Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5c0rp330n
infó szóbeli? anno megkaptam valami kidolgozott tételsort, beleolvastam az elsõ kettõbe és azt mondtam h ne nevettessetek ezzel, és otthagytam az egészet, volt valami könyvtáros tétel még ami állítólag szivatós volt, azt az egyet még meg akartam tanulni de végül arra is b@sztam, húztam valami hálózatos fasságot, beszéltem nekik wifirõl meg ilyenektõl, maximum pont körül adhattak..

passatgt
5 pont meglesz mindenbõl, ne izguljatok<#alien>

z99999
én is tudok tételt, mongyuk én holnap megyek
sebaj majd átolvasom oszt.

Pszt.

Hegi90
bazz ti ilyen okosak vagytok? 😄

én nem is úgy tanulom, hogy akkor ezt addig tanulom amíg azt nem tudom rá mondani, hogy megtanultam. Olvasgatom õket, de nem tartom így számon 😄

ADATA 16GB XPG V1.0 1866MHz | ASUS Z87-K | CORSAIR CX750M | GIGABYTE GTX770 2GB | INTEL Core i5-4670K 3.40GHz | SAMSUNG 120GB 840 EVO | WD 1TB Caviar Blue | COOLERMASTER Hyper 612S

bardocz
Na,tudok 7 tételt,isten vagyok<#gonosz1> A többi szerencsére már a nehezebbek közé tartozik,amit megtanulni kell,és nem megérteni...
bardocz
Érzem ahogy egyre okosabb vagyok,ilyen dózisban legutóbbi töritz-nél éreztem ezt.
passatgt
20 irodalom, nyelvtan, töri, német(+10), biosz(+20 gyakorlati)😊

Risu Führer
"nekem 20 irodalom,nyelvtan,töri és infó..."
nekem majdnem ugyanez csak infó helyett hittan <#hehe>
és hittanból is megbeszéltük a tanárral hogy ki mit akar húzni, és akkor sorrendbe fogja felrakni a tételeket , sõt mivel úgyis a nap végén felelünk kicsit meg is löki a tollával a borítékot.
<#hehe>

The Town never be the same...today it looks like Disneyland.

bardocz
Nálam tuti nem.Leírom egy füzetbe a dolgokat,amik fontosak vázlatszerûen,és ennyi 1 tétel:S Közben meg netezek,meg minden.De ma este 8-ig itt akarok ülni,úgyse megyek sehova.Az még 2 tétel úgy,hogy addig egy szót nem tudtam róla.
HTS s3rg1nh00
nekem 20 irodalom,nyelvtan,töri és infó...
én még lustább<#hehe>

BF2 TOPIC #99999 kétszer is:D

bardocz
Basszus,para,van még vagy 20 infotétel,amit meg kéne tanulnom,és kurva lusta vagyok😄
Elvileg...a vizsgabiztos meg majd biztos nem tudja hogy minden suliban elmondják a tételcímeket. Ez kb nyílt titok hogy mindenki et csinálja szóval szerintem senki nem akad fent ezen..
HTS s3rg1nh00
ez így nem igaz,mindenhol ezt mondják,pedig az igazság az,hogy ismerheted,csak a pontos feladatot(!)nem tudhatod,tehát akár az is lehet,hogy a tanár megmondja,hogy Petõfinek a tájköltészete kell csak,de akkor még nem tudod,hogy mondjuk a feladatod úgy szól,h."Mutassa be Petõfi tájköltészetét Az alföld és egy szabadon választott mû jellemzésén keresztül!"

kraawz
hálistennek jó fejem van, nagyon könnyen tanulok.

meg annyira nem érdekel már a szóbeli, ígyis-úgyis felvettek már.

Ha érdekel 8500 ft szinte ingyenes sportfogadási bónusz, írj üzenetet!

passatgt
irodalomnál ott a könyv, elvileg a tételeket sem szabadna tudnod, szóval amit kihúzol, tök ismeretlennek kéne lennie

ehhez viszonyítsd a tanulást😊

És hogy tanulod?😄 Hogy elolvasod 1-2-szer aztán másodszorra már ismerõs a szöveg és akkor mész a következõre?

