Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Bandee1987
azt elmondhatnád, hogy hol 😊

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Bandee1987
akik szeretnek érvelni, azoknak itt egy példa, hogy pl mirõl is kell:

„A külvilági információ manapság olyan mértékben árasztja el agyunkat, hogy gyakran nem marad idõ és kapacitás a belsõ világból származó impulzusokkal való társításra, és ennek számos negatív következménye van. Nemcsak tudásunk, ismeretanyagunk válik felszínessé, hanem a lelki elsivárosodás és számos pszichiátriai megbetegedés is fenyeget. Agyunk információs környezete az elmúlt ötven-száz év során drasztikusan megváltozott. Az õsembertõl a XIX-XX. századig a feldolgozandó információ növekedése olyan lassú volt, hogy az agy feldolgozó képességének fejlõdése lépést tudott vele tartani. A közelmúltban a telefon, rádió, televízió, ma már mobiltelefon, internet megjelenése, az utazás egyszerûvé válása olyan információs robbanást és gyors globalizációt eredményezett, amely agyunkat már szinte megoldhatatlan feladat elé állítja.”
(Freund Tamás agykutató)

Az információ robbanásszerû növekedése áldás vagy átok?
Érveljen az információhoz való hozzájutás szabadsága VAGY feldolgozhatatlanságának következménye mellett!
(Terjedelem: max. 4 oldal.)

Na, szal aki ebbõl nem bír írni legalább egy 2-est, 3-ast az nagyon csíra...

Sadist
Sziasztok!
Igaz hogy már fönt vannak az érettségi dogák egy FTP szerveren? 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bandee1987

Bandee1987
érvelni nem tudnék olyan sokat, mint elemezni

Dacid
Várhatóan József Attila lesz vmelyikben hisz idén születésének 100. évfordulója van.
A szövegértés akkor nem nehéz? 😛 Szal van 1 adott szöveg és akkor ilyen kérdések lehetnek, hogy a cím szerepe, alcím, stílus..... vissza kérdeznek a szövegre vagy mi a szösszenet lesz?

Bandee1987
bár lehet, hogy a verselemzésnél kapunk egy ismeretlenebb költõt ismeretlebn verssel, az se baj, a lényeg, hogy aki ezt választja, az tudjon rizsázni, elemezni!

Alien
Szerintem novella elemzés nem lesz.

Bandee1987
akkor jó. Örülnék, ha József Attila vagy Radnóti lenne, még Ady sem lenne rossz.
Végülis mind1.
Ha már minimális szinten tud vki vmit az adott költõrõl, és tud rizsázni egy versrõl (ilyen-olyan költõi képek, meg hogy mit akar ezzel mondani a költõ, stb.) akkor simán össze lehet szedni egy 4-est..., persze a szóbelin még kell majd küzdeni. Az szövegértés rész meg nem lesz túl nehéz, abból is össze lehet szedni jó pár pontot.

véletlen postoltam, szal :

-összehasonlító elemzés
-verselemzés
-érvelés

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

nem szvsz, a szövegalkotás témaköre kötött:

választható 1 (azaz egy) darab amit meg kell csinálnod.

-összehasonlító elemzés

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

Lacc
Fontolóra vette már valaki a CNC-maróst mint pályalehetõséget? <#idiota>
Lacc
Szvsz vers mindenképp lesz, legalább az egyik feladatban ha nem inkább kettõben.
Bandee1987
Nos, ha a szövegértést megcsinálja az ember nagyjából jóra, és még vmit irogat a 2. feladathoz, akkor simán megvan a 2-ese.
De én azért szeretnék legalább 4-es elérni...

Bandee1987
de ugye nem novellaelemezések lesznek? tehát mindenképp lesz vers, amit megadnak, és azt kell elemezni, igaz?

Alien
Na az jó 😊

Bandee1987
amikor irtunk próba szintjén, és én Tóth Árpád költeményét választottam, abból a költõböl sem tudtam semmit, mégis irtam egy 4-es úgy,hogy a helyesirási hibák miatt lett annyi

Alien
Jaja, bár remélem minél jobbat írok. Mondjuk felvételinél nem számít a magyar, de remélem minél jobban sikerül. 😊

Bandee1987
Ott hol van?

nincs sok hátra srácok , egy idõben fogjuk irni , érvelést fogom választani ,

Énse igulok, inkább csak a matek miatt.

Bandee1987
annyit azért simán el lehet érni

I.C.ram
ja, az más.
A jelentkezés feltétele érettségi bizonyítvány. Ez nem fizetõs fõsuli, hanem tanfolyam.

kabalthenbk
mindenkinek egy nagy kalappal😉 én már egy éve túl vagyok ezen, ha még nem mondta vna vki akkor csak annyit h majd gondoljatok vissza mennyire semmi az egész és majdan az elsõ zh-nál vissza fogjátok sírni ezt😄

\"What if everything around you isn\'t quite as it seems?\"

Bandee1987
ahhoz képest, hogy holnap érettségi, annyira nem izgulok 😊
a 3 közül mindenképp elemzést választok majd

I.C.ram
és szerinted ahhoz nem kell egy minimális pontszám? fizetõsre se vesznek fel 10%-kal.
joebacsi
nekem elég keddre, a másik kettõ annyira nem izgat 😊

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dacid
Pl.
Én is 2 év továbbképzésre megyek aztán majd utána meglátom mi lesz, meg mit akarok.

