7005
Athlon 64
-
#3852 ATi RS480 chipsetes deszka az egyetlen (ha jól tudom), de elég ritka sajnos... -
Styrex #3851 ami integrált VGA-s
-
Styrex #3850 és milyen lapot ajánlanátok úgy 25000ig? -
#3849 Végül is a te pénzed. De most vagyunk azon a ponton mikor már nem szabad agp-s kártyára költeni. Ha a játék másodlagos akkor meg főleg megérné integrált vga-sat venni mint ahogy narancs is ajánlotta. -
Styrex #3848 Amilyen ütemben követem a fejlődést még egy ideig biztos elleszek látva agp-s kártyákkal, mellesleg a játékok nem elsődlegesek -
#3847 Persze ha nem játszol, csak melóra kell a gép, akkor vmilyen integrált VGA -s PCIe lapot végy...így később még tehetsz bele rendes VGA -t ha akarsz... -
#3846 az biztos. GeForce4=ösi cucc -
#3845 Ja, szerintem sem érdemes Gef4 miatt AGP -set venni. Inkább add el a rákba az egészet, és vegyél PCIe 6600GT -t...kiskerben 35K bruttó. Hozzá való nForce4 lap is akad 20K körül. Mindenképp jobban járnál... -
#3844 Hmm szerintem inkább várj egy kicsit tovább de amiatt a vga miatt semmiképpen sem érdemes agp-s lapot venni! -
Styrex #3843 Hát persze,hogy megéri:
Celeron 900/1200
Geforce4 Ti 4200
Tehát a videokártya következik, de csak később :((
-
#3842 Nemtom milyen a mostani géped, de 9800pro miatt nem lehet rossz. Lehet én várnék még egy évet és akkor átállnék rendesen PCIe -re...ezek a félmegoldások megint nem jók. Szvsz következő generációt nem fogják már AGP -re kihozni, pont azért hogy rákényszerítség a vevőket a váltásra.
Én még 1 évig tuti maradok a jó öreg bartonnál, nincs ami megfogja, nem látom okát a cserének...persze ha neked vmi nagyon trágya konfigod van most, akkor megéri cserélni most. -
#3841 Akkor nforce 3. Ez van.
Via semmiképp a sata 2 miatt. -
Styrex #3840 Nekem is az AGP miatt kell -
#3839 Télleg, lehet nála is ez a helyzet... -
#3838 Jaja! Én is azt akartam anno, csak még nem akartam kidobni a 9800pro-mat. Agp meg csak nforce3-ban van. -
#3837 Inkább EP-9NPA3J...nForce4 jobban illik mostár... -
Styrex #3836 Az Epox 9NDA3J +AMD64 3000+ Venice párosításról mi a véleményetek? -
edeleny #3835 Amit itt lehet kapni,azon belül az Asus,Gigabyte,Abit volt versenyben,a felszereltseg es ar tekinteteben gyözött az Asus,mert a forumokbol nem tudtam dönteni,mindegyik deszka kapott dicseretet,es szidast is rendesen,a Cpu nem volt kerdeses egy pillanatig se,a VGA tekinteteben meg Ati párti vagyok,illetve ezt mar ismerem. -
MacrosTheBlack #3834 Az jó, nálam már fél éve műxik hibátlanul. -
deicide #3833 még annyit talán hogy engem lebeszéltek az Asus deszkárol...
igy az én vállasztásom MSI K8N SLI lett...! [hararosan meg lesz]
Voltak ilyanok itt is és más helyen is akik panaszkodtak az Asus-ra hogy nem ismeri fel a memoriákat...!
