781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • RelakSfromhome
    Vedd fel a kontaktlencsédet, mert ez

Mellesleg van rá nyomtatva valami márkajelzés, és a nyomtatás technológiája után kapta ezt a nevet
  • Inferno
    Mit jelent az hogy szitázott a dvd ??
  • Inferno
    plzzz help
  • Lacc
    Ez milyen marhaság hogy nem lehet szemüvegbe csajozni? Ember...
  • Chaos Mad
    :D
    tudok én csajozni, igy is :)))
    de ugy jobb, mácsó vagyok:D
    de igy ez a buta szemüveg eltakarja az igazi énemet :(
  • Bandew
    Az emberek mindig ebbe a hibába esnek, de attól még nem változik semmi. Neked kell csajozni! :-D
  • Chaos Mad
    lol:DDDD
  • szando
    erre nem is gondoltam...
    akkor ezért néznek annyira a fiúk már napok óta.. :D:D
  • Chaos Mad
    neked is van? hmmm.. lehet hogy a tied nöstény?
  • szando
    ok majd mondd el hogy hogy kell rávenni, mert nekem eddig még nem sikerült :DD
  • Chaos Mad
    dehogynem :D
  • szando
    a kontaktlencse nem fog helyetted csajozni :DD
  • Chaos Mad
    ja. meg csajozni sem tok :)
  • szando
    meg bekoszolódik, csúszkál, akadályoz, stb..
  • Chaos Mad
    hell all
    én is gondokozok ezen a kontaktlencsén. szemüvegem van, de már nagyon nem birom, állandoan kidörzsöli az orromat, meg idegesit.
  • szando
    ez igaz...

amúgy meg úgy még úgy sem látok, szal gázabb :)
  • Bandew
    Simán! :-D
  • Ben C
    ez jó, minden szart fogjunk fel ugy mintha jó lenne.. az biztos hogy akkor élvezetes életünk lesz ^.^
  • Bandew
    Nekem amúgy ilyenkor télen a legszarabb, mert ilyenkor változik a legjobban a hőmérséklet. Kint baromi hideg van, aztán bemegyek egy fűtött helyiségbe, nagyon szar. Alig látok és folyton pislognom kő.
  • Bandew
    Ugyanmár, próbáld úgy felfogni, mintha jó lenne. Élvezni kell az életet!
  • szando
    hiddel, próbáltam..
    belefolyik a szemembe a víz és kiszárad a lencse és kikívánkozik.. nagyon szar érzés
  • Bandew
    Én mindig kontaktlencsével strandolok. Nem kell tartani semmitől, nem esik ki meg nem marja a szemed. Nyugodtan mehetsz lencsével.
  • szando
    én se :))
    a műkönny viszont bevált nekem
  • Lacc
    Ja én is csak azzal a vegyszerrel mosogattam :) Sparyről még nem is hallottam.
  • RelakS
    Én csak hozzá való folyománnyal :)
  • Vlala #76
    a kontzaktlencsét kontaktsprayvel kell tisztítani? Optikus ismerősöm mesélte, hogy bejöttt hozzá egy bácsi kontaktsprayt kérni...
  • szando
    a night&day lencsével semmi bajom nem volt nekem, hetente vettem ki egyszer, de fél év után a kontrollon mondták hogy eresedik a szemem.. erre visszaváltottam rendesre, de azt meg nagyon rosszul viselte a szemem, ezért egyre kevesebbszer hordtam. aztán nemtom mér, de helyreállt a szemem, és újra rendesen bírja a hagyományos 1 hónapos lencsét...
    én azt ajánlom hogy ha meg tudod fizetni a night&day a legjobb, de min. 2naponta ki kell venni. az tényleg olyan mintha semmi nem lenne a szemedben..

strandra én mindig szemüvegben megyek, de nagyon sajnálom amikor le kell venni, és nem látom a csajokat a medencében/parton :(( dioptriás úzószemüveg kéne, de fölösleges lenne annyit költeni rá..
  • RelakSfromhome
    fel és letevés először negyed óra tömény röhögés volt :D
  • Lacc
    Én minden további nélkül hozzá tudok nyúlni a szememhez. Ha lefogom a szemhélyamat mert az reflexből lecsukódik persze :) De mint mondtam, csak egy kis idő kell a gyakorlásra aztán semmi probléma nem lesz vele.
  • Ben C
    igen, remélem ezek csak kezdeti nehézségek... nagyon furcsa érzés hozzányúlni a szemgolyómhoz, ezért nem megy sztem.. ma nagyon el voltam keseredve hogy nem ment, de mosmár nem hiszem hogy ebből gond lehetne.
  • Lacc
    A doki biztos megmutatta, hogy hogy kell lefogni a szemhélyaidat, hogy ne tudjanak lecsukódni. Na ha azzal jól leszoritod, és az adott szemeddel az ujjad hegyére fókuszálsz amin a lencse van, be tudod rakni, aztán max. utánaigazitod ha nem a pupulla előtt van teljesen.

