7005
Athlon 64
  • ent
    Fagyogat?, vagy vmi hasonló?
  • ent
    Milyen szorzóval és fsb-vel volt 2600-on?
  • Akuma
    Nem tudom mennyiben tér el az athlon 64 az én procimhoz képest, de az enyém 60 fok felett már érezhetően haldoklik!!
  • ent
    Azért egyet árúljatok már el!
    Engedni engedem 75-80 közötti hőmérsékletig, de szerintetek mennyi lehet a csúcs! Mennyi lehet az a max hő amit hosszútávon engedjek?
  • ent
    Nade, nade!
    candq után 54 és 55 fok között ingázik alapjáraton, csak épp hogy a tv-t nézem!
  • ent
    Fél órás tv nézés után 52 fok! De annál feljebb még nem ment!
    Ma azért letesztelem: 8-éjfélig doom3!!!
  • Anee
    Hát nem rossz....
    Szerintem ha van rá mód akkor hagyd 10x257-en akkor lesz a legjobb...Viszont kipróbáltam s nekem is majd ugyanennyit ad cpu-ra ugyanezen az órajelen a PCmark04...
    nem stabil de kipróbáltam a 2600MHz-et is PCmark cpura 4839-et adott míg 3dmark cpu 986-ot....csak a tesztek után fagyott szal a nagyobb hűtőig hanyagolni kell....de legalább tudom hogy bírná:)
    40-42 fok egyátalán nem vészes de ha félsz hogy a tuning hazavágná a rendszert akkor kapcsold be a C'n'Q-t akkor visszavesz ha nem használod a cuccot
  • Akuma
    Terhelt hőmérsékletek ezek? Avagy alapjárat
  • ent
    Ja, az utolsó két eredmény 1,71 volton!!!! CPU Temp: 40-42 fok, system temp 42 fok
    Ez nem gáz a jövőre nézve????

• ent
    Na szóval 1-2 eredény:

4687 cpu pont - 2563mhzen (11x233, HT3x) 233fsb felett fagyás ezerrel!
    4730 cpu, 5834 mem - 2570mhzen(10x257, HT3x)
    4722 cpu, 5881 mem - 2570mhzen(10x257, HT4x)

Milyen érdekes, hogy nagyobb HT mellett kevesebb a pont!
  • ent
    Akkor viszont elég pöpec a tuning lehetőség a gépemnél!
    Ott van pl.: 2556mhz 12-es szorzóval, állat! Hát akkor szórakázok egy kicsit 11 vagy 10-es szorzóval!!!
  • Anee
    minden A64 szorzólockos felfelé...lefele tudod állítani a szorzót
  • ent
    Ezek a tesztek végig a pcmark04-ben készültek! Ott méri az alkalmazásokra vonatkozó sebességet is, szerintem!!!
  • Jacek
    hat ne 3DMark03 merd a gyorsulast ugyanis nem igazan szamit a proci tesztelj valos alkalmmazasban es lesz kulombseg
  • ent
    Twinmos twister 2*512 CL2.5 DDR400-asok! Nem valami nagy cuccok de, megteszik!

A szorózval ne bíbelődjek mert nem is lehet, úgye? Te is úgy tudod, hogy szorzólokkos vagyok?
  • Anee
    Hát nem....nekem is addig van hajtva ameddig a Prime95, BF Vietnam és az összes cucc amivel játszok még stabil -a BF Vietnam még Primestabil rendszeren is képes kifagyni
    Amúgy gyári hűtéssel hajtod?
    Jah mégvalami konkrétan milyen ramjaid vannak????Mert ha valami 500-as akkor egy 10*24x jobban megérné mint a 12x210 vagy hasonló
  • ent
    Szerinted, szerintetek ér kb.200 pontot egy bizonytalan rendszer?
  • ent
    Na szóval, egy kis szórakázás után:
    4569 pont - 2472 mhzen (ekkkor még semmi mást csak a cpu frekiét állítottam)
    4600 pont - 2484 mhzen(600ht mellett, 1.65V, 66mhz agp, 12x szorzó)
    4613 pont - 2497 mhzen(-||-)
    4639 pont - 2556 mhzen(-||-)
    Ez után ezen a beállításon végeztem 3 tesztet, 3ból 2szer fagyás!
    És itt lesz érdekes, kezdem visszafelé menni a mhz visszavételével, ugyancsak 3 tesztből min.1szer fagyás!

A szorzót nem piszkáltam!

