29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
praksi #16296 köszike puszika :-P -
mstummer #16295 jó kép :D nem hívták rátok a rendőrséget?:D -
#16294 Csinos! :) -
#16293 jol all neked a feher...:P :))) -
praksi #16292 vazze, mit találtam :DDDDD
-
praksi #16291 Az alany a kb. két hete emlegetett CA33, amiben beleszorult a rugó a dugattyúba; előbbi eltört, utóbbinak le lett morzsolva pár foga. Akkor még úgy-ahogy rendberaktam, és annyiban maradtunk a tulajjal, hogy majd ha hazajövök a nyaralásból, addigra megveszi az új alkatrészeket, és összerakjuk.
Ma átmentem hozzá; azzal kezdte, hogy a múlt heti játékon rendesen működött, majd hét közben valamiért fémes csiszoló hangja lett a fegyvernek, meg kiesett belőle "valami csavar", de azt megtalálta. Ez volt a motormagasság-állító csavar, a kúpkerék a maradék fogát is otthagyta, az volt a mázli, hogy rendeltünk olyat is, szal eleinte nem tűnt vészesnek a dolog.
Első lépés: új rugó (Guarder SP120; SP110 nem volt a Nowarban...), új dugattyú és dugattyúfej beszerel (mind2 Guarder, a fej csapágyazott). Némi kínlódás után öszeraktam, lőttem vele egyet, a dugattyú megállt a szélső helyzetben, és onnan az istenért nem volt hajlandó elmozdulni. GB megint szétszed, újrazsíroz, hézagolást megint átnézni, újraösszerak; de a hiba megint ugyanaz, a dugattyú megint a végpontban megáll, a fogaskerekek meg csiszolják az új dugattyút.
Második lépés: hogy rájöjjünk mi a hiba, visszaraktam a gyári CA dugattyút. Ekkor megint kiesett a motormagasság-állító csavar, azt egy kis pillanatragasztóval rögzítettem. 4-5 lövés után beállítottam a megfelelő magasságot, de erre meg az lett a hiba, hogy a nózi szépen jár, de a dugattyú meg se mozdul. Na mi a tököm; szedjük szét újra: a gyári dugattyú első fogát szabályosan letépte a fogaskerék (erről majd rakok be képt). Ja, és hogy még jobb legyen az örömöm; a CA gearbox-ból a gyári csapágyak szépen ki-be járkálnak, és a lyukban elforognak... Mázli, van nálam Loctite, azzal rögzítjük.
Harmadik lépés: vissza az új Guarder dugattyú+fej; a hiba ugyanaz, megáll a végpontban a dugattyú. Szedjük szét újra (megjegyzem itt elkezdtem már tépni a kb. 8 millis hajam...). Na mondom próbáljuk meg kicsit másképp, levettem a dugattyúfejről a csapágyat; és csodák csodája, működik. Ezután felraktam az új kúpkereket a motorra.
Negyedik lépés: cseréljük a ki a hopupgumit; ez volt még a legegyszerűbb mozzanat. Kimegyünk a kertbe csinálni pár próbalövést. Megy egyenesen. Meg balra. Meg jobbra. Meg rézsút fölfelé, meg triplaszaltóval a hátam mögé... Kb. 8 perc folyamatos káromkodás után valamilyen isteni sugallatra megkérdeztem a srácot, hogy ugyan milyen BB-t pazarlunk éppen. Erre ő: "Áá, ez nem pazarlás, van ebben minden féle, csak úgy összeöntöttem" (itt tanúsítottam némi önuralmat, és nem kevertem le két pofont).
Hoztunk rendes BB-t, azzal belőttük, de egy idő után megint nem jár a motor (hajtépés reloaded).
Ötödik lépés: Motor kiszed, mi a gond: az újonnan felrakott kúpkerék frankón leugrott a tengelyről. Valahogy kiszedtem a kereket, raknám vissza, de hol a hernyócsavar? IGEN, BENNE A GEARBOXBAN. TÖKÖMMÁ'. Újra szétszedni, megkeresni azt a kis hangyaf.sznyi csavart; újraösszerakni. Az emlegetett Loctite-al beragasztottam a hernyócsavart a kúperékbe, ez onnan már le nem jön.
Hatodik lépés: próbalövést próbálok leadni, a motor meg se mozdul, se ő, se a vezeték, se az akksi nem melegszik; mi a hiba? Fogtam egy multimétert, azzal rámértem a vezetékekre: a pozitív pólusnál valahol szakadás van...
Ez a műsor kb. 11-től este fél 8-ig zajlódott (közben ebédszünet). Annyiban maradtunk, hogy most hétvégén kérünk kölcsönfegyvert, és hétfőn újult erővel nekiesünk. -
#16290 miféle? -
#16289 bővebben? -
praksi #16288 ma sikerült egy olyan fegyvert szerelnem, ami megérdemelné az "orvosi ló" elnevezést; ami tönkre tud menni egy AEG-ben, az ebben mind tönkrement... -
#16287 Én meg, hogy nem most kaptak ötletet ehhez. -
#16286 remélem sosem lesz egy boltnak sem akkora hatalma hogy ezt ténylegesen elérje -
#16285 Köszönjük a jó hírt! -
#16284 A Gunner szállít továbbra is, csak rossz volt az oldaluk. Mégegy "jólértesült rémhír" cáfolva. -
#16283 Nemááá ... arra én is kiváncsi lettem volna ...
OFF: Esküvős sztori ... Győr, SZIF, Dili van ezerrel (1 hetes vetélkedősorozat, kellegyhéteggyüttlét, stb ... buli buli hátám ...)
