29530
border=0>
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
border=0>
KULTURÁLT FÓRUMOZÁS A HOSSZÚ ÉLET TITKA
A flamelést, személyeskedést BANamákra utazással jutalmazzuk!
-
#24065 azért jó hogy beleszólsz anélkül hogy egyáltalán tudnád miről van szó, a royal gyerek kezdett okoskodni hogy a hosszúcső pontosságot ad, ez volt amit megkontráztál a pattogó baromságoddal.
[de legalább megint vicces hetünk volt itt] -
#24064 És ki állítja hogy javulnia kéne a szórásnak a hosszabb csővel ?
Vagy most nem értem ....
Viszont majd csinálok képet az alap AGM és a prec csövemről. okulásképpen annak, aki azt hiszi a méretek miatt jobb a prec cső ... -
#24063 úgyse hiszik el a nagy szakértők...... -
kvitya #24062 Lőttünk tesztet, két VSR-el, azonos felszereltség, de eltérő csőhossz mellett, 50 méterre, azonos csomagból származó minőségi BB-vel (szélárnyékos folyosón).
A 303 és 430 mm-es csőhossz azonos szórást hozott, az eltérő belső átmérő ellenére (430 mm 6,03mm átmérő és 303 mm 6,05 mm átmérő).
Akkor most mi is az igazság? :))
De folytatom: a 303mm-es csövet 6,05ről 6,03ra cserélve a szórás nem változott, csak a torkolati sebesség nőtt. (szórás természetesen mérve). -
#24061 A Hopup az egyértelmű dolog, az a szíve lelke az egész fegyvernek.
Jah és az h jG meg cyma csöveim voltka, épp arra írom h azok eléggé ragyásak belülről.
-
#24060 "Na de miért is jó nekünk ez az Y tengely menti forgás? Azért , mert a forgó BBn "felhajtó" erő keletkezik emiatt repül jó messzire a BB. ( Ez most lusta vagyok kifejteni )"
-
#24059 Nem odaveri, átgördül rajta. -
#24058 Hát a henger űrtartalma egyértelmű hogy számít.De pontosabb nem lesz a hengertől sem :DDD -
shatanka #24057 Rendben. Csak majd 27. megyünk a TomekK játékra és addigra jó lenne összehozni.
A hosszabb cső bizonyos esetekben lehet jobb, de lehet rosszabb is, lehet változatlan. ( Befolyásolja pl: a különböző hop up rendszer, fps érték, vágotthenger, telihenger stb. Lelehetne számolgatni csúnya differenciálegyenleteket felírni, hogy az adott konstrukcióhoz mi a legjobb, de nem lesz mérvadó különbség (ésszerű) beállításoknál. ) -
#24056 Nem kicsit verődik az még a jó minőségű, egyenes, sima falú csövekhez is.
Guarder csőröl a gyengébbre sikerült felületkezelést is lekoptatja .
Mondjuk egy század szögeltérés de 50 méteren az már valami, és nem is ez a baj, hanem hogy véletlenszerűen fog eltérítődni a BB ...
Na jóccaka !
Shatanka, jut eszembe, majd beszélünk a tárakról, most rohadt módon el vagyok havazva melóval, reggeltől estig hétvégén is :(
És ha már leírtad a tutit: eredeti kérdés :van-e értelme a hosszabb csőnek, ahol mondjuk 3 X 1 leheletnyit ér a falhoz? ... Nincs ! 1 X 1 leheletnyi épp olyan vacak ... -
shatanka #24055 Punker írta: "(itt normál minőségű csövekről van szó nem kínai szutyok girbegörbe izékről)" - Szerinted a cyma és a JG jó minőségű csöveket gyárt? Peng ráült a raktárban a csövekre elferdültek... de semmi baj Csin ráüt kettő egy fél téglával és máris belelehet passzírozni a külső csőbe.
A precíziós cső nem azért jobb, mert kicsi az átmérője, hanem azért mert a felülete megfelelően van kialakítva és kezelve, ráadásul az adott átmérőt egyenletesen, középpontosan tartja.
Éppen azért amiért az átmérője !egyenletes! felülete szép kidolgozású a nagy sebességgel kirepülő BB nem érinti a csövet ( persze leheletnyit hozzáér ) . Ellenben ha egy tekergő kígyó alakú a cső akkor a falához jobban odaér ( két leheletnyit ) ami befolyásolja a BB X Y Z tengely körüli forgását.
