Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
AMD sunyizott kicsit ? 😛 Lehet, hogy Conroe megsem lesz olyan elonyben mint az Intelesek hiszik ?
HWSW
"Az Intel várhatóan július végén dobja piacra asztali Core 2 processzorait, amelyek teljesítménye az elsõ tesztek szerint jelentõsen felülmúlja a legújabb AMD Athlonokét is. Az xbit-labs bennfenntes forrásokra hivatkozva azt híreszteli, hogy a második számú processzorgyártó titkos fegyverrel készül az Intel ellen, amelytõl elsõsorban a játékok alatt mutatott teljesítmény látványos javulását várja.
Gyorsabb játékok?
Ma már az összes modern asztali processzor kétmagos, beleértve az Intel és az AMD termékeit is. A szoftverek, fõképp a játékok azonban egyelõre csak ritkán használják ki a kétmagos felépítés elõnyeit, több programszál párhuzamos futtatásának lehetõségét, ezek az alkalmazások egy gyors egymagos processzoron futnak a legjobban. Az AMD éppen ezért a kifejezetten játékosoknak szánt Athlon FX sorozat esetében például sokáig megmaradt az egymagos felépítés mellett, csak a család legújabb tagjai, az FX-60 és FX-62 kétmagosak.
Ha hihetünk a pletykáknak, a vállalat titkos fegyvere egymagos processzorrá változtatná kétmagos chipjeit, annak érdekében, hogy azok a lehetõ legnagyobb teljesítményt érjék el a többszálú végrehajtásra nem optimalizált szoftverek futtatásakor is. Az AM2 kivitelû kétmagos AMD processzorokban állítólag megbújik egy technológia, amely az operációs rendszer és a rajta futó szoftverek számára adott esetben egymagosként láttatja a chipet. Természetesen mindkét mag dolgozik ilyenkor is, azonban ugyanannak a programszálnak az utasításait hajtják végre.
A hírek szerint az AMD "Reverse Hyper-Threading" technológia használatához csak egy BIOS-frissítés, új processzor-driver és egy Windows-patch szükséges, amelyet a Microsoft hamarosan ki is bocsát majd. A processzor-driver a videokártyák meghajtóprogramjaihoz hasonlóan dinamikusan, a futtatni kívánt alkalmazásoktól függõen képes lesz váltogatni a processzor "egymagos" és "kétmagos" üzemmódja között. Ezzel a megoldással az AMD legtöbbet hozhatja ki processzoraiból, legyen szó többszálúságra optimalizált alkalmazásokról (pl. fotószerkesztõk, tömörítõk), vagy egyszálú szoftverekbõl (a játékok többsége).
Fordított Hyper-Threading
A módszer -- amennyiben valóban létezik -- tulajdonképpen az Intel Hyper-Threading megfordításának tekinthetõ, ott több programszál futhatott párhuzamosan egy magon, az AMD esetében egy programszál végrehajtását osztják szét több magra. Az AM2-es Athlonok és Opteronok ezáltal egy órajelciklus alatt 6 utasítás végrehajtására lesznek képesek, szemben az Intel Core 2 által ígért 4 utasítással. Ebbõl persze még nem lehet pontos következtetéseket levonni az Athlonok egyszálú szoftverek futtatására vonatkozó teljesítményére vonatkozóan, ugyanis a mai szoftverek felépítésébõl adódóan nagyon ritkán találni 6 független, párhuzamosítható utasítást.
Általánosságban elmondható, hogy a mai modern szoftverek minden ötödik utasítása ugrás, csak kifejezetten tudományos célú alkalmazásokra jellemzõek az ennél nagyobb alapblokkok. Éppen ez az oka annak, hogy a processzorgyártók a végrehajtóegységek számának növelése helyett a magasabb órajel, illetve a többszálú végrehajtás felé mozdultak el, elõször az SMT (sychronous multi-threading), majd az SMP (symmertic multi-processing) révén. Ez egyben meg is kérdõjelezheti az AMD elgondolásának gyakorlati hasznát, persze lehet hogy csak pletykáról van szó, de július végén minden kiderül."
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
GanXstaZolee#2709
Ugyanis a gyártóknak ezen nem nagyon van hasznuk.
