7005
Athlon 64
-
#6245 Frankón zsír -
#6244 huhh, nekem is 3.5+ van, cpuz leszed, vár egy kicsit és ezt dobta ki... ez most jó ugye? thx!
-
dara #6243 Valahogy a selejtet is el kell adni. Persze ez csak San Diego-nak selejt, mivel csak a cache egy része működésképtelen. Viszont E4 Venice létezik felezett Manchester maggal is, ahol az egyik mag volt hibás. Emellett az E6-os San Diego-k felezett Toledok.
A San Diego-512 létezett már régebben is egy rövid ideig (amíg a San Diego kihozatala el nem érte a kívánt szintet, de ez tényleg egy nagyon rövid időszak volt), azok nem voltak éppen tuningkirályok. A jelek szerint megint van hegyekbe fölös SD (valószínűleg az Opteronoknál visszaesett a kereslet az egymagosok iránt, egymagos FX meg már nincs). Ha ezek is olyan tuningbajnokok, mint az E4-es SD-k, akkor ennek csak örülni lehet. Annak idején csak 3500+-ban létezett SD-512. -
#6242 Akkor, és egyébként is darának lesz igaza. Ez tényleg Venice. Lényeg h nem vmi rosszabbat kaptál. (Haveromnak pl. nagyon sokáig ki se írta az everest h milyen mag van a procijában.) -
vadmotoros #6241 CPU tulajdonságai:
CPU típusa AMD Athlon 64, 2200 MHz (11 x 200) 3500+
CPU alias San Diego-512 S939
CPU stepping SH-E4
Utasításkészlet x86, x86-64, MMX, 3DNow!, SSE, SSE2, SSE3
Min / Max CPU szorzó 4x / 11x
L1 kód gyorsítótár 64 KB (Parity)
L1 adat gyorsítótár 64 KB (ECC)
L2 gyorsítótár 512 KB (On-Die, ECC, Full-Speed)
Alaplap tulajdonságai:
Alaplap neve Asus A8V Deluxe
Front Side Bus tulajdonságai:
Busz típusa AMD Hammer
Valódi órajel 200 MHz
Effektív órajel 200 MHz
HyperTransport órajel 1000 MHz
Memóriabusz tulajdonságai:
Busz típusa DDR SDRAM
Busz szélessége 64 bit
Valódi órajel 200 MHz (DDR)
Effektív órajel 400 MHz
Sávszélesség 3204 MB/mp
Lapkakészlet busz tulajdonságai:
Busz típusa VIA V-Link
Busz szélessége 8 bit
Valódi órajel 67 MHz (ODR)
Effektív órajel 533 MHz
Sávszélesség 533 MB/mp
Alaplap fizikai információk:
CPU foglalatok 1 Socket 939
Alaplapi lapkakészlet K8T800Pro
-
dara #6240 Hivatalosan Venice E4. Egyébként San Diego felezett cache-sel.Róla van szó egyébként. -
#6239 Tessék neki örülni! A San Diego jobb, mivel 1 mega kess van benne. És legalább 3700+ nak ismeri fel? Tudsz 1 everest képet beszúrni (alaplap-cpu)? -
vadmotoros #6238 Helló!
Érdekes dologra lettem figyelmes. most vettem egy Athlon64 3500+ os processzort. a kérdésem az lenne hogy lehetséges hogy San Diego magos a proci? mert én eddig úgy tudtam hogy Venice mag van benne. és ez a tény változtat-e valamit rajta? Többféle tesztet is megnéztem, többek között az Everest is ezt írja ki. -
izb #6230 szerencs.mi lenne ha így lenne. -
#6229 meg szerencse h nem odahaza vagyok :D
ha otthon lennek akkor se erdekelne :P -
#6228 lehet
tőlem, nekem mind1 mit szolgál a Dual core
nekem össz vissz ennyi a lényeg belőle és nem is mondtam semmi mást :) -
#6227 Meg felejtsuk el a felhasznaloi programokat, tomoritoket, tervezo programokat es sorolhatnak meg egy par dual thread alkalmazast.
Vegyuk mar eszre azert, nem a jatekprogramok miatt letezik a PC. -
#6226 és azért az ingame felvételt se felejtsük el, ingame movie mániákusoknak az biza gigantikus előny -
#6225 Nincs mellette érv jelenleg. :)))
Hacsak nem az, hogy ha már kapható (és olcsó lásd: 805D), akkor mi a faszért vennék single core-t? A másik meg, hogy csak a programozókon múlik. Abban a pillanatban, ahogy valamit optimalizálnak ill. kimondottan dual core-ra írnak meg sírhatnak a single core-osok, mert nagyon nagy lesz a sebesség különbség. -
#6221 Amikor vettem a két magos procimat akkor még se híre se hamva nem volt a conroe-nak. A régi gépem meg már olyan mértékben elavult volt, hogy nem volt értelme vesződni vele. -
#6209 mindenben az a jövő, szerintem a köv 1-1,5 évben nagy változás lesz legalábbis remélem. -
#6198 Mondjuk csak anniy, hogy nem a mában hanem a holnapban gondolkodik??
