont csak az a gáz, hogy a well, hogy hozza egy CA vagy Marui alapfegyó szintjét tuningolni kell ... és akkor vagy CA vagy Marui alkatrész megy bele (És qrva mindegy hogy a Systema vagy a Guarder gyártja-e :) )
Figyelembe véve amit irtál ... 4-5m-rel lő messzebbre? Azt nem a tuning akksi miatt teszi ... egy normál tuning többe kerül mint egy Well alapfegyó ... és egy jól belőtt fegyó, M120-as rugóval, tuningcsővel nem csak 4-5 m-rel lőne messzebb ... egy komolyabb Sniper fegyó kb 10m-rel lő tovább mint egy tuningolt komolyabb AEG ... és ott a határ a csillagos ég (És 250, 300k-ról indulunk ...) ...
A lényeg: ne érts félre, nem akarom szidni a Well/Cyma/JG fegyókat, de a CA/Marui féle fegyókhoz képest nem nagyon rugnak labdába ... ha komolyan akarsz fogllakozni egyszer az AS-el, Te sem Well M1-essel fogsz rohangálni ... Egyvalamit kérnék: Lehet mindenkinek jól működő, kínai fegyvere, tuningolva, stb ... De ha nem lennének a 100 ropis fegyó"csodák" akkor a kinaiaknak nem lett volna mit lekoppintani ... A Maruiban, CA-ban megfizeted a fejlesztést, a jobb anyagokat, utánpótlást, garanciát ... Szóval egy kis tiszteletet megérdemelnek ...
És vannak is annyival jobbak mint az olcsó társaik! :)
Arcvédelem + Meleg ... ki lehet azt birni ... nem hiába használnak az arabok és az angolok is pl: shemagh kendőt (Remélem jól irtam ...)
Volt szerencsém egyszer Makrai Tibor alezredessel részt venni egy (sajnos) lájtosabb túlélőtúrán (Nem menőzés ... tiszta véletlen volt, cégen belül volt csapaépités, és az egyik Department vezetője meghivott engem is, merthogy javuljon közöttönk a kommunikáció :) ) ... Ő mutatta meg miért is jó a kendő ... én abban nyomtam végig a Game Warden 1. napját, 40 fok volt, folyódeltában ... beleizzadsz, felszivja az izzadtságot, majd elpárolog és hőt von el ... hűti a fejedet :) Jól ki van az találva!!!
Ráadásul a BB-k erejének nagyját is felfogja ... előtte Balaclava-m volt, na abban főtt is a fejem rendesen ... De CQB-re szvsz kell az ilyesmi ...
Mellesleg nállunk anno mesélték, hogy az egyik srác véletlenül befordult egy ajtón, miközben a másik srác épp 3-ikra lőtt volna, és beleszaladt a golyóba ... ki is köpte ... de neki nem a lyukon ment be, hanem csinált magának lyukat ... Bár nem alapfegyó volt ...
Sok helyen azért nincs arcvédelem külföldi videókon, mert ott nincs 400FPS ... csak alapfegyók ...
De pl ott vannak már a Sensei maszkok és társaik, amelyek nem épülnek az arcokra ... vagy a sisakok elé rakható rácsok ... Régen asszem WD csinált ilyesmit ... + A nagyobb szemcsikre lehet is operálni ilyen picit erősebb rácsokat (Pl: , és az véd a BB-től, de előtte le kell tesztelni, mert én pl: elbasztam és vékony rácsból csináltam ... úgy vitte át a bb mint a huzat :) -
#5250 én vágásállóba tervezek hasonlót, rossz szokásom mindig a tüskés bokrokat vagy a szöges drótokat megtalálna hirtelen kapaszkodónak :]
de én majd olyat veszek ami tovább jön egészen a csuklóm fölé, az alkarom kb. feléig -
neuro #5249 Nekem is lőtték már el az ujjam végét kb 10 cm-ről :)
Ezért is vettem ilyet:
• kopásálló, fekete szintetikus bőr
• artéria- és körömvédő
• szivaccsal párnázott tenyér és artéria
• rugalmas fekete poliészter kézhát
• elasztikus mandzsetta, állítható Velcro® szegéllyel
Méret: 8, 9, 10-es
EU szabvány: EN420, EN 388: 3122
-
#5248 - Oakley M-Frame - Strike Vented clear lencse
- Fogvédő (ha erdő), fémrács - saját arcra vágva / hajtogatva (épületharc)
- ujjatlan bevetési kesztyű
Rengetegszer lőttek arcon, szerencsére hamar elmúlnak 2-3-4 nap.. fel nem szakadt egyik se ott. Múltkor viszont pont a kisujjam körme fölött lőttek meg ahonnan még nincs ujja a kesztyűnek.. elég érdekes volt mivel használtam az ujjam 3 órán keresztül ujbol és ujbol kibuggyant a vér, még este is remegett a kezem úgy fájt.. Szoval vannak kellemetlen dolgok.
Láttam már nem egyszer, hogy tökönlőnek valakit és hát gecire fájt neki.. (nekem is sikerült egyszer az egyik ellenfelet :P) Szóval a golyóállómellényemnek én mindig lehajtom a tökvédő részét.
A fogvédő / maszk azért kell amit a többiek elmondtak.. Osztálytársamnak kilőtték a fogát épületben, csapattársamnak mezőn, még csak nem is közelről.. Nem éri meg kockáztatni.. - nekem :) -
#5247 nem nyafogok, csupán kérdeztem...
az viszont tény hogy nem bírom a meleget a műtétem óta...ez van.. -
MuldR #5246 Vietnamba hogy birtak repeszmellenyben?:)
Irakban hogy birjak? :)
Nem kell nyafogni. -
#5245 hogy bírjátok ezt a marha nagy meleget agyig felöltözve???
én a bőrömet is levenném annyira nem bírom.. -
neuro #5244 Hát, rám kilőttek már pár tízezer bb-t az elmúlt egy évben és csak 2 olyan arclövésre emlékszem, ami mondjuk még másnap reggel is látszott. Igaz régebben sokkal belemenősebben játszottam, most már jobban meggondolom, hogy csörtessek át a mezőn vagy inkább taktikusan fedezékből-fedezékbe :) -
mstummer #5243 na ja... egy alap maszk 5000FT...egy új fog...asszem több :D