7005
Athlon 64
-
#3812 csak annyi hogy 754-est jövőre dobhatod ki mig 939-es lapba mehet a dual proci is. -
#3811 939 -ben van 2 csatornás memvezérlő. Ennél lényegesebb, hogy 939 sokkal időtállóbb mint 754, ahová hamarosan csak Sempronokat fogsz majd kapni, aztán szépen lassan semmit, eltűnik a rákba. 939 -el is ez lesz, csak jóval később.
Szal ha most veszel, mindenképp 939 -et... -
#3810 a 754-es hulladék :) -
#3809 Hali!Meg tudnátok mondani mi a külömbség a 754-es és a 939-es athlon 64-esek között? -
#3808 Köszi! -
#3807 persze intelnél nincs is ilyen, úgyhogy az nem is kell :) -
#3806 nem olyan régi az.. :) működik, csak a winfosba a cool & quiet softver szar, amit adtak, hozzá, node azt nem kell fölrakni. egyszerüen a desktop/properties/screen saver/power alatt kel a "minimal power management" re állitani a scheme-t és installálni egy processzor drivert (pl az amd-ről letölthető itt) az intelnél nem tudom. Ja meg a biosba be kell állitani -
#3805 Az órajel Atlon64 -nél másodlagos. Mellesleg 2400-2500MHz ig föl tod húzni simán... -
Cubemaniac #3804 És az órajele az 1.8 ghz
melyik 3000+-nak van 2.0Ghz órajele -
#3803 Hogy a Venice jobban kezeli a memóriát, ismeri az SSE3 -at... -
Cubemaniac #3802 Na szevasztok!
Lenne 1 kérdésem.
Mi a különbség a Venice magos 64 3000+ és a sima magos 64 3000+ között. -
#3801 Sziasztok! Ennél a régebbi alaplapnál -> ASUS K8V SE Deluxe működik rendesen a Cool'n'Quiet? -
deicide #3800 Kérdésem azokhoz intézném akiknek van ilyen..
A-Data 1024MB DDR PC4000 (DDR500) (2x512MB Dual Channel Kit)
Érdekellne milyenek a tapasztalatok...?
még 1 ram tipus....
Geil 1024MB DDR PC3200 (DDR400) 2x512MB Dual kit
/GeIL Value Dual Channel PC3200 400MHz DDR /
Olvastam erröl 1 tesztet és meglepően jól teljesitett...!
Tapasztalatok...?
3200+ Venice alá akarom..))!
link -
#3799 Ja, így van...azt hittem, felnőttek már a feladathoz viáék, de ez kurvamód csúnya baki volt... -
deicide #3798 viszont ezért meg a viát kellene +ba...ni!
mert nem hiszem azt hogy itt nem tesztelnek meg egy deszkát amikor össze rakják! -
#3797 Aki ezt hiszi az meg is érdemli hogy ne legyen Athlon 64-e. -
#3796 Hát erről beszéltem énis! ("a via intelre ugyanúgy pakolta ezt a déli hidat mint amdre")
De erről a hír kussol, laikus olvasó számára az jön le, hogy Athlon64 -el egyáltalán nem lehet SataII -őt használni. És milyen hülye volt aki azt vett " gondolva a bíztató jövőre" mert most aztán baszhatja... -
deicide #3795 ha veszi valaki a fáradságot és ki keresi azokat a chipszeteket rájön hogy fele inteles deszka..!!!
ennyit erröl..meg a magas rőptű újságirásrol...! -
#3794 Á nem intel párti, akkora csúsztatásokkal van teli a hír, hogy AMD helyében a szart is kiperelném a HWSW -ből... -
MacrosTheBlack #3793 Ezért volt Jó döntés nf4-et venni. :) -
deicide #3792 Nekem az 1 ik ismerősöm hivta fel a higyelmemet erre mivel tudják hogy gépet veszek hamarosan..! /én tudom hogy 1 via deszkát sem néztem meg/
mivel MSI K8N SLI deszkám lesz..!:)
De nézzük másképpen..
Én Joska Pista elmegyek és veszek 1 Viás deszkát..pocit is 3000+!
Mert azt mondják a boltba hogy ez tök jó..meg az ár is meg minden!
És mivel hogy jó gyors legyen veszek hozzá Serial ATA II vinyót ami nem olcsó
lásd..W.D. Cariar 16 M
Haza fiszem és nem jó..és mindenhová köpök csak nem a földre..!
De miért is van ez...?
Mert valakik szart gyártanak...!
Még annyit a cikröl hogy nem Intel párti aki irta...Á dehogy...!!! -
izb #3791 Ennek annyi köze van az AMD hez,mint a Marosi kisPistának a hegyigebéhez.
Na de ha van ló is??
-
#3790 Az nem zavarja a hír szerzőjét (aki nyilván teljesen elfogulatlan), hogy a via intelre ugyanúgy pakolta ezt a déli hidat mint amdre, valamint az sem, hogy nem minden Athlon64 rendszer épül VIA chipsetre...
