7005
Athlon 64
-
ymi #1370 Hello
megint én vagyok, csak egy kérdés neked mobil a procid?
ja és húzósabb az ára a mobil prociknak?
-
Anee #1369 nállam 2550-en 65 fok volt terhelve gyárival 0db házhűtővel....szal a felforrás veszélye szerintem nem érint -
sheepcz #1368 lecsekkoltam 2300mhz-n és és nem halt be:DDDD
tök zsir...csak azt a rambeállitást nem találtam amit irtál különben mükszik minden!
kezdetnek sztem nem rossz, mert igy is felforr szegényke (alap hütövel, mert még nem volt pénzem hütöre:))
KÖSZIIIIII -
sheepcz #1367 a sata winyo nem lehet gáz, mert nincs:)
a ramot nem toom de majd szenvedek vele...
ha van valami eredmény akkor irok.
-
Anee #1366 nem a dual chanel miatt éri meg a S939 hanem amiatt hogy hoszabb életű maga a socket...abba a foglalatba elvileg 2006-2007ig lesznek ÚJ procik amik nem sempronok -azok lesznek S754-be is még...
-
Anne!
Akkor most mi a helyzet a s754-es és a s939-es procikkal?melyiket érdemes megvenni?
a dual véget talán a 939-est? -
Állítólag kell az SLI de miután kiderült, hogy mi a különbség a sima ultra és az sli nForce4 között valszeg nem kell de én is 6800 vagy x8xx karira gondoltam.
thx -
Anee #1363 ami visszafoghatja a tuningodat:
SATA vinyó -ha van
A RAM nem bírja -viszsa kell osztani 166-ra
A proci Vcoreja nem elég -1.65V-ot adj neki
A HT sebességét nem bírja...vissza kell venni a szorzóját 3x-re vagy 600MHz-re
Vagy 1.0-as alaplapod van amin nincs fix AGP/PCI órajel és a vinyó vga pci cuccok nem bírják.../ha van akkor fixed értéken legyen/
Kb ennyit próbálgass, nem hiszem hogy 2200MHz-nél beszarjon egy 3000+ annyit egy c0-ás 2800+ visz
Nekem vízhűtésem van az kb 100MHz plusszt jelent...anélkül csak 2550MHz-en volt stabil -
sheepcz #1362 helló
ANEE töled szeretnék segitséget kérni mert olvastam 1 pár hozzászolást és egy csomo emberen segitettél...
a lényeg az lenne h hogy a halálba sikerült ennyit huznod az A64-eden
mert tudni illik nekem is az van és 2.2-n is befagy:( igaz h nincs valami nagyon tuningos alaplapom (abit kv8 pro) de azért h (szinte) semmit ne tudjak huzni.
ha esetleg nem titok h hogy tettél csodát, akkor szivesen fogadnék tippeket.
elöre is köszi
-
Anee #1361 itt van pár link nézz szét:
Giga KNXP-SLI lelőhely
DFI SLI-s lapok+VGAk
Jobban teszed ha nem veszel chaintechet, a supportja borzalmas....a VGA ügyben meg lehet értelmesebb lenne egy PCI-e-es GF6800GT-t megvárni ,bár eddig még csak ultrát láttam 160 bruttóé'...ez a dual giga ez amúgy igényel SLI-t?mert szerintem nem... -
Ez az elvileg egy héten belül mit takar?
Jók az infóid?
Erre a lapra beneveznék! -
A Chaintech ennyire gáz egyébként? -
A DFI-t én is láttam de az MSI-t Te hol? -
GBTA3D1 dual 6600gt vga + K8NXP-SLI alaplap 116600 +tréfa!
Elég húzós.95-100eft körül jön ki a vga. -
Anee #1356 én már láttam árlistán....
de van DFI Lanpartí TF NF4 Ultra-D 34 ruppóért az 2 rugóval olcsóbb mint a MSI/ha olyanhelyről veszed/ és még SLI-t is ad....a full sli-s 41..
mondjuk a 2PCI slot nevetségesen kevés...sajna:( -
Az MSI K8N Neo4 alaplap vajon mikor ér ide...
