7005
Athlon 64
  • CoolStuff
    De az többnek számít, igaz... Mármint erősebb a 2400Mhz-es P4-nél! Kb milyen szintű?
  • CoolStuff
    Lehet átbaxták!:PP
  • Gabesz amd64
    Kb 2400 Mhz!nesze
  • Gabesz amd64

Hmmmmm!!
    ????
    Most K8T Neo2-esed vagy K8N Neo2-esed van?Mert nem hiszem,hogy K8T Neo2-be bele menne a 3800+ -os :
    IME

Csak a 3400+, 3200+ ,3000+ -osak és így tovább!
    A K8N Neo2-be 3300+ & 3500+ & 3800+ -osak!

Itt is le ellenőrizheted!!!!
  • CoolStuff
    A 3800+ az mennyi Intel mértékben?:P
  • Anee
    ott van lentebb a 12047-es eredménye
  • Gabesz amd64
    Hi!

Honnan a fénéből juttotál hozzá egy amd64 3800+ -os procihoz?
    Meg gondolom milliókba került!

Ahhoz képest hogy nem nagyon értettél az elején a procihoz(#70-től)!Ez elég durva hogy ilyen van meg x800-ad!
    Gratulálok!
    Mennyit nyom a géped 3dmark'03-ban?
  • CoolStuff
    jaja:)
  • Anee
    jah a tesztek is ezt mutatják:D
  • CoolStuff
    Mennyetek már a gagyi Athlon 64-etekkel!:D
    Simán odaveri a 3.4-es Northwood extrém!:P
  • Anee
    306-os üzenetem
  • ent
    Oksi, a hőmérséklet ingadozásról mi a véleményed? #314
  • Anee
    ................ugyanrról beszélünk...........
    Igen visszaveszed a memória órajelét és akkor az nem 200ról indul tuningba hanem 166ról...A mem órajelét EGYESSÉVEL NEM TUDOD ÁLLTANI csak HT-vel párhuzamosan
  • ent
    Nem az amikor a memó és a cpu fsbjét külön-külön tudod állítgatni??
  • Anee
    Szerinted mi az asszinkron beállítás, ha nem a memória órajelének visszavétele?
  • ent
    Az okés! De asszinkron beállítást sehol ne keressek?
  • ent
    Mitől van az, ha bekapcsolom a pctv-t a cpuhőmérséklete felugrik 44 fokról 58 fokra, aztán mikor bezárom a pctv-t visszaáll a hőmérséklet! De ez szempillantás alatt! Csak szofveres hülyeség lehet, nem?
  • Anee
    Azokat elég ha bezárod, már az is sokat dob a sebességen....Ha bezárod az explorert akkor az is ad 1-2%-ot de teszt után restartra kényszerülsz
    Amúgy MSI-nél A tuning résznél/Cell menu/ van egy DRAM configuration pont, aazon belül lehet a memória órajelét beállítani
  • Akuma
    Víz, peltier. Ezek elvileg elférnek, mert nem a procidnál foglalják a nagy helyet.
  • ent
    Egyébként elfelejtettem megemlíteni, hogy ezek a teszt eredmények norton antivírus, stylexp, háttérkép stb. alkalmazások futtatása közben történtek! Majd egyszer fogom magam oszt esgy szűz gépen tesztelgetek!
  • ent
    Apropó asszinkron!!
    Hogy lehet ezeknél az alaplapoknál (MSI) asszinkron...?
  • ent
    Az a baj, hogy ezen az alaplapon kegyetlen kevés a hely! A proci környéke teljesen be van építve! A Zalmanon kívül mi az ami szóba jöhet ilyen rendszernél???
  • Anee
    A ram sebességet fixálni ahogy tudom nem lehet...csak lejebb venni és úgy húzni/tehát proci ht 200 ram pedig 166on megy/ s innen tuningnál a ram órajel is megy felfelé...
    Amúgy ahogy néztem semmi baja sincs ha asszinkronban hajtod....tehát nekem első biosszal jól ment 2400-on úgy hogy a ram 200on ment....semmi nyafogása nem volt, de azért jobb szinkronban húzni:)
  • Bandee
    egy apró kérdés. a64-nél mennyire számít az h fixálod mem tempót mondjuk 200-ra (400ddr) és prockót meg 240-es fsb-vel küldöd? mert sima athlon-oknál sokat ront a helyzeten ha nem szinkronban mennek. és itt mi a pálya?
  • Anee
    az MSI lapok szarul mérnek szóval kétlem hogy valós lenne....de ahogy érzed...ha baja lett volna lefagyott volna:)
    Amúgy egy Zalman Alcu/cu bőven elég...
  • Akuma
    A program lefutása addíg tartott, amíg a grafikonon a maximum hőmérséklet el nem kezd esni. Csak egy pici későn nyomtam a screenshotot.
  • Akuma
    Az itt látható metabench program lefuttatásakor történő hőméréskletváltozás...

• Akuma
    Akkor szerezz rá egy hűtőt! Nem muszály vízhűtésnek lennie... zalman 7000 cu vagy a Thermaltake, amit Anee írt
  • ent
    Ezerrel melegszik 3 órás játék után!
    72 foknál leáltam, és visszatettem az eredeti állapotra!
  • Akuma
    Végülis
  • Anee
    Hogy nyerjek 1-2fokot?Nameg a 350g vs 770....akkor már Thermaltake peltieres hűtőjét veszem 15ért
  • Akuma
    Mondjuk akkor már 12ezerért azt a fajta Zalmant, ami tiszta rézből van.
  • Anee
    Számomra sajnos nem mind1, nem úszok a pénzben
    De ha lenne della akkor én is vizet tennék bele, de az minimum 15-20
  • Akuma
    Jah télleg az "csak" 10ezer körül van!
  • Anee
    10*260-on járt szinkron memóriával
    Ha túlmelegedik a proci akkor resetel magától nem fog meghalni...addig stabil a gép amíg nem csinál ilyetSzóval egy hosszabb teszt D3 teszt után nem fagy ki most nyáron akkor már igazán baja nem lehet....télen mindig 3-4MHz-es feljebb tudtam állítani az FSB-t a régi gépen...
    Amúgy lehet az alaplap ramatyul mér, irt már ki nekem 90 fokot az első bios-szal de megfogva nem volt 50 fok fölött...szóval te is nézd meg kézzel mennyire melexik
    Amúgy egy agyonhúzott A64-et A Zalman 7000-ALCU alapfordulaton elvisz, olyan jó bordája van, szerintem felesleges vízhűtést venned....Vagy ha 2700-2800MHz a cél akkor vegyél nyugodtan, ahoz már az kell
  • Akuma
    Tapasztalatom nincs benne. Van vízhűtés topic vagy pc tuning, valamelyikben biztos van, aki tud ajánlani valamit.
    Ha van 60ezer forintod rá, akkor Zalman reserator :) másegyébként meg körül kell nézni.
  • ent
    Mit ajánlasz?
  • Akuma
    Mondjuk amióta újratelepítettem a rendszert azóta nem akart 50 fok fölé menni a hőmérséklete, akárhogy is hajtottam.
  • Akuma
    Igen, vagy el sem indúl, szerencsésebb esetben kékhalállal indúl :P
  • Akuma
    Én nem hagynám, hogy 80 fokra felmenjen az biztos... sűrgősen szerezz hozzá valami brutális hűtést!
    Deha már vettél 150-ért egy procit, akkor igazán nem lehet akadály egy 30ezer forintos jobb minőségű vízhűtés sem