De sebaj, akkor is: "Athlon 64-es rendszerek tulajdonosai, figyelem! Nem érdemes pénztárcánk tartalmát Serial ATA II merevlemezekre költeni, hiába gondolnánk a bíztató jövőre"
Gratula HWSW -
#3789 Jaja sajnos ezt én is tanusítom. Nekem is csak akkor ismeri fel a Samsung SATA winyóm, ha mellette van egy vmilyen PATA winyó, egyébként minden boot előtt a boot menüben kell babrálni hogy a rendszer a SATA-ról butuljon be, különben nem ismeri fel a meghajtót és leáll. Mondjuk nekem 2 winyó van a gépben így a probléma nem érint, de ez tényleg SUX. -
#3788 Inkább Via gáz...hánynom kell az ilyen szenzációhajhász Blikk stílusú számtek cikkektől...HWSW -től nem ezt várná az ember, mégiscsak egy név volt... -
deicide #3787 ezt olvasta valaki..?Amd gáz:( -
the Godfather #3786 Vaze...csak ATA-133-ra futotta?.....elég luzer a konfig -
#3785 ahonnan tuti ne rendeljen senki az az extreme digital online. olyan szar rendszert még nem láttam. -
izb #3784 Sirály a konfigod!!
Ittál mikor összeírtad?? -
#3783 Na az nagyon erdekes lenne LBandi, mert az pont nem olyan ceg.
Jo lenne, ha a valosagnak megfeleloen irkalnal ide, nem pedig tevkepzeteket gyartanal.
Tobben vasaroltunk mar itt toluk, es erdekes modon mindenkinek megjott azonnal az aru. -
LBandi #3782 Én is vásároltam volna nálluk de két hét hitegetés után inkább mondtam nekik hogy bekaphatjáka faszt én nem veszek többet nálluk. -
#3781 Hidd el, hogy megkapod.
Nem ajanlottam volna olyan helyet, amiben nem vagyok biztos.
Vasaroltam mar naluk, tehat tudom mi a dorges.
Ha nem akar pestre utazni, akkor az a ceg teljesen megfelelo, es olcsobb a 2500Ft is annal, mintha felautozna Miskolcrol. -
the Godfather #3780 bocs...amd64-re -
the Godfather #3779 Ja...addig vártok a fejlesztéssel, mint az eggyik haver aki celeron 566-rol cserélt AMD65 3000+-re.. közbe morgott hogy lassu a gépe... -
Hegylako01 #3778 hát most naon körül fogok nézni hol a legolcsóbb:) -
edeleny #3777 Ha miskolci vagy akkor,nem ertem a dolgot,en a nickemben lakom,nem messze,es a Miskolci arakat mondtam,menj be a Bluefishbe,vagy ha kell adok cimeket. -
deicide #3776 Illetékesek ezzel tisztában vannak....!
Én csak arra leszek kiváncsi hogy mikor frissitek majd a gyártók biost..!!!
idézet amiröl szó van...!!!
"Április elején adtunk hírt az AMD Athlon 64 processzorok új revíziójának érkezéséről – az E3 steppingjelzést viselő, Venice kódnevű magra épülő chipek továbbfejlesztett 90 nm-es csíkszélességű gyártástechnológiával készülnek, támogatják az SSE3 utasításkészletet, harmadik fontos újításként pedig átdolgozott memóriavezérlőt kaptak.
Utóbbival nem csak, sőt talán nem elsősorban a sebesség növelése volt a cél, hanem a különféle elrendezésű memóriamodulokkal való kompatibilitás javítása. A változtatásoknak köszönhetően a Venice magos processzorok mellett négy egyoldalas DDR400 modul mindenféle korlátozás nélkül használható, kétoldalas DDR400-as modulok pedig eredeti sebességükön is meghajthatók 2T időzítéssel. Ezenkívül javítottak a prefetch mechanizmuson, az írási pufferek számát pedig a korábbi duplájára, négyre emelték. A Venice után a San Diego (E4 stepping) mag is megjelent az Athlon 64 családban, amely csupán duplaakkora, 1 megabájtos másodszintű tárát tekintve tér el az előzőtől.
Az AnandTech írása szerint a memóriavezérlő egy másik fontos újítással is szolgál, amelyet azonban a gyártó nem vert nagydobra. A processzor magsebességének és a memória órajelének arányát meghatározó osztók köre bővült, így amint a táblázat mutatja, a HyperTransport busz és a CPU szorzójának állítása nélkül nyílik lehetőség 250 MHz (DDR500) körüli vagy akár azt meg is haladó RAM-sebesség elérésére. Az Athlon 64 és 64-FX családon kívül a kétmagos Athlon 64 X2 processzoroknál is mód van a finomhangolásra.
Az elméletben jelentős gyorsulást eredményező beállítások igénybevételének előfeltétele, hogy az alaplap BIOS-ának támogatnia kell a kívánt osztót" -
#3775 Szerintem van. -
#3774 Srácok! Egy hülye kérdés,de haverokkal nagy a harc,jo lenne tisztáznom tehát:Barci 2400-Mhz (3500+)-on melyik Athlon 64-nek felene meg kb.ill.van e-olyan gyors mint Pl.a 2800+-os Athlon64?. -
LBandi #3773 Jah vagy nem kapod meg.......
Inkább menny be egy Aquaba pld és vedd meg mert manapság már csak aza tuti ami raktáron van és valami komolyabb cégnél....