Airsoft

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bexter
Maradok a buzogánynál 😄 Az szvsz jobb 😛

http://bexter.hu Szép Fényeket!

RoyalPredator
Kötekednés se jó fegyver.
Vannak magadfajtától eltérõ barátaid?

「iREVOLUTION.EU」A Demokrácia selejt.

Hitman76
Van egy eredeti kukrim, azzal is elég jól lehet "dolgozni"!<#nyes>

Masfelkezes kard only!
A tobbi primitiv paraszt "fegyver"! 😊

Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer

Hitman76
"A furkósbot túl durva, primitív."

Mondd ezt pl. a kobudo az eskrima vagy a baranta mûvelõinek!

"A késelés tele van érzelmekkel."

Mennyit is tudsz a kés használatáról?

"De ez airsoft. Lõni precíz mûvelet."

Megint a hátteret nélkülözõ kijelentések!!!

RoyalPredator
Ez nem elég elegáns =)
A furkósbot túl durva, primitív.
Egy kõ legalább a tiszta gyûlöletet fejezi ki.
A késelés tele van érzelmekkel.
A kard a legelegánsabb.

De ez airsoft. Lõni precíz mûvelet.

&#12300;iREVOLUTION.EU&#12301;A Demokrácia selejt.

Egy furkósbot is képes ölni... Akkor az is elég?

RoyalPredator
"Inkább az 5.45x39es híve vagyok ettõl független. Öl, ennyi elég."
Ebbõl ennyit vitázni.- Tudás 😉

Hitman76
Ehhez képest elõszeretettel jelentesz ki olyan dolgokat, amihez nem ártana a szakértelem, s ezekkel feleslegesen blamálod magad!

RoyalPredator
Van még mit, persze, de nem vágyam a fegyverek szakértõjének lenni.
Elég ha adott esetben boldogulok azzal ami van. Eze ntúl ábrándozás az egész.

Hitman76
Elöltöltõs, feketelõporos, töltõvesszõ!!!
Csak van még mit olvasnod!

A megérzés a fegyver szakmában TSFM.<#awink>

RoyalPredator
Nem vagyunk Katonák. Játékosok vagyunk.
Ezt tartsuk észben.

a megérzéshez kell némi mûszaki tudás is

Neca eos omnes. Deus suos agnoscet.

RoyalPredator
18.(?) századi csõbetöltõs, puskaposszórós, rúddal tömítõs puskával.
A korokat nem vágom...

Szakirodalom, E-Book, használati kézikönyv, és egyéb oldalak, amik megbízhatóbbnak tûnnek társaiknál.

Megérzést ne becsüld alá. A Megérzés az ösztönös tudás.

Punker
irak után az usákok panaszkodtak hogy az 5,56-os elakad a vályogfalakban, míg a jó öreg 7,62-es nem

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

Hitman76
Rendes puskával? Az milyen? Olyan mint az erõs kézi karabély (sic)? Hagyjuk....

Az említett szakirodalmat (pontosan mely szakirányú kiadványokról beszélünk?) lehet tüzetesebben kellene tanulmányoznod, amiket eddig írtál, abból nem azt világlik, hogy bõszen olvasod azokat.

A megérzések pedig a fegyverek világában vajh mi keveset érnek.

Punker
rengeteg haszna van a kisebb lõszernek, már csak a súly miatt is, de mégis egyre több helyen térnek vissza a nagyobbra lásd az új AK-k is kijöttek a klasszikus 7,62-es lõszerrel, nem véletlen az se hogy az usákok is át akarnak állni a nagyobb 6,5-ös 6,8-as lõszerre (csak a lobbi tevékenység ott elég hatékony)

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idő után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsből pálinkát lehet főzni!\"

RoyalPredator
AK-val sosem lõttem.
Csak rendes puskával, légpuskával, revolverrel.

Amúgy megérzésbõl ered a 5.45x39mm-esben való hitem.
És szakirodalomból.

Hitman76
Mennyi ellõtt lõszer után alakult ki benned ez a vélemény?

RoyalPredator
Inkább az 5.45x39es híve vagyok ettõl független. Öl, ennyi elég.

Punker
"El kell mondani, hogy a NATO lõszert tüzelõ AK-101 és AK-102 sokkal jobb eredményeket mutatott fel, mint 5,45 x 39 mm-es társaik. Elõször is az 5,56-os lõszer hüvelye 6 mm-rel hosszabb, ami kb. 20%-kal nagyobb teljesítményt jelent. Másodsorban a lõszeralkatrészek kiváló minõsége is nagyban növeli a teljesítményt. A hosszabb NATO lõszer karcsúbb, mint orosz társa, így kedvezõbb tulajdonságokkal rendelkezik. Ezt jelzi, hogy a torkolati energiája egy AK-101-esnek 22-23 %-kal nagyobb, mint egy AK-74M-nek."

hm ez egy érdekes új információ.

