7005
Athlon 64
-
#4572 Egy speedfan-t indíts el és naplózd a hőmérsékleteket. Lehet túlmelegedés az oka. Mindenesetre pasztát mindenképpen tenned kéne rá, ha tényleg kimaradt... -
#4571 konfig: Abit KN8 Ultra, 2x512 mb 400mhz PQI ram, Maxtor 160 gb (8mb cache), MSI NX6600GT 128mb PCI-E, és AMD 64 3200+ VENICE
ha a windowsba vagyok és szövegszerkeztőzök, netezgetek akkor no problem egy hétig elmenne egyfolytában, de ha komoylabban megterhelem a gépet (játékok) akkor kedvétől függően 10 perc és 1.5 óra között biztosan lefagy. Az egész gépet formáztam mindent újraraktam, de semmi változás (plusz a FEAR-be elmentek a szinkronhangok...:D). A haverjaim valami processzor pasztázásról beszéltek, ami a gépem összeállításakor kimaradt. Lehet-e ez az oka a fagyásnak, mert túlmelegedne? Esetleg valami más probléma, mert szoftveres hiba kizárva. -
izb #4570 Hát biztos nem attól drágább,mert van benne egy plussz 4pin-es csati....
-
giovanni85 #4569 SEGÍTSÉG!!!!! van egy asus A8N-E alaplapom....az igaz hogy ebbe már nem jók a régi tápok (asszem 20 pines)? Csak a 24 pinesek jók bele? (és ezek miért ilyen drágák?) -
#4568 erdekes ez a c'n'c nallam volt hogy vmelyik ujabb biossal lockolodott a csökkentett órajel alig voltam ideges aztan 2vel régebbi vissza és azota jó de még1x hozza nem nyulok az tuti :) -
#4567 Használod a C&Q-t? Mert ha igen, akkor az szinte biztos, hogy a lecsökkentett órajelű proci teljesítményét méri. Nekem az Everesttel voltak ilyen gondjaim. A teszt alatt is 1000Mhz-el ment a gyári 1800 helyett a 3000+-os Venice-em. Például azt hittem dobok egy hátast, amikor a MOH:PA első induláskor kiírta, hogy a rendszerem kevés a futásához, merthogy nincs 1,2G-ás a prockó... -
#4566 Köszi. Megpróbálom, csak ahhoz valamennyire szét kell kapnom a gépet. -
edeleny #4565 Vannak ,igaz ritkan olyan progik benchmarkok,ahola tiszta orajel szamit,igy amit irtal az termeszetes is lehet,de mondjuk erezd neki az Everestet,lesz e külömbseg? -
#4564 Természetes jelenség, hogy SiSoftware Sandra Pro 2005.10.10.69 verziójával Win XP Pro SP2 alatt majdnem uyganazok a teszteredmények jönnek ki egy AMD XP 2400+ (2000MHz) és egy AMD 64 3200+ (2000MHz) rendszeren? Lecseréltem alaplapot, processzort és VGA-t a gépemben, RAM-ok maradtak csak. Elég szánalmasnak találtam a két processzor teljesítménye közti értéket. -
#4563 sima win van -
vjanika #4562 Ha jót akarsz akkor nem használod az NV tűzfalat. :-) Nem működik teljesen tökéletesen. Letöltéseknél 99%-ban crc hibát csinál. Állítólag az NVIDIA gőzerővel dolgozik, hogy kijavítsa a hibát.
Egyébként, ha alaplapi drivert telepíted akkor az kicsomagolja magát egy könyvtárba és ott keresd ezt: NetworkAccessManagerSetup.exe
Elviekben a \Ethernet\Firewall alatt megtalálod. -
#4561 Elvileg a driverrel települ fel. Ezt a részét nem értem kristálytisztán, mert pl. sima XP alatt semmi jele nem volt, de 64bites XP alatt feltelepült, és közölte, hogy ő most védi a gépem az internettől. De én inkább lebeszéltem erről. :) -
#4560 Hogy csalom elő? Nem találok leírást! -
#4559 Ha jól tudom van. -
#4558 NV hardwares tüzfal van rajta? -
giovanni85 #4557 nagyon leállt a topic
-
#4556 amúgymég mindig van 940 :)
az új mag/ok nevei: Winsdor= duplamagos és az Orleans és Manila "csak" =egymagos.
