22
  • sztavrosz
    #22
    Jól beszélsz! Steve Jobs nem egyszer bebizonyította a világnak, hogy nem hülye gyerek. Szerintem ez egy életképes dolog lesz, bár azt is valószínűnek tartom, hogy a magamfajta csóró gyerekeknek marad a KaZaA, WinMX stb. De nekem is az a véleményem, hogy nem ez a jó megoldás (pl. amikor letöltesz vmi filmet és zenét és jól kibaxnak veled, mert csak a filenév az amire te gondolsz), és nem azért mondom ezt mert zavar az illegálitás. És abban is van igazság amit Zenész23 barátunk mond, csak azt a számot veszed meg amire igényt tartasz, és nem mindenféle hulladékot. Sodinak meg annyit mondanék, hogy Steve Jobs ügyelt arra is, hogy sok népszerű előadónak egyes számai (pl. Eminem), csak innen letölthető ill. megkapható, úgyhogy a fanatikusok, gyűjtők és egyéb zenebuzik az újdonság varázsa után is kitart a rendszer mellett. Mert, ha kikerülünk a bolygóközi térbe, akkor anyag, energia és erő nélkül... És, ha ezek közül csak egy is hiányzik, akkor itt csak pusztulás lesz. Szerintem. :)) Teccik érteni???
  • SoDI---
    #20
    Amíg az illegális alternatívák alkalmazása kb. ugyanannyi beállítást igényel, mint ez a fizetős; nem hiszem, hogy nagy sikere lesz.
    A kezdeti fogadtatás - azt mondják - kedvező. Kiváncsi leszek, mi lesz az eredmény, ha majd néhány hónap múltán lecseng az újdonság varázsa.
  • Shaman
    #19
    Háát nemtom.
    Azé akármennyire is becsületes az ember,mindig megfordul a fejében szvsz,hogy "de ha ingyen is meg lehet szerezni...." ,s akkor nagy nehezen megkeresett forintjait nem erre költi,hanem költheti másra is. (Föleg nálunk) Azé egyetértek azzal,hogy inkább a kiadóknak kéne radikálisan csökkenteni,de ök úgyse fognak. Inkább azt mondják,hogy jó Mo.-n ha már eladott valaki 5000 darabot az aranylemez lesz. Hát egy amcsi nagyot röhögne ezen (ott sztem minimum 1 millió kell). De nálunk megcsinájják,mert hátha több fogy egy aranylemezes elöadóból. Na ennyi.
  • icewind2
    #18
    Azt hiszem sokan félreértitek a lényegét a dolognak. Nincs olyan fizetős szolgáltatás, ami olcsóbb lenne az ingyenes letöltésnél - ez sem fogja hirtelen elnépteleníteni a fájlcserélőket. A modemes sebesség problémáját felejtsd el, az az óceán túlsó felén már nem jellemző és itt sem sokáig lesz az (sokáig alatt 4-5 évet értek). A dolog azért nagyon jó szerintem, mert végre a gyakorlatban is megmutatta, hogy nem a "majd jól pofánváglak, ha letöltessz!" hozzáállás az egyetlen lehetőség a zenék internetes terjesztésére. Az Apple mostani húzása egy lehetséges alternatíva - az árról annyit, hogy ha (durván) a számítógépek 5%-ról egymillió letöltés érkezett, akkor a PC-s változat piacra dobása után szerintem csökkenni fog az ár is, nagyjából a felére, mert már bőven rentábilis lesz. Biztos, hogy a kínálatban a rétegzenék, régi felvételek, ritkaságok eleinte nagyobb szerepet fognak játszani, mint a mainstream (bár a reklámban az fog szerepelni), mert egy beszerezhetetlen kedvenc régi lemezemért sokkal könnyebben fogok legombolni 2-2,5 ezer forintot mint egy bárhonnan leszedhető anyagért.
    Biztosan lehet, sőt kell is javítani a feltételeken (szerintem is lenne igény tömörítetlen minőségű anyagokra is,) de a kínálat bővítésével és az árak csökkentésével szerintem egyértelműen ez vagy az ilyen szintű megoldások jelentik majd a közeljövő zeneterjesztését még nálunk is.
  • magyar ember 2
    #16
    "Arban nalunk akkor versenyezhetnenek a sarki kalozzal, ha egy mp3 minosegu album kb. 1000 Ft lenne "
    Akkor se. 100 ft meg talan ok. :)
  • magyar ember 2
    #15
    "ha nagyon megnézed, freeweben, vagy ftpken is csak a legujabb zenéket lehet megszerezni, 3-4 hónaposhoz szinte már lehetetlen hozzájutni"
    Arra ott a Kazaa, WinMX, stb.