RoyalPredator
O.o

AK is átment egy szép evolúción amúgy.
De nnem azért fejlesztették, mert rossz lett volna.
Csak kinek mire van igénye...

lemaradtál pár évtizedet: link

DannyL
Neked van! 😊

MAGELLAN Cycles www.alphateam.hu

lac coo
Ha mákotok van még hó is lesz ! 😊))
Fûzöm a srácokat, ha valaki kötélnek áll ott leszek, egyedül nem szerencsétlenkedek ...

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

Punker
van 1 fölös helyetek a rajotokban?

DannyL
De most már kemény vagyok csoki! 😄

Punker
pedig vasárnap gyorsan ránk fog fagyni a pára 😄

Punker
gúgli segít, azóta kijött jópár verzió a 1xx-as szériából....

A szövjetek modernizálták az AK-47-et, méghozzá az új változat neve asszem AK-74U. Könnyebb lett a fegyver, meg kisebb kaliberû lõszerrel mûködik, nagyobb tûzgyorsasággal. Azthiszem a 70-80-as évek környékén.
Bexter
Rendben köszi. guglizok tovább hátha 😄 de gyanus hogy a képen lévõ lesz az enyém 😛

Punker
konkrét nincs, 1-2 A&K-val találkoztunk eddig (pl M60) azt nem szidták.

Bexter
Ohh, köszi az infót 😊
Amugy a képen lévõ fegvyerrõl (a&k SNR25K) felétek van valami tapasztalat? sok magyar infot nem találtam rola

Punker
nem ha eleve RIS-es felfogatásút veszel.

Bexter
Vagyis akkor farigcsálni kellene?

Punker
persze a ris-re

Bexter

Erre gránát vetõ szépen rászerelhetõ?

Inkább azért fog tetszeni, mert zseniálisan egyszerû, pöpec a hopup szerkezete és ergonomikus a kialakítása... Anno én imádtam
Punker
0/1/20-as tûzváltó <#worship>

volt olyan is, egész jó is volt, amíg el nem kezdtem szerelni :-))
ennek az az lesz az elõnye, hogy G3 tárakat használ, és tudom vinni tartalék fegyvernek

amúgy
ez az.

Punker
ha CQB akkor MP5

MC51-et :-) kellett egy CQB-ra való fegyver

Punker
na mit veszel?

na, postára adták az új fegyverem, yipppííí :-)

Punker
tudom.

RoyalPredator
Szerezz mellé egy ilyen szexi fegyverállványt is =)

DannyL
Amúgy nekem az AK-m acélból van.

DannyL
Mint mondtam nekem mind kettõ van, és én tartom összehasonlíthatónak a két fegyvert. Nem is akarom összehasonlítani. Mindkettõt megtartom és nem szeretem jobban egyiket sem a másiknál. Akartok még beszélgetni róla? 😊

RoyalPredator
Jah sé ne mondjad hogy nem szép...

RoyalPredator
Ebben igazad van valahol. Modernizálták, mert pl a kaliber nem volt a legmegfelelõbb, és a pontosságán akartak javítani, többek közt a visszarugás csökkentésével, jobb gázelvezeétssel, az "új" tussal, etc.

AKban az a jó, hogy rettenetesen erõs kézi karabély, ami a legszélsõségesebb felhazsnálást és tárolást is kibírja.

Airsoftban persze nem. De azért replikáknak hívjuk õket, és élesként szeretjük, bánunk velük. Acél, fém, mind jobb mint egy mûanyag szerintem, nem azért mert tartósabb, hanem mert sokkal inkább fegyvernek érzed, minthogynem egy elektromos játéknak.

#23154 -ben kimondtad a téma végsõ tanulságát. "...oda-vissza lehet sorolni a dolgokat."
A lényeg szerintem ott van, hogy az M4el harcoló katonákat erõsen támogatja a technológia, míg az AK-t forgató gerilla harcmódot alkalmazók jól tudják, öléshez csak a fegyver kell és töltény.

De... Én nemtudom, mimindent akar az ember felrakni egy railre. Optikai célzóeszközt megértem, sõt, énis használok távcsövet néha. Estére meg egy lámpát, hogy lássak. De ezen kívül van vmire szükség egy AKnál pl? Szerintem nincs, max még1 tárra.