96
  • Pheel
    Miért vegyek nVidia-t? Nekem jelenleg nem kell új kártya. Majd ha kell, veszek valamit.

Mellesleg, ha olyan régen volt már angolórád, akkor lehet csak a forever szóra emlékszel...
  • gyozo
    Ha gondolod hozzászólok ahhoz is.
    Engem meg az nem érdekel, hogy csaltak-e a tesztel, vagy nem, egyébként nem igazán tartom sokra a 3dmarkot.
    Kártyákat objektíven azonos hardveren, azonos alkalmazások futtatásával lehet lemérni, nem pedig egy 3dmarkkal, ami csörög, pörög, csillog villog, aztán mond egy négyjegyü számot.
  • gyozo
    Szerinted hányan szóltak itt hozzá érdemben a topichoz? Én biztosan nem, ezt beismerem. :)
  • gyozo
    Lasszi: Ezzel az érveléssel csak az az egyetlen gond, hogy a jó, vagy jobb eléggé relativisztikus fogalom, pláne a számítástechnikában.

Szerintem jó egy termék akkor, jó, ha az adott időszakban megjelenő alkalmazások igényeit megfelelően kilégíti, megfelelően támogatott a gyártó által, nincs kompatibilitási probléma.

Az ATI-t eddig pont a legutóbbi miatt nem lehetett jó kártyának nevezni, de egyébként teljesen mindegy, mert nem erről szól az, amit leírtam.
    Olvass a sorok között!
    A lényege annak amit leírtam, és amire szerettem volna rávilágítani, hogy mindig lesz egy piacvezető, és egy rivális, ettől megy az egész előre. Csak azt nem értem, hogy amikor a piacveteő lehanyatlik, akkor miért kell utálni?
    Az ATI is lesz majd piacvető és el is fog tünni a süllyszetőben, nyugodt lehetsz, mindez csak idő kérdése.
  • Cvd
    Csak halkan jegyzem meg, hogy játékra szánt kártyákról folyik a vita. Persze vannak profi videokártyák 3D modellezéshez is, de azokkal csúnyán beégnél játékok alatt..
  • gyozo
    Lasszi: 10 év múlva az ATI sem lesz sehol, erről biztosíthatlak.

Egyébként annyira bírom ezt a mentalitást. Egy kis történelem lecke, vagy érdekes móka, vagy nem is tudom:

199x - Megjelenik a 3dfx cég az új kárytájával, amivel forradalmasítja a PC-s grafikai megjelenítést.
    Nép örül, mint majom a farkának, 3dfx isten, quake istem, cs isten.

199x+pár év 3dfx cég egymás után pakolássza rá a csipeket a lapkákra, hogy valamiféle teljesítménynövekedést érjen el. E mellett megjelennek mindenféle kisebb gyártok a technikájukkal, ami még kiforratlan ugyan, de nem tudnak betörni a piacra.
    "3dfx kizsákmányoló, profithajhász cég, le vele, menjen a francba, endegje át a piacot" - hardcore pc buherátor

1999-2000 Nvidia átveszi a vezető szerepet a grafikai chipek gyártása terén, felvásárolja a konkurens, de már haldokló 3dfx-et, aki már a negyedik chipet zsúfolja lekeseredésében a kártyára. Az Nvidia jelentős teljesítményugrást produkál, új megjelenítési technológiákkal dolgozik, bevezeti az egységes driver módszert, ami elkerülhetővé teszi, a "keressünk több óráig drivert a neten" módszert. E mellett megjelenik egy ATI neveztü gyártó, aki fő konkurensé lép elő, ám termékei erőteljes kompatibilitási gonddal küzdenek.
    Nvidia isten! Mindenki boldog.

2000-2003 Az Nvidia nem tudja tartani a lépésnövekedést, Ati teret nyer, egyre több szoftver gyártó támogatja az ATI-t. Az Nvidia új terméket próbál piacra dobni, a termék zajos, külön táp kell.
    "Az Nvidia szemét, tünjön el a piacról, mindenki hülye, aki ilyet vesz, Ati a király!" - hardcora PC buherátor.

Nem folytatom, mivel sohasincs vége. Én csak egyet nem értek, miért kell meggyűlölni az előző gyártót, annak idején Az Nvidia is volt ATI, amikor az Nvidia volt a 3dfx?

