781
Avagy érdemes- e lecserélni a szemüveget
  • 2XP
    Hát az eltelt idő alatt már egészen belejöttem, maga a berakás már gyorsan megy, de a higénia biztosítása még mindig elvesz 5-7 percet :)
  • RelakSfromhome
    off: Te vagy a logódon, mikor mérges vagy? :D

Jah, és rakj fel lencsés képet magadról :)
  • ivjoe
    Grat!
  • wizy
    BenC: jah, addig szemüveg volt rajta..... gondoltam, hogy ismerős:DDD

ivjoe: tükör nélkül már megy (sitáborban tanultam meg, mert ott nem volt tükör; akkor egy hónapja volt már lencsém).
  • ivjoe
    AZS!
  • ivjoe
    JA, tükör nélkül is menni fog, csak ki kell próbálni! Berakni és kivenni sem nagy gond tükör nélkül sem. CSak ahhoz nem néhány hónapos lencsetapasztalat kell. Nekem kb 1,5 éve van. Írtátok, hogy nincs viszonyítási alapotok... Mikor elmész kontaktológushoz kapst próbalencsét nem? Töbet is akár... NEkem sajna nincs válogatási lehetőségem, mert nem nagyon van rá lencse (orvos azt mondta, hogy qrva nagy a szemem), ezt is egyénileg gyártják.
  • rezsofiz
    kontaglendzse
  • Ben C
    egyebkent jo a logod, olyan ismerős. :D
  • Ben C
    és addig meg szemüveg volt rajta? vagy az se? :|
  • wizy
    oké, majd kiprobálom, hogy érzékelhető-e a változás:D

multkor kosáredzésre öltöztem át a többi csapattárssal, és egyikük egyszerűen leült a padra, elő a lencsés kis tokot, egyik szembe be, másik szembe be, tokot elrakja, és megy játszani; kb megvolt 15mp alatt:DDD úúúúúúgy irigyeltem, hogy ő már ilyen gyors be tudja tenni:DDDD
  • Ben C
    ne hagyd addig bent, ha hazaérsz a suliból és ugy gondolod hogy otthonmaradsz egy 2-3 orat minimum (vagy esetleg végig), akkor vedd ki, ilyen hosszu tavon nagyon farasztja a szemet.
  • wizy
    nicsak, kontaktlencse topic:DDD

nekem négy hónapja van lencsém, addig két évig szemüveget hordtam. Egyrészt azért váltottam át a lencsére, mert unokatesomnak is az van, és megtetszett, hogy nem kell a szemüveggel kinlodni, törölni, vigyázni rá, stb; másrészt pedig mert mentem sitáborba, és a sielés elég komplikált lett volna szemüvegben. Szüleimet meggyőztem, és most itt vagyok:D Havi lencsét vettünk, "Bausch & Lomb Softlens 66" félét. Hogy jó-e vagy nem, azt nem igazán tudom, mert viszaonyítási alapom nincs, de én meg vagyok vele elégedve. reggel fél 7-kor berakom, és este fél 11-kor veszem ki. Közben nem szárad ki a szemem, nem szur, stb., csak a gépezést nem birom vele olyan jol, mert elfárad a szemem.
    A szemem alapból nagyon érzékeny. Szóval, régen is, ha belement valami, akkor kb 3 percig nem birom kinyitni, annyira éget és könnyezik (ha már rég nincs benne az idegen dolog, akkor is). Porra kifejezetten allergiás; talán emiatt alakult nálam ki az, hogy ennyire féltem a szemem. Nem szo szerint féltem, hanem pl. csöppenteni is mindig utáltam bele, magamnak nem is mertem, anyumnak meg ritkán hagytam:DD Nézni is utáltam, ahogy szüleim maguknak csöppentenek bele. Első berakás az orvosi rendelőben fél oráig tartott (a jobb szemembe, a balba fél orás kinlodás után a doki préselte bele:D aztán még jött a kivevés, ami egy külön órát vett el az aznap estémból:D)..... de még mindig nem tudom olyan simán berakni, reggelente 5-10 percet mindig szorakozok vele.
    De sztem egyértelműen jobb mint a szemüveg:D