Ehhez tartozik cooler, amit az Ajigo gyárt. És tartozék még a három év garancia (az összes PIB kiszerelésû processzor esetén!).
OEM = Original Equipment Manufacturer
Ezt szokták tálcásnak nevezni, ehhez nincs cooler. Elméletileg nem kerülhetne kiskereskedelmi (retail) forgalomba. Egy év garancia jár hozzá.
Az OEM tipikusan 2-5k-val kevesebbe kerülnek. Ezért mondom, hogy 8k-t csak akkor spórolsz, ha drága coolert nem veszel meg.
nem OEM van ráírva... hanem BOX-tehát dobozos verzió.... na ahhot adnak coolert?
ez a PIB meg mi lenne? mert még ilyet nem láttam egyik procin sem
PIB: kapod a procit és az Ajigo coolert
OEM: kapsz egy procit és venned kell egy coolert is
Ha a két kiszerelés között nincs árkülönbözet, akkor spórolsz. Ha van árkülönbözet, akkor már nem feltétlenül. 8k-t nem nagyon tudsz így spórolni, legfeljebb ha valami drágább coolert (pl U8, CNPS9500, XP120) nem veszel meg a dobozban levõ miatt.
Azért kérdeztem mert akkor ezzel is megspórolnák 8000ft-ot! Mert most próbálom minél olcsóbban kihozni az új gépet (de nem a minõség rovására)
egyébként ha nem lenne vízes hûtésem én is a dobozos mellett tenném a voksomat vagy egy zalman hûtõ mellett.
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
utána meg remélem lesz egy jó fizetõ állásom és nyugodtan költhetem a oénzt ezekre az új cuccokra 😄
A dobozos amd-nek a hûtõje milyen??? megéri dobozosat venni? vagy érdemes rá venni egy normális hûtõt?
a válaszokat elõre is thx<#worship>#worship>
A baj egyébként az, hogy a játéktámogatástól fog függeni ez az egész Havok FX / VGA-fizikai gyorsítókártya mizéria. Csakhogy elõre nem igazán látom még, lesz-e értelme erre várni, avagy sem. Bár igaz, hogy a számítógépes játékok és hardverek terén ritka az a technológia, ami fél-egy év alatt meg tudja hódítani a piacot. 😊
A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!
Next PC upgrade: 2022
"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF
http://thenamelessphoto.com/
Egyébként én úgy tervezem, hogy majd szeptember-november között bõvítek, hátha addigra letisztul a piac. 😊
Ezt elõre nem lehet elõre látni, de simán el tudom képzelni, hogy például a Lock-On következõ kiegészítésébe vagy a Game 2-be mondjuk a vízfelületek kezelésébe, épületek rombolhatósága miatt belepakolják a PhysX-et vagy a Havok FX-et. Itt van az én problémám... :\
http://forumz.tomshardware.com/hardware/Conroe-loses-X2-3800-Multitasking-Benchmarks-ftopict187305.html
In SysMark 2004 test, the Con E6300 got 210 points. In comparison, an Athlon 64 X2 3800+ got 232 points. That's a 10.5% AMD win using Intel's own benchmark that Intel developed.
Azt tudni kell hogy a E6300 189$ lesz, mig a X2 3800+ pedig 169$/.
tehat azert varjunk azzal a kijelentessel, hogy mit veszunk kesobb.
Dez: Inkompatibilitas definicioja jatekoknal: amikor fut,de csak pl. 1 fps-sel,vagy össze-vissza akadozva,irányíthatatlanul 2. K8-nál alapból mindig 200MHz az FSB. Csak tuning által lesz magasabb.
http://thenamelessphoto.com/
Akárhogy is, jelenleg nehéz döntés mire érdemes átállni. A Conroe magos procik (és áraik) miatt én azon gondolkozom, hogy lehet, hogy bizony elhagyom az AMD hajót, hacsak az AMD valamit nem fog lépni gyorsan... :\
De szerintem hót felesleges az AM2 csakazért, hogy DDR2-t használj. Ez az én véleményem... Akkor már vegyél intelt az legalább évek óta használja és kiforrott náluk😊 ez szimpla marketing trükk.. semmi elõnyöd nem lesz belõle.. lásd dual core.
Bár kiváncsi vagyok én erre, az ilyen "férc" megoldások legtöbbször elég nagy csalódások... :\