7005
Athlon 64
-
CUCLI #5933 kicsit levagyok mardva. help pls :) ez a "Conroe" micsoda? -
Én most váltottam 4 évnyi Intel nyüsti utan X2-re. 4200+osra 2 giga rammal. ezzel el leszek 2-3 évig. Aztán úgyis jön a ddr3-as lap:) Meg azért írtózatos nagy égés lenne a számítástechnikai világ számára ha a konzolok símán többmagra épülő alkalmazásokat futtatgatnak (még ha az csak játék is) míg a PC-n még mindig nem lezsnek képesek ennek optimalizálására. szóval nem látom szomorúan a jövőt. Lehet jelenleg esélyem sincs kihasználni a procimat se a 64 bites utikészltet sem a dualcore-t de idővel ez elmúlik:) -
Átálsz a sötét Inteles Cerkás Drágás Kakis Proceszorokra ne tedd. -
Egyetértek. Gondban csak azért leszünk, mert a jelek szerint most legalább két év AM2 uralom jön az AMD-nél. Szóval vehetsz egy X2 procit a 939-es lapodba, majd nekiállsz a sarokban kecskét áldozni, hogy elátkozzál minden programozót, aki nem rak többmagos támogatást a programjába. :)
Akárhogy is, jelenleg nehéz döntés mire érdemes átállni. A Conroe magos procik (és áraik) miatt én azon gondolkozom, hogy lehet, hogy bizony elhagyom az AMD hajót, hacsak az AMD valamit nem fog lépni gyorsan... :\ -
hmm:D és micsoda élmény lesz minderre ráaplikálni a hűtést:D (pláne a vizeset)
De szerintem hót felesleges az AM2 csakazért, hogy DDR2-t használj. Ez az én véleményem... Akkor már vegyél intelt az legalább évek óta használja és kiforrott náluk:) ez szimpla marketing trükk.. semmi előnyöd nem lesz belőle.. lásd dual core. -
Csokolom.
-
Áhh nekem még ráér az AM2 foglalat hogy a gépházba kerüljön. -
Igen, közben én is utánanéztem. :)
Bár kiváncsi vagyok én erre, az ilyen "férc" megoldások legtöbbször elég nagy csalódások... :\ -
van hozzá bővítőkártya, amin AM2 foglalat és a DDR2 ramnak vannak soltok. -
Nem vagyok nagy hardverguru,de nem értem,hogy ha egy alaplap elvileg s939-es és sima ddr-ramos,abban hogyan tudnád te az am2-nek szükséges ddr2-t működtetni???? -
De az enyém venice magos csak nem tom pontosan hogy a 1.35 vagy 1.45ös. -
dara #5921 Ez inkább úgy néz ki, hogy a névlegesen felül mindössze 0,05V-ot tud adni. Az 1,45V ugyanis kevés lenne a 130nm-es prociknak, azok ugyanis 1,5V-ról indulnak.
A "visszaszabályzás" meg nem annyira BIOS, mint VRM kérdése. Csak ennyit tud. Bár érdekes, hogy ha tud adni 1,55V-ot a 130nm-eseknek, akkor miért nem képes erre 90nm-esek esetén. -
JA jó lap az árához képest csak nekem maceráns volt felrakni a hűtőt a zalmant ki kellet szednia azta sza műanyagot.
De vedd meg nyugodtan.
Mert aézrt is jo mert megy bele az AM2 proci csak kell vele benni egy kiegészítő lapot.
