781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
-
szando #61 szal:
vegyél szemcseppet, néha kellhet
gondold át a napodat, hogy mikor akarsz lencsébe lenni, mert reggeltől estig (mondjuk 7-től 10-11-ig), az már picit gázos a végére. tehát reggel ne tedd be ha este kellene inkább (én szoptam már így, csak nekem egyik szemüveg se áll jól :()
mosd meg a kezed mindig!
hordd magadnál a tartót és a folyadékot (meg a szemcseppet is), mert egy szemvakarásnál kieshet és akkor nem tudod leápolni
vizet kerüld! -
#60 há!
Majdnem nyitottam egy új topig. :D
Kereső rulla
Naszal, ma lett mek a próbalencsém, tök súlyos :)
Szerencsétlen csaj nem tudom, mennyi röhögést folytott el, mire bekínlódtam a szemembe :D:D:D
Írjatok ide tapaszalatokat ety kesztő lencsésnek [nekem] oks? -
Ramza #58 Azért, mert a visszafejlődik nem (feltétlenül) azt jelenti, hogy változik 6 dioptriát (pl. -4-ről +2-re), hanem pontosan azt, amit írsz.
Van akinél nagyon sokat változik, van akinél negyed dioptriát. Ez van sajnos, nekem sem fog a -5 soha normálisan visszaállni :( -
Ramza #57 Oké, így már értem :)
Ez az "azt hittem az a menő" tetszett :) -
Csaba #56 De én arról beszéltem, hogy teljesen beállna nullára a dioptria. Apukámnak pl. 50 évesen javult a rövidlátása, de a fejére kenheti: -3,75-ről lement -3,5-re. Nem sok, szinte semmi.Ráadásul ő is úgy született, hogy 17 évig nem kellett neki szemüveg.
Szóval ha visszafejlődik a rövidlátás, akkor miért van annyi szemüveges ember? -
#55 A negatív érték nagyságának növekedésére gondoltam, szal az lassul, majd áll meg és végül elkezd csökkenni. Igen 0-ig, onnan pedig megy tovább a pluszba. De leírtad azt amit szándékoztam. Amúgy szarul fogalmazok... Fogalmazásgátló tablettát szedek!
A később pedig mindenki pluszos lesz alatt viszont arra gondoltam, hogy azok is szemüvegesek (pluszosok) lesznek, akik korábban nem voltak rövidlátók (minuszosok). A szüleim az élő példa, de mindenki biztos látott már olyan érett embert, aki korábban jól látott, most meg:
-Olvasd csak el, mi van ide írva...
vagy messzire tartja az újságot...
Amúgy a bifokális dolog tényleg durva. Régen azt hittem az menő, mert csak a prof-oknak van olyan, de már nem kéne!!!
-
Ramza #54 Izé, a második és a harmadik mondatod egymásnak mond ellent :) Ugyanis pluszos úgy lesz, hogy előszőr szépen mínuszból lemegy nulláig, aztán be a pozitív sávba.
(Persze vannak kivételek, a leggonoszabb dolog a bifokális, egyszerre ilyen-olyan lencse...) -
Ramza #53 "Én olyanról nem hallottam, hogy valakinek visszafejlődik a rövidlátás.."
Pedig 23-25 éves kora után az emberek 80%-ának visszafejlődik :)
Legrosszabb esetben is megáll a romlás. -
Cat #52 számgép kell, olvasás jó dolog
nem alternatíva :( -
#51 Sokat kell aludni, kevés Tv, kevés olvasás :D
kevesebb gép :P
Meg is lehet tanulni fókuszálni, előadáson mindig 10 sor után vagyok, és érezhetően jobban látok mint szemptemberben. Perszeh a fehér fénnyel és nem neonnal világítanak. -
#50 LOL!!!
Amúgy tényleg nem vagy hülye, mert van olyan, akinél visszafordul a minusz, de elég kevés embernél.
Később pedig úgyis mindneki pluszos lesz. -
#49 Nem akarok nagyon okos lenni de kérdezz meg egy látszerész nénit Csaba! A minuszbol lehet visszafelé menni.. csakhogy át fog menni plusszba..
És még mielőtt azt mondanátok.. nem vagyok hülye
-
Csaba #48 Hogy csinálod, hogy javul??? Nekem tök jó volt a szemem, de 15 évesen észrevettem, hogy az egyik kicsit elromlott. Fel se vettem. Mit nekem?
Aztán 17 évesen már -1-re romlott, miközben a másik még jó szemem meg -0,5-re romlott. Szóval muszáj volt lencsét vegyek (szemüveg sux).
Most, 23 évesen már -1,75 és -1,25. Gondolom, még romlani fog...
Én olyanról nem hallottam, hogy valakinek visszafejlődik a rövidlátás..Magától. Te egy guru vagy??? De jó neked... -
Braveheart #47 na, pontosan ezért akarok én is lencsét venni... meg ugye nyáron a napszemüveg:) -
#46 Én voltam a Margitszigeten lézerműtét előtti vizsgálaton, mert 2 csini hostess csajszi adott kupont hogy mindez ingyen lesz:)
Vizsgálatra érdemes elmenni, szemnyomásmérés, szemultrahang ilyesmi jóságok, és a néninek szép nagy cicije volt, ahhoz nem kellett szemüveg.
Aztán megkérdezte miért is vagyok itt meg az egyik szemem -0.5 másik -0.75. Megnézik teljesen korrektül mi van meg mi lesz. Mondták meg ne műttessem.
Egyébként van sok féle eljárás, lasik , excimer meg ilyesmik, keress rá neten.
Ha -6,, - körüli a szemed akkor érdemes, egyébként lencse. Úgyis romlana tovább utána is, szal kell vagy 5 év amikor már be van állva.
