29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• PResident Evil
    mi kell ?
  • glillu
    igen csak az a baj h nekem csak 1996ig vannak benne:(
  • PResident Evil
    van ilyen 'Készüljünk fel matek érettségire' könyved ?

nah abba le vanak írva 1983tól az összes tétel gimnáziumoknak és szakközépnek !
  • CybearBoy
    Pedig az laza lenne.
    Amúgy én is Petőfit választottam. Szerdán meg én is fizikázok. :) Most meg nézegetem a tételeket.
  • glillu
    hehh:D
    másodfokú megoldóképlet az jó sztem mer könnyű de azé bonyolult és ezé lehet h beteszik:) hol vannak fenn h mik voltak matekból eddig?
  • PResident Evil
    gecc... mekkora volt reggel:

"felhős lezs az idő, délelőtt felszakadozik a felhőzet, délutánra napos idő várható, némi záporral, záporesővel, körülbelül 18 fok váhrató..."

vmi kattogást hallok... erre a gyerek már tördeli az ujját, meg fejeli szét a padot...

LOL :DDDDD cseppett sem para :DDD
  • PResident Evil
    legjobb :D Tutti-frutti ízé szénsavas üdítőital ! lol :DDD
  • oneal1
    komoly???
    jééééé
    az kira!!!!
    akkro nem lesz:))
  • HPt
    lol
  • HPt
    ha jól tudom, tavaly nem
  • davos80
    Asszem tavaly.
  • oneal1
    a másodfokú egyenlet levezetése mikor volt utoljára érettségin??
  • Bandew
    Ja, csak sajna az én irodalomtanárnőmet ismerve... :-(
  • szoltan
    ohh,boccs
  • HPt
    de én Bandew-nak válaszoltam, hogy szar lesz-e az irodalma, nem neked :)
  • szoltan
    igen, csakhogy én nem a kettesért megyek
  • The Garrett
    hehe beszélek matektanárral kifele a suliból, mondom neki a matek is így sikerül mint a magyar akkor meghívom 1 sörre.
    Erre mondja, hogy nemkell izgulni, csak kezdejek el minden feladatot, úgyis ő javítja :D
    ez kicsit megnyugtatott :D
    ill lehet 2értelmű is :D
  • szoltan
    mért nem születtem pár évvel előbb....
  • HPt
    ne vedd készpénznek, de ezen az érettségin még aligha buktatnak meg valakit is

az én sulimba tavaly vkinek a matek dolgozata nem érte el a kettest, mégis átment, mert rápontozott a tanár - állítólag
  • szoltan
    szóval a szükséges verseket kívülről kell tudni
  • Bandew
    Ez komoly?
    Sajnálom szegény "kicsiket".
  • HPt
    jaja, sőt olyan memoriterek lesznek (amit fejből kell lazán vágni), ami nem is vers, hanem mondjuk egy próza első 10 sora
  • Bandew
    De most őszíntén skacok: Nagyon szar lesz?
    Iszonyat para vagyok, még a matekra se tudok koncentrálni.
  • szoltan
    Azt hallottátok hogy már magyarra szöveggyűjteményt sem lehet majd bevinni a 2szintűre?
  • The Garrett
    én 7 et:D
  • The Garrett
    Petfőfihez anekünk aztmondták aki leírja a XIX költőit, a természet vadvirágát az apostolt meg valami máskat :D
    akkor 5 ösnél rosszabb nemllehet :)
  • Bandew
    Basszus szerdán nekem fizika!!!!!!!
  • HPt
    melyiket akarod lerakni?
  • Bandew
    Meg aztán tök gáz, hogy mindenki 6 oldalt írt, én meg 3 és felet.
  • Bandew
    Hát ezt jól elbasztam!
    Petőfit választottam. Miután a tételeket kihírdették, bejött a magyar tanárunk, és pár szóban segített nekünk. Elmondta melyik versekett válasszuk. Elsőnek a Sors, nyiss nekem tért..., majd A természet vadrvirága-t, aztána a Dalaim-at, végül a XIX. század költői-t.
    Nos a gáz az volt, hogy félreértettem a XIX. század költőit XIX. századi költészetre. Szal azt hittem, hogy csak 3 vers kell, és hogy a XIX. századi költészetet majd a Dalaimhoz kell megemlítenem. Még furcsáltam is, hogy mekkora baromság ez, hisz mindegyik XIX. századi, de hát a tanárnő szava az szent ugyebár. Szal egy vers kimaradt, ráadásul a legfontosabb. Végülis azért ezzel a 3 verssel is le tudtam vezetni az egész gondolat sort, és válaszolni tudtam a tétel kérdésére, de attól függetlenül nagyon parázok. 1-es nem hiszem hogy lesz, de a 2-esnek nem örülök, mert akkor már tétje van a szóbelinek. Nagyon reménykedek a 3-asban, de a XIX. század költői nélkül...pfff...
  • mukika
    :((( akkor is lerakom.
  • I.C.ram
    Jaja. ÚGy tudom, hogy az első 2005-ös érettségizőknek nem kell csak, utána szart sem ér a nyelvvizsga érettséginél.
  • HPt
    valszeg igen

de attól még megéri lerakni, mert munkahelyen számonkérik
  • mukika
    Salz ha én nyáron lerakom, a középfokut angolból, akkor is kell majd 2 év mulva érettségiznem belőle??
  • HPt
    bakker, nem én találtam ki :) mindegy, majd meglátjuk, csak számomra az a kurva zavaró, hogy jövőre már ez a fajta érettségi megy, és az OM még mindig nem tud tiszta képet adni (még a tanároknak sem), hogy mégis mi, hogy lesz... :/
  • I.C.ram
    Ez hülyeség.
  • HPt
    hát nem tudom :) kérdezd meg az Oktatási Minisztériumot, szerintem ők sem tudják :)
  • szoltan
    mindig a később érettségizők szívnak:(
    Anyámnak még nem kellett matekból sem vizsgáznia
  • Punker
    lesz benne pl magnó halgatás meg minden ami most van nyelvvizsgán?
  • HPt
    mert az angol érettségi alapból - elvileg - nehezebb lesz, mint a mostani legnehezebb nyelvvizsga amit le tudsz tenni magyarországon...