7005
Athlon 64
-
#6405 4.2-es X2 már 40+jaffa de AM2 még nincs nagyon sehol asszem várok 1 hónapot kb a vásárlással :) és x1900xt lesz. az már van 90+jaffáér. -
Inquisitor #6404 Ennyiért nem 4000+-t lehet kapni? -
Richard90 #6403 mármint a processzrok olcsóbbak, mint az előbb elmített üzletnél miskolcon -
Richard90 #6402 a freesectornál olcsóbb -
#6401 skacoook lement miskolcon az X2 áraaaa!!!!!!!!!!
itt
AMD ATHLON 64 X2 3800+ AM2 64bit boksz 42000 br!!!!!!!!
WÁÁÁÁÁIIÁIÁIÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁIÁIÁIÁIÁIÁIÁIÁÁIIÁIÁ -
#6400 nálam a grafkártya is passzív -
Inquisitor #6399 Keress rá tesztekre, de szerintem az USB sebességet leszámítva az ATI gyorsabb. -
MasterJay #6398 De egyébként sebeségileg ugyanott van a két lap? (NF4, ATI) -
MasterJay #6397 Kösz mielőtt megveszem a deszkát ezeket átböngészem -
dara #6396 Kérdés milyen hűtőt tudsz odarakni. Ezekre a lapokra legfeljebb a Thermalright HR-05 jó. Erről lenne szó. -
dara #6395 1. Ki beszél itt GB lapról? Az MSI K9N-ről van szó, az meg túró hűtésileg. Javallott olvasmány.
2. Sajnos volt GB passzív nF4-es lapom (K8NF-9 v1.0). Rámértem a bordára terheletlenül, simán 60°C felett volt. Terhelve már nem is voltam kíváncsi rá... (Az AN8 Ultra-n viszont még nem mértem terhelve sem 50°C feletti nF4 blokk hőmérsékletet. Pedig ez is passzív hűtésű, de sokkal okosabb megvalósításban.) -
MasterJay #6394 Ja értem de az nekem nem gáz. nekem az az első ha megveszek valamit tuti hogy cserélem a hűtőjét. -
#6393 az gigabyte-omon (nForce4ultra) nem izzik a borda, pedig passzív -
dara #6392 Az nem is izzott fel használat közben. Az MSI K9N széria chipset"hűtő"je viszont lazán felmegy 90°C-ra is. És ez a borda, nem a chip! -
MasterJay #6391 nemtudom nekem a régi deszkám is nForce-os és semmi bajom vele (K7N2) -
Inquisitor #6390 Semi, csak ez nem NForces-os lap, ergo nem lehet a chipseten szalonnát sütni, amúgy egyformán jók ;) -
MasterJay #6389 Énm is most akarok venni és biztos, hogy AM2-t és a deszka is biztos. Sőt a deszka már ha minden igaz akkor jövőhéten már az asztalomon is lesz. -
MasterJay #6388 most mi volt ezzel a baj? -
AnonyX #6387 Végülis tényleg nem túl sok érte.
Kül. nemtudom még mi lesz. 939 vagy AM2. Majd attól függ, szeptemberben mi mennyibe kerül, mennyi pénzem lesz stb. Nem is nagyon tudom AM2 ből melyik lehet a jó alaplap az ASUS on kivül. -
Inquisitor #6386 "512MB 800 DDR II - EXM 14,2k"
Annyira nem is gáz, igaz ez nem márkás ... -
AnonyX #6385 Aham értem. Igazad van abban, hogy szeptemberre változni fog minden valószínüség szerint az ár. De ma kaptam mailban ezeket az árakat, és hát informálódok, és azért kérdeztem, hogy szerintetek milyen árak. AM2-t nem szeretnék, mert akkor kellene vennem DDR2-es ramokat. Most meg van egy jókis Kingstone HyperX em 434MHz es, és azt szeretném próbálni. Ja meg 800MHz es DDR2-k szerintem még drágák. És 533MHz vagy 667MHz eset pedig nem szeretnék. Mivel sebességben az AM2 semmivel sem jobb. Ha majd azok olcsobbak lesznek akkor meg a tesóm elkapná ezt a 939 es konfigot, nekem meg lenne AM2.Szóval ezért akarnám inkább a 939-et. Én is a 3700+ San Diegon gondolkodtam, az ára szerintem elég jó, és egy csomo fórum olvasás után ugy gondolom a tuning is igencsak jó vele. Tényleg mekkora a legnagyobb freki amit elértek egy ilyen 3700+ al? Normális léghütéssel? Tudja-e valaki? -
Inquisitor #6384 Szerintem állati rossz a kérdésed, mert lehet ezek felébe fognak kerülni Szeptemberre, vagy "kis" forintleértékelés esetén meg 2x annyiba :D
Minden esetre új lap + új proci felálásban nem lenne jobb neked AM2-es lapot nézni?
Amúgy most kéne vennem AMD-s gépet, akkor én egy egymagos 3700+-t vennék, és felhúznám a csillagos égbe vagy ameddig stabil :)
Ha meg kétmagos ... nos azért a 3800+ húzás nélkül nem biztos, hogy jobb mint egy 3200+ egymagos, ha nincs kihasználva. Szóval legalább egy 4200+ ... -
AnonyX #6383 Sziasztok!