Házban nézd meg a Casetek 1018..nekem nagyon tetszik...!:) -
#3832 Szerintem teljesen korrekt, nem lesz rá panaszod -
edeleny #3831 Vegre eljutottam odaig,hogy kedden megrendelem a cuccot.Ti mit szoltok az alabbi konfighoz:A64 3,2 Venice ,ASUS A8N-E,X700pro,a többi egyenlöre marad,illetve meg hazcsere lesz,ha elmegy a mostani maradeka,akkorjon majd hozza 512/500-as RAM. -
#3830 a gépösszeállítás a legjobb dolog a világon. Bárcsak én is elötte lennék éppen. na majd jövőre :) -
deicide #3829 én is gép vásárlás elött álok és kigyüjtöttem pár dolgot mindenre kiterjedően
ha érdekell küldök mailt...!! -
#3828 MSI -t ajánlom lapnak, gyári hűtő elég ha nincs tuning, sata2 menni fog. -
#3827 MSI sztem jobb, de a legjobb a chaintech VNF4 / VNF4 Ultra ZENITH VE . Ha nem szeretnél tuningolni, akkor bőven elég a gyári hűtő, de ha nagyon csendeset szeretnél, akkor a zalman háza táján keress egy kis teljesítményű hűtőt skt 939-hez. SATA2-vel van gond bizonyos via chipsetnél, de látom te Nforce-ot szeretnél, úgyhogy nem érint téged és nem lesz gond vele. Jól szellőző házba rakd bele és dual channel memoria miatt vegyél 2 ugyanolyan ugyanakkora ram modult jobb teljesítményért. Valami jó kis vidkari is illene a rendszerbe, de ügyelj hogy pci expresshez ne agp-set vegyél :) -
Sonaj #3826 Csak 5 oldalt olvastam vissza, de nem jutottam előre sokat.
Gépvásárlás előtt állok. Mivel nem tartom magam naprakészen, ezért eléggé nem vagyok képben.
A biztos pont: A64 3500+ 939 Venice
Az általam elérhető nagykerekben találtam hozzá alaplapokat:
MSI K8N Neo4 Platinum, ASUS A8N-E
Melyik válasszam? Vagy esetleg keressek vm mást?
Hűtés: mivel hűtsem, ha nem akarok tuningolni? Elég az AMD gyári hűtője vagy muszály vm mást venni? A lényeg, hogy relatíve csendes legyen.
Olvastam lentebb, hogy a SATA-s vinyóknál van amikor gond van. Én egy Samsung SATA2-s vinyót terveztem. Lesz vele gondom, ha nem lesz mellette PATA-s vinyó?
Van még valami olyan amire figyelnem kellene tervezgetéskor?
Köszi.
(Segítség jöhet emailben is: [email protected])
-
#3825 -
maradjon csak C 'n Q -
MacrosTheBlack #3823 C&C Music Factory -
#3822 3000 Athlon64..Newcastle magos. Lehet, hogy frissítem a bios-t. Mindenesetre köszönöm a segítséged -
#3821 nekem ezekkel a beállításokkal ezzel az alaplappal megy. talán mégis próbáld meg a bios frissitést, de nem hiszem hogy az lenne a gond..
milyen proci van benne? -
#3820 Minden úgy van, ahogy mondtad. A procihűtő nem az amit hozzá adtak, egy Thermaltake van rajta, de szépen az alaplapra dugva. Az értékeket Cpu-z-ban nézem. Már utánanéztem mindenhol, mire ide jutottam, több ötletem nincs már Lehet, hogy vmi gáz van az alaplappal. -
#3819 cool & quiet. azt csinálj hogy amikor a proci alapon van, akkor leveszi az órajelét 800 mhz-re és a ventit is lejebb állitja. -
#3818 C'n'C ?
az meg mi?
Ez érdekel!............ -
#3817 nem, a legelső bios-szal ehhez az alaplaphoz is elvileg működik. a systemben nézed az értéket? mert ha beindítassz egy progit akkor 800 mhz-ről viszamegy 2000 re. minimal power managementen van?
a biosba még a power menübe az ACPI2.0 supportot tedd yes-re
a procihűtés eredeti és ra van dugva az alaplapra? -
#3816 Hát sajna nem jön össze a C'n'C. Új driver fent van, minden beállítva, állandóan 2000-en ketyeg. Mondjuk az alaplap bios-a nem a legújabb, lehet hogy az okoz gondot? -
#3815 barton? -
#3814 Tud valaki 1-2 jo oldalt ahol A64 és Barton procik vannak összehasonlitva???
-
#3813 Azthiszem ez eldőlt!Köszi mindenkinek.