Athlon 64

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

306-os üzenetem
Oksi, a hõmérséklet ingadozásról mi a véleményed? #314

................ugyanrról beszélünk...........
Igen visszaveszed a memória órajelét és akkor az nem 200ról indul tuningba hanem 166ról...A mem órajelét EGYESSÉVEL NEM TUDOD ÁLLTANI csak HT-vel párhuzamosan
Nem az amikor a memó és a cpu fsbjét külön-külön tudod állítgatni??

Szerinted mi az asszinkron beállítás, ha nem a memória órajelének visszavétele?
Az okés! De asszinkron beállítást sehol ne keressek?

Mitõl van az, ha bekapcsolom a pctv-t a cpuhõmérséklete felugrik 44 fokról 58 fokra, aztán mikor bezárom a pctv-t visszaáll a hõmérséklet! De ez szempillantás alatt! Csak szofveres hülyeség lehet, nem?

Azokat elég ha bezárod, már az is sokat dob a sebességen....Ha bezárod az explorert akkor az is ad 1-2%-ot de teszt után restartra kényszerülsz
Amúgy MSI-nél A tuning résznél/Cell menu/ van egy DRAM configuration pont, aazon belül lehet a memória órajelét beállítani
Víz, peltier. Ezek elvileg elférnek, mert nem a procidnál foglalják a nagy helyet.

Egyébként elfelejtettem megemlíteni, hogy ezek a teszt eredmények norton antivírus, stylexp, háttérkép stb. alkalmazások futtatása közben történtek! Majd egyszer fogom magam oszt esgy szûz gépen tesztelgetek!

Apropó asszinkron!!
Hogy lehet ezeknél az alaplapoknál (MSI) asszinkron...?

Az a baj, hogy ezen az alaplapon kegyetlen kevés a hely! A proci környéke teljesen be van építve! A Zalmanon kívül mi az ami szóba jöhet ilyen rendszernél???

A ram sebességet fixálni ahogy tudom nem lehet...csak lejebb venni és úgy húzni/tehát proci ht 200 ram pedig 166on megy/ s innen tuningnál a ram órajel is megy felfelé...
Amúgy ahogy néztem semmi baja sincs ha asszinkronban hajtod....tehát nekem elsõ biosszal jól ment 2400-on úgy hogy a ram 200on ment....semmi nyafogása nem volt, de azért jobb szinkronban húzni😊
Bandee
egy apró kérdés. a64-nél mennyire számít az h fixálod mem tempót mondjuk 200-ra (400ddr) és prockót meg 240-es fsb-vel küldöd? mert sima athlon-oknál sokat ront a helyzeten ha nem szinkronban mennek. és itt mi a pálya?

az MSI lapok szarul mérnek szóval kétlem hogy valós lenne....de ahogy érzed...ha baja lett volna lefagyott volna😊
Amúgy egy Zalman Alcu/cu bõven elég...
A program lefutása addíg tartott, amíg a grafikonon a maximum hõmérséklet el nem kezd esni. Csak egy pici késõn nyomtam a screenshotot.

Az itt látható metabench program lefuttatásakor történõ hõméréskletváltozás...

Akkor szerezz rá egy hûtõt! Nem muszály vízhûtésnek lennie... zalman 7000 cu vagy a Thermaltake, amit Anee írt

Ezerrel melegszik 3 órás játék után!
72 foknál leáltam, és visszatettem az eredeti állapotra!

Végülis

Hogy nyerjek 1-2fokot?Nameg a 350g vs 770....akkor már Thermaltake peltieres hûtõjét veszem 15ért
Mondjuk akkor már 12ezerért azt a fajta Zalmant, ami tiszta rézbõl van.

Számomra sajnos nem mind1, nem úszok a pénzben
De ha lenne della akkor én is vizet tennék bele, de az minimum 15-20
Jah télleg az "csak" 10ezer körül van!

10*260-on járt szinkron memóriával
Ha túlmelegedik a proci akkor resetel magától nem fog meghalni...addig stabil a gép amíg nem csinál ilyetSzóval egy hosszabb teszt D3 teszt után nem fagy ki most nyáron akkor már igazán baja nem lehet....télen mindig 3-4MHz-es feljebb tudtam állítani az FSB-t a régi gépen...
Amúgy lehet az alaplap ramatyul mér, irt már ki nekem 90 fokot az elsõ bios-szal de megfogva nem volt 50 fok fölött...szóval te is nézd meg kézzel mennyire melexik
Amúgy egy agyonhúzott A64-et A Zalman 7000-ALCU alapfordulaton elvisz, olyan jó bordája van, szerintem felesleges vízhûtést venned....Vagy ha 2700-2800MHz a cél akkor vegyél nyugodtan, ahoz már az kell
Tapasztalatom nincs benne. Van vízhûtés topic vagy pc tuning, valamelyikben biztos van, aki tud ajánlani valamit.
Ha van 60ezer forintod rá, akkor Zalman reserator 😊 másegyébként meg körül kell nézni.

Mit ajánlasz?

Mondjuk amióta újratelepítettem a rendszert azóta nem akart 50 fok fölé menni a hõmérséklete, akárhogy is hajtottam.