Csak mert nekem ha 2-szer elolvasok valamit az van h úgy érzem hogy jaja ezt tudom stb, de ha megpróbálom visszamondani hangosan csak nyökögök..úgyhogy rászoktam arra hogy felbontom 2-3 nagyobb részre és úgy tanulom meg és a végén egészként felmondom.
kraawz
tényleg van? Nekünk bezzeg próbánál sosem adtak, csak egy papírfecni pár sorral...

Magyart 8 körül elkezdtem tanulni, a 20 tételbõl már 12-t tudok 😄

bár ne lenne...

passatgt
lesz

tigeroo
töri szóbelin lesz forrás?
Nekünk nyelvtanból a legtöbb tétel 1,5 oldalas A4es, nyomtatva. Ez azért érdekes, mert ugye elvileg nyelvtanon feladatmegoldás is van, és kb feleannyit kell róla beszélni mit irodalomról, mégis pl József Attila kései költészete c. irodalom tétel is 1,5 oldalas csak..
passatgt
mennyi gondotok van😄

csövi.
Jelenleg így állok:
Ircibõl a francia szimbolizmusról a három modern kori költõrõl fogalmam sincs, továbbá a Tótékról se nagyon tudok mit mondani illetve nincs meg 2 tételem. ezeken túl minden mást tudok. Ami tételeket nem tudok azok a tétel lista végén vannak. Szóval az én taktikám az lesz, hogy bemegyek és a tételeknél amikor húzni kell úgy van, hogy egymáson vannak a tételek sorba kiterítve. EZért én elõrõl és alulról fogok húzni, ez biztos. Csak bejön tavaly is bejött😄 . A szopatós tételek a végén vannak...
Nyelvtanból szinte minden tétel ugyanaz, remélem valami nyelvjárásos tétel kapok az jó volna. Törit ma tanulom már tudok 5öt. Töribõl jóvagyok. Magyarból 49 pont kell ötöshöz, töribõl 56, Angolból 22. Szal bízom a szerencsémre, de ha van jó tanácsotokat szívesen fogadom.

bardocz
Nekem is most kell mind a 23 info tételt megtanulnom,kell az ötös,és ahhoz 15 pont kell,hogy még ötös maradjon,mert most 87.5%-os lett,105 pont,és 120-tól ötös összeségében.
Tojesz
Köszi, én is valahogy így gondoltam, nyelvtan nálunk sem volt vmi hangsúlyos tantárgy. Akkor irodalomra fekszek rá kb.

kraawz
szerintem erre nincs kikötés, de 90-10 körül lehet

Vagyis nálunk tuti.. 4 év alatt volt talán 10 nyelvtan órám. Most elvileg van tétel is 20, de feladatmegoldás van, szóval a 10 perces feleletbõl 2p nyelvtan. Nálunk így kell 😊

Tojesz
Nekem két középszintû szóbelim lesz kedden, magyar és társadalomismeret.
Tudna vki abban segíteni hogy magyar szóbelin az 50 megszerezhetõ pont hogyan oszlik meg az irodalom és a nyelvtan között?

Risu Führer
nekem töri magyar 20 pont köll a 4hez
angolból 3

N1ggA
remélem magyarból meglesz az 5 pont, töribõl meg 24 kéne hogy megmaradjon a 4-es
magyartanár kurvaanyja, megfogom alázni magamat is és õt is azzal hogy semmit se tanulok a szaros kis érettségiére, de leszarom

Spread De Love!

Üdv, a felkészülési idõ mennyi lesz? mindenhol ugyanannyi? Mármint minden tantárgyból? kivéve angol persze...
Meg minden iskolában ugyanannyi?

