41
-
#41 Aznembaj :) -
#35 Egy ideje nem próbálta, előtte meg nem igazán olvastam tőle semmit :) -
#34 Na jó ne haljon be az ATI, mert kell a verseny! -
#33 Imádom ezt a csókát! Van stílusa! Ja és persze DIE ATI DIE! -
#32 iazából baromság ezzel fárasztani magatokat, hogy kinek van igaza mert honnan lehet tudni, hogy a forrás ahol olvastad az a tényeket közölte.
ha alaki pontosan el tudja nekem mondani, hogy mi a különbség az nv30 és az nv35 között akkor le a kalappal előtte.
a nyákról meg csak annyit, hogy ami itt van a képen az egy teszt nyák lehet nem pl. asus által gyártott... és ki a f*szt érdekli,hogy mekkora az a szar amíg belefér a gépembe és nem kell a "fűrész". -
banrob2 #31 Kedves atinever!
Próbáltál már kulturáltan megszólalni?
Megkérlek rá nagyon szépen, hogyha nem tudod fékezni magad, akkor a gumiszobát terheld az ostobaságaiddal?
-
Pepee #30 Én csak azt nem értem, hogy miért csalt az NV amikor leverte az ATi kártyát 3DMark03-ban meg Doom3-ban ...
Mellesleg az NV30 tényleg kisebb kudarc lett, dehát néha egy-egy új technológiának ára van, ennek pl ez. Jó látni, hogy az Nvidia tanul a hibáiból :) -
Borg #27 Ime az idézet. Csak hogy senkinek se legyenek kétségei, ki is beszél hülyeségeket itt...
"THE CEO OF NVIDIA confirmed in front of a crowded room of partners in Cannes that the NV30 Ultra also-known-as the Geforce FX 5800 Ultra failed to fulfil many of the things that both it and its partners expected."
Byebye atinever, vagy hivjalak hiszterikus nvidiafanatikusnak? Át kellene gondold, melyikünk hord össze hülyeségeket, és melyikünk idéz tényeket... -
#17 Namost sztem az ati inkább csinálja meg rendesen az af-et, meg esetleg rakjon be egy mégütősebb aa-t, plus optimalizálás, az r400-at meg durogtassa a dx10-re, feltéve, hogy lesz a közeljövőben -
Borg #16 Az FX konkrétan 12 réegű nyákra épül, ráadásul ez az 5800as volt, tehát 128bites.
Lehet számolgatni, mennyi rétegű a 256os.
Az árát mindöszse azért befolyásolja, mert egyetlen gyártó tud csak 12+ rétegű PCBt gyártani, és az az MSI. Ezért mindet ő gyártja, és a többi csak átcimkéz, meg más hűtőbordát rak rá. Na ezért lesz drága, mert több állomáson is átmegy a kártya.
Nem kell pénzügyi zseninek lenni ahhoz, hogy belássuk, soha nem lesz versenyképes ára az ATI termékekkel szemben.
A másik meg, hogy az nvidia idén má aligha tudja tovább húzni az amúgyis agyonhajtott FXet. 1 hónap múlva pedig jön az új 9800PRO2, ami jóval magasabb órajelen megy mint a mostani, ösz-tél környékére pedig az új ATI chip is.
Bár sajnos egyes infók szerint az még nem az R400 lesz, mivel semmi nem motiválja arra, hogy húdeütőset adjon ki, ezért az megint csak egy R300 leszármazott lesz, az R390.
Igazából jobb lett volna, ha az nvidia összeszedi magát az 5900al, és nem csak extra render pathekkel veri meg a 9800at Doom3ban ugye, meg csalással 3dmark03, mert akkor legalább lett volna késztetés az ATInak, hogy minél ütősebbet hozzon ki ősszel... -
Borg #15 Az nvidia CEO nyilatkozata még itt a fórumban is be volt linkelve, illetve idézve.
Szóval talán gondold át, miket hordasz össze, mert kettőnk közül nem én vagyok tévedésben. -
#14 Háátt... Nemrég parázott egy cikk, hogy egy vidkártya (talán pont a gffx) milyen rohadt drága lesz, mert nem 10, hanem 12 rétegű nyák kell hozzá (a számoknak a nagyságrendje garantáltan stimmel, legfeljebb egy-két réteggel kevesebbről volt szó) -
#12 "Az NV CEO sosem allitotta, hogy az 5800 felresikerult kostrukcio,"
Kisfiam, akkora marhaságoka írsz, mint egy ház.
Guru3d download-goodies részén van egy nvidia által készült videó az 5800-ról Ajánlom figyelmedbe -
#5 Amúgy a nyák nem olyan nagy nézz csak meg egy WildCat-et :D -
#4 Várom már a teszteket, kíváncsi vagyok, hogy mit tud a 5900U. Viszont ha ez is egy kalap szar lessz Nvidia velkötheti a gatyját.
Bár én Nvidia párti vagyok de az utóbbi időkben nem jeleskedett... 100%, hogy minden reményük a legújabb üdvöskéjükben van na hajrá végül is :D -
Borg #3 Nem szarabb lesz, mint az 5800, hanem azonos órajelen detto ugyanolyan, magyarul csődtömeg.
Az NV35 a 30hoz képest semmit sem változott, csak 256bites memóriabuszt, és újra DDR-1et kapott. Ha kiveszik alóla a 256bites memóriabuszt, akkor újra 5800 lesz belőle, amit meg köztudottan még egy R9700 is elver.
Logikusan következik, hogy az 5900 sem egy nagy durranás, ugyanis ugyanannak az NV30nak a deriváltja, amiről még az nVidia CEO is bevallotta, hogy félresikerült egy konstrukció. Egyelőre egyetlen konzekvens teszt sem jelent meg, ami egyértelműen kimondaná, hogy az 5900U egy FPSel is gyorsabb a 9800nál.
A másik meg, meg lehet nézni mekkora nyákon van. Ugyanakkorán mint anno a kétchipes voodoo 5 volt. Tiszta röhej, modern, 0.13as technológia, és 25-30%al nagyobb nyákon van mint a 9800PRO.
Lehet késziteni a fűrészeket, aki ilyent akar a gépébe rakni:) -
#2 Azt meg gondolom mindenki tudja, hogy azért kellett az FX 5900 mert az előzőek (5200,5600) nem éppen sikerültek a legjobban, máshogy: "nem tettek eleget az elvárásoknak" -
#1 NEm igazán értem, hogy mért kell 128 bites memóriainterfészt szerelni at FX 5900-re... nem hiszem hogy emiatt lenne olcsóbb és azt sem hiszem hogy "befedi a rést" mert tuti, hogy szarabb lessz mint a FX 5800. De azért szép kis felhozatal lessz nyárra Nvidiáéknál. Hajrá ATI ;D