Én sem azért vettem 2 magos procit hogy hű de milyen fasza király májer vagyok, hogy 2 magos procim van hanem azért mert lehet fél év múlva megjelennek azok a gamek amikben a 2 magos proci messze sokkal jobban produkál mint ha simán egyetlen maggal menne. Elkerülhetelten. ÉS nem akar úgy járni, hogy vesz egy procit és 3-4 hónap után kivághatja a kukába. Mellesleg én az X2-vel úgy járok hogy szinte minden gamenal aminel nincs support hozzá ki kell kapcsolnom az egyik magot mert a játék élvezhetetlenül felgyorsul a menüben vagy lássuk a simcity4 deluxe-t olyan gyors sima leglassabb sebességen mintha a legnagyobb fokozaton fent lenne. -
izb #6197 Egy érvet légyszi a 2 magos proci mellett.
és ne a video tömörítéssel gyere légyszi.... -
Vakeraka #6195 Deigaz csak várok még kb 1hót aztán hajrá:) -
nemigaz -
Vakeraka #6193 Vakeraka már nem pató pál mert kapott 40e forintot a meglévő 100-hoz szóval(eddig voltam az)
CPU AMD ATHLON 64 X2 3800 939 TRAY
Abit AT8 s939, Crossfire Edition, DDR400, SATA2, Gbit LAN, Firewire
HIS Excalibur X1800GTO IceQ3 Turbo 256MB VIVO PCIE
Coolink U8-120-1600 hűtőtorony
Ezt kéne annyiból kihozni.
-
#6192 Mosmá elkék dönteni, hogy X2 3800+ vagy 6600 CDE vagy 6700 CDE. Bár sztem egyikse, te tipikusan a pató pál vásárló vagy. Mint vakera vagy ki.
:P -
#6191 tanulj meg olvasni. -
#6190 mert akkor már tűrhetőbb lesz az ára, utána pedig még tűrhetőbb... -
Vakeraka #6189 Miért pont egy hónap múlva? -
#6188 ha van pénzed akkor én mindenképp 2 magosat vennék úgy 1 hónap múlva :) -
#6187 3700+ éri meg legjobban szvsz. Mondjuk 3GHz-en hajtva. -
#6186 kétmagos _CSAK_ játékra sztem felesleges -
angyom #6185 Üdv! Szerintetek Athlon 64 3800+ vagy Athlon 64 3800+ X2 éri meg jobban, ha főleg játékra használnám a gépet? -
Vakeraka #6184 AMD ATHLON 64 3800+ S939 VENICE OEM 27.500 33.000
ez jó ár?
-
#6183 Ide is -
#6182 Tessék tipp: ne MSI.
Egyébként a hangoskodós procihűtő dolog megoldódni látszik, vettem rá egy nagyobb cooler-t, Igloo7300-at. 600-700-at forog, hőmérséklet ugyanannyi.
Le is kopogom... -
MasterJay #6181 Csá.
Egy kérdés!
Most akarok venni gépet és kéne egy két tipp.
CPU+deszka!
A deszka az lehetőleg MSI legyen.
-
Vakeraka #6180 Amit kinéztem notit abba Amd mobile sempron 3100+ van -
#6179 de, 16 bitesnél nagyobnbat nem szabad notebookba venni -
Vakeraka #6178 Notevbookvbol nenm gond ha nenm 64 vbiteset vesz az ember? -
Inquisitor #6177 Akkor nyilvánvalóan valami OpenGL programban, és mivel iszonyat alacsonyak még a legjobb framerate értékek is, én mondjuk a Riddick-re tippelnék. -
Inquisitor #6176 "Nagyon helyes. Ez most talan lehozza az egekbol az arakat, meg nyomathatnak vmi fejlodest."
AZ oké, de az áresés nem csak az A64 és X2 procikat érinti, hanem például a P4-es 8xx és 9xx sorozatokat is, és mondjuk a 805 vagy 820 procik eddig is atom olcsóak voltak! Itt most nem is az a kérdés, hogy tud e versenyezni az X2 a Conroe-val, mert nem tud, viszont a Conroe meg drága (nem csak a proci, jó alaplap is!), hanem az, hogy mennyiért kell adni egy X2 procit, hogy ne vegyenek helyette olcsó kétmagos P4 procit? -
#6175 Hát az X2 3800+-ból Intel lesz mégpedig: Core 2 Duo E6600.
Kiváncsi leszek mit lép erre az AMD. -
Zsoldos #6174 Nagyon helyes. Ez most talan lehozza az egekbol az arakat, meg nyomathatnak vmi fejlodest.
En orulok, hogy vegre ertelmes alternativa lett az intel is.