Az étterem mellett a gumikocsmában (gyk: sörsátor ...) éppen magyar táncház üzemel ezerrel, a hangulat emelkedett, mikor kiderül hogy valaki kibérelte az étterem aljában az akkori különtermet és lagzi van ...
Nos, egy fősulis koleszban nem bonyolult öltönyt találni, pár jólszituált kolléga felment, átöltözött, renbeszedték magukat, majd annak rendje és módja szerint jól ellopták a menyasszonyt :) Be a gumikocsmába ... volt is nagy meglepi ... de jól jött ki a dolog, a násznépnek is nagyon tetszett a dolog (mint utólag kiderült ...) a menyasszonytánc már fent volt a gumikocsmában ... azzal a különbséggel, hogy a szakadt fősulisok nem 5000-eseket dobáltak be hanem jóval kisebb pénzeket :) Életemben nem voltam ilyen qrva jó lagziban :) -
#16282 A ! -
praksi #16281 így utólag belátom bűnömet, és őszintén sajnálom.
kérem megkövezésemet
(basszus, beszéltem az esküvői fotóssal; azt mondta úgy összecsokizta a gatyáját, hogy egy képet se csinált az akciónkról. már csak az operatőrben bízom...) -
#16280 Meg kell mondjam mélységesen felháborít a hozzáállásod ehhez a mérhetetlenül komoly és mély vitához ami kibontakozott a fórumon! -
praksi #16279 fú, annyit röhögtem mire végigolvastam a flémes részt; annyit könnyeztem hogy innom kell egy sört mert közel vagyok a kiszáradáshoz :D -
praksi #16278 AIRSOFT
(386 új üzenet)
kellett nekem nyaralni... :) -
#16277 csak akkor vedd meg ha nem akarsz vele lőni
de szart vehetsz 1000-ért is, tehát a 5-6k sok érte -
#16276 Nekem se volt még gondom a gunner-el, de az RSOV érezhetően gyorsabban postázza a motyót és jobban kommunikálnak. -
MuldR #16275 Mazlista. :)
Nekunk 4 rendelesbol 1 et volt hajlando elkuldeni. Persze az is 2 honap alatt jott meg. -
Kurfürst #16274 Cáfolom. ;) -
#16273 még nincs beüzemelve, ha jól tudom nyaral. -
MuldR #16272 A Becz Laciek oldala tenyleg elkoltozott? Mi az uj cim? A regi le van tiltva, google meg nem dob mast. Hatha az uj cim atjon a firewallon :) -
#16271 Az lesz egyébként, csak szerettem a veszélyt. -
MuldR #16270 Gunner amugyis megbizhatatlan es lassu es draga. RSOV rolz! :) -
#16269 Kedves Urak!
Köszönhetően valamelyik magyar boltnak, mely szerződést kötött a Gunner-el, nagyon úgy néz ki, hogy magánszemély nem tud többet AEG-et vásárolni tőlük.
"We're sorry. This item can't be shipped to your selected destination. You may either change the shipping address or remove the item from your shopping cart."
Nem tudni ki, nincs is még megerősítve, de nem tudok egyetlen AEG-t sem a kosárba tenni.
D. -
#16268 Kitartás, egy adás-vételt sosem szabad elkapkodni. :) -
#16267 ÁÁ beszarás, ráirok a csávóra aki 8500 ért vadiúj állapotú "cyma 0,30 glock" tipusú pistolyt hirdet, és visszair hogy eddig senkise irt, ma meg már velem együtt 4 en irtak és hogy már közbe le is foglalták. Hát mondom végre egy jo pisztoly amit találok és azis elvan már majdnem adva... Nah mind1. Ha valaki talál egy cyma 0,30 glock-t vagy egy DE,M81 USP-t használtba jó áron pls irjon feltétlenűl pm et mert nagyon kell mostmár ez a fegyver, és lassan ugy vagyok vele ha nem találok semmit akkor megveszem a boltból... -
#16266 Nem kamu, de valszeg már eladta, csak elfelejtette ezt közölni.
De mint mondtam ne félj a használttól, mert lehet hogy jobban jársz mint ha boltban veszed. Pénzügyileg biztosan.
Mond meg, hogy személyesen szeretnél találkozni és ki szeretnéd próbálni. Így nem tudsz mellényúlni. Vagy lő vagy nem. -
#16265 Boltba mennyiért lehet kapni? -
#16264 oh de :D 13500 ? :DxD -
#16263 15-ért viheted :D -
#16262 akkor szinte tuti hogy kamu nem? pedig már kezdtem reménykedni... te amugy nem akarod eladni ? :P -
#16261 nekem is ilyen USP van szal nem kéne. viszont a hirdetőnek összesen az az 1 hozzászólása van ismeretlen valaki. -
#16260 jajj de várjálmár, ez májusba volt xD. azóta már biztos elvitték -
#16259 ITT, de nemlenyúlni -
#16258 hol hirdeti? -
#16257 ja jó akkor csak erre votam kíváncsi. Amugy most ráirtam egy gyerekre 6000 ért eladó neki egy "usp m81" tipusú fegyver. Csak nekem kicsit gyanús hogy 6 ezer és ilyet ír róla hogy alig van használva, meg új állapotú, jah és + ad hozzá kb.1500 db 0.25 blaster bb-t. De kértem tőle képet aztán ha nem ir vissza akkor átbaszás vagy nem tom... Amugy szokott olyan lenni hogy átbasznak? Vagyis volt már olyan ?