4236
  • M@TriX
    de nem esik ki 3 mp. remélem már értitek...
  • FREAK
    Már leírtam. Amikor valaki BT-t használ, MINDENKI lelassul, csak a használó célzása, egere marad a régi. Működik ez szinkronprobléma nélkül sok emberrel is, csak zavaró lesz, hogy a közelben nem vagy, de te is lassulsz... Viszont f2f-ben gyönyörűen lehetne alkalmazni.
  • M@TriX
    FREAK! Most látom, már te is mellbedobással akarsz győzni. Tudom, hogy nyár van, így is akárhova nézek mellet látok, erre mostmár a fórumon is. :) (CSOCSO, ZAKI, Ferci...)
  • Blasta
    Na erről beszéltem:

"Viszont így kiesik 3másodperc az ellenfeled "életéből"..
    Azzal mivan?
    Az hova tűnik?
    Ha ez megoldható lenne, ahhoz már időutazásra lenne szükség..."

Jót mondtunk mindketten, csak máshonnan megközelítve.
  • FREAK
    Dehogy nézne! Láttad te a filmet??? Szerinted ott csak az őrök lassultak be? Mert szerintem Neo-ék is, BT alatt MINDEN ÉS MINDENKI lelassul, egyedül a használó érzékei maradnak a valós időben. Nem hiszem, hogy ez olyan érthetetlen lenne...
  • M@TriX
    pedig sztem 3an már tudjuk miről beszélünk ami meg is valósítható. :)
  • Kandurex
    Na, jó akkó másvalaki adjon ötleted mert a "Theta" vagyis az idő modifikálást még nem találták fel..:(
  • Blasta
    Ezt magyarázom én is, hogy bár amit Kandurex írt, az megvalósítható, de ez NEM BULLET TIME.
    Ez időlassítás, vagy hívjuk ahogy akarjuk, de a max payne-ben sokkal több mindent tudtál csinálni pl ugrás közben amíg BT-ban voltál, mint szimpla ugrás alatt.
    Tehát a te mozgásod is belassult, kivéve a te kurzorod mozgását. Ezért tudtál extra akrobata mutatványokat csinálni, vagy golyókat kikerülni...
  • Kandurex
    Dehogynem! De hát Freak koma, hisz így nézne ki a valóságba is....
  • M@TriX
    hanem arról amit leírtam. Vagy nem ugyanazt mondjuk?
  • FREAK
    Elolvastam, de az a megoldás ROSSZ, mivel ezzel a módszerrel csak a nem használók lassulnak be, így oda az igazi BT feeling, hogy BT használatkor a használónál semmi nem változik, csak a többiek lassulnak. A BT viszont nem erről szól.
  • Kandurex
    De itt a játékról van szó....Ha van bullet timed akkor mázlid van és te is normál speedbe "kiavízbőleffekt" vagy ergo: van esélyed

Durván megfogalmazva: Quake alatt a power UP-ok megléte
  • Blasta
    Ezzel csak annyi a gond, hogy egy szoba is nyitott térnek minősül, tökmindegy mekkora.
    Ha valaki egy szobában BT-zik, akkor az a küszöbtől érvényes? Már csak azért, mert mivan, a nagyobb szobákkal?
    Ergo nem lehetne pl.10méteresnél nagyobb szobákat kreálni, mert akkor a BT hatásköre, mi?
  • M@TriX
    sztem ITT a lényeg. Ezt magyaráztam én is anno. CSAK a célzás sebesség, azaz a felső test mozgása volt normál sebességű maxnek. Sztem ennyi az egész. Ha valaki BTzik, akkor az tudja mozgatni realtime-ban a felsőtestét, akinek BT-je van. Ezzel a hátbatámadást is megoldhatjuk, mert ha jó reflexe van az illetőnek akkor elugorhat a golyó elől, mert mindenki lassú, még a golyó is. Annyi, hogy neki akinek nincs BTje annak az egere le van véve kicsi érzékenységre. És kész is. Tadamm. Semmi szinkronizációs hibát nem szülne ez....
  • FREAK
    Tök fölösleges "Kivenni a vízből", hisz ezzel megölöd a bullet time lényegét. A használós is lassul, ez benne az élvezet, az egyetlen dolog, ami NEM lassul, az a célzás, ez meg könnyen megoldható.
  • Kandurex
    FREAK! Akárhánny emberrel megoldható olvasd figyelmesn a 75s hozzászólásomat
  • Kandurex
    IGEN!!% végre megértetted!!!!!
  • FREAK
    Ez így van, kettőnél többel lehetetlen, hisz akkor egyedül egy folyosón rohanva is lelassulnál, ha valaki a pályán épp BT-t használ. Vagyishogy ÍGY megoldható, de elég idegesítő lenne.
  • Kandurex
    Megpróbálom részletezve, mert így csak a nem értés marad. Ezt a rendszert nem én találtam ki.

