38
 • Poki
  #38
  Biztos, hogy meg fognak (meg kell) jelenniük új dolgoknak, amik gyökeresen átformálják majd a mai világot, mivel a fejlődés nem állhat meg. Én nem tudom más hogyan látja, de mióta én élek globális szinten nem változott semmit sem az egész technikánk. Már majd 100 éve van robbanó motor. Azt nem tudom, hogy a gőzkazánokat meddig használták, de nem hiszem hogy ijen sokáig. Ha a pénzügyi oldalát nézzük akkor valószínű, hogy a robbanó motor is lassan terjedt el, mivel a gőzkazán szenet zabált és az jó volt a bányatulajoknak, az olajat akkor még nem igen fogadták lelkesedve. Persze ehhez akkor kellett volna élni, de akkor még nem is volt ekkora az információáramlás. Na mind1.

  Szal már megérettünk tényleg egy nagyobb váltásra, és ezt azért is kellene erőltetni, mert ha ezt csináljuk hamarabb kipusztulunk, minthogy felhasználjuk azt az extraprofitot amit be tudunk zsebelni (mi megdöglünk a konszernek meg tollasodnak). Ez egy ördögi kör amiben a pénz a hatalom.
 • Bonewerkz
  #35
  szerintem a kovetkezo dolog miatt lehet igaz roswell:
  a viszonylag egyoldalu fejlodes miatt, vagyis a felvezeto technikan, es az urkutatason kivul semmi sem fejlodott az utobbi evtizedekben, az autok pl ugyanugy benzinnel mennek, mint 80 eve, de 20 evvel ezelott a szamitogepek meg igencsak gyerekcipoben jartak a maiakhoz kepest (pedig az informacio is legalabb olyan nagy hatalom, mint az olaj, megsincs az informacio feldolgozas ugy kozpontositva nagy szamitokozpontokban, mint azt annakidejen josoltak...) vagy pl a tengeri oceanjarok tulajdonosai is hatalmas osszegekkel, befolyassal birtak, megis el tudott terjedni a repules, de annak is megakadt valahol a fejlodese... es ez igy lesz 1 ido utan az informatikaval is, szal anyagi erdekekkel ezt csak reszben lehet magyarazni, de attol meg a tokes nagyurak, bankarok szerintem meg mindig a fejlodes kerekkotoi maradnak...
 • Yetike
  #34
  "Ha nem vagyunk egyedül a világegyetemben, akkor vajon miért nem fogtunk egyetlen jelet sem a földönkívüli civilizációktól?"

  Azér mer a csúnya ufonauták lekódolták a jelet! Na komolyan bazzeg mikor ért véget a hidegháború?

  Kb mint hogy ha léteznek zöld gályarákok a mariana árokban (pl) miért nem próbálnak kapcsolatba lépni velem? Amcsi eszmefuttatás, mi vagyunk az Isten hogy van pofájuk a büdös ufóknak leszarni minket? Még szerencse hogy ők távol vannak különben már mennének az m1a2-ők :))
 • IrkaBirka
  #33

  Fermi azért volt nagy koponya mert nem azt a kérdést tette fel, hogy én ma hogy csinálnám, hanem azt, hogy: ők holnap hogy csinálják.
 • Poki
  #32
  Hát nem tudom melyik civil kezdeményezésből jön be sok pénz, mivel minden jót felvásárolnak a nagyobb államok és akkor ugyanott vagyunk.
 • Poki
  #29
  Már írtam máshova is, de a háború télleg nem jó dolog. De asszem ezzel sokan vannak így, kivétel talán Sunyi. De lehet ő is csak rosszul fogalmazott, mivel abban 100%-ig igaza van, hogy minden (szinte minden) a hadi iparból kerül át a civil életbe (pl. nukleáris energia, mikrosütő, vegyi rovarírtók, meg kituggya), és sajnos ez is igaz, hogy a háborúval fejlődik az Mber. Szörnyű de igaz. A két világháború nagyon sokat változtatott, de valószínűnek tartom csak az érintett államokban. Itt most nem a technikai-technológiai változásokat értem, hanem a társadalmi értékeket. Nagyobb lehet az összetartás és az egymás tisztelete, mert ezek a dolgok hiányzanak belőlünk.