Én azzal nem vagyok megelégedve hogy csak 1.45voltot tud leadni a procinak de lehet ohgy a bios direkt visszaszabályoz. -
Vedd meg nyugodtan. -
AnonyX #5918 Szia! Azt szeretném kérdezni, hogy hogyan remekel az ASRock 939DUAL-SATA2 es alaplapod? Csak mert ilyet tervezek én is venni hamarosan, meg bele egy 3000+ os procit, és érdekel az alaplap. Igaz már rengeteget olvastam utána fórumokon, meg teszteket néztem, meg minden, az árához képest nagyon jó, sőt. Szóval sztem nem lesz rossz vétel, csak egy kis megerősítés még jól esne... -
HÁny mhzek? -
Ja. Oké. Amúgy 512 ramom van. Még. -
Inquisitor #5915 Közepes VGA-ig (GF7600GT/X1600XT/X1800GTO) szerintem többet számít a sok ram, meg maga a VGA, mint a proci. Szerintem húzás nélül is szépen elvinne egy 7600GT-t például. -
Én a komolyan játékokból egy erős mediomot ki tok hozni
bár a Heroes 5 maxon minennel nem szagatott. -
Ja de ha van mondjuk 333 vagy 266 mhz ramod akkor ne álmodj a huzásrol. -
pl.: komolyabb játékokkal( ez lehet hogy hülye kérdés volt) -
Meg hogy miylen jó a szelőzése a házadnak. -
De azért el lehet majd jáccani rajta? Igaz ez függ a többi cucctól is.
-
Inquisitor #5909 Nem tudom, de némelyeknek ment gyári hűtéssel és feszemelés nélül 2400(+/-100) Mhz körül is. Bár tény, hogy mázli kérdése, meg a többi alkatrészen (alaplap, ram!) is múlik. -
Inquisitor #5908 "De szerintem azért olcsobb a amd mert olcsobb modon álítják elő."
Ha jól emlékszem úgy 2 éve hallottam, hogy a Celeron 1.700-től a P4-3.000-ig mindegyik 8.000Ft-ba kerül előállítani. Maradjunk annyiban, hogy ők (Intel) többért el tudják adni.
Más példával, azért mert a Sony i-Link álnéven 12.000-ért árulja a FireWire kábelt, attól az még egy 1.500Ft-os FireWire kábel :) -
Alap hűtővel kb 2100mhz de sztem még anniy sem de ha van egy 10000-15000ft hűtőd akkor 600mhzt ki tudsz csikarni belőle. -
ahha. amúgy kb meddig tudom feltolni kockázat nélkül? -
De szerintem azért olcsobb a amd mert olcsobb modon álítják elő. -
Inquisitor #5904 Celeronnál még a Sempron is ... sokkal. -
Jóhogy! -
Hello! Amúgy az Amd Athlon64 3000+, jobb mint egy Intel Pentium 2.8 Ghz, vagy mint egy celeron 2.8Ghz?
Kössz! -
Vegre kezditek elhinni, hogy csokkentik drasztikusan az arakat.
Mar kb 2 hete cikkezem, de mindenki ketkedessel akarja fogadni valamiert, pedig hivatalos bejelentesrol van szo. -
Aha intelt azt soha.
"De azert latom ragadnak ratok az altalam megosztott hirek." Eztmeg nemértem.Kifejtenéd? -
Ezzel a hűtéssel kapcsolatban van vkinek tapasztalata, mennyire jó, meg hát ugye mennyire hangos?
hűtő -
miutan nem mérhető igazán, hogy a 939-es prociknál gyorsabb lenne az AM2 szerintem egyetlen dolga van ennek a rendszernek.. Átcsábítani az intel platformról az embereket. Azzal csalogat, hogy ha bővít elég új alaplapot venni meg procit memóriát nem kell külön beleválasztani.. -
izb #5897 ha így van,akkor elég fura lesz,hogy az újjabb tokozásu proci olcsóbb lesz mint a régi.
Ennek akkor van realitása,ha az egész termékvonalat leárrazza,és úgy veszi fel a versenyt.
Ha nem igy lesz akkor a 939-es raktáron lévő procik eladása megfeneklik,és az nem 3ft veszteség lesz az AMD-nek. -
Akkor veszel Intelt.
Link
De azert latom ragadnak ratok az altalam megosztott hirek. :P -
Akkor biztató akkor!
X2 3800+-ossal az a bjom lassab mint a sima 3800+-os és csak 2GH-en megy:( -
Biztos nem.
A jelenlegi ara 303$ (~64k) es most lehet 67-70K-ert kapni nalunk.
100% hogy csokkeni fognak drasztikusan az arak, akar merget is vehetsz ra. :P -
És ha lesz ilyen árcsökkenés az mennyi ideig tartja majd ezt a csökkentett árat?
170 dolcsi az 34 k elvileg ,nálunk rátesznek minden szart lesz kb 50k.