Nekem először nem lágy lencsém volt, az borzalom volt berakni, főleg elsőre. Aztán váltottam egy év után lágyra, azzal is szerencsétlenkedtem először 1 év "tapasztalat" után, de aztán pár nap alatt gyorsan megtanultam azt is. 1-2 hét gyakorlat után az ember berakja már mind a két lencsét fél perc alatt, azzal nincs gond :)

Csak én abbahagytam végül a kontaktlencsézést, mert sajna nem birja a szemem hosszútávon, és úgy döntöttem végül hogy nem kinlódok vele és egyszerűbb a szemüveg. Az volt a baj, hogy ha pl. reggel beraktam, dél körülre már kiszáradt a lencse, és elég szar volt. Műkönnyel lehet ilyenkor kinlódni, dehát mégis...

Szóval most egyelőre nekem szemüvegem van, aztán majd esetleg bevállalok egy lézeres szemműtétet. Csak hát arra rá kell szánnom magam, meg ugye messze nem 2 forint...
  • Ben C
    Felhozom a topikot, de lehet má mindegy :)
    Én ma kaptam kontaktlencsét, léggé tartottam tőle.. az a helyzet hogy nehezen viselek el bármilyen idegen tárgyat ilyen "kényes" helyeken...
    szóval, megkaptam a kontaktlencsét, elsőnek a szemész rakta be, és az volt a furcsa hogy közben akaratom ellenére annyira furcsán mozgott a szemem.. felakadt, meg minden, de betette, és egyáltalán nem éreztem a lencsét, de tökéletesen láttam! Valamilyen fajta lágy lencse vót, nemtom milyen. Aztán kivette.
    Én is próbálgattam betenni, de sehogy sem sikerült, mindig reflexből becsukódott a szemem, aztán valamiért adottt egy kis érzéstelenítő szemcseppet, ezzel ment.
    A kivevés nagyon érdekes volt, mert az egyébként nagyon érzékeny szemgolyóhoz az érzéstelenítő miatt akárhogy nyultam hozzá nem fájt.

na,, de nem szaporítom tovább a szót:
    Nektek is nehéz volt elsőre felrakni a lencsét, és sikerült e egyáltalán?
  • Bandew
    Én strandra is mindig kontaktlecsével megyek. Van amikor ki is nyitom a szemem. Semmi gáz nincs vele szvsz.
    A jobb szemem már ok, de a balt még valami baszkurálja. Kivettem 1000x átöblögettem és tisztítottam, de valami még mindig gáz és nem tom mi. SZtem van alatta egy levegőbuborék, ami nem akar onnan kijönni, de amúgy nem tom. Remélem elmúlik, mert már a falat ütöttem. :-)
  • RelakS
    szvsz strandra csak szemüvegben, mert lencsében nem szabad úszni
  • Braveheart
    Hehe, mikor csináltam már ez ta topicot :)) Tavaly nyáron vettem is, azóta az van, és nagyon megbántam volna, ha nem cserélem le a szemüveget! Szinte más emberlént léptem ki az ajtón ;) Ha strandra mentek Ti kiveszitek a lencséket? Mert ott ki-bevenni elég körülményes, már tapasztaltam...
    Bandew, volt hogy én is más lencsét kaptam, mint ami előzőleg volt, de akkor annyira baszkurálta aszememet, hogy visszamentem és kicseréltettem. Lehet hogy Neked szerencséd lesz, sztem várj még 2-3 napot, ha akkor se jó, menj vissza.
  • Bandew
    Halihó!
    Másfél éve hordok kontaktlencsét (3 pár hónaposat, ami azt jelenti, hogy 6x tovább hordtam :-D).
    Szal az a gondom, hogy ma vettem 3 pár Night&DAy kontaktlecsét, és mióta beraktam furán baszkurája a szemem. Nem tudom mitől, hisz már másfél év alatt rég megszoktam a klencse viselését. Lehet, hogy azért mert ez más? De megkérdeztem egy haveromat, aki szintén lecserélte ilyenre és ő azt mondta semmilyen változást nem észlelt. Szal kicsit aggódom elvégre is 24000 Ft volt, ami nem olcsó mulatság. Tényleg remélem, hogy csak azért furcsa, mert más és hamarosan megszokom.
    Akinek szintén éjjel-nappali lecséje van, az lécci közölje, hogy tapasztalt-e ilyet. Thx!
  • szando
    :DD én is annak idején
    meg tükör előtt meg ilyenek
    2 hét után már szartam a tükörre :D
  • RelakSfromhome
    Az. Mondjuk ez a szemvakarós cucc aggaszt 1 kicsit...

Azt még mindig röhögöm, mit össze nem szenvedtem a berakással :D
  • szando
    háát én nem nagyon tartottam be eddig amíg rá nem szívtam...
    hidd el, kieshet, elfelejted hogy benne van, és megvakarod, akkor kijön.
    jah, és ha spórolni akarsz akkor nem kell megmosni a folyadékkal ha berakod a tárolóba v. kiveszed, rohadt drága egy doboz ilyen szar..
  • RelakSfromhome
    Jah, ezek alapok. Mondjuk a kieshettel nem értek egyet. A Jobb szememből jó 10 percig nem bírtam kivakarni a lencsét, volt, hogy a szemem sarkából simán visszaállt a helyére O.o
    Persze, bármi lehet, ezért tároló + folyadék mindig alap... Meg szemcsó tartalékba