-
A DualCh és SingleCh jelentőségét már feszegettük.
Hidd el Trabi!Sok teszt próba bla bla és valóban a Dch olyan parasztvakításfélének tűnik!
Nagyobb a füstje mint a lángja.
Én nem vitázom, de elég érdekes ez a Dch dolog.
Szal Anee nem ajánlod a Chaintech alaplapot?
Az Xbit honlapján valóban alulmarad NF3-as lapokkal szemben. -
Dr DeViLKiNG #1353 esetleg valakinek van már DFI LANPARTY UT nF4 Ultra-D ja?
csakmert ilyet szeretnék most venni, és hátha mégsem :D
link -
trabant #1352 Tuningolni pedig még mindig nem akarok. Épp a héten jártam úgy havernál, hogy az amúgy teljesen jól működő tuningolt gépére rákötve egy usb-s vinyót, fel se ismerte. Tuningot levéve hirtelen megtalálta. Ez nem hiányzik nekem. -
trabant #1351 Hát azért nem véletlenül különbözik a számozásuk. Ugyanazt nem árulják 28 féle név alatt. -
Anee #1350 azt se éri meg venni bármely 3000+ tudja az órajelét...s ha mind2-t tuningolod akkor is kb ott a végük, szal azon kívül hogy nagyobb szorzóval megy nem sok értelme van -
trabant #1349 Miért kéne 180k? 3500+-ost lehet venni 50-ért. -
Anee #1348 khmmm...
akkor te megveszel egy 3700+ -t 180 000FT-ért
én meg elérek jobb teljesítményt 30000FT-ért...
Amúgy csak egy-két teszt szinten hogy lásd mennyit gyorsult/csak ezekre emléxem/
PCmark04: 3580--->5300
3dmark03cpu: 720-->1200
SuperPI 1MB: 41s-->32sec
a százalékos gyorsulás nagyjából azonos....
játékokban sem 1-2fps-t jelent ez a tuning...bőven érezni hogy van kraft benne bár a vga 275-->420-ra tuningolása is adott egy löketet neki:D -
trabant #1347 Már leszoktam a tuningról, ha kevés a vas, akkor tuningolva is az lesz, oda új generációs cucc kell, + 1-2 fps-ért meg nem éri meg aggódni mikor fagy le a rendszer. -
Anee #1346 nem hiszed el de a mobil A64-ek jobban húzhatóak mint az asztaliak...az hogy több a cache bennük az kb csak gratis.. -
trabant #1345 Mondok jobbat: saját tapasztalat. Persze lehet hogy van aki jobban hisz a papírnak mint a saját szemének. (Mielőtt belekötnél: nem mondom hogy a teszt hülyeség, csak nem a valósággal szemben.)
Mellesleg egy idézet a lenti ph cikkből: "Az is kiderült, hogy 512 KB felett a nagyobb L2-cache számos esetben csak nagyon minimális mértékben gyorsít, tehát az Athlon 64 3200+-ben található plusz 512 KB L2-cache nem éri meg a felárat." Szal akkor most miért is jobb az 1 MB cache-es s754? :) -
Anee #1344 felőlem lehet kurvakomoly csak ennek megvan az ára...:
A. meg se kapott a kersett cuccot
b: megkapott de neetségesen drágán
c: behozod külföldről
Amúgy számlával garival árul egy srác ph-n....de ha neked az szar...
Dc vs SC vitát nem minősítem....nézz meg egy tetves tesztet s látod hogy mennyi értelme van... -
Anee #1343 ezt a táblázatot alig kell kiegészíteni...
3000+ S939 512 L2 1800MHZ
3200+ S939 512 L2 2000MHz
3400+ S939 512 L2 2200MHz 800MHz HT!!!
4000+ S939 1MB L2 2400MHz
FX-55 S939 1MB L2 2600MHz
-
ymi #1342 HELLO SRÁCOK
érdekes dolgot találtam a 754-es athlon64 3000+ procival kapcsolatban ha van egy kis időtök nézzétek meg ez egy teszt sorozat:ez az -
trabant #1341 Ne is minősítsd, mert még kiderül hogy neked hiányzik. Multitaksról hallottál már?