Ettől függetlenül én marha jól szórakozok azon, hogy hogyan pocskondiázzátok egymást. :)))
  • Pheel
    Hagyd már! A forever örökkét jelent. 10 év múlva talán már nem is lesz ilyen cég a piacon, ő meg majd akkor is használja a jó kis Radeonját :)

Amúgy lehet most tanulták angolórán a forever szót és nagyon megtetszett neki :)
  • Pheel
    Bocs, hogy belepofázok, de a többieknek meg az, hogy ti itt egyformán feleslegesen mocskolódtok. :)
  • galocza
    hihi, én mind2őt utálom 8). az nvidiát pofátlan üzletpolitikája, az atit túlzott intel-szövetsége és egy boldogult emlékű allinwonder (rage128 vagy mi volt szegény) miatt. de nincs más, és mint írtam, mindenkinek az a jó, amíg legalább 2 van...
  • Borg
    A sok birka addig érdekes módon nem nyomta az nvidia csitert, amig az vezetett a 3dmark2001ben.

Aztán most hogy fordult a kocka, már hirtelen le van fizetve mi?

Kiváncsi leszek majd mit guvad itt egyes szószólóknak a szeme, mikor a Doom3 végleges verziójában csak ARB2 lesz, és mivel az FX drágaság nem tud FP16on számolni, majd jóval lassabb lesz mint a 9800.
    De persze a csikja most hosszabb, és ez számit...
    Utána majd ráfogjátok hogy lefizették, azt azzal el lesz intézve...
  • Borg
    Ja ez igy van.
    Csak nVidiáéknál az optimalizáció azt jelenti hogy nem rendereli le a fél scenet, meg rontja a képminőséget, mig az ATI felcserél 2 shadert, ahho hogy ugyanolyan képminőség mellett gyorsabb legyen.
    Ennyi. Megint kitettél magadért.
  • Pheel
    Szerintem enyhén nem lehet objektív egy olyan tesztprogram, amiben PÉNZÉRT vásárol magának fejlesztői részesedést egy kártyagyár...
  • galocza
    amúgy én még fél éve is voodoo3mal csztem. aki próbálta 1.4+t ilyesmivel, az tudja, maga a gyakorló mazochizmus...
    ha egy game igazán jó, akkor élvezhető csökkentett grafikával is. jó zenék, használható sztori, újdonságok, poénok szemben a mai csilivili áradattal. én tudom, nekem melyik a fontos. inkább veszem elő a deusexet 5ödjére vagya nolfot 3adszor, mint az utóbbi fél (egy? másfél?) évben megjelent játékok BÁRMELYIKÉT.
  • galocza
    heló, ne rám kaffogj. én nem játszom (legalábbis nem komolyan). de pár (sok) játékban számít az fps (ennyit mégén is tudok), és ha egy hc quaker elé teszel 2 kártyát hasonló árban és 3 fps különbséggel q3ban, kitalálhatod, melyiket fogja választani.
  • ev1l FlOwEr
    A számít nálad mit jelent ? Nagyobb játékélményt, vagy nagyobb esélyt az úgyisenyémalegkirályabbgépbaze című versenyszámban ???
    Mert a másodikat magasról lesz@rom.

• galocza
    pedig a hcgamereknek számít.

de amúgy tök mind1, ha jól emléxem, az ati sem szent, az is megégette már magát.
    ahogy a cikkben is szerepelt (bár ott egy kicsit a vádat bagatellizálandó), akik komolyan csinálják a game őrületet, úgyis játékok alatt mért teszteket fognak alapul venni.

a véresszájú acsarkodást meg mindenki tartsa meg magának. amíg 2, hasonló erejű gyártó van a piacon, abból mind2 tábor csak profitál.
  • ev1l FlOwEr
    Tök mindegy, kinek van igaza, az a lényeg, hogy jól lenyomják egymás árait. Meg persze, hogy jó kis kártyákat gyártsanak. Ne mondja nekem senki, hogy számít egy 4000 pont fölötti eredmény esetén, hogy a kedvenc játékával 140 vagy 143 fps-sel játszik !!!!!
  • Borg
    Érdekes, addig amig a 2001ben az nvidia gef4ek vezettek 3dmarkban, addig miért nem sirt a szátok?

Arról is kiderült, hogy az nvidia csalt, erről is kiderült most hogy az nvidia csalt.

Egyszerűen nem értem hogy lehet valaki ennyire birka, hogy még ezek után is az nvidiának ad igazat...
  • gelkas
    Ez volt a 2001-es 3DMark-al is. Ejnye-bejnye!
  • Tomcat
    :)
  • Pheel
    Olvasd már el, hogy ki vádaskodik... :)
  • sztavrosz
    Jól beszélsz tesókám! Az ati egy nagy rakás xar! És ha azt mondják, az ati+amd fanatikusok, hogy jobb a képe a kártyájuknak. Erre csak annyit: A f@aszt jobb!
  • atee
    en 4200 al jatszom a 2k3 at!
    Semmi problemam a texturakkal ugyis szetbutitom emennyire lehet :D
  • Gabest
    vgabench 4ever, 500 pontom van már benne :D
  • [HUN]PAStheLoD
    jah
  • [HUN]PAStheLoD
    az a futuremark 3dmark 03 szart nem ér