19
Necronomicon - The Dawning of Darkness
 • pccoder
  #19
  Igen, én is tudom, hogy ha egy leírás szövegét követjük, önmagunkat fosztjuk meg a játék élvezetétől. Viszont nekem az elmúlt 10-12 évben ez talán a második játék, amit feltelepítettem a gépemre. A játékok egyáltalán nem kötnek le, ellenben ha programozásról van szó, napokat tudok a gép előtt ülni folyamatosan. (Ahogy a nickemből is kiderül, többnyire programozással és hardverrel foglalkozom és egy informatikai főiskolára járok).

  Tudom, hogy ezt a játékot sem fogom végigvinni, ma is meguntam 35 perc után. A CD már 3 hete hever a polcomon, de csak ma volt rá 35 percem, hogy mégis megnézzem, mit kaptam. A végigjátszás is csak azért kell, hogy nagyjából tudjam, mi történik benne.

  Azért köszi a segítséget még egyszer!
 • Vajákos Mimóza
  #18
  Szivesen, ámbár ezek a végigjátszások, amiket ide és más topic-okba szoktam elöszeretettel belinkelgetni, ezek inkább arra hivatottak, ha valaki nagyon elakadt egy részen, akkor ne kelljen félbehagynia a játékot.

  Van megyar nyelvü játékleirás is a Necronomiconhoz, a PC Guru 2001/7. számában keressed.

  Saját magadat fosztod meg a játékélménytöl, ha segitség alapján "küzdöd" végig!
 • pccoder
  #17
  Köszi! Ez alapján már biztosan menni fog. Esetleg egy magyar változattal nem tudna még szolgálni valaki? Ha valamit netán nagyon nem értenék, magyarul mégis csak könnyebb.
 • Vajákos Mimóza
  #16
  Dehogynem, pl. itt is találhatsz:

  <<< Végigjátszás a Gameboomers oldalán >>
 • pccoder
  #15
  Nem tudjátok véletlenül, hol tudnék végigjátszást szerezni a játékhoz? Az eredetit egyik barátom adta nekem, mert megvette, de nem tudott vele játszani. Most én is ebben a cipőben járok.
 • Esrohnoil
  #14
  Horror tekintetében nekem a "Sanitarium" és a Clive Barker féle "Undying" jött be nagyon, bár már egyik sem mostani, de nagyon hangulatos játékok ha belemerül az ember rendesen.
  Ja, és magyarítást láttam mindketőhöz.
 • mochee
  #13
  Nem csüggedek, eszemben sincs, most, hogy ekkora mákom volt a Necroval. Bebizonyosodott, hogy még a legelhagyatottabb istenhátamögötti játékokat is meg lehet szerezni. Egyébként meg nem érdekelne az egész, ha olyan sok hasonló lenne belőlük, de a Black mirroron kívül nem is tudok olyan kalandról, ami ezt a H. P. Lovecraft hangulatot próbálná meg pcre vinni, hogy eredeti műfajomról, a szerepjátékokról már ne is beszéljek. Egyszrűen hihetetlen, hogy manapság ha valaki rpg-zni akar, akkor 3-4 éves cuccokhoz kell visszatérnie (vagy kereshet egy új műfajt, ahogy én is már szinte csak kalanddal játszok). Ahhh...
  Mindenesetre kösz a bátorítást :) , mingyá fel is hozom elhanyagolt topicjaikat.
 • LezLee
  #12
  Ne csüggedj! Én kb. háromnegyed éve így voltam a Longest journeyvel. Mindenki azt mondta, hogy kihagyhatatlan, meg hogy kötelező, nekem meg kimaradt az addigi életemből. Így hát elhatároztam, hogy megszerzem. Rengeteg helyen kerestem, Interneten, boltban, sehol sem tudtak segíteni. Aztán jött az ötlet: SG fórum!!! Írtam a Longest journey topicba, hogy ha valakinek megvan a game, akkor megosztaná-e velem valamilyen formában. Rá fél napra kaptam a választ egy hölgyikétől, aki felajánlotta hogy megosztja velem, és én meg örültem mint majom a tökinek.
  Ezt a sztorit csak azért meséltem el, hogy ha keresel valamilyen játékot, akkor ne csüggedj, a legjobb módja, hogy rátalálj, hogy folyamatosan hírdeted kívánságodat itt a Fórumon.
  Sok szerencsét! :)))))
 • mochee
  #11
  Nem tudtam erről a forumról, és elég amatőr voltam ahhoz, hogy ne is gondoljak ilyesmire. Persze most is van még néhány játék, amit nem tudok megszerezni, feldobtam a forumba, és nem igazán jött be. (pl: Anachronox, Soulbringer)
 • Vajákos Mimóza
  #10
  Nem utólagos okoskodásképpen, de ha itt (vagy másik fórumban) feldobtad volna, hogy keresed, nem kellett volna több évig hajkurásznod. :)