    "fizetősen többszázezer zeneszám közül válogathatsz, és biztosan vannak olyan ritkaságok, amiket itthon, a magyar piac kicsinysége miatt lehetetlen megszerezni"
    Ha mar ugyis letoltod a netrol, akkor inkabb ingyen, nem?
  • ThomasTheKoRner
    #14
    Ha mar itt tartunk,akkor hozzatennek nehany dolgot:
    A netezok taborat 2 csoportra lehet osztani !
    1. szelessavu eleressel rendelkezok
    2. modemesek

    A modemeseknek szerintem ez a szolgaltatas teljesen felesleges,mert az a sok szenvedes,meg anyazas amire egy album lejon,szvsz nem er meg annyit hogy meg pluszban fizessenek is erte 200 ft-SZAM!Ami ha kiszamolod eleg sok,mert egy atlag album 12 szamot tartalmaz,es az akkor tobb mint 2 rugo.Ezert a penzert ugymond semmit nem kapsz a zenen kivul,se lemezt,se boritot,se tokot,se azt az erzest hogy ha legalabb fizettel valamiert,akkor azt igenyes koritessel kaptad meg.SZVSZ ANNAK LENNE ertelme hogyha nem az online zenekereskedelem lenne fizetos,hanem a jelenlegibolti cd arak mennenek le 2-2,5 ft-ea MAX
    Es akkor a penzedert tenyleg minoseget kapsz,amit mar az emberek zome biztos hogy megfontol,meg a kis keresettel rendelkezok is!!Ez tuti!Es az a kiadoknak is nyereseg hosszabb tavon...

    Ha meg szelessavval aldott meg a joisten(vagy a matav:O))akkor meg hulye leszel fizetni,ha felmesz a dc++,ra vagy kaazaa-ra beirod a keresobe hogy mit akarsz rakattintasz,elmesz vacsizni,es lejott 3 album!Ennyi!

    Valaki emlitette a fizetos sms-eket is hogy arra van igeny,erre miert ne lenne,hat megmondom miert:
    Mert egy 500ft-os sms-el tobb napig annyit,es azt toltesz amit akarsz.Ha akarsz leszedsz 10 filmet,mindezt 500-ert.Nem ketszazert 1!! szamot.
    Szoval lehet hogy amerikaban ez egy sikeres modell,de itt europaban(nem feltetlenul csak keleten)meg vagy 20 evig tuti nem lesz az...
  • gz8
    #13
    Kazaa? Az valami lóbetegség?
  • Cat #11
    ha nagyon megnézed, freeweben, vagy ftpken is csak a legujabb zenéket lehet megszerezni, 3-4 hónaposhoz szinte már lehetetlen hozzájutni

    fizetősen többszázezer zeneszám közül válogathatsz, és biztosan vannak olyan ritkaságok, amiket itthon, a magyar piac kicsinysége miatt lehetetlen megszerezni
    Ma, Magyarországon egy külföldi albumot ha 10e példányban eladnak az már ritkaság, és olyat nem is hoznak be, amiből nem lehet többezret eladni -;> csak a mainstream jut el hozzánk, és az is hónapos késéssel!

    szoval, szerintem a fizetős zeneszolgáltatásnak igenis lenne piaca itthon, hiánypotló lenne HA gyors, HA tényleg csak 200Ft, HA hatalmas a választék

    ha még ezeket összekötik egy olyannal, hogy mondjuk kiválasztasz 10 számot, és azt cdre irják neked és kipostázzák, akkor jóval szélesebb közönséghez juthatna el, olyanokhoz, akiknek nincs kábel/adsl kapcsolatuk, de beülnek egy netcafeba, végigböngészik a listát, és összeválogatnak maguknak egy cdnyi anyagot

    szerintem piacképes szoltáltatás lenne, fenntartása a létrehozás kezdeti magas költsége után minimális erőforrásokat igényelne
  • magyar ember 2
    #10
    Ez a della is csak a kiado zsebeig fog eljutni, nehogy azt hidd hogy a zenesznek majd tovabbadjak az extra bevetelt.
  • magyar ember 2
    #9
    A legjobb ha vki letolti a fizetost, aztan felrakja a netre. :)
  • Sub
    #6
    Megértelek! De majd ha nem 4-5-6 ezer lesz egy CD a boltokban akkor megveszem!
  • pofy
    #5
    Nem hülyeség !

    Előre leszögezem, hogy nem vagyok én sem szent, rengeteg MP3-am van kiírva is. De a mértéktelen letöltés, és fizetés nélküli zenehallgatás előbb utóbb a zenész rovására megy. Ebben az esetben, meg legalább tudod, hogy a pénz amit kifizetsz, nagyrészt eljut a zenészhez, és nem az 50-60%-os árréssel dolgozó kiskereskedő zsbébe csúszik.

    Igen is van létjogosultsága egy jól működő fizetős zenei szolgáltatásnak. Bár ez az ár még így is egy kicsit soknak tűnik. Egy albumért én max 1000-1200 forintot lennék hajlandó kiadni.
  • Sub
    #4
    ez egy nagy hülyeség! Aki egy kicsit is szemfüles találhat ingyen egy nagyrakat helyen!
  • Cat #3
    hát én ahogy elnézem a mostani smswebet, ahol vadul küldözgetik a 3-400ftos smseket warezért, sztm zeneszámokért ugyanigy fizetnének itthon is 200ftot...
  • Sephi
    #2
    Szal szerintem ez jo otlet... igy tuti megleled amit keresel es tuti jo formatumban lesz. Mas kerdes az hogy ha van kedved fizetni..