A fizikát a csúnya kis fehér BB nem tudja megcáfolni.
Amikor a BB kijut
- Rendelkezik mozgási energiával 1/2 * m * v^ 2 ( Halad a cél felé legyen ez az x tengely )
- Illetve rendelkezik forgási energiával a Y tengely mentén 1/2 * teta * omega ^2
Na de miért is jó nekünk ez az Y tengely menti forgás? Azért , mert a forgó BBn "felhajtó" erő keletkezik emiatt repül jó messzire a BB. ( Ez most lusta vagyok kifejteni ) -
#24054 30-40 centi szórás az stabil ? :DDDD
Csőhosszról volt szó, és hogy miért nem használ semmit sem a hosszabb cső...
Gyengébb képességűek kedvéért visszaszívom a pattogás szót ( mert értelmezhetetlen számukra...) és azt mondom, hogy random néha a cső oldalához súrlodik. Változik a hopup hatás kis mértékben a perdület iránya nagyon kis mértékben a BB útjának szöge stb. Ezért mindegy milyen hosszú a cső ott is ugyan ez van, ergo csak a hopup hatás ér valamit !
Igaz századokról beszélünk , apró suhintásról a cső falán ( nem BB-t szétporlasztó becsapódásról , LOL ) de nem egyszer láttam mit képes művelni egy lehelet vékony fűszál is a két tized grammos BB-vel ....
ehez képest egy apró súrlódás a cső falán mondjuk pont a cső elhagyása előtt simán csinál jó néhány centiméteres szórást épp ahogy sikerül ....
Ezen mi a bonyolult ! :DDD -
#24053 Azt vágom, hogy "erősebb" lesz tőle a golyó, de átmérőjénél fogva a preccsövek stabilabban vezetik a BB-t, ergó a szórásképen biztosan változtat- És nem lesz benne olyan kis drasztikus pattogás, amit lac coo ábrázolt. Ergó a pontosságon javít, de a megfelelő szó a "csökkenti az elkúrás valószínűségét" :P
Mondjuk nekem eddig cyma meg JG csöveim voltak, azokhoz képest a prometheus istencsászár (Jah és element h lenyomós... ) nemtudok mit mondani. -
#24052 -
#24051 a hopup gumi (és nem acél mint a jobb csövek) perdületet ad a BB-nek ettől lesz stabil a pályája ha a csőben pattogna nem lenne stabil, mi olyan bonyolult ezen? -
#24050 Hop up is odaveri nem is kicsit mégsem törik darabokra ! :)
De nyilván nem egy 90 fokos becsapódás fog bekövetkezni a csőben hanem egy finom súrolás ....
De nem vitázom, már leszoktam róla ! :DDDD
Nem ér hozzá, jól mondjátok ! :D -
praksi #24049 Gondolkozz egy picit: egy közel 100 m/s sebességgel száguldó műanyag BB nekiütődne a cső falának, szerinted mi történne? Apró darabokra törne, de még a legjobb esetben is lecsiszolná a cső a lövedéket.
Hidd már el, nem ér hozzá a BB a cső falához. -
#24048 + -
#24047 Amíg találnak maguknak vevőt rá, addig miért ne csinálnák? :) -
shatanka #24046 Egy alap marui csővel is ugyanolyan lőképet produkálnál. -
#24045 a prec cső kisebb átmérője FPS növekedést okoz, pontosabb nem lesz (itt normál minőségű csövekről van szó nem kínai szutyok girbegörbe izékről) -
#24044 "a cső magában valójában képtelen precízen megvezetni a BB-t ."
AKkor nem kellett volna Prometheust vennem, mi?:)
meg totál feleslegesek a preccsövek is? :)
Azért ez nekem vhogy nem simmel.-
Vagy most miről ebszélünk, hosszról vagy átmérőről, lőtávról vagy szórásról? mert azért ezek eléggé külömböző dolgok. -
#24043 a legjobb tuning csövek 6,01-esek ezzel szemben minden BB 6 mm alatt van -
#24042 Stabilan ...? :D
De mindegy, lényeg a lényeg csőhossz nem javít a szóráson.Ez meg azt jelzi, hogy a cső magában valójában képtelen precízen megvezetni a BB-t . -
#24041 Pont, hogy nem megy cikk-cakkban, mert a nyomásviszonyok kiegyenlítik egymást. Próbáld ki, hogy a porszívót átkapcsolod fújásra, és a csövéhez odaraksz egy pingpong labdát. Még ha oldalra is döntöd, stabilan fog lebegni, nem pedig jobbra balra cikázni. -
#24040 :D Ez igazán faszán nézhet ki, már ha szabad szemmel is jól látható mindez.- -
shatanka #24039 Ha beválik a madbull m4 hop up kamra akkor, veszek egy ilyet led egységgel. -
#24038 Hehe...Jó lehet ez a tracer cucc.. Már ha mindenkinek van .
