7005
Athlon 64
  • dara
    Az újabb image-ek mindig tartalmazzák a korábbi javításokat. Szóval elég az utolsót felrakni.

Ha esetleg nem indulna, akkor előszöris CMOS Clear. Ha az sem segít, akkor floppyra felmásolod az image-et, flashprogramot, és a lap meghegeszti magának. Ha jól emlékszem. Egyébként ha stabil a géped, akkor nem lehet probléma.
  • ZÓÓÓcsi
    Ja még valami: ha nem bootol be a rendszer frissítés után, akkor hogyan állíthatom vissza az eredeti állapotot?
  • ZÓÓÓcsi
    Ezek szerint valóban félremér és még sokmindent rosszul csinál... . Ha a legfrissebbet letöltöm az tartalmazza az eddigi javításokat is ugye? Kösz az eddigi segítséget!
  • dara
    Sasold meg mi szerepel az 1.8-as image javítási listáján.
  • bertino
    hacsak nem használsz 3D, médiaszerkesztő programokat

egyébként nem
  • nemechek82
    Sziasztok!
    Egy kis segítségre lenne szükségem!
    Most a gépemben egy abit av83rd eye alaplap van egy 64bites 3200+-os 64bites procival.Azt szeretném kérdezni hogy sokat dobna e a gépen hogyha a procit lecserélném egy amd x2 3800+-ra.
    A válaszokat előre is köszönöm.
  • ZÓÓÓcsi
    MSI K8N Neo2 Platinum (nForce3 Ultra) az alaplapom. 2x512MB DDR 400MHz-es RAM van benne. Nem örülnék neki, ha félremérne (ha ezt akartad mondani).
  • dara
    Milyen lapod van pontosan? Mert lehet csak simán felémér (az Abit-ok csinálták ezt egy időben, de náluk BIOS-frissítéssel javítható).
  • gio1969
    ez már tűrhető...bár én mégiscsak szereznék valami faszányosabb hűtőt rá (arctic coolingok nagyon jók,meg a legolcsóbbak is)
  • Kferro
    Egy darab 512-es memória van benne.
    A Windows SP2-es, a napokban lett felpakolva, így még sok szemét sem lehet rajta.
    768 Mb a virtuális memória mérete.

"HDD mennyire van defraggolva? "
    Ez alatt mit értesz? Sajnos elég amatőr vagyok a témához. :)
  • ZÓÓÓcsi
    Na kipucoltam a procihűtőt és így max 52 fokra melegszik 100%-os terhelés mellett. Ez még mindig sok egy 90nm-es Venice-től?
  • Inquisitor
    Egy darab ram van benne? Single chanelben nem lesz az lassú? Pláne, hogy aszinkronbanmegy a proci mellett?
    Mennyire friss/új a Windowsod? Driverek (chipset, VGA, stb.) mennyire friss? HDD mennyire van defraggolva? nem lehett, hogy túl kicsi swap hely van a HDD-n?
  • Kferro
    Sziasztok!
    Segítségre, ötletre lenne szükségem.
    a napokban kicseréltem az alaplapot és a procit, az eddig 1,7-es Celeron helyett egy A64 3500+ van benne. Az rFactor szépen fut, az Il2 is, bár itt már van egy apró probléma. Ugyanis ha elindítom a játékot, majd elindítok egy küldetést, a mozgás elkezd akadozni. Úgy átlag 10-15 másodpercenként megakad egy pillanatra. Viszont ha kilépek, elindítom ezt a küldetést, vagy akár egy másikat, akkor már nem csinálja.

S most jön a nagyobb hiba. Ahogy kilépek valamilyen játékból (rF, IL2, FoW...stb.) marhára lelassul a Windows (SP2). Az ikonoknak kell vagy 10-15 másodperc, hogy megejelenjenek. Sőt, volt olyan, hogy a Vezérlőpult több mint egy perc alatt jött be.

A gépben ugyanaz a 333-as 512 memória van, mint az előző alaplapon. Nincs ötletem.
  • dara
    Egyáltalán nem biztos, hogy hűvösebben tovább bírja. A maximális élettartamot a specifikált üzemhőmérséklet-tartományban éri el minden eszköz (pl túlhűtéssel is tönkre lehet tenni egy félvezetőt). A teljesítményre vonatkozó állítás meg végképp nem reális.
  • gio1969
    csak józan paraszti ésszel átgondolva...
  • Tikal #6830
    ?
    tudom hogy nem :)
  • dara
    Na ez pl egyáltalán nem igaz.
  • gio1969
    tisztában vagyok vele,csak minél hűvösebb valami,annál tartósabb,meg annál jobb a teljesítménye...
  • gio1969
    ok,ráérek...
  • Mike
    MSI-hez már nem adnak? mondjuk én életben MSI lapot többet nem veszek, jelenleg két gigám van, azok elég jól muzsikálnak