Arra leszek kiváncsi,hogy regiszteres, ECC-s memcsikkel fog menni a M2-esek?
vagy csak az új Opteronoknál lesz? -
#4555 plusz egy láb a memóriavezérlő végett kell -
#4554 Szvsz egyszerű a magyarázat: Miután eltérő alaplapi chipkészletre van szükség, nem akarnak kavarodást abból, hogy valaki például belepaszírozzon egy Venice magos A64-et egy DDR2 ramos A64 deszkába, ahol nem lenne képes működni. -
#4553 tudom hogy nem egy a két 940 de.... -
#4552 volt 940...lettt 939 .... majd ismét 940....
-
#4551 semmi extra nem lesz a Scket M-be: 940 tűs tokozás,DDR2 memcsik támogatása
#4449 -
#4550 Ez olyan mint az Intel +oldása:-( -
#4549 Eléggé hajaz az LGA-ra...pedig szerintem a hagyományos lábas megoldás jobb... -
#4548 Ugyse lesz sose szerver procim. :P
Inkabb az M2 erdekelne, mert az asztali AMD procik abba a foglalatba fognak menni. -
#4547 AMD Socket F
-
#4546 az durva!bár engem ennek a mérete is meglepett -
#4545 Akkor nem láttál még tényleg nagy hűtőt, a Zalman CNPS-7700Cu csaknem egy kiló, és akkora az átmérője, mint egy kistányér. :) -
#4544 hát elég nagy és nehéz:) -
#4543 Mármint milyen téren? Leejtetted és beszakadt a padló? :) -
#4542 Meg kell várni a teszteredményeket, de szerintem egetverő gyorsulásra nem kell számítani, főleg ugye ha figyelembe vesszük, hogy a sebességet jelző viszonyszámok nem kezdtek el exponenciálisan nőni az M2 foglalatok bejelentésekor... -
#4541 na ma megjött a hűtő!
nagyon kemény! -
#4540 túlmelegedés....azzellne mit lehetne tenni?
Bevinni egy gépeshez és info-t kérni?
-
giovanni85 #4539 Szóval ez a "pacific" technika meg a DDR2 nem fogja óriási mértékben növelni a programok²játékok sebességét? -
#4538 Szvsz át kéne vele menni a "Segítség!!!" topicba, de szvsz valami driverprobléma, vagy esetleg túlmelegedés lehet a gond. -
#4537 De akkor mi az a AMD Athlon mert apukám szerelte össze a gépet és nemtok rájönni mien videókártya van benne....mert letöltöttem rengeteg fajta ati drivert és semmi különbség...ugyanolyan rossz a játék vele...:( -
#4536 Nem jellemző, hogy köze lenne hozzá... -
#4535 Nagy szakítás nem lesz valószínüleg, de egyfelől az M2-höz elvileg DDR2-es ramok kellenek, másfelől kell egy kis idő, amire az M2 elterjed és elfogadható ára lesz valószinüleg. Én azt mondom, hogy egy S939-es A64-el még kényelmesen ellehetsz még két évig, legfeljebb veszel majd egy X2-es procit bele (ha már valami ki fogja használni...). Utána meg úgyis jön a következő csere, mert állítólag 2007-től DDR3-as ramokra térnek át... -
#4534 Heló!
Azt szeretném kérdezni hogy az AMD Athlon annak van valami köze a videókártyához?
Mert van pár grafikai hibám a játékokba és nem találok megoldást hogy mit tehetnék!
Tudnátok ebbe segíteni? -
giovanni85 #4533 Venni akarok mostanában gépet.....de nem tudom hogy megéri-e várni a M2-re! érdemes szerintetek v vegyek most valami 3200 v 3500-ös A64-et. Nagy szakítás lesz sebességben az M2 foglalatba menő Athlon64-ek?