A Bullet Time (továbbiakban BT.) egy olyan állapot amiben a környezettedbe lévőkhöz viszonyított sebességet 5X vagy 10X növekszik. Ennek kivitelezése multi játékokban a szinkronizáció miatt nagyon nehéz. Ezért kell egy kompromisszumos megoldás.

Amikor még pályákat terveztem a Quake sorozat alá, sokszor teszteltem a pályákon létre hozható fizikát pl: egy terembe vízfizikát tettem, de magát a környezeti részt kihagytam, így olyan érzése volt az embernek mikor belépett ebbe a szobába mintha vízbe érkezett volna, holott minden normálisnak tűnik. Na most.

SOF II –ben debütált rendszer volt a tárgykapcsolás. Ami tulajdonképpen annyit tesz, hogy egy karakterhez hozzárendelünk tárgyakat (gázmaszkot, gégemikrofont stb. stb). Ugyan ezen elven lehet fizikai tulajdonságokat adni. Persze ennél jóval egyszerűbb, de így könnyebben megérthető a szövegelésem is.

Hogyan hozzuk létre, így BT?

Egyszerű: Ha egy szobában valaki BT-vel rendelkezik és bekapcsolja a szobában tartózkodónak életbe lép a fizika (vízbe esik, környezet nem változik). Már kész is a BT. Ha neki is van? Ki találja ki? Na? Igen. Kivesszük a vízből.

A víz fizikai korlátai lehet állítgatni (tapasztalat) ha esetleg felmerülne, „de hát ez még így is túl gyors”.

Ha egy másik ember lép be? Nos, alapesetben ő is vízbe kerül hisz a szobában tartózkodó BT használ, na és mit csinál az újonnan érkezett? Használja ha van neki, ha nincs marad a „vízbe”

Természetesen ez a rendszer zárt pályákat igényel pl: épületek, csatornák, színházak, egyéb építmények—egy a lényeg ne szabad tér legyen. Ennek oka a többi játékos. Hülyén nézne ki ha a mezőn kétjátékos csépelné egymást és egy harmadik elkezd szaladni feléjük és a víz effektus csak 15m belül jönne ki.
  • FREAK
    Pontosan, és így működne multiban is. A BT alatt MINDEN lelassul, Max mozgása is, a golyók is, az egyetlen különbség a CÉLZÁS sebessége volt.

vagyis multiban annyi történne az épp szopatott féllel, hogy a billentyűkre később reagálna, az egér meg durván lelassulna
  • Blasta
    De több játékossal szerintem megoldhatatlan, f2f-ben esetleg, de még nem vagyok 100%-ig biztos benne. :-)))
  • FREAK
    Ja értem, két játékossal működhet is a dolog, csak aki épp nincs BT-ban, annak sokkal lassabban reagál a program az egérmozgásra.

A golyók viszont nem repülnek különböző sebességgel a játékban, egyszerűen annyi a különbség, hogy csak a BT-t használó tud elég gyorsan fordulni a célzáshoz.

Szal a vizes szoba nem jó, de tény, hogy 2 emberrel megoldható.
  • Blasta
    Na tehát:

-A max payne-ben látott BT az multiban pont fordítva működne? Nem az lassul be aki HASZNÁLJA, hanem az, aki ellen használják????
    Csak mert a max payne-ben pontosan MAX lassult be, kivéve a célkerszet mozgását ugye...
  • M@TriX
    hiiiii, jó kis bullettime multit indítottunk el. :) Alakul a dolog. :)
  • FREAK
    és az lassul be, aki késik a kattintással?
  • Blasta
    Most elgondolkodtattál.
    Agyalok rajta, és majd jelentkezem...
    :-)
  • Kandurex
    Itt két fizikai állapotot képzelj el. ha bullet timeot használsz olyan mintha az ellenfelledet belökted volna a vizbe! Lasaban tud mozogni, és a lövései is lasabbak lesznek. Érted? NIncs szinkron kimaradás, csak mesterségesen lelassítjuk a mozgását
  • Kandurex
    Nem érted szivi....

Na, hogy értsd:

tegyük fel hogy van egy szoba. a szoba ketté van választva. egyik felébe viz van 50% (teljes keresztmetszet) másik felében normális környezet.
    Na most ha te az egyik részében nevezetesen a vizben vagy mozgási sebességed eléggé levan korlátozva. na most ha feltesszük, hogy ezen közegbe ha lössz és repül a golyó DE amit kiér a közegből nem fogja azt jelenteni hogy normál speed van hanem ugyanolyan fizikával repül mint a vizben..kivésezve ez a rész

Nézzük a másik közeget a normál állapotot:

Kint vagy látod szánalmasan lassú mozgását a vizben lévőnek röhögve lössz rá....nézd már rád lőt!! Kikerülöd a golyót? Persze! hisz a golyó még mindig a vizi fizikának engedelmeskedik.-

nah..

pfffff.
  • Blasta
    Viszont így kiesik 3másodperc az ellenfeled "életéből"..
    Azzal mivan?
    Az hova tűnik?
    Ha ez megoldható lenne, ahhoz már időutazásra lenne szükség...
  • Blasta
    :-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
    LOOOOOOOOOOOOOOL

Nem érted az egészet.