Igen, vagy el sem indúl, szerencsésebb esetben kékhalállal indúl 😛

Én nem hagynám, hogy 80 fokra felmenjen az biztos... sûrgõsen szerezz hozzá valami brutális hûtést!
Deha már vettél 150-ért egy procit, akkor igazán nem lehet akadály egy 30ezer forintos jobb minõségû vízhûtés sem

Fagyogat?, vagy vmi hasonló?

Milyen szorzóval és fsb-vel volt 2600-on?

Nem tudom mennyiben tér el az athlon 64 az én procimhoz képest, de az enyém 60 fok felett már érezhetõen haldoklik!!

Azért egyet árúljatok már el!
Engedni engedem 75-80 közötti hõmérsékletig, de szerintetek mennyi lehet a csúcs! Mennyi lehet az a max hõ amit hosszútávon engedjek?

Nade, nade!
candq után 54 és 55 fok között ingázik alapjáraton, csak épp hogy a tv-t nézem!

Fél órás tv nézés után 52 fok! De annál feljebb még nem ment!
Ma azért letesztelem: 8-éjfélig doom3!!!

Hát nem rossz....
Szerintem ha van rá mód akkor hagyd 10x257-en akkor lesz a legjobb...Viszont kipróbáltam s nekem is majd ugyanennyit ad cpu-ra ugyanezen az órajelen a PCmark04...
nem stabil de kipróbáltam a 2600MHz-et is PCmark cpura 4839-et adott míg 3dmark cpu 986-ot....csak a tesztek után fagyott szal a nagyobb hûtõig hanyagolni kell....de legalább tudom hogy bírná😊
40-42 fok egyátalán nem vészes de ha félsz hogy a tuning hazavágná a rendszert akkor kapcsold be a C'n'Q-t akkor visszavesz ha nem használod a cuccot
Terhelt hõmérsékletek ezek? Avagy alapjárat

Ja, az utolsó két eredmény 1,71 volton!!!! CPU Temp: 40-42 fok, system temp 42 fok
Ez nem gáz a jövõre nézve????

Na szóval 1-2 eredény:

4687 cpu pont - 2563mhzen (11x233, HT3x) 233fsb felett fagyás ezerrel!
4730 cpu, 5834 mem - 2570mhzen(10x257, HT3x)
4722 cpu, 5881 mem - 2570mhzen(10x257, HT4x)

Milyen érdekes, hogy nagyobb HT mellett kevesebb a pont!

Akkor viszont elég pöpec a tuning lehetõség a gépemnél!
Ott van pl.: 2556mhz 12-es szorzóval, állat! Hát akkor szórakázok egy kicsit 11 vagy 10-es szorzóval!!!

minden A64 szorzólockos felfelé...lefele tudod állítani a szorzót
Ezek a tesztek végig a pcmark04-ben készültek! Ott méri az alkalmazásokra vonatkozó sebességet is, szerintem!!!

Jacek
hat ne 3DMark03 merd a gyorsulast ugyanis nem igazan szamit a proci tesztelj valos alkalmmazasban es lesz kulombseg

Twinmos twister 2*512 CL2.5 DDR400-asok! Nem valami nagy cuccok de, megteszik!

A szorózval ne bíbelõdjek mert nem is lehet, úgye? Te is úgy tudod, hogy szorzólokkos vagyok?

Hát nem....nekem is addig van hajtva ameddig a Prime95, BF Vietnam és az összes cucc amivel játszok még stabil -a BF Vietnam még Primestabil rendszeren is képes kifagyni
Amúgy gyári hûtéssel hajtod?
Jah mégvalami konkrétan milyen ramjaid vannak????Mert ha valami 500-as akkor egy 10*24x jobban megérné mint a 12x210 vagy hasonló
Szerinted, szerintetek ér kb.200 pontot egy bizonytalan rendszer?

Na szóval, egy kis szórakázás után:
4569 pont - 2472 mhzen (ekkkor még semmi mást csak a cpu frekiét állítottam)
4600 pont - 2484 mhzen(600ht mellett, 1.65V, 66mhz agp, 12x szorzó)
4613 pont - 2497 mhzen(-||-)
4639 pont - 2556 mhzen(-||-)
Ez után ezen a beállításon végeztem 3 tesztet, 3ból 2szer fagyás!
És itt lesz érdekes, kezdem visszafelé menni a mhz visszavételével, ugyancsak 3 tesztbõl min.1szer fagyás!

A szorzót nem piszkáltam!

Ok. akkor a HT legyen 600, az felel meg a 3x-osnak. Az AGP órajele alap esetben 66MHz, így célszerü azt beállítani ezzel fixálni
Memónak nem gáz ha lejjebb veszed a frekvenciáját, legalább biztos hogy nem fog bezavarni...ezek után már mennie kellene a tuningnak
Na most a HT-t szorzóját nem tudok állítani, amit lehet az ht ferikje (400/600/800/1000). Akkor mi a teendõm?
Az agp órajelét, hogy kell fixálni? A lehetséges variánsok: sync with cpu, 66mhz,75,4mhz!
A memók duálban vannak, szerinted nem gáz ha lejebb veszem frekit?