7005
Athlon 64
  • Gabesz amd64
    az X2-esek közt pedig a Toledo magos
  • Gabesz amd64
    lehet kapni!89k-tól a 4000+-ost
    amúgy 3500+ 512Kb,3700+ 1Mb, 4000+ 1mb L2-Cache
  • Falconer
    Thx.
  • [NST]Cifu
    Létezik, pl. ASUS A8V.
  • grebber
    Ja de kapni nálunk olyat?
  • cseneles
    amúgy menyibe kerül??
  • cseneles
    ok köszi
  • Falconer
    Ha nagyon le van terhelve a gép, meg tesztrogramban :), meg ha kemény játékokkal játszol akkor amikör tölt. De ha nem vagy nagy játék meg PC guru, akkor szerintem pénzkidobás az egész.
  • cseneles
    oksi és azt a gyorsaságot hol lehet érezni???
    vagy miben?
  • Falconer
    Mert qrva gyors. De csak ha van pénzed akkor ajánlom. Egyébként jo a twinmos is.
  • cseneles
    oksi de az miért lenne jó???
    nemigazán értek a ramokhoz
  • Falconer
    Geil Superram 2*1GB pl.
  • Falconer
    Havernak kéne S939 alaplap, de AGPs és lehetöleg ASUS. Létezik egyáltalán AGPs S939 lap?
  • cseneles
    halihó!
    milyen ramokat ajánlanátok a rendszeremhez és miért???????
  • Mr Manson
    nincs még SATAm.
    ultras nincs ilyen áron, illetve hasonló sem
  • GanXstaZoleeWrk
    MSI lapok mind jók meglátásom szerint itt melóban is az van és otthon is igaz nekem agp-s.
  • [NST]Cifu
    Egy héten belül másodszor írom le, hogy igen, jó, nekem is ez figyel a gépben, és kellemesen elvan, köszöni szépen. :)
    Egy baja van csak, hogy chipset a videókari alatt foglal helyet, tehát ha megállna a ventije, akkor gubancos a lecserélése (a Zalman NB-47J és társai felejtősek). Ezen kívűl a Neo4-F csak SATA-150-et támogat, SATA-300-at nem, ez mondjuk egy ellenérv ma már (sima nforce4 chipset, nem nforce4 ultra).
  • Mr Manson
    MSI K8N Neo4-F <-ezjóez? ABIT AV8 helyett lenne a PCIE miatt!
  • Mr Manson
    Nekem is olyan van .... és nagyon jó!
  • Scrat
    Köszi a segítséget!

Akkor meg kell várnom míg meglesz a dual kit memórám, mert arra nem maradt keret és jelenleg két különböző modul van a gépben. (Hynix & PQI)

Már csak el kell döntenem, hogy Kingston vagy Geil dual kit, majd némi kp összekaparása... és kezdődhet a tuning!

Még1x THX!
  • [NST]Cifu
    Még mindig 4db Kingmax HC DDR500.
  • CUCLI
    Cifu neked most milyen ramod van?
  • Haversrác
    Sziasztok!
    A közeljövőben szeretnék vásárolni egy amd 64-es processzort. Egy Amd 4000+ -osra gondoltam, csak azt nem tudom, ezeket a procikat mennire lehet tunningolni? Mert vannak olyan procik, amellyeket nem igazán lehet huzni a ramok miatt.
    előre köszi
  • [NST]Cifu
    Szerintem a San Diego magos A64 a legjobb, az ugye 1Mbyte L2 cache-el van szerelve...
  • [NST]Cifu
    A tuning nem exact tudomány, az, hogy mennyire tuningolható a proci, minden esetben szerencse kérdése. Kezd el szépen tuningolni, javaslom lent a belinkelt clockgent, feltelepíted és a windowsba nekiálsz szépen tekerni, és közben figyeled a hőmérsékletett. Ha bizonytalankodik a rendszer, nincs vész, reboot, és lehet kezdeni előről.

Amire ügyelj:
    -A ramjaid bírják a beállított sebességet, bölcs döntés, ha először visszaveszed a ramok sebességét, hogy ne befolyásolják a tesztelést, és ha a proci limit már megvan, akkor lehet hozzá igazítani a ramok sebességét is, függően attól, milyen sebességet bírnak.
    -A HT szorzót biosból 230Mhz-es FSB környékén vedd vissza 4x-re, 250Mhz felett pedig 3x-ra.
    -Használj valami jó kis prociterhelő programot a tesztelésre, pl. prime95, és figyeld a hőmérsékletett közben. Ha 60°C fölé emelkedik, akkor már ne tekerd tovább lehetőleg.
  • edeleny
    Akar lehet Venice-is,a ket mag teljesitmenyeben (L1,L2,orajel) nincs semmi külömbseg,csak az anyagaban,es a tudasaban,igy nem lehet megallapitani,csak a sorozatszamabol.
  • czky
    Ezekből az adatokból nem lehet tudni. Kérdezd meg ott ahol meg akarod venni. Tudni fogják.
    Az én procimnak is ezek a paraméterei és winchester magos...
  • stormnet
    Sziasztok, azt hallottam hogy a venice magos a64-ek a legjobbak, és én most készulok egy a 64 procit beszerezni. amit én kinéztem az 3200-as 2000Mhz-s 512 L2 caches darab, sztetek ez venice magos ?
    Htx
  • Scrat
    Hi.
    Közelmúltban újítottam Athlon64-re (3000+ s939) egy Asus A8N-es deszkában figyel, és az lenne a kérdésem hogy mennyire húzható?
    Venice magos a kicsike, és a gyári hűtő van rajta.
    Biosban állítottam az FSB-t, most 1800 helyett 2200-on megy, mindn gond nélkül.
    De jó az ha csak az FSB-t állítom?
    Így egyébként tehelés alatt 48 fokra melegszik max és kb 5-7 perc üresjárat után visszahúzódik 38-ra.
    Ez jó?

Köszi a segítséget, nem vagyok mélyen otthon a tuningban!
  • [NST]Cifu
    Ha mondjuk sűrűn állítod le a gépet, akkor tényleg zavaró lehet minden egyes alkalommal belőni...
  • sgamez
    Kár hogy nemlehet beállítani hogy ilyen beállítással induljkon a win
  • [NST]Cifu
    Ha stabil is, akkor hurrá. Látod ezért nem kell azzal foglalkozni, hogy a bootnál mennyit érsz el. :D
  • sgamez
    Ezzel a progival egész 2650Mhz bírtam húzni!! (alap 2000Mhz)
  • [NST]Cifu
    Glacialtech Iglo 7200, 7300.
  • Ferencz István
    Akkor kb. 5000FT értékben ajánljatok már valami jó hűtőt. Halk legyen és jól hűtsön.
  • [NST]Cifu
    Bár állítólag elég hangos. Az tény, hogy a jobb hűtések halkabbak nála, de azért hangosabb hűtővel is volt már dolgom. :D
  • Col Andrew
    ha alapon használod a procit akkor minden ok vele.
  • Ferencz István
    Egy Athlon 64 3000+ Venice-nek megbízható a gyári hűtése?
  • [NST]Cifu
    Van. Ott a link, ráböksz, és kiválasztod az nForce3-hoz való Clockgent...
  • izb
    Ilyen van nforce3 chipsethez is??