 • Vajákos Mimóza
  #9
  Ha kiváncsi vagy rá, itt van némi képanyag:
  << Képgalléria I. >>
  << Képgalléria II. >>  Egyébként:

  Necro'.....Death
  Nom'.....Name
  'icon.....Dictionary
  Necronomicon.....Book of the Death

  Inspired by the Work of H.P Lovecraft


  Ez utóbbiakat a Gameboomers oldaláról "loptam".
 • mochee
  #8
  Nem kell azért nagyon rosszra gondolni, csak ugye most fejeztem be a Syberia 2-t. A grafikájával nekem semmi bajom, 360 fokban kell forogni, és real time. Szerintem megér egy próbát, bár még nem játszottam vele nagyon.
 • Lacc
  #7
  De hogy érted hogy a grafikája is olyan szintű? Úgy emlékszem, ebben a játékban renderelt képeken kellet 360 fokban forogni, vagy nem? Rendes real-time fps az egész?
 • mochee
  #6
  Egyébként a mátrix és koli hubokon vagyok fenn [HUN]mochee néven, de majd ha valaki ezt tölti, akkor csak a kolin leszek, hogy gyorsabb legyen. Privizzetek.
 • mochee
  #5
  2 cd. Csak arra akarlak még figyelmeztetni, hogy nagy lelkendezésemben azért meg kell említeni, ahogy a kolléga is mondta, hogy 2001-es játékról van szó, ami grafikailag is 2001. Ha jól emlékszem akkor a pcguru irta anno, hogy a grafikája megfelelő.
 • mochee
  #4
  Fps nézetben vagyunk, a történet, hogy kicsit beinduljon, ha valaki csak egy kisaffinitást is érez a kipróbálásához:

  Nemtommianevünk, de becsönget hozzánk egy régi ismerős, miközben otthon nyugalmát élvezzük, és egy fura, 3szög alakú tárgyat bíz ránk. Nagyon izgatottnak, sőt, kissé megrettentnek tűnik, és amilyen gyorsan jött, olyan hamar el is távozik. Mondanivalója egy-két ideges mondatban és figyelmeztetésben merül ki, méghozzá azt kéri, hogy lehetőleg ne nyúljunk az említett tárgyhoz, csak őrizzük meg a lehető legnagyobb biztonságban, és a legjobb az lenne, ha azt is elfelednénk, hogy nálunk van.
  Ezután mint már mondtam elrohan, mi meg csak nyugtalanul bámulunk utána. Másnap azonban arról atragikus hírről szerzünk értesülést, hogy holtan találták tegnap esti látogatónkat, és természetesen ahelyett hogy elfelednénk a fura tárgyat, nekiállunk nyomozni barátunk halálát illetően, ami feltételezésünk szerint nem közömbös a 3szögünkhöz sem. ...
 • Lacc
  #3
  Hát engem érdekelne, ha le tudnám szedni tőled akkor megköszönném. De hány cd?
 • mochee
  #2
  Nemtom, hogy mennyire aktuális ez a topic még, de kínkeservesen megszereztem ezt, több éves hiábavaló vadászat után, és majd el akarom kezdeni.

  KALAND FANOK FIGYELEM!!! Ha valaki kihagyta volna ezt a gammát, akkor szerintem szedje le (akár tőlem), megbeszélhetjük, mert elvileg nem valami egyszerűbb tipus, már csak ezért is meg lehet vele próbálkozni.
 • Randal
  #1
  Sziasztok!
  nem tudom ki találkozott ezzel a játékkal.
  2001-es, a Dreamcatchergames adta ki.
  Horror játék point&Click stílusban.

  Egyetlen egy probléma van vele, hogy az inventoryban nem látom a tárgyakat ha felveszem, viszont használni tudom őket. amikor lehet hazsnálni és előveszem akkor a képernyőn látom de az inventoryban nem.

  Lehet, hogy rosszul írtam ki vayg ez tényleg hiba???