Ha belassul az egered, akkor mi értelme a bullet time-nak??????????
    PONTOSAN AZ AZ ÉRTELME, HOGY AMIG AZ ELLENFELEDNEK UGYAN ARRA A MOZDULATSORRA 3 SEC-JA VAN, ADDIG NEKED PL.6SEC. AZ EGERED MEG UGYAN OLYAN GYORS MARAD, HISZ ÍGY LESZEL GYORSABB A KÍVÜLÁLLÓ SZEMSZÖGÉBŐL....
  • Kandurex
    Erre írtam, hogy ezt nem én találtam ki,....várj egy kisidőt és láss csodát
  • Kandurex
    Viszont amit te akarsz auz nem megoldható a szinkronizáció miatt....marad ez a toldozott-foldozott megoldás, végeredménybe 85% hasonlít a bullettimra...
  • Blasta
    "nem érdekes"

pedig igenis érdekes.
    Nem gondolod át a dolgot. Nem ilyen egyszerü. Mit gondolsz, nálunk okosabbak még nem rágták át ezt a dolgot 1000-szer? Mégsuncs BT egy multi játékban se...
  • Kandurex
    Az egér, hogy gyorsabbban tud nézelődni.,HÁT ISTENEM prógramozó elvtársak lasítsuk már le az egér speedt arra az időre...megoldható? egyszerűen? igen
  • Blasta
    " akinek 5-ször több időd volt rá."
    javítok

Akinek 5-ször annyi ideig tartott
  • Kandurex
    Hadd ne már, hogy mi van a többiekkel akik nem ebbe a szobába vanak, nem érdekes, maradnak normál speedbe semmi beleszólásuk a szobába megváltozott fizikára ergo maradnak normál speedbe. Ha valaki bejönn akkor #53 #52.
    Persze erre speckós pályák kellenének.
    Az mióta komplikált a gépnek, hogy ha X nemegyenlő eggyel akkor 2, ha X egyenlő eggyel akkor 1. konk: 2=normál speed 2=lassu speed
  • Blasta
    DE AZ NEM BULLET TIME!
    A bullet time lényege (már leírtam):

Ugyan arra amozdulatsorra NEKED (BT-t használsz) sokkal több időd van, mint az ellenfelednek, aki nem használ BT-t.

Egyszerübben:

-Megálltok egymás elött
    -mindketten ugyan abba az irányba ugrotok egyszerre
    -Te BT-zel
    -A te ugrásod sokkal lasabb lesz, de közbe az egeret ugyan olyan sebességgel tudod mozgatni (ez a BT lényege)
    -Az ő mozgása ugyan olyan gyors marad
    -Ergo az ellenfeled HAMARABB érkezik meg az ugrás végére mint te, akinek 5-ször több időd volt rá.
  • Kandurex
    Nem, nem. Nem értetted.

Te normális sebességbe maradsz. A többiek lassulnak be (ha csak nincs BT lehetőségük). Hogyan lassulnak be?....Soha nem volt még olyan partid, hogy valaki a viz alatt kolbászolt te pedig a partról lőtted fejbe....kapisga...jéé...hisz ő lassabban mozog.... na ez ennek a rendszernek a lényege.

olvsd mégegyszer a hozzászólásomat, nem én találtam ki.
  • Blasta
    Nem beszélve azokkal a problémákról, hogy mivan akkor, ha pl. 4 ember van egy szobában (A, B, C, D), A el akarja találni B-t, C el akarja találni D-t és mindketten kb egy időben akarnak BT-zni, hogy eltalálják az ellenfelüket....

Kurva sok problémát vet fel ez a dolog. Ha nem így lenne, már megoldották volna nálunk sokkal okosabb emberek...
  • Blasta
    De nem azzal van a gond, hogy aki BT-t használ, azzal mivan, hanem azzal, hogy más játékosok ezt hogy élik meg.
    Pl.
    -ha az ellenfélnek nincs BT lehetősége hogy hárítson, akkor mi történik? HOgy látja ő a dolgokat? Mert ezek szerint az ellenfelének ugyan arra a mozdulatra sokkal több ideje lesz.

Egyszerüsítek:
    -Találkozol egy ellenféllel
    -Ő BT-ot alkalmaz
    -Mivel neki belassul a játék, a te játékod ha ugyan olyan sebességü lesz, akkor ott IDŐELTOLÓDÁS TÖRTÉNIK, mivel az ellenfélnek arra a vetődésre/lövésre/mozgásra sokkal több ideje lesz mint neked.
    -Te az egészből annyit látnál, hogy az ellefél kurvára begyorsul és amíg te csak 3 golyót löhetnél ki, addig neki ezalatt az idő alatt arr van ideje, hogy vetődjön, rádlőjjön 30-at.

Vágjátok? A SZNKRONIZÁCIÓVAL vannak a gondok.
    Ha az egyik gépen belassul a játék, akkor a másik gépen is be kell lassulnia, különben időeltolódás lép fel.