Ilyen "haver azt mondta hogy látott olyat aki hallott róla" árlistákkal komoly ember nem foglalkozik... -
ymi #1340 nézd meg itt:proh.
bár ez nem mind
-
Van valahol egy olyan táblázat ahol leírja az AMD64-es procik jellemzését(mennyi cache,stb)? -
Anee #1338 Mutass egy játékot ami egy S754-es gépen akad s egy S939-esen nem....inkább nem minősítem az eszedet...
Mobil barton volt árlistában? nem, fórumokon hardver piacokon kellett keresni....ugyanúgy fel lehet lelni A64-m-et is...csak tudni kell hol érdemes keresni -
trabant #1337 Nem kötelező használni, én viszont már hozzászoktam hogy minden villámgyors, nem akarok visszatérni az akadozáshoz, szal nekem kell.
Mobil athlon64-et hol láttál (magyar) árlistában? (Nem ilyen "ingyér adom mert úgysincs" féle fiktívekre gondolok.) -
Anee #1336 sok alkalmazásban -játékban is- fontosabb a nyers erő mint a ram...és ott hajadra kenheted a dc-t....
Amúgy mobile A64 3000+ 40 3200+ 46 ruppó....hol vannak ehez képest a Dothan árai? Szal először tájékozódj mielőtt hülyeségeket írsz...dothanhoz meg 855-ös lap 40-50 fölött van A64-m pedig bármely asztali lapa bemegy ha van megfelelő BIOS hozzá/a legtöbbhöz már van/..amúgy azért van értelme mint Socket A-nal: átlagosan sokkal jobban tuningolhatóak mint az asztali procik... -
trabant #1335 Nocsak, az intelnél nem számít a MHz, itt meg igen, hogz is van ez? :)
Ha nem csak kis tesztprogramok futtatására használod a géped, akkor számít a dual channel rendesen, bőven megér 200 MHz-et. Hiába gyorsabb hajszálnyival a számolás, ha állandóan a memóriaolvasásra kell várni.
Mobil proci most hogy jön ide? Akkor már inkább a Pentium-M-et hozzuk fel, abban 2MB cache van. Aki azért nem vesz s939-et mert 20 rongyot spórolni akar, az nem fog 100k+ lepedős procikkal dobálózni. -
Ez csak egy árlista! "20" másikba pedig egyárba van!!!És ezt már rég bejelentették hogy egyárba lesz a kétféle proci.754-est akkor sem érdemes már megvenni!!valahol jó az az 5% :P
nekem meg böven elég lenne egy 3200+os 939-es nem kell 3800+os,minek nagyobb.... -
Anee #1333 majd sasolj teszteket s rájössz hogy 200MHz-et nem kompenzál a dual channel...amúgy az összes mobil A64 1mb L2vel készül...és csak S754-es van belőle.. -
ymi #1332 helló mindenkinek
örülök hogy többen is foglalkoztok az általam feltett kérdésekkel, mert szerintem ez nem csak nekem válik hasznomra hanem minden fórumozónak.
részemről ugy néz ki hogy döntöttem maradok a 754-es rendszernél mert egyenlőre erre van keret és szerintem nem is fog annyit esni az ára a elkövetkezőkben mint a 939-esnek mindenkinek köszi a hasznos hozzászólásokat,ha össze jött a lóvé és megvan az új rendszer akkor jelzek hogy milyen szerintem.
üdv mindenkinek -
trabant #1331 Azért túlzásokba nem kéne esni. 754-ből egyedül a 3400+ ami jó, mert 1 MB L2 cache-e van, viszont az is csak 1 csatornas, a 939-esek viszont dual channel, ami azért szintén eléggé számít, főleg ha sok memória műveletet kell végezni egy (vagy több) futó programnak, ez pedig a mai játékoknál nem is kérdés. A legfőbb érv a 939 mellett a későbbi támogatottság, ha ilyet veszel, jobb esélyed van később is bővíteni. Ha hosszú távra vásárolsz, ez a nyerő.