Nekem javul. -1.5 ről kezdte. se szemüveg, se lencse. -
#45 Van szemüveg, csak a lencsét jobban szeretem. A szemüveget napközben állandóan meg kell takarítani, meg le is csúszik. -
#44 Mé nem? Titkosügynök kontaktlencséd van? Kivetíti, vagy mi? Szemüveg nincs? Ja, az más...
Kurva jó ez a topic! Szarrá röhögtem magam.
Amúgy a szaráskor az erőlködés, és egyébként (tehát a mindennapokban) pedig a sósav sem tesz jó a szemednek... -
#43 Na emberek. Ma kiderült, hogy kötőhártyagyulladásom van, és ezért tíz napig nem hordhatok kontaklencsét, és napi 5x cseppenteni kell a szemembe egy bizonyos Tobrex nevű szemcseppből (300Ft). A francba is, most nem fogom tudni kipuskázni a szerdai vizsgát. :( -
#42 Jaja, egy kis colinmekré olyankor jót tesz -
Ramza #41 Olyanhor lazíts, Rileksz ;) -
#40 Mostanában a szemem önmagában is NAGYON kényelmetlen :( -
Ramza #39 Pedig teljesen komolyan írtam a választ :)
Tehát: lehet hordani, de számíts arra, hogy néha nagyon kényelmetlen lesz. Nagyon! -
#38 Nem metszenek le belőle, csak bemetszést csinálnak, de ettől függetlenül ez a szüléses dolog igaz.
Meg aztán szarni is csak óvatosan...semmi erőlködés...:) -
#37 De állatok vagytok :DDDDD
[és közben próbál halkjabban röhögni, de kevés sikerrel] -
Csaba #36 Neked lehet, de nem biztos, hogy a partnerednek is... Úgyhogy inkább gondolkodj, mielőtt hagynád a pöcsödet elrohadni, és mosakodj minden áldott nap.:-))) -
Ramza #35 Ha éppen gombák vannak a pöcsödön, akkor azért óvszerrel élvezetes a kefélés? -
#34 ha éppen allergiás idődet éled, akkor kerülni kell a kontaktlencsét? -
Ramza #32 Hány éves vagy? 25 éves kor előtt ne nagyon gondolkozz szemműtéten! -
#31 Ja most is az van. -
Braveheart #29 ezt hogy érted? -
Braveheart #28 most is lencséd van? -
#27 Nekem úgy 2 éve volt kemény lencsém, de az nagyon suxx volt, nem bírt a szemem egyszerűen, és hagytam a fenébe az egészet. Aztán úgy 1 éve újra megpróbálkoztam lágy lencsével, na azzal már nem volt semmi gond, igaz kicsit többet kell macerálni a tisztogatásával, de megéri, mert az ember egyáltalán nem érzi, hogy van valami a szemében.
De mostanában elkezdtem gondolkodni a lézeres szemműtéten is. Tud valaki erről valamit? -2 és -2.5-ös a szemem szóval annyira nem nagy dolog szvsz, bár ez nem tudom mennyit számít egy ilyen műtétnél. Szóval tud erről mondani itt valaki bővebbet? -
#26 Ja adnak egy havi próbát, neked csak a folyadékot kell megvenni hozzá (4ezer forint körül). Egy hónap alatt érezni fogod, hogy jó-e vagy sem. Érdemes kipróbálni, vesztenivalód nincs. -
#25 Hmm egy szemüveg tisztogatása meg az, hogy a fejeden van az szerintem sokkal nagyobb nyűg, mint az a napi két perc amit a lencsével töltesz..
Mondok egy példát: a fogmosás az egy hosszú, bonyolult, fárasztó tevékenység a lencsézéshez képest. :) -
#24 LOL régen nekem is volt nagyonkék meg nagyonzöld lencsém tényleg jó poén. :) -
#23 Ja igen azt elfeljtettem, lencsével strandra/uszodába menni az felejtős! -
#22 Nekem is ugyanilyen lencsém van kb. 7 éve és semmi gondom nem volt vele, sőt, annyira megszoktam hogy eszembe se jut, hogy van.. tanuláshoz, gépezéshez se használok szemüveget.
Ha először vesztek az a lényeg, hogy ne csüggedjetek, először nagyon szar lesz berakni/kivenni, de kb. egy hét és megszokod. Onnantól max egy perc a művelet.
Ami probléma van vele, hogy nagyon ritkán elcsúszik a szemedben, vagy valami, illetve porra meg ilyesmire vigyázni kell. Meg van akinek kiszárad kicsit a szeme ha sokáig van benne a lencse, de akkor belecsöpögtetsz egy kis műkönnyet, és annyi. Egyéb hátránya nem hiszem, hogy lenne.
Ja, szemüveghez képest sokkal jobb, hogy ugye hordhatsz kúlos napszemüveget :), nincs az arcodon szemüveg (bár a legtöbb embernek lehet találni olyan szemüveget, ami nagyon jól áll), de ami szerintem a legfontosabb, mivel kontaktlencséből kisebb dioptria kell, az is jobb, meg ugye szemüvegben igen korlátozott a periférikus látásod, lencsével viszont nem. -
#21 Én egy éve hordok kontakt lencsét, olyan diákosat! Én nekem nagyon bevállt a kontaktlencse! :) -
Ramza #20 Szerintem ugyanolyan "rossz" a két szeme, és ezért az egy szemre való adagot (6 hónap) két szembe téve jön ki a három hónap :)
Vagy nincs igazam. Amúgy 15-ért szvsz nem nagyon fogsz kapni hat havi adagot, az 18-24 közt szokott lenni. -
Braveheart #19 csak 3 hónapra? nem egy hónapra van egy lencse? 3 havonta nem fogok 15 ezret kidobni csak a lencsékre.