7005
Athlon 64
  • Zsoltika 007
    Semmi köze a teljesítményhez. Ha szükség van a proci teljes erejére, automatikusan visszapörgeti 100%-ra. Te ezt nem veszed észre. Csak mikor a cpu nincs kihasználva (pl letöltéskor, böngészéskor, mp3-nál) leveszi a feszt és a sebességet kb 45-48%-ra. Így kevesebbet fogyaszt, és nem is melegszik.
  • Akuma
    ha kikapcsolod a Cool'n'Quiet-et, akkor jobb a teljesítménye??
  • [NST]Cifu
    Nálam a BIOS-ban le van kapcsolva a Cool'n'Quiet, de az MSI Core Control (vagy mi a rák a neve) a CPU hőmérséklete alapján visszaveszi a venti sebességét de a CPU ekkor is 2500Mhz-en fut nálam, mivel azonban még 600-as fordulatnál is 38-40C°-os csak, ezért megbírja. De ehhez futnia kell ennek a programnak.
  • Zsoltika 007
    Van 1 kis progi ami mutatja dashboard a neve asszem. Az amd oldaláról kell lehúzni. Amúgy kb 48% ha jól emlékszem. De a cool 'n' quiet csak akkor megy ha felteszed a proci driverét (ezt is az amd oldaláról kell lehúzni) majd az energia gazdálkodást a minimálisra állítod (vezérőpultban).
  • edeleny
    Mennyire?
  • Zsoltika 007
    Mármint a cool 'n' quiet? Nekem visszavette.
  • edeleny
    Az a röhely,hogy en is inkabb csak netezek,na meg neha jatszom.felhuzott FSB-nel is visszaveszi a szorzot?
  • Zsoltika 007
    Úgy már tényleg igaz.
  • Punkerwork
    + a netes cucc gyártó adataival számol, tuningra nem gondol...
  • Zsoltika 007
    Ha márkás jó nevű, (Chieftec, Enermax) akkor semmi baj nem lesz, de ha vmi Codegen vagy hasonló, akkor javaslom az upgrade-et mert az olcsóbb tápok nem mindíg hozzák azt ami rájuk van írva. És az sem mellékes hogy ha a táp megy, visz mindent tehát sosem szabad rajta spórolni. Főleg ha egész nap megy a gép.
  • Punkerwork
    nem
  • edeleny
    Na ettöl az ujratelepitestöl felek,hatalmas meglepetesre,mar majdnem fel eve hasznalom ezt a telepitest,a beallitasokkal sokat fogak veszödni.Meg egy kerdes,volt a neten egy oldal,ahol ki lehetett szamolni mennyi tap kell a gepnek,a jövöbeni fogyasztas 290 w jött ki,300 w-os tapom van eleg lesz ez?
  • Zsoltika 007
    Vesződni lehet, csak nem érdemes. Amúgy a legjobb windows amit valaha próbáltam, csak hát a támogatottsága elég soványka.
    Újra kell rakni mert kékhalál lesz. Nem nagy meló.
  • Punkerwork
    szerintem inkább vegyél egy konzolt sok vesződségtől kíméled meg magad.....
  • edeleny
    Azt hiszem jelenleg a garancia az utolso szempont nalam,most.
  • edeleny
    Akkor,ha jol ertem,ne is veszödjek egyenlöre a 64-bites XP-vel,mert nincsenek hozza prokig,a simak,meg nem futnak!A sima Xp hogy viselkedik,ha cserelek ,ujjra kellesz telepitenem mindent?
  • [NST]Cifu
    Mekkora pályán, hány bot mellett? ;)
  • Punkerwork
    attól függ elég e neked 1 év gar, vagy 3-at szeretnél......
  • Punkerwork
    nekem ha a legális programjaim futnának bőven elég lenne, de nem :(
  • edeleny
    Köszi az infot,box-os procit akartam venn,de amennyivel dragabb,azert tenyleg lehet ertelmes hütöt venni,gondolom a proci minösege azonos a dobozos es nem dobozos valtozatnal is.
  • Zsoltika 007
    "Tudtok e rola,hogy van e mar magyar Windows xp 64 edition?"
    Jelen állapotában még alkalmatlan otthoni felhasználásra. Értsd nincs rá jóformán semmi normális progi megírva. (Daemon, Alcohol, antivir, firewall) Virtuális meghajtó jelenleg nincs hozzá. (Azaz van, de megnézem ki az aki meg tudja nyitni vele pl a Battlefield 2-t vagy fel tudja tenni vele a Doom 3-at.
    Tehát legalább még 2-3 hónap ha nem több, és akkor már érdemes lesz rá visszatérni.
  • Zsoldos
    Azert meg battlefield2 high -ra eleg 0 swaphoz :)
  • [NST]Cifu
    2x512/400 Mhz , vagy 2X256/500 Mhz?

