7005
Athlon 64
  • Narancs
    ATi RS480 chipsetes deszka az egyetlen (ha jól tudom), de elég ritka sajnos...
  • Styrex
    ami integrált VGA-s
  • Styrex
    és milyen lapot ajánlanátok úgy 25000ig?
  • Zsoltika 007
    Végül is a te pénzed. De most vagyunk azon a ponton mikor már nem szabad agp-s kártyára költeni. Ha a játék másodlagos akkor meg főleg megérné integrált vga-sat venni mint ahogy narancs is ajánlotta.
  • Styrex
    Amilyen ütemben követem a fejlődést még egy ideig biztos elleszek látva agp-s kártyákkal, mellesleg a játékok nem elsődlegesek
  • Narancs
    Persze ha nem játszol, csak melóra kell a gép, akkor vmilyen integrált VGA -s PCIe lapot végy...így később még tehetsz bele rendes VGA -t ha akarsz...
  • Col Andrew
    az biztos. GeForce4=ösi cucc
  • Narancs
    Ja, szerintem sem érdemes Gef4 miatt AGP -set venni. Inkább add el a rákba az egészet, és vegyél PCIe 6600GT -t...kiskerben 35K bruttó. Hozzá való nForce4 lap is akad 20K körül. Mindenképp jobban járnál...
  • Zsoltika 007
    Hmm szerintem inkább várj egy kicsit tovább de amiatt a vga miatt semmiképpen sem érdemes agp-s lapot venni!
  • Styrex
    Hát persze,hogy megéri:
    Celeron 900/1200
    Geforce4 Ti 4200
    Tehát a videokártya következik, de csak később :((
  • Narancs
    Nemtom milyen a mostani géped, de 9800pro miatt nem lehet rossz. Lehet én várnék még egy évet és akkor átállnék rendesen PCIe -re...ezek a félmegoldások megint nem jók. Szvsz következő generációt nem fogják már AGP -re kihozni, pont azért hogy rákényszerítség a vevőket a váltásra.
    Én még 1 évig tuti maradok a jó öreg bartonnál, nincs ami megfogja, nem látom okát a cserének...persze ha neked vmi nagyon trágya konfigod van most, akkor megéri cserélni most.
  • Zsoltika 007
    Akkor nforce 3. Ez van.
    Via semmiképp a sata 2 miatt.
  • Styrex
    Nekem is az AGP miatt kell
  • Narancs
    Télleg, lehet nála is ez a helyzet...
  • Zsoltika 007
    Jaja! Én is azt akartam anno, csak még nem akartam kidobni a 9800pro-mat. Agp meg csak nforce3-ban van.
  • Narancs
    Inkább EP-9NPA3J...nForce4 jobban illik mostár...
  • Styrex
    Az Epox 9NDA3J +AMD64 3000+ Venice párosításról mi a véleményetek?
  • edeleny
    Amit itt lehet kapni,azon belül az Asus,Gigabyte,Abit volt versenyben,a felszereltseg es ar tekinteteben gyözött az Asus,mert a forumokbol nem tudtam dönteni,mindegyik deszka kapott dicseretet,es szidast is rendesen,a Cpu nem volt kerdeses egy pillanatig se,a VGA tekinteteben meg Ati párti vagyok,illetve ezt mar ismerem.
  • MacrosTheBlack
    Az jó, nálam már fél éve műxik hibátlanul.
  • deicide
    még annyit talán hogy engem lebeszéltek az Asus deszkárol...
    igy az én vállasztásom MSI K8N SLI lett...! [hararosan meg lesz]

Voltak ilyanok itt is és más helyen is akik panaszkodtak az Asus-ra hogy nem ismeri fel a memoriákat...!

