Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az oktatási miniszternek nincs hatásköre arra, hogy elrendelje az írásbeli érettségi újraírását
Különösen erre a mondatra hívnám fel a figyelmet:
Olyan jogköre pedig végképp nincs, hogy elrendelje: a diák vagy újraírja az érettségit, vagy választhatja az év végi jegyét
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
2005-05-11 20:04
Államigazgatási szempontból értelmezhetetlen és jogszabályi háttér nélküli Magyar Bálintnak a matematika írásbeli érettségi megsemmisítésérõl szóló döntése - közölte a véleményét az intézkedésrõl Debrecen fideszes polgármestere szerdán sajtótájékoztatón.
Kósa Lajos szerint az oktatási miniszternek nincs hatásköre arra, hogy elrendelje az írásbeli érettségi újraírását, csak abban az esetben, ha "jogellenesen szervezték meg a vizsgát, vagy jogellenesen állították ki a bizonyítványt".
"Olyan jogköre pedig végképp nincs, hogy elrendelje: a diák vagy újraírja az érettségit, vagy választhatja az év végi jegyét" - fûzte hozzá.
Az írásbeli érettségi körül kialakult kaotikus állapotokra utalva Kósa Lajos kijelentette: "rendkívül tragikus, hogy az oktatási kormányzat nem alkalmas arra, hogy az érettségi vizsgát problémamentesen megszervezze".
Felvetette: kérdéses ki fedezze a dupla tételjavítások összegét, az igazgatók mi alapján rendeljék el a túlórákat.
Kósa Lajos közölte: a sok tisztázatlan kérdés, az államigazgatásilag értelmezhetetlen miniszteri intézkedésbõl fakadó tennivalók tisztázása érdekében a debreceni önkormányzat a közigazgatási hivataltól kért állásfoglalást.
Egyúttal köszönetet mondott az iskolaigazgatóknak és a tanároknak, akik példásan helytálltak a nehéz helyzetben.
"Mindenképpen a diákok érdeke sérült, õk az ügy vesztesei, s ezért a felelõsséget valakinek viselnie kell" - tette hozzá Halász D. János, a cívis város oktatásért felelõs alpolgármestere.
Megítélése szerint a diákok 98 százaléka nem csalt, az intézményekbõl - a szigorú eljárási rend okán - nem szivárogtak ki a tételek, ebben az ügyben "a minisztérium környékén kell seperni".
"A Hajdú-Bihar megyei Közigazgatási Hivatalhoz szerdán estig még nem érkezett meg a debreceni önkormányzat beadványa" - közölte az MTI érdeklõdésére Kerekes Edit hivatalvezetõ.
MTI - fideszfrakcio.hu
ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
na megyek tényleg. már be vetettem az ágyamat is, telefonálok egyet, de gép kikapcs(szakmai ártalom, hogy nehezen szakadok el a klaviaturától)
[ANARCHIA 99™] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!
P3 Celeron 1000 Mhz, 512 MB SDRAM, Ati Radeon 9550 256 MB, Maxtor 160 GB Minek több?
legalábbis nem ilyen néven szerepelt...
Szabad ember szabad országban szabad akaratából, azt tesz amit szabad...
Mi volt a falu/város neve?
Sárospatak?
2. Magyarország
3. Csehszlovákia
4. SZU
5. Ukrajna
ja és b, válasz pedig Kárpátalja
szerintem
pá újra mindenkinek, jó pihenést, a kínaiak egy éves kaki termését az érettségizõknek, nekem meg hajrá a pénteki mechanikához. a kislány megy aludni!
Tavaly meg bombariado volt amikor a fizika felveteliztem akkor se ment
jó éjt! <#kacsint>#kacsint>
\"Nem azért vagyok vegetáriánus mert szeretem az állatokat. Azért vagyok az, mert utálom a növényeket.\"
ÉK-Magyarország
1. Monarchia
2. Csehszlovákia
3. Magyarország
4. Szovjetunió
5. Magyarország
Aszem ez a helyes sorrend, legalábbis én ezt írtam 😊
Csak nem mindenki tudta, hogy hol keresse.
Sajna én se, de legalább tiszta a lelkiismeretem
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
Én a halmazoson haltam le.
naná hogy nincs senkinek
Jó tanulást everybody!
Csak kijött, csak ez már nem "mûködõ" verzió! Kelle egy Crack...<#eplus2>#eplus2>
▏▎▍▋▊▉ Intel i7 2600 | 2x4GB Kingston DDR3 RAM | Radeon 5850HD 1GB | HDD 320 + 250 | Pioneer 215D | 23\" Samsung P2350
I\'m a Goodfella just like Deniro, punk.
A kúpos sem volt nehéz. Aztán a végén a halmazost meg már meg se néztem 😊
na, mostmár tényleg megyek, bye
nagy kalappal mindenkinek
SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!