  A kutya se fog velünk kapcsolatba lépni. Mert kinek kellene egy ijen faj barátsága. Én sem barátkozom nagyon a Fehér Cápákkal, mert bármennyire is szelíd, ha éhes akkor tőből leharapja mindkét lábam. :)
  Úgy látszik nem csak mi vagyunk vérszomjasak ezen a szaros bolygón. De ez nem is baj még, ha lenne értelme. A többi állat a bolygón csak a táplálékláncban gyilkol, általában azért hogy egyen. Mi azért is mert úgy teccik.
  Sok jó hozzászólást olvastam itt. Ez télleg egy jó kis fórum, vagy csak normálisak itt az Mberek?
 • b
  #27
  jézusom, srácok! ti túl sok x-aktát néztek. néha menjetek már ki a levegőre. süt a nap! :)
 • b
  #20
  nomost két bush az még haggyán lenne. mit szólnál a következő konfigurációhoz: 5 binláden, 10 kicsi száddám + egy falkányi csecsen.
 • Benedekco
  #19
  2012! The END!
  Jön majd a Nibiru aszt nézhettek, ott van élet!
  Ember=aranybányász erre teremtettek minket!
  aki nemhiszi járjon utána:
  http://www.2012.com.au/
  http://infosender.org/
  http://www.drunvalo.net/
  ennyit mára
 • Darkness
  #16
  Hogy a valasztott vezetoink? Nem hiszem, ok tul befolyasolhatoak. szerintem a kormanyon is belul vagy esetleg a kormany tutta nelkul mukodnek kulonleges szervezetek, osztalyok amik, akik direct ezzel foglalkoznak. Hogy a penz mibol van nekeik, nem rank tartozik. De ok mar biztosan elobreb jarnak mint ahogy mi azt el tudnank kepzelni. S ha igy vagyon akkor szep lassan kel elorukkolni a dolgokkal. Im'lasd a kemiai alapu raketaknak mar meg vagyon szamalalva az evei, de ha most rogvest bejelentenek, hogy van egy jobb hajtomuvuk ami biztonsagosabb s gyorsabb s mar meg van vagy 10 eve egybol kiderulne a turpissag. Igy a sajnalatos katasztrofakra foglyak, hogy ra voltak kenyszeritve, hogy ujjabb korszerubb hajtomuvet fejlesszenek s elenkrakjak, hogy parancsoljanak... Igy senki nem kerdezi, hogy miota is van ez, meg hogy jott az ikhlet... csak elfogadjuk, hogy megvan a megoldas....
 • Darkness
  #13
  UFO-k. Hmmmmm... S mi leszen akkor, ha eme bolygo min elunk csak egy ferre sikerult kiserlet eredmenye? Egy idegen tudos kiserletezett a genekke, s Istent probalt jaccani, de a kiserlet kicsuszott a kezebol. Mivel megnezzuk, az utolso nehany 100ezer evben robbanas szeruen kezdtek megjelenni az uj fajok. S megjelent az ember. S eme "ember" mijen gyorsan fejlodott. Igy a kiserletbol egy uj civilizacio fejlodott ki. Most eppen minket neznek. S meg eszuk agaban sincsen egyenlore kapcsolatba lepni velunk. Megvarjak mig egy szintet elerunk technikailag s tarsadalmilag. Mert ami most van az eleg szornyu dolog a szamukar. Sajat fajunkat irtjuk s gyermeteg dolgokon haboruzunk. S ez szerintuk meg nem nevezheto civilizacionak. Varnak. S csak bizakodni tudnak, hogy eccer az ember felno s meg lehet neki mutatni a vilagur szepsegeit... de addig az embernek fejlodnie kell...vagy kihal mint a dinoszaurusz.....
 • SpotLamp
  #11
  A dolgot kb. ahoz tudom hasonlítani mintha mondjuk fogok egy kristálydiódát és azzal próbálnám meg lehalgatni a mobilbeszélgetéseket. Nos ez a példa talán nem érzékelteti elég jól a dolgot, hiszen a két technológia között kb 20-30 év lehet. De az idegenek esetében itt akár évmilliókról beszélhetünk. Tegyük fel hogy egy többmillió éves civilizációban a mechanika és az elektronoka már csak történelem. Elavult dolgok a régmultból.

  A másik végpontból megközelítve a dolgot, mégha tényleg nagyon primitívek vagyunk hozzájuk képest, már biztos felkeltettük a figyelmüket. Az emberiség nagyon sokat fejlődött a földi evolúcióhóz viszonyítva igen rövid idő alatt. Már biztos felkerültönk a "jobb ha vigyázunk velük" listára 8))
 • Benedekco
  #9
  Ne nézzétek le az ember értékét, csodálatosságát! Ha a földönkívüliek tényleg CSAK az intelligenciát és értelmet keresik akkor tényleg lehet, hogy leszarnak bennünket, de ha arra gondolunk hogy az ember több 1 gondolkodó agynál és van(szerintem) lelke akkor baromira elképzelhető, hogy foglalkoztatja őket a téma(a kapcsolatfelvétel) és már rég küldtek nekünk üzeneteket csak pl a NáZA bácsi bepakolta ezeket az infokat 1 széfbe és kussol a történtekről!
  elképzelhető, vagy nem?
 • SpotLamp
  #6
  Ha az emberek és idegenek közötti kommunikációról hallok mindíg a Megszólít az éjszaka című film egyik jelenete jut eszembe:

  "- Dehiszen ha az idegenek léteznek mértnem próbálnak velünk kapcsolatba lépni?
  - Már megbocsás, de te próbáltad már magad megmagyarázni egy csótánynak?"