• Anee
    Ok. akkor a HT legyen 600, az felel meg a 3x-osnak. Az AGP órajele alap esetben 66MHz, így célszerü azt beállítani ezzel fixálni
    Memónak nem gáz ha lejjebb veszed a frekvenciáját, legalább biztos hogy nem fog bezavarni...ezek után már mennie kellene a tuningnak
  • ent
    Na most a HT-t szorzóját nem tudok állítani, amit lehet az ht ferikje (400/600/800/1000). Akkor mi a teendőm?
    Az agp órajelét, hogy kell fixálni? A lehetséges variánsok: sync with cpu, 66mhz,75,4mhz!
    A memók duálban vannak, szerinted nem gáz ha lejebb veszem frekit?
  • Anee
    Nézd meg az én CPU-Z-m és a tiednek a verziószámát...4-gyel újabb van meg nekem...vagyis, csak le kell töltened az újat ami jó adatot fog mutatni
  • Anee
    Uff bocsitélleg félreértettelek
    Az összes Athlon 64 szorzólockos.....FELFELÉ....ugyanis lefelé a C'n'Q miatt az alaplap magától állítja a szorzót, de fel a gyári fölé nem tudod állítani csak Athlon FX vagy Opteronban....ezért van hogy S939-es lapok kenik a 20-as szorzót is...
    Tuning:12x200 az alap. Nem tom mennyin van a HyperTransport sebessége de szerintem 5x ként van belőve...vagy 4x-nek...
    Vedd le 3x-re lassabb igazán nem lesz tőle.
    Nem derül ki az aláírásodból számomra hogy az a Twinmos ram mit bír.Ha 400-as akkor vedd le BIOSban 166MHz-re a memória órajelét, hogy az se tudhassa korlátozni a tuningot.
    Harmadik lépésként fixáld az AGP órajelét, ha eddig nem tetted volna meg, így az se zavar be majdan a tuningba...

Ezek után már csak a proci marad mint korlátozó tényező...a gyári feszültség 1.55V....A gyári hűtő tapasztalatom szerint 1.65V-ot még elvisz...
    Nem mondom de 1.6-ra kezdetben állísd át...és kezd el emelni a HT órajelét...
    210-215öt még bírnia kellene...
    Hajrá, várom a fejleményeket
  • ent
    Egyébként most nézem, hogy egy csomó infó hiányzik a testelőből! Ez mitől lehet?
    Hiányzik a proci teljes megnevezése, code name-je, brand idje, stb. Miért???
  • ent
    Anee ne szórakozz, tényleg bocsi!!!!!
  • ent
    Mit, mennyire állítsak! Egyébként a voltal is foglalkozom kellene???

A csúcs amin a pcmark04 még nem fagyott le az 12x206 volt!!! és csakis a core speed-del szórakoztam!
  • ent
    Most én így állok!

Anee:
  • ent
    Visszatérve a lényeghez!
    A 3000+ proci ezek szerint nem szorzólokkos! Állítom sajnálkozva, mert az enyimé úgy olvastam valahol, hogy szorzólokkos! Vagy nem így van?
  • ent
    Bocsika de félreértettél! Viccelődős szmájlit kellett volna beszúrnom a mondatom után! Tényleg bocs, de egy kicsit felhúztad magad feleslegesen! Nem ítélek a neten keresztűl!!!!
  • Anee
    Jah végülis leülök és áthamisítom a képeket hogy nekem fasza legyenKöszi de hülye nem vagyok...meg akkor a lenti 3 képet is meghamisítom a 3dmark/pcmark képeket is...
    Fáj hogy kiadtál 150 ruppót egy prociért s még annyit sem tud mint egy ma 30 ezresszopacs

De ha attól döglesz mutatok egy képet neked alapórajelen
  • ent
    Ez csalás!
    Ugyan mutass már egy cpu-z s tesztet az alap órajelen!?
    Kösz!
  • ent
    Nem, 150eFt átszámítva! Bécsben áfa nélkül (vám)!
  • Akuma
    Ent! Te is ennyiért vetted a procid:???
    nettó/bruttó 155790.- 194738.-
  • Anee
    Jah a notebook Athlonokból került át az asztali gépekbe a teknológia...így a gépnek kb semmi hangja sincs még gyári hűtővel sem:)
  • Anee
    De itt a full speedes kép:
  • Narancs
    Ez okos megoldás, fura hogy nem alkalmazák előbb.
    Amúgy a notebook -ok is hsaonló dolgot csinálnak, nem?
  • Anee
    Azért mert Cool'n'quite be volt kapcsolva...ennek a teknológiának az a lényege ha ne vagy kis prociigényes cuccok mennek akkor felezi a szorzót ezáltal lassabb lesz, de kevesebb hőt termel/cool/ és a termokontrolleres alaplap vagy venti visszaveszi a fordulatszámot /quite/
    Na egy ilyen állapotba készült a kép:)
  • Narancs
    Mag sebesség miért csak 1200Mhz?
  • Anee
    24MHz tuningtól ne várj csodát:)
    Legalább látom hogy van értelme a tuningnak, mert kb órajelre arányos a pcmark04 cpu score:)
    Alapbeállításokkal amikor megy 3800++on is a procim?

Na mind1 azért megnézek neked egy full alap eredményt
  • ent
    Na de ez alapján nem igazán ér vmit is a tuning!!!!!
  • ent
    Ugyan a kedvemér próbáld már ki az alap beállításokkal is?!?!