Video -
#24037 Naaa ezt kultúráltan sikerült megbeszélni ^^
Namostmár okosabb vagyok ezzel is.- -
#24036 Szerintem meg simán lődörög a csőben a BB . Nyilván a rajzom erős túlzás, de megy amerre sikerül neki .
De mindegy, ha "lebeg" ahogy írták előttem, akkor is lődörög, legfeljebb nem ér a cső falához, lényeg ugyanaz ....cikk-cakkban megy, vagyis mindegy hogy milyen hosszú úton megy össze-vissza és onnan mikor lép ki , jó eséllyel egy a csőre nem párhuzamos pályával ...
( DE ha már tiszta fizika, én átgondolnám hol halad gyorsabban a levegő, a nagyobb vagy kisebb helyen , vagyis hogy is van ez a lebegés :))...)
Royal: FPS-t (torkolati sebességet ) valóban hozhat a hosszabb cső. Bizonyos feltételek mellett több ideje van a gyorsulásra ahogy írtad ... -
#24035 csőhossz sehol se számít, lásd TM MK23-as a hót gagyi gyári alu csővel 280 FPS-sel hozza azt amit 400 körüli M16-ok tudnak...... -
#24034 Amire te gondolsz, az a csapattámogató lövészfegyver, vagy ha jobban tetszik DMR, nyuszika. -
#24033 Nem verődik ide-oda a csőben, mert ahol nagyobb a rés, ott a levegő gyorsabban áramlik a BB mellett, a kisebb nyomás miatt odaszívja a BB-t, ha a másik irányból lesz nagyobb a rés, akkor pedig arrafele szívja a gyorsabban áramló levegő a lövedéket. Ezért fontos, hogy a cső tökéletesen sima, a BB pedig hibátlan gömb alakú legyen, mert akkor a keresztirányú nyomásviszonyok kiegyenlítettek lesznek, és a lövedék lebegni fog a csőben. Egyszerű fizika. -
#24032 Csak azért is látom logikusnak, mert a csőben történik meg a kezdősebesség felvétele, miközben a külső tényezők, pl a szél nem befolyásolja. Tehát így a hosszabb hosszabb csőben nagyobb energiát vehet fel a BB, persze annál nagyobbat semmiképp, mint amennyit a GB köp.
Nem nevesítek, csak wédét, mert őt rühellem ^^
Teletömte az M16osomat vmi trutyi ragasztóval, és szépen el is törte a testet pár helyen.--- Persze letagadtam és 10k-t zsebre tett :P -
#24031 Rendben, legyen igazad, játszom az agyam. -
praksi #24030 Ha ide-oda verődne a cső falán, elég sűrűn kéne csövet pucolni, nem? :) -
praksi #24029 Az éles lőfegyvereknél azért számít a csőhossz, mert azok huzagolt csövek. Az AS csövekben semmi huzagolás nincsen, csak és kizárólag a hopup mechanikája, a hopupgumi, és a BB határozza meg a pontosságot. A cső annyiban határozza meg a pontosságot, hogy ferde vagy sem.
Nevesítsd légyszíves azt a "2 neves szerelőt" pls. -
Valahogy így ....Nem beszélve róla, hogy a gömblövedék kilépve a csőből arra megy amerre akar, ezt csak a jó hopup hatás ellensúlyozza, tehát nem hosszú cső kell hanem jó hopup . -
#24027 Semmi értelme... Egy vacak pillekönnyű gömb lövedék ide oda verődik a cső oldalán , tök mindegy melyik, hányadik pattanás, verődés után lép ki a csőböl . -
#24026 De jön rögtön valami szakértő aki elmondja, hogy a lőtávolságot a cső végétől kell mérni ! :DDD
Tehát csak nincs igazság benne .. :)