bocs ha kicsit terjengősen irtam, de végre egy téma, amiben én is otthon vagyok:DDD
  • Ben C
    :OO))9
    megérinthetlek?
  • Aramir
    Mi vagy te, valami etalon? Ha neked 2 mp, akkor másnak több nem lehet? :D Nekem is volt vagy 20 perc az első berakásom.
  • ivjoe
    NEm kell elhinni. Elég ha én tom...
  • Braveheart
    Kicseréltem de ugyanúgy csíp...
  • Dave77
    Én is azt hordok és lehet, csak a víz alatt ha kinyitod a szemed, akkor kieshet. Ha régi a lencséd akkor is csíphet, cseréld ki. Én egy hónapos Johnson & Johnsont használok évek óta. Vannak egy naposak is, vagy egy hétig hordod folyamatosan, aztán eldobod. Minnél nagyobb a folyadék tartalma annál jobb. Füstös, "száraz" helyen hamarabb kiszáradhat (csíp), ha lehet kivenni, pár óráig folyadékba rakni, aztán jó. Minőségben csak a pénztárcád szabhat határt.
  • Braveheart
    Ok. De a 2 dolog miért van amit írtam? Azóta ilyen kb mióta cigizek. Vagy régi a tisztító folyadékom? Jóű nagy kiszerelésben vettem meg, megvan már vagy 3 hónapos.
  • RelakSfromhome
    Nem lehet! Kiesik, alá megy a bacilus, meg ilyesmi
  • Braveheart
    Úszás közben is lehet használni? Én nem merem, félek hogy kiesik
    amúgy mostanában tök nehezen rakom be. Lehet a cigizés miatt van? Régen nem volt iylen, hogy berakom és 2 percig úgy csíp hogy nem bírom kinyitni a szemem.
  • RelakSfromhome
    Én meg a te két másodpercedet nem hiszem el, ha nem haragszol.....
  • ivjoe
    Kontektlencse tápig??? Rúlz!
    Az első 30 percig? Ezt ha nem haragszol, nem hiszem el! Nekem 2 mp! A srác aki mutatta, majdnem előreesett a székből, mikor látta, hogy elsőre bennt volt a lencsém! Lyól!

Ja, 1 kérdés! Haverom akar szinezett lencsét. Én lágyat használok, nem tudom lágy lencsében van-e színes. Ha lyól tom kemény lencsébe van ilyen.
  • 2XP
    Nekem 3 hónapja van lencsém. Az első berakás kb. 30 perc alatt megvolt, de még ma sem megy úgy, mint ahogy szeretném: a doki úgy mutatta, h nézzek fel és oldalra, s úgy tegyem be, de nekem csak úgy megy gyorsan, ha előre nézek - ha úgy csinálom, ah mondta, akkor kb haramdszorra sikerül csak -, így viszont egy kicsit kellemelen. Uszodába is ebben megyek, amikor megkérdeztem, h lehet-e, a válasz igen volt. Reggel 7 körül berakom, és általában 21 körül veszem ki, de 18-tól már érzem, h szárad ki, bár még szemcseppet nem próbáltam, majd legközelebb...
  • Aquir
    mármint a kéknél a normál pupillanyílás mérete is lenne:)
  • Aquir
    célkereszt vagy csont-kék nincs? :))
  • Lacc
    Egy barátomnak van ilyen mintás lencséje, egy az az x mintás amit a képen is látható. Valami iszonyat :D
  • RelakSfromhome
    Mit ad isten, az övé ilyen. Nem lehet mindenki egyforma
  • Aquir
    nem sokban külömbörik egy rendes szemtől?? :)
  • Dzsini
    náluk kicsit több, mint 10ezer egy wild eyes lencse, meg vannak más színes- fedős- változatok is. de nincs orvos aki ezt ajánlaná aktív hordásra (én is terveztem anno, de lebeszéltek, meg nem bírja a szemem a lencséket)
  • Dzsini
    persze, minden színezés vagy árnyalás nagyon sokat számít, egy lágy lencse közel fele víz, az jól ereszti át a levegőt - ezek meg nem. mindegy, hogy mi a minta, fed, vagyis szigetel.
  • Johnyy
    és egy ien az már mintásnak számít??? mert nem sokban külömbörik egy rendes szemtől
  • Chaos Mad
    láttam már pár logodat :)
  • Dzsini
    persze van olcsóbb is, de egy ilyennél én nem nagyon kockáztatnék, ha tényleg akarsz... plusz megtanulni ki-be rakni azért nem olyan könnyed móka.
  • Johnyy
    thx!! gyüjtök!
  • Johnyy
    miből találtad ki? (:D) de lehet?? és menyiért?? :))))))
  • Dzsini
    a mintás és színes lencsék azok egyrészt drágábbak, másrészt sokkal kisebb a légáteresztő-képességük és a víztartalmuk, így hetente 1-2x, maximum 4-6 órát szabad viselni őket (vagyis mondjuk 1 péntek esti bulira). kb 40-50ezer forint darabja(!), és kb 1 évig maradnak hordható minőségűek.
  • Chaos Mad
    manson?
  • Johnyy
    Én egy oat szeretnék kérdezni hogy egy kontaklenycse az oan 10 000 ft és azért 1-2 havonta ujat kell veni,de hogyha nem arra kell hogy jól lásak hnem csak simán egy minta kedvéért akkor azt olcsóban lehet venni jó minőségűt, és menyiért???
  • Inferno
    köcce
  • Chaos Mad
    najó.. lehet.. de akkor is :)