Csakis az elöbbi. 512Mbyte ram már most sem elég semmire...

Gyari hütövel meddig lehet huzni egy 3,2-est,kb?

Változó, miután a tuning nem exact tudomány. De szvsz egy 2000-2200Mhz-et gond nélkül elérhetsz. Viszont ha tuningolni akarsz, akkor miért nem veszel valami komolyabb hűtőt?

Tudtok e rola,hogy van e mar magyar Windows xp 64 edition?

Nincs. Valamikor ősszel... talán...
  • edeleny
    Sziasztok,regebben jartam erre.Most valt aktualissa egy A64 rendszer ujjitasa,lenne par kerdesem.Elöször is a regi dilema,S939-es rendszerhez mi lenne jobb 2x512/400 Mhz , vagy 2X256/500 Mhz? Gyari hütövel meddig lehet huzni egy 3,2-est,kb?Tudtok e rola,hogy van e mar magyar Windows xp 64 edition? Giga k8ns-u lapot,es 3,2 Wincsit szeretnek venni.Ha valakinek ez mar unalmas bocsi,elöre is thx a valaszokat.
  • Zsoltika 007
    Nem fogsz csalódni. Sajna nekem nem volt annyim.
  • reaper4
    én most 1 fx55-ösre gyűjtök (már csak 1 hét :) )
    kíváncsi leszek.
  • czky
    Én is azt néztem ki magamnak!
    Én Nforce3ultra lapot veszek hozzá majd. Nem akarom elpasszolni ezt a jó kis vga-mat...
  • GanXstaZolee
    nem lehet nagy ár különbség a csere. Márkás ramot pedig könnyen el lehet adni.
  • Gabesz amd64
    akkor egyértelmű hogy San Diegot fogok venni méghozzá 3500+ -osat
  • [NST]Cifu
    Miután az A64-eknél a memóriavezérlő a CPU-ban van, értelemszerűen független a deszkától. A Venice és SanDiego (ill. újabb) magosaknál már meg van oldva ez a probléma állítólag.
  • Gabesz amd64
    ez mindegyik lapnál így van?

És mi a helyzet a Venice magos prociknál?
  • [NST]Cifu
    Köszi, magamtól ilyesmi eszembe sem jutna...

Most kivárásos alapon vagyok, vagy a CPU lesz lecserélve, vagy a ramok...
  • Petyus_
    Nyugi, én a 3000+-t csak Firefoxra meg WinAmpre használom, de legalább nem kapcsol be a CPU venti. =)

Úgyhogy én vagyok a leggizdább, bebeee. =))
  • Narancs
    Akkor add el a 4db 512 est, és vegyél 2*1 gigát... na?
  • [NST]Cifu
    Hát igen, ha tudom előre, hogy ilyen problémák vannak az Athlon 64-esekkel, én is inkább 2db 1Gigás, 400Mhz-es modulra ruháztam volna be. De sajnos nem tudtam róla, és így jól megszívtam...
  • GanXstaZolee
    4db 512es van?

Nekem 3 mem slotos a lapom igy cserelem a 2 512est 2 1 gigásra.
  • [NST]Cifu
    MSI K8N Neo4-F. De a ramok per pillanat csak 179Mhz-en futnak, miután négy van belőlük a gépben, és a Newcastle/Winchester magos A64-eknek gondjaik vannak a 4 modul kezelésével. Két modulal 265Mhz-en (530Mhz eff.) is futott.
  • deicide
    és ezt milyen deszkába van neked..?:)
  • [NST]Cifu
    Szvsz felesleges várnod, hacsak nem érsz rá nagyon a bővítéssel, ugyanis még az Athlon 64X2 (vagyis a kétmagos A64) sem támogatja a DDR2-őt (legalábbis az első sorozat). Szóval abból szerintem csak jövőre lesz valami...
  • [NST]Cifu
    Az -1T alapállapot, én legalábbis a ma kapható ramok közül még nem láttam olyat, ami ne vitte volna (ez persze nem sokat jelent, de tény, hogy még a beazonosíthatattlan noname ramok is viszik...).

Ennek megint akkor van jelentősége, ha 4 memóriamodult raksz be a gépbe, mert akkor mindenképpen -2T-vel fog futni (a több memóriamodul miatt). De ha csak 2 modul van a gépben, az -1T (nagy valószinűséggel) menni fog.