Ha minden igaz akkor szeptemberben fogok kicsit újítani jelenlegi konfigomon.
1.a. AMD Athlon 64 3700+ (1.024KB,San Diego,S939) box 27200 + áfa
b. AMD Athlon64 X2 3800+ 37900 + áfa
2. ASUS A8N-SLI SE 939 20200 + áfa
Szerintetek melyik procit érné meg jobban megvenni? Én szeretnék Dual-Core os procit, de nemtudom, hogy melyiket válasszam, mert a San Diego magos 3700+ is nagyon szimpatikus. Árban meg 10000+áfa a különbség.Az alaplap sztem ez lenne ASUS A8N-SLI SE. Másra nem igazán van pénzem, és szerintem tuning terén is jó ez az alaplap. Inkább ezt az ASUS-t mint MSI-t pl.
Ja és ezek az árak a Szeged-i IDC ben vannak.Szerintem egész jók. Szerintetek melyik lenne a jobb választás?
Ja és a videokarit is valszeg kell egyet szerezni, az meg sztem egyelőre csak egy Inno3D 7300GT lesz. -
Inquisitor #6382 "MSI K9N Platinum SocketAM2 ATX"
MSI K9A Platinum SocketAM2 ATX ;) -
izb #6381 Fasza.
Én az alaplapot sem bántanám.... -
#6380 okes, ezen kivul mas minden okes? :)
+ kérdés hogy ehhez elég lesz az eddigi tápom is? Chieftec 450W. -
MasterJay #6379 Talán az alaplapot kéne egy kicsit módosítani : MSI K9N Platinum SocketAM2 ATX
erre -
#6378 Hali
Hamarosan lesz némi gép fejlesztés véleményeket kérek:
MSI K9N Ultra-2F (AM2-nForce 570-Dual DDR2 800-PCI Express-6 SATA II)
AMD Athlon 64 X2 4000+ Socket AM2 (Windsor) OEM
2X DDR2 1024MB 800MHz A-DATA (3 év garancia)
HIS Radeon X1800 XT 512MB GDDR3 ViVO TV-In/TV-Out + DVI PCI-Express
ez most cakkpakk 220k körül van még várok hogy csökkenjenek az árak kicsit.
-
izb #6377 -
#6376 vagy akkor vásárolnék, ha lenne elég zsém, 2 gigára -
izb #6375 kb 5% ez a maximum.
én a te helyedben ha a jövőben gondolkodnék és most vennék komplett gépet akkor vennék egy 1GB modult és késöbb vennék hozzá mégeggyet mondjuk fél év múlva és eezeket futtatnám dualban. -
dkontrad #6374 Kösz az infót.
közben eszembe jutott még egy kérdés:
jelent az lényeges teljesítménybeli különbséget, ha 1 Gb , helyett 2*512 Mb ot kötök be?
szerintem nem, legfeljebb a hozzáférés/ elérési idők szempontjából valami minimálisat, csak nem vagyok benne 100% biztos, inkább a technikai háttér érdekelne, mint az hogy hány ezred mp-t nyerek...persze ha lényegesen több az se utolsó szempont -
izb #6373 egy 3000+ már nagyon jó árban van, és simán menni fog rajta minden.
Asus_a8n-e jó kis alaplap -
dkontrad #6372 Üdv!
Nemsokára szeretnék beruházni egy Athlon 64-be, .NET/(java)/adatbázis proghoz kellene én még 1g ddr RAM-ot szántam mellé, viszont nem vágom, hogy a fenti célokhoz mennyire érdemes belemenni a frekvenciák hajhászásába, van valakinek ezzel kapcsolatban tapasztalata,illetve ha beszerzek egy procit, de kevés lesz, mennyire tudom házilag felhúzni?
előre is thx a válaszokért
ja, ha van hozzá alaplap tippetek azt is szívesen fogadok, főleg indoklással én ASUS A8Nre gondoltam...
üdv, dkd
-
#6371 programozason mulik az egesz...mar most is ki lehetne hasznalni a 2 magot.de az emberek tobbsege meg csak egymagos gepet hasznal,igy nem ugy irjak a programokat meg.elkovetkezendo ev/ekben lesz nagy valtozas tuti. -
#6370 64 bit dettó -
izb #6369 Microfoson nm fog mlni hogy ez ne így legyen.
Mondjuk a szoftver támogatást nem is kapnánk meg tőlük... -
Richard90 #6368 szerintem lesz majd egy olyan időszak amikor a hardware fejlesztés sokkal előrébb fog lenni mint a szoftverfejlsztés....> olcsóbb hardwareken is futni fognak brutál jó gammák, gondolok én erre -
#6367 hát nem tom, vista még mindig kanyarban sincs dx10 csak azzal jön, ha olyan programokat használok amik vígan elmennek a meglévő konfigon akkor még nem fogok rohanni 4 magos procit venni mikor a software-es háttér még egy nagy kérdőjel. -
izb #6366 Jól teszed.csak nehogy a titanic sorsára jusson:)