HTS s3rg1nh00
én minimálisat javítanék,16 pont kell magyarból a 4-eshez,10 kell töribõl,meg infóból kéne mind a 30😞 akkor lenne 5-ös:-)

kraawz
Én csak azért tanulok, hogy ne rontsam le egyiket sem ( angol97, töri93, magyar83)

HTS s3rg1nh00
😄!
mondjuk én elvileg pénteken megyek,és 3 szóbelim van,hát 2 infó tételt már elolvastam,de semmi többet...szar napok jönnek<#ticking>

kraawz
na, van 3 napom, ma kezdek el tanulni

nekem végülis szinte csak kettõbõl kell szóbelizni, de ezt a magyart rühellem

Én nem vagyok jó fizikából, de szerintem olyan mint a matek..
Ha érted akkor el is fogod tudni mondani.
Értem 😄

Nekem csak a fizika a lényeg, nagy részét meg ugye tudom mert azért a fizika egy olyan tárgy amiben elméleti tudás ugyanúgy kell az írásbelire meg a szóbelire. Tehát amíg a törit megírtam úgy 73%osra h fogalmam nemvolt a tatárjárásról meg a magyart úgy h tegnap tanultam meg csokonai költészetét, addig a fizikát nem lehetett úgy megírni hogy ne tudj alapdolgokat. lesz egy hetem a 20 tétel bevágására, remélem meglesz...mondjuk nekünk is jófej a tanár eléggé szal nemlesz gond sztem
dronkZero
Múltkor is volt valami féreg az oldalon, veszélyes környék az... 😄

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

z99999
én hétfõn felelek és ma kezdtem tanulni 😊
nem kell fosni, annyit csak összehordtál az x év alatt hogy kihozz vmi normális jegyet

Pszt.

David2
#25953-nek ment, sry

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

Ha amiket mondasz értelmes dolgok is, akkor teljesen jó vagy...

lehetséges-e átiratkozni másik fõiskolába? mik a feltételek? (ÁVF->BGF egyforma kar)
5c0rp330n
sorold. mit is?

Risu Führer
nekem hétfõn lesz de csak a törit meg a magyart tudom úgyahogy...
szal húzós hétvégém lesz a bulizást most kihagyom.

N1ggA
az én fizika tanárom azt mondta, hogy ha 5 perc alatt mindent elmondunk amit el kell mondani a témához kapcsolódóan, akkor nem fog levonni pontot az idõ miatt. felkészülési idõ meg legalább fél óra.
amúgy az én kidolgozott tételeim is 1-2 oldalasak, és abba szerintem minden benne van, szóval nincs gond
ez csak középszint azt ne felejtsd el. kísérletek is könnyûek, ráadásul hibát se kell beleszámolni

Spread De Love!

Aki fizikából érettségizik középszinten az kidolgozza a tételeit, vagy könyvbõl tanul? Mert ugye mindenbõl kidolgozott tételeim vannak, viszont fizikából a tételek szinte leckék címei így az eddig kidolgozott tételeim (11 db) mind abból álltak h kimásoltam a könyvet max kicsit rendszereztem meg netrõl hozzátettem valamit. Amúgy ugye elvileg a 20 perces felkészülési idõben csinálod a mérést, kísérletet, és uténa 15 percig kell beszélni. Hát nemtom nekem A4es oldalon az összes tételem 12es betûmérettel 1,5 oldal...ha felolvasom (tehát érettségin folyamatosan mondom) max 6-7 percig beszélek, mégis benne van minden amit kért a tanár....ez most így szar?

Amúgy én 22én érettségizek tehátmég van több mint egy hetem, de azért kicsit fosok mert ezen a héten kezdtem el tanulni és pl törihez közöm nincs😄 nemis számít meg jólett az írásbeli deazért lehúzni nem akarom nagyon. szóval õszintén szólva kicsit fosok...
HTS s3rg1nh00
ha már idetaláltál,néha nézz rá a 7th.totalbf.hu-ra,most épp nem megy,de majd ráuszítom Boxert<#wave>

Attól függ, hogy mennyi a maximum, lövésem sincs. Nekem a belsõ pontszámom 999 pontom, ami anno a max. elérhetõ volt.

David2
soroljam?<#eplus2>

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

honnan tudod,hogy mennyi lett a szóbelid?az nem csak közvetlenül a középszintû szóbelik elõtt derül ki..?vagy aki jó,annak a fülébe súgják?

Sztetek 480 ponttal hova vennének fel? xD