Házban nézd meg a Casetek 1018..nekem nagyon tetszik...!:)
  • Narancs
    Szerintem teljesen korrekt, nem lesz rá panaszod
  • edeleny
    Vegre eljutottam odaig,hogy kedden megrendelem a cuccot.Ti mit szoltok az alabbi konfighoz:A64 3,2 Venice ,ASUS A8N-E,X700pro,a többi egyenlöre marad,illetve meg hazcsere lesz,ha elmegy a mostani maradeka,akkorjon majd hozza 512/500-as RAM.
  • Col Andrew
    a gépösszeállítás a legjobb dolog a világon. Bárcsak én is elötte lennék éppen. na majd jövőre :)
  • deicide
    én is gép vásárlás elött álok és kigyüjtöttem pár dolgot mindenre kiterjedően
    ha érdekell küldök mailt...!!
  • Narancs
    MSI -t ajánlom lapnak, gyári hűtő elég ha nincs tuning, sata2 menni fog.
  • Col Andrew
    MSI sztem jobb, de a legjobb a chaintech VNF4 / VNF4 Ultra ZENITH VE . Ha nem szeretnél tuningolni, akkor bőven elég a gyári hűtő, de ha nagyon csendeset szeretnél, akkor a zalman háza táján keress egy kis teljesítményű hűtőt skt 939-hez. SATA2-vel van gond bizonyos via chipsetnél, de látom te Nforce-ot szeretnél, úgyhogy nem érint téged és nem lesz gond vele. Jól szellőző házba rakd bele és dual channel memoria miatt vegyél 2 ugyanolyan ugyanakkora ram modult jobb teljesítményért. Valami jó kis vidkari is illene a rendszerbe, de ügyelj hogy pci expresshez ne agp-set vegyél :)
  • Sonaj
    Csak 5 oldalt olvastam vissza, de nem jutottam előre sokat.
    Gépvásárlás előtt állok. Mivel nem tartom magam naprakészen, ezért eléggé nem vagyok képben.
    A biztos pont: A64 3500+ 939 Venice
    Az általam elérhető nagykerekben találtam hozzá alaplapokat:
    MSI K8N Neo4 Platinum, ASUS A8N-E
    Melyik válasszam? Vagy esetleg keressek vm mást?
    Hűtés: mivel hűtsem, ha nem akarok tuningolni? Elég az AMD gyári hűtője vagy muszály vm mást venni? A lényeg, hogy relatíve csendes legyen.
    Olvastam lentebb, hogy a SATA-s vinyóknál van amikor gond van. Én egy Samsung SATA2-s vinyót terveztem. Lesz vele gondom, ha nem lesz mellette PATA-s vinyó?
    Van még valami olyan amire figyelnem kellene tervezgetéskor?
    Köszi.
    (Segítség jöhet emailben is: [email protected])
  • ZaJanga
  • ZaJanga

maradjon csak C 'n Q
  • MacrosTheBlack
    C&C Music Factory
  • Palleon_home
    3000 Athlon64..Newcastle magos. Lehet, hogy frissítem a bios-t. Mindenesetre köszönöm a segítséged
  • Col Andrew
    nekem ezekkel a beállításokkal ezzel az alaplappal megy. talán mégis próbáld meg a bios frissitést, de nem hiszem hogy az lenne a gond..
    milyen proci van benne?
  • Palleon_home
    Minden úgy van, ahogy mondtad. A procihűtő nem az amit hozzá adtak, egy Thermaltake van rajta, de szépen az alaplapra dugva. Az értékeket Cpu-z-ban nézem. Már utánanéztem mindenhol, mire ide jutottam, több ötletem nincs már Lehet, hogy vmi gáz van az alaplappal.
  • Col Andrew
    cool & quiet. azt csinálj hogy amikor a proci alapon van, akkor leveszi az órajelét 800 mhz-re és a ventit is lejebb állitja.
  • ZaJanga
    C'n'C ?
    az meg mi?
    Ez érdekel!............
  • Col Andrew
    nem, a legelső bios-szal ehhez az alaplaphoz is elvileg működik. a systemben nézed az értéket? mert ha beindítassz egy progit akkor 800 mhz-ről viszamegy 2000 re. minimal power managementen van?
    a biosba még a power menübe az ACPI2.0 supportot tedd yes-re
    a procihűtés eredeti és ra van dugva az alaplapra?
  • Palleon_home
    Hát sajna nem jön össze a C'n'C. Új driver fent van, minden beállítva, állandóan 2000-en ketyeg. Mondjuk az alaplap bios-a nem a legújabb, lehet hogy az okoz gondot?
  • Col Andrew
    barton?
  • Sgtfathi
    Tud valaki 1-2 jo oldalt ahol A64 és Barton procik vannak összehasonlitva???
  • Big Daddy
    Azthiszem ez eldőlt!Köszi mindenkinek.