Dacid
MIND1 mindneki úygy teljesít ahogy akar.

MINDENKINEK sok szerencsét a jövõ hétre!!!<#wave>

joebacsi
vagy majd jövõre ujra vizsgázik a felvételi tárgyaibõl...és addig melózik..

www.rdha.hu [bf 80k] [bf2 100k] KisKöcsögkör FTW! \"Az ország azé, aki teliszüli.\"

Dacid
ha mégis rossz lesz az érettésgije akkor még ott van a fizetõs fõisk./egytem.

ivjoe
Elmehetsz CO heggesztõnek!
Én pl. fizetõs tanfolyamra megyek

joebacsi
pedig egyszerû 😊
most a 2szintû érettséginél, ha nem felvételitárgyad a magyar, akkor csak az a lényeg, hogy meglegyen...most akkor minek erõltesse meg magát az ember, úgyse fog vele foglalkozni az elkövetkezendõ években, és úgyis elfelejt majdnem mindent...inkább arra koncentrál, ami számít is...

Dacid
Én csak tisztában szeretnék lenni azzal a ténnyel hogy hogyis van ez az egész értékelés. Mert én októberig jártam suliba, akkor meg lett a többi tantárgy (még a régi érettségis vizsgarendszer volt) és fogalmam sisncs errõl az újról még a szóeli tételeket se tudom csak azt amit az om en kiírtak h mike kellenek. De ha ilyen a követelmény szint írásbelin, h 20-30% ot eléred és már meg van a kettes és még tanultál is 1 kicsit akkor garantált a 3as.
Jah és én a régi osztályzataimmal mi a lópikulát kezdjek a következõ évi felvételin? Fõleg, hogy most a felvételi 1ben az érettségi, szóval nekem ígyis-úgyis újra kell raknom az adott tárgyat.

ui.: tavaly 18% volt matekból a 2es idén 21% kb 3-4 pont az alsóhatár, de az 5ösnek meg nagyobb lett az intervalluma. (remélem érthetõ ez az egész)

énis igy vagyok vele, tõlem az utóbbi pár napban mégis sokan megkérdezték hogy egyáltalán szeretnék-e továbbtanulni, én meg mondtam nekik hogy hogy a faszba ne, hát ha nem tanulok akkor mi lesz bazeg ? 😄

Lacc
Sose értettem ezt a hozzáállást, hogy "uh csak legyen meg a 10%". És egy nagy büdös kettessel mégis hova vesznek fel? Vagy csak én nem akarok a szivattyúgyárban elhelyezkedni, vagy lopni?
Bár igaz, nyilván van olyan aki ebbõl-abból nem visz pontot, de akkor se fogom fel hogy hogyan lehet célnak kitûzni azt hogy "átcsússzak".
franco
senkit sem húznak meg nemtom mit szórakoztok.
sõt, sztem mindenkinek garantált a 3as ha nem mondja azt hogy ady angol volt...

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

Ha egyik tanárom jól mondta, akkor szóbeli 30 pont lesz, és ha szépen köszönsz, meg legalább vmit hozzászólsz a tételhez, akkor már megvan a 10% (mert kommunikációra is adnak pontot).

galenius
csak matekból gáz ha 10% felett de 20% alatt lesz az írásbeli mert akkor szóbelizni is kell.
a többibõl meg az a lényeg hogy 10% felett legyél mert úgyis szóbelizni kell mindegyikbõl.
arra vigyázni hogy mind az írásbelin, mind a szóbelin el kell érni a 10%-kot.
tehát ahozz hogy kettes legyél nem elég az írásbeli 15% mellé szóbelin pár pontot összeszedni ...

- Hé! Álljon meg,...ne legyen szamár! - Könnyű azt mondani! - motyogta a szamár, és tovább ment.

Dacid
ez a próbaérezzségi volt. (szal csak írásbeli)

Dacid
MInd1 a legjobbat fogom így is úgy is nyújtani és nekem már csak magyarból kell 😛

Ez az írásbeli, és szóbeli együtt.

Alien
Az OM honlapján volt a magyarról.

Akkor ez amit beírtál gondolom a matek, akkor az meg lehet, hogy 20-tól nem 21-tõl kettes.

Dacid
És ez az infó honnan van? Én 1 ilyet találtam.
közép emelt
5 80-100 60-100
4 60-79 47-59
3 40-59 33-46
2 20-39 20-32
1 0-19 0-19

Alien
Én se!!! 😄

Alien
Majd óvatosan nyitom ki õket 😊

Igen, de inkább nem szeretnék matekból szóbelizni 😄

csokik cukrok roxx, zajos, másokat zavaró üdítõk sosenem 😞

csak bubimentes víz 😄