(bocs irhattam volna ezt provobe is)
  • Mike
    a 7700 nem gyári hűtő, ne feljtsd el
  • Mike
    emlékszem egyik újságban a tag megirta, hogy 55 fokra állította a risztást, aztán azon tépte magát, hogy állandóan felforr! a gépe, túlmelegszik, mit csináljon. okoska mit válaszolt? cserélje ki a Codegen tápot :)))

mondjuk az is hülye, aki offline újságtól kér tanácsot

szal szerintem 56 foknál nem kell csinálnod semmit
    majd 70-80 körül, akkor kezdhetsz pánikolni
  • Mike
    ezzel együtt 56*C nem a világvége
  • ZÓÓÓcsi
    Okés! De csak hétvégén tudok pucolni és csak jövő héten tudom megírni, h mi a helyzet!
  • gio1969
    mérd meg rendesen,meg pucold ki a gyári hűtőt,és ha így se jó,akkor keress priviben,mert van egy eladó Titan Siberia 12cm-es procihűtőm.Azzal lenne érdemes próbálkoznod.
  • gio1969
    mérd meg rendesen,meg pucold ki a gyári hűtőt,és ha így se jó,akkor keress priviben,mert van egy eladó Titan Siberia 12cm-es rocihűtőm.Azzal lenne érdemes próbálkoznod.
  • Tikal #6819
    super pi-vel 2M-et számoltattam az előbb és 40C-ig ment
  • Tikal #6818
    3000+ és egy Zalman CNPS7700-AlCu van rajta :D max 40C-ig megy, legalábbis eddig ezt láttam a legmagasabbnak....elég nagy a házam, meg a rendszer venti is 12cm-es
  • ZÓÓÓcsi
    Most nem vagyok otthon, de arra biztosan emlékszem, hogy Venice magos. Tutdam én, h meleg ez a proci...
  • dara
    Ha Venice magos, akkor 90nm-es. Ebben az esetben viszont sok az 56°C. Egy CPU-Z viszont megmondja neked, hogy milyen is valójában.
  • ZÓÓÓcsi
    Kösz a progit és a tanácsokat! Amúgy Venice magos és 130nm-es a procim (ha számít ez valamit).
  • dara
    Hidd el egy 130nm-es K8 esetén teljesen rendbenvan az 56°C gyári coolerrel. Egy Venice sokkal kevésbé melegszik.
  • dara
    1. Nem ismerem a nevezett programot.
    2. Igen. Csak sajnos már jó ideje nem fejlesztik. Ettől függetlenül még mindig az egyik legjobb ilyen jellegű program. Innen letöltheted az utolsó verziót. Innen pedig a nyevi csomagot. Beszél magyarul is.
  • gio1969
    passzív Ninja-val meg 52C...
  • gio1969
    most nézem én is,hogy ez nem em egy mai A64-es...Azért nekem picit magasnak tűnik ez a hőmérséklet.Nekem A64 3800+-os 20%-ot húzva is csak 56C-os volt terhelve.(gyári hűtővel)
  • ZÓÓÓcsi
    Kösz az infót! Ucssó 2 kérdés 1: nvtraytools nevü proginál nem tudod hogyan kell a monitorozást beállítani? Mert seholsem találom. 2: Ez a MotherBoard Monitor egy progi, vagy mi?
  • dara
    Gyári hűtővel is lehet tuningolni némileg. Amíg nem emeled a feszt, addig a hőtermelés sem igazán emelkedik.

A MotherBoard Monitor OSD-je mindig látszik. Ehhez csak engedélyezni és konfigolni kell magát az OSD-t benne, de nem éppen egy bonyolult feladat.
  • ZÓÓÓcsi
    Aha! Azt mondod, h ez a hőmérséklet teljesen normális, de azért tuningolni ne nagyon próbáljam gyári hűtővel igaz? Más: nem tudsz (vagy bárki) olyan progit, amivel monitorozni lehet a hőmérsékleteket, ami játék közben is kiírja?
  • dara
    Teljes terhelés esetén a CnQ inaktív, azaz a proci a névleges órajelen és feszültségen üzemel. Szóval a hőmérséklete is annyi lesz, mintha nem használnád a CnQ-t. Az igazi előnyt akkor domborítja, amikor nincs full load-on a proci. Ekkor csökkentett órajelen és feszültségen üzemel, emiatt jóval hűvösebb lesz a proci.
  • ZÓÓÓcsi
    Értem! Cool 'n quiet-et bekapcsolva sem sokkal jobb a helyzet így 54-56-ig melegszik. Ér egyáltalán valamit ez a funkció?