29454
N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
#315 lol :) nekem 2 pont híjján 4-es :) összeteszem a két kezem :D
irodalom tipp ? -
#314 a többi meg sz.tech => 5 angol=>5 ... már csak a törinek kell meg a mateknak görbülni :) -
#313 Nemmondtam hogy ezzel 2 es lesz :) én 3-4 es körülre számítok :) legalábbis ami a magyart illeti :) -
#312 Csak... tudod! Nem kettesre szeretnék érettségizni! De majd megpróbálom a módszered! :) -
szando #310 töritől én annyira nem
mer az szóbeli..
dehát írni én nemtudok... :/ -
#309 sintén, én is a magyartól meg a törütől fosok! -
szando #308 na nem baszogatni a magyarból gyengélkedőket, mer én meg matekból vagyok erős! :PPP -
#307 na akkor már olvasni tudsz :) ez tuttti :)
én csak a matektól rettegek.
kisérettségin 1 feladatot tudtam végig megcsinálni, azt is a másik csoport feladatsorából. :P -
#306 tehát tudsz olvasni :) -
#305 én kettesre írtam anno! :DD -
#304 szal a verselemzést csak az nem írja meg legalább 2 esre aki nem tud olvasni. -
#303 1. Megnézed a sz.gyűjteményből mettől meddig élt. Látod hogy 1817-1882. Na akkor életrajzba máris bele lehet írni a forradalmat meg ilyeneket. Mer hogy az közbeesik.Aztán jöhet sablonszöveg hogy megviselte az elbukott forradalom => magábafordult komor hangulatú versek.
Kell minimális "tárgyi tudás" tudd hogy hol élt ezután stb (ennyit minden költőről tudok).
A verselemzés meg gyerekjáték. Elolvasod a verset és írsz róla a versszakokról ami eszedbe jut. ha mást nem...
PL volt valami útszéli virág az 1ik versszakban.
Ez arra utal hogy: Kedvelte a természetet., a nagy dolgok mögött kereste a kis értékeket. Meg hogy szerinted mit jelképez a virág, természet stb stb stb. Ami az eszedbe jut róla. -
#302 Azt hogy csináltad? (adj tippet!) -
#301 mmm nekünk mindenki aztmondja a suliban hogy Arany lesz!
Őt fogtam ki kisérettségin is :) a dolgozoat elején fogalmam se volt milyen verseket írt. Mégis írtam 4 oldalas műelemzésT :) -
#300 Te nem miskolci vagy? Vagy nem ide jársz suliba?
Én a töritől fosok nagyon...
de megnéztem menynit kéne tanulni hozzá...inkább fosok mint tanulok :) -
szando #299 kertészt nem adhatják, mer nem tananyag -
#298 nah ezé mondom. divatos a téma. de kertészt nemhiszem h adnák...hát én ebből a témából még nem olvastam jobb könyvet. -
#297 majd kiadják a mi kertésziminket tételnek :)
nem rossz ez a sosrtalanság, de olvastam má jobbat is. de most olyan divatos ez a téma. -
#296 inkább ne, berzsenyi rulez! :D -
#295 pontosan. és érettségiben még nem volt, mos ennek kell jönnie:D -
#294 3 éve volt Józsefaci -
[Walaki]D`Lair #293 hmmm...ezt ironikusan értettem, a fasz kivan már, a csapból is az "elhallgatott" holokauszt folyik... -
#292 Azt is mondták hogy József Atila is lehet a Dunánál c. verse az EU miatt -
#291 ehehh :) kajak voltam :P -
#290 azé lesz most.. -
#289 sok sikert a most kezdőknek!!!!!!!!!!!!!!! -
[Walaki]D`Lair #288 hiába...a holokauszt el van hallgatva....
bocs ez off volt, de no comment... -
#287 Én nem azt mondom, hogy esélytelen József Attila, de nem tartom annyira valószínűnek, hogy idén lesz érettségin! 2000-ben volt, ami nem volt olyan régen! De Madách vagy Petőfi már tényleg régen volt! Berzsenyit + Balassit sokan esélyesnek tartanak! -
#286 loal.
az a vonatos emberke ?
-
#285 jozsi attila már csak azért se valoszinü, mert jelen politikai helyzetben nem kivánatos pl. a döntsd a tökét...
mondjuk egy arany balladának örülnék. -
#284 jah Madáchot mondják, József Attila az nemrég volt... lehet mér Arany, Balassi meg Radnóti. Mármint Radnótinál a holocaust a magyar költészetben esetleg... mer má évek óta nagyon "futtatják" a holocaustot meg megemlékezések állandóan... szal sztem ezé meg mások szerint is:D
magyar a legkönnyebb...hát attól függ kinek. A mi magyartanátunk nem követelt meg semmit tőlünk 8 éven át igy ezért nem is tanultunk. Szal mos nem tudunk semmit és eléggé parázunk . de csak az irásbelitől. A többi az nem para. -
#283 Magyar a legkönnyebb mindig. No para! -
#282 elöször a fö fazonokat tanuld: Petöfi Arany Ady Babits meg Jozsef A
valoszinü lesz Madách (a magyartanárom egész jol tippel) - az ember trag.
és Berzsenyi.
aztán ha van idöd a nyugatbol annyit amennyit tudsz, aztán meg a többi -
#281 én amagyartól félek a legjobban!
kb másfél hétmég van szóval nem ártana ismételnem.De hogyan ismételjek? -
#280 Nem tud valaki olyan honlapot, ahol fenn vannak, hogy mik voltak irodalom érettségin az elmúlt évekbe? -
#279 Na megyek aludni bye all -
#277 most még jó
de nehéz lessz vissza szokni :( -
#275 őhm
háát tull képpen
11-12kor -
#273 Arról nem is beszélve hogy felkell majd kelni reggel -
#270 sztem is.