Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

parizer
kérdés: azoknak, akik újraírják a biológiát is holnap lesz, ugye?

[ANARCHIA 99™] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

villar
.....táblázatban CTRL is nyomni kell csak így müxik a Tab.

Köszi szépen <#mf1>
Bandee1987
Nemtom, om.hu-n a mintafeladatoknál 120 perc van a feladatra, szal akkor lehet, hogy ez is annyi lesz..

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

De a kémia 2 órás volt pl.......
Bandee1987
a középszint általában 3 óra szokott lenni, az emelt meg 4 óra, nem? legalábbis nekem eddig így volt...

Nem tudja valaki véletlen, hogy meddig tart holnap a biosz középszint?9töl meddig?11 vagy 12?....
Scape
Na az inforól...
Azért nem volt olyan vészes.
A szövegszerkesztésnél nálam sem müködött a tabulátor, de egyszerûen megoldottam. A szöveg betöltésénél már voltak tabulátorok azt kijelöltem és másolgattam ahová kellet.
A prezentációnál meglepõdtem, animációt nem is kellett csinálni?
A weblapkészítés nem volt nehéz, bár a FrontPage nem mindig azt csinálta amit én alartam, de átugrottam Code nézetbe és beírtam amit kellet és úgy jó is lett.
Excelben egy részt nem tudtam.
Az adatbázisról meg fogalmam sincs, mert annyira nem értek hozzá. Bár elvileg mindent megcsináltam...
Kiváncsi leszek az eredményre... 5 pontot biztos vesztettem + még a figyelmetlenségeim...

villar
de csomóba átszámolható)))
http://www.ipcim.hu/mertekegyseg.php#terulet

Aquir
detto 😊

A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n

Sadist
Nincs mit. Igaz még az életbe nem hallottam ilyen mértékegységekrõl 😄

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

repro
gondoltam, de már régen volt 😊
köfi 😊

N0 TXT TLK PLZ!4!

Sadist
A Watt az tudtommal J/s ->Ws^3=J/s * s^3 = J*s^2
A Joule az kg*(m^2/s^2) ->kg*(m^2/s^2)*s^2=kg*m^2
Szal végülis jah, egyenlõ.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Bