7005
Athlon 64
  • ymi
    Hello
    megint én vagyok, csak egy kérdés neked mobil a procid?
    ja és húzósabb az ára a mobil prociknak?
  • Anee
    nállam 2550-en 65 fok volt terhelve gyárival 0db házhűtővel....szal a felforrás veszélye szerintem nem érint
  • sheepcz
    lecsekkoltam 2300mhz-n és és nem halt be:DDDD
    tök zsir...csak azt a rambeállitást nem találtam amit irtál különben mükszik minden!
    kezdetnek sztem nem rossz, mert igy is felforr szegényke (alap hütövel, mert még nem volt pénzem hütöre:))
    KÖSZIIIIII
  • sheepcz
    a sata winyo nem lehet gáz, mert nincs:)
    a ramot nem toom de majd szenvedek vele...
    ha van valami eredmény akkor irok.
  • Anee
    nem a dual chanel miatt éri meg a S939 hanem amiatt hogy hoszabb életű maga a socket...abba a foglalatba elvileg 2006-2007ig lesznek ÚJ procik amik nem sempronok -azok lesznek S754-be is még...
  • Gabesz amd64
    Anne!

Akkor most mi a helyzet a s754-es és a s939-es procikkal?melyiket érdemes megvenni?
    a dual véget talán a 939-est?
  • ZaJanga
    Állítólag kell az SLI de miután kiderült, hogy mi a különbség a sima ultra és az sli nForce4 között valszeg nem kell de én is 6800 vagy x8xx karira gondoltam.
    thx
  • Anee
    ami visszafoghatja a tuningodat:
    SATA vinyó -ha van
    A RAM nem bírja -viszsa kell osztani 166-ra
    A proci Vcoreja nem elég -1.65V-ot adj neki
    A HT sebességét nem bírja...vissza kell venni a szorzóját 3x-re vagy 600MHz-re
    Vagy 1.0-as alaplapod van amin nincs fix AGP/PCI órajel és a vinyó vga pci cuccok nem bírják.../ha van akkor fixed értéken legyen/

Kb ennyit próbálgass, nem hiszem hogy 2200MHz-nél beszarjon egy 3000+ annyit egy c0-ás 2800+ visz

Nekem vízhűtésem van az kb 100MHz plusszt jelent...anélkül csak 2550MHz-en volt stabil
  • sheepcz
    helló
    ANEE töled szeretnék segitséget kérni mert olvastam 1 pár hozzászolást és egy csomo emberen segitettél...
    a lényeg az lenne h hogy a halálba sikerült ennyit huznod az A64-eden
    mert tudni illik nekem is az van és 2.2-n is befagy:( igaz h nincs valami nagyon tuningos alaplapom (abit kv8 pro) de azért h (szinte) semmit ne tudjak huzni.
    ha esetleg nem titok h hogy tettél csodát, akkor szivesen fogadnék tippeket.
    elöre is köszi
  • Anee
    itt van pár link nézz szét:
    Giga KNXP-SLI lelőhely
    DFI SLI-s lapok+VGAk

Jobban teszed ha nem veszel chaintechet, a supportja borzalmas....a VGA ügyben meg lehet értelmesebb lenne egy PCI-e-es GF6800GT-t megvárni ,bár eddig még csak ultrát láttam 160 bruttóé'...ez a dual giga ez amúgy igényel SLI-t?mert szerintem nem...
  • ZaJanga
    Ez az elvileg egy héten belül mit takar?
    Jók az infóid?
    Erre a lapra beneveznék!
  • ZaJanga
    A Chaintech ennyire gáz egyébként?
  • ZaJanga
    A DFI-t én is láttam de az MSI-t Te hol?
  • ZaJanga
    GBTA3D1 dual 6600gt vga + K8NXP-SLI alaplap 116600 +tréfa!
    Elég húzós.95-100eft körül jön ki a vga.
  • Anee
    én már láttam árlistán....
    de van DFI Lanpartí TF NF4 Ultra-D 34 ruppóért az 2 rugóval olcsóbb mint a MSI/ha olyanhelyről veszed/ és még SLI-t is ad....a full sli-s 41..
    mondjuk a 2PCI slot nevetségesen kevés...sajna:(
  • ZaJanga
    Az MSI K8N Neo4 alaplap vajon mikor ér ide...
  • ZaJanga
    A DualCh és SingleCh jelentőségét már feszegettük.
    Hidd el Trabi!Sok teszt próba bla bla és valóban a Dch olyan parasztvakításfélének tűnik!
    Nagyobb a füstje mint a lángja.
    Én nem vitázom, de elég érdekes ez a Dch dolog.

Szal Anee nem ajánlod a Chaintech alaplapot?
    Az Xbit honlapján valóban alulmarad NF3-as lapokkal szemben.
  • Dr DeViLKiNG
    esetleg valakinek van már DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ja?
    csakmert ilyet szeretnék most venni, és hátha mégsem :D
    link
  • trabant
    Tuningolni pedig még mindig nem akarok. Épp a héten jártam úgy havernál, hogy az amúgy teljesen jól működő tuningolt gépére rákötve egy usb-s vinyót, fel se ismerte. Tuningot levéve hirtelen megtalálta. Ez nem hiányzik nekem.
  • trabant
    Hát azért nem véletlenül különbözik a számozásuk. Ugyanazt nem árulják 28 féle név alatt.
  • Anee
    azt se éri meg venni bármely 3000+ tudja az órajelét...s ha mind2-t tuningolod akkor is kb ott a végük, szal azon kívül hogy nagyobb szorzóval megy nem sok értelme van
  • trabant
    Miért kéne 180k? 3500+-ost lehet venni 50-ért.
  • Anee
    khmmm...
    akkor te megveszel egy 3700+ -t 180 000FT-ért
    én meg elérek jobb teljesítményt 30000FT-ért...
    Amúgy csak egy-két teszt szinten hogy lásd mennyit gyorsult/csak ezekre emléxem/
    PCmark04: 3580--->5300
    3dmark03cpu: 720-->1200
    SuperPI 1MB: 41s-->32sec
    a százalékos gyorsulás nagyjából azonos....
    játékokban sem 1-2fps-t jelent ez a tuning...bőven érezni hogy van kraft benne bár a vga 275-->420-ra tuningolása is adott egy löketet neki:D
  • trabant
    Már leszoktam a tuningról, ha kevés a vas, akkor tuningolva is az lesz, oda új generációs cucc kell, + 1-2 fps-ért meg nem éri meg aggódni mikor fagy le a rendszer.
  • Anee
    nem hiszed el de a mobil A64-ek jobban húzhatóak mint az asztaliak...az hogy több a cache bennük az kb csak gratis..
  • trabant
    Mondok jobbat: saját tapasztalat. Persze lehet hogy van aki jobban hisz a papírnak mint a saját szemének. (Mielőtt belekötnél: nem mondom hogy a teszt hülyeség, csak nem a valósággal szemben.)

Mellesleg egy idézet a lenti ph cikkből: "Az is kiderült, hogy 512 KB felett a nagyobb L2-cache számos esetben csak nagyon minimális mértékben gyorsít, tehát az Athlon 64 3200+-ben található plusz 512 KB L2-cache nem éri meg a felárat." Szal akkor most miért is jobb az 1 MB cache-es s754? :)
  • Anee
    felőlem lehet kurvakomoly csak ennek megvan az ára...:
    A. meg se kapott a kersett cuccot
    b: megkapott de neetségesen drágán
    c: behozod külföldről

Amúgy számlával garival árul egy srác ph-n....de ha neked az szar...

Dc vs SC vitát nem minősítem....nézz meg egy tetves tesztet s látod hogy mennyi értelme van...
  • Anee
    ezt a táblázatot alig kell kiegészíteni...
    3000+ S939 512 L2 1800MHZ
    3200+ S939 512 L2 2000MHz
    3400+ S939 512 L2 2200MHz 800MHz HT!!!
    4000+ S939 1MB L2 2400MHz
    FX-55 S939 1MB L2 2600MHz
  • ymi
    HELLO SRÁCOK
    érdekes dolgot találtam a 754-es athlon64 3000+ procival kapcsolatban ha van egy kis időtök nézzétek meg ez egy teszt sorozat:ez az
  • trabant
    Ne is minősítsd, mert még kiderül hogy neked hiányzik. Multitaksról hallottál már?

Ilyen "haver azt mondta hogy látott olyat aki hallott róla" árlistákkal komoly ember nem foglalkozik...
  • ymi
    nézd meg itt:proh.
    bár ez nem mind

• Gabesz amd64
    Van valahol egy olyan táblázat ahol leírja az AMD64-es procik jellemzését(mennyi cache,stb)?
  • Anee
    Mutass egy játékot ami egy S754-es gépen akad s egy S939-esen nem....inkább nem minősítem az eszedet...
    Mobil barton volt árlistában? nem, fórumokon hardver piacokon kellett keresni....ugyanúgy fel lehet lelni A64-m-et is...csak tudni kell hol érdemes keresni
  • trabant
    Nem kötelező használni, én viszont már hozzászoktam hogy minden villámgyors, nem akarok visszatérni az akadozáshoz, szal nekem kell.

Mobil athlon64-et hol láttál (magyar) árlistában? (Nem ilyen "ingyér adom mert úgysincs" féle fiktívekre gondolok.)
  • Anee
    sok alkalmazásban -játékban is- fontosabb a nyers erő mint a ram...és ott hajadra kenheted a dc-t....
    Amúgy mobile A64 3000+ 40 3200+ 46 ruppó....hol vannak ehez képest a Dothan árai? Szal először tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz...dothanhoz meg 855-ös lap 40-50 fölött van A64-m pedig bármely asztali lapa bemegy ha van megfelelő BIOS hozzá/a legtöbbhöz már van/..amúgy azért van értelme mint Socket A-nal: átlagosan sokkal jobban tuningolhatóak mint az asztali procik...
  • trabant
    Nocsak, az intelnél nem számít a MHz, itt meg igen, hogz is van ez? :)

Ha nem csak kis tesztprogramok futtatására használod a géped, akkor számít a dual channel rendesen, bőven megér 200 MHz-et. Hiába gyorsabb hajszálnyival a számolás, ha állandóan a memóriaolvasásra kell várni.

Mobil proci most hogy jön ide? Akkor már inkább a Pentium-M-et hozzuk fel, abban 2MB cache van. Aki azért nem vesz s939-et mert 20 rongyot spórolni akar, az nem fog 100k+ lepedős procikkal dobálózni.
  • Gabesz amd64
    Ez csak egy árlista! "20" másikba pedig egyárba van!!!És ezt már rég bejelentették hogy egyárba lesz a kétféle proci.754-est akkor sem érdemes már megvenni!!valahol jó az az 5% :P

nekem meg böven elég lenne egy 3200+os 939-es nem kell 3800+os,minek nagyobb....
  • Anee
    majd sasolj teszteket s rájössz hogy 200MHz-et nem kompenzál a dual channel...amúgy az összes mobil A64 1mb L2vel készül...és csak S754-es van belőle..
  • ymi
    helló mindenkinek
    örülök hogy többen is foglalkoztok az általam feltett kérdésekkel, mert szerintem ez nem csak nekem válik hasznomra hanem minden fórumozónak.
    részemről ugy néz ki hogy döntöttem maradok a 754-es rendszernél mert egyenlőre erre van keret és szerintem nem is fog annyit esni az ára a elkövetkezőkben mint a 939-esnek mindenkinek köszi a hasznos hozzászólásokat,ha össze jött a lóvé és megvan az új rendszer akkor jelzek hogy milyen szerintem.
    üdv mindenkinek
  • trabant
    Azért túlzásokba nem kéne esni. 754-ből egyedül a 3400+ ami jó, mert 1 MB L2 cache-e van, viszont az is csak 1 csatornas, a 939-esek viszont dual channel, ami azért szintén eléggé számít, főleg ha sok memória műveletet kell végezni egy (vagy több) futó programnak, ez pedig a mai játékoknál nem is kérdés. A legfőbb érv a 939 mellett a későbbi támogatottság, ha ilyet veszel, jobb esélyed van később is bővíteni. Ha hosszú távra vásárolsz, ez a nyerő.