Athlon 64
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amd Athlon 64 X2 6000+ típusú processzort szeretnék vásárolni. Annyi a gond vele, hogy az alaplapom csak a 89W-os változatát támogatja. Megannyi szaküzletet felkerestem már, elsõre mindenhol azt mondják, hogy van 89W-os, de a végén mindig kiderül, hogy az 125W-os. Most találtam még egy üzletet, akik már napok óta ülnek a témán, hogy kiderítsék ez melyik típus. Nem vagyok egy nagy processzorguru, ezért szeretnék segítséget kérni vkitõl, hogy hogy a bánatba lehet azt megtudni, hogy mennyit fogyaszt az a tetves processzor. Nincs a dobozába mellékelve vmi leírás róla? Az a baj, hogy ugyanazzal a dobozkóddal, és sorozatszámmal gyártják a 125W-ost és a 89W-ost is. Ráadsául a windsor magosnál még a stepping code is ugyanaz. Attól tartok, hogy kiküldik nekem a procit futárral, vagy postán, és itthon derül ki, hogy 125W-os, és annak nem örülnék. Mivel nem szeretnék emiatt új alaplapot venni, ráadásul elég sok az a 125W.
Elõre is köszi a segítséget!
http://www.cpu-upgrade.com/mb-MSI/K9N_Neo_V2_%28MS-7369%29.html
Ja és nézétek meg ezt is mert itt mindent le tudtok tölteni amire szükségetek van! www.mp3000.mlap.hu
\" örökké nem eshet.... \"
If Everything That Has A Beginning Must Has An End
Egyébként ez sztem is egyértelmû, hogy üzleti 'fogás', hogy AM2-re kelljen váltani. Az socket 939 még alig van vagy 3-4 éves. :S
Thx!
de ha van jó érved, hogy miért érdemes várni fél évet, akkor "hallgatom":)
Én nem csinálok problámát a teljes konfigcserébõl. Direkt veszek egyszer egy erõs konfigot, amivel két-három évig nagyon jól elvagyok. Most két és fél év körül tartrtok, és csak most kezdem érezni, hogy talán cserélni kéne, de nem érzem létszükségletnek.
Az ismétet megint nem értem, az AM2 már több mint egy éve piacon van.
Emellett a DDR2 vezérlése eltér a DDR1-étõl, szóval megintcsak több kivezetést igényel (nem véletlenül van több érintkezõ a DDR2 DIMM-eken is).
Az 5 féle foglalatot nem értem hogy sikerült kiszámolni. Vagy négy (s940, s754, s939 és AM2) vagy hat (a fentieken kívül Socket F és S1).
Én valamelyest már igen. És valóban nem számít. Abban az esetben, hogyha minden lábon ugyanolyan jelek továbbítódnak mint amúgy. De szerintem nem. De ehhez már én sem értek. :) Ahhoz, hogy ki lehessen ezt jelenteni szükség lenne a processzor pontos rajzára, vagy legalábbis arra, hogy milyen lábakon milyen jelek vannak.
(szóval Demeter, ne lepõdj meg ha árlistákon az AM2 helyett s940 látsz) :)))
Amúgy nagyon köszönöm a válaszaitokat!
Demeter: Az Alien-nél még találsz ilyet. 25500 ft volt. Csak 3000 ft-al drágább mint az AM2-es. Asszem így még mindíg jobban megéri mintha lapot is cserélni kéne.
A PH-n az a 23900-as szerintem nagyon drága mert használt. BEszéltem a sráccal, hogy a használtat nem illik új árában adni, de nem vette a szívére. :)
(Kintrõl rendelve ennyiért már akár kétmagos Opteront is kaphatsz, ezért viccesek az itthoni s939 árak.)
használtan meg nemtom mennyi :S
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
Srácok egy kis segítséget szeretnék kérni tõletek Athlon ügyben. Adott egy
Abit KN8 Sli alaplap melyben egy Athlon64 3500+ (S939) proci van. Namármost szeretném lecserélni a procit egy kicsit komolyabbra. Viszont a lapot egyenlõre nem szándékozom lecserélni. Kérdésem az volna, hogy milyen procit javasoltok eme laphoz amivel még egy "ideig" kihúzhatnám??
Elõre is nagyon köszönöm!
Bye!
DFI UT NF590 SLI-M2R/G,4x1Gb Geil Black Dragon,4200+ AM2, H2o Cooling ,Dell E207WFP, MSI 8800GTS 640Mb Oc,TT Armor,Tagan 600Watt,320Gb Seagate
_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______
mért nem mondtad neki :DDDD
A 2x512KB és 2x1MB L2 cache között teljesítményben minimális a különbség, azt meg simán kompenzálja a Brisbane többlet órajele.
Az van, hogy vettem egy AM2 4800+ Athlon 64-et. Reménykedtem hogy a 2x1mb-s Windsor magos lesz. Persze nem az lett, hanem 2x512 Brisbone ami már 64nm-es. Kérdésem: sírjak vagy nevessek?
Azt vágom hogy ez az újabb technológia, de egyértelmûen nem találok sehol hogy jobb vagy rosszabb mint a 90nm-es Windsor.
Köszi elõre is a válszokat!
Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!
\"Lehetetlen, hogy igazságtalanság, szószegés és hazugság tartósan hatalomra jussanak. Ilyen hazugságépületek csak egy ideig ámíthatnak. De idõvel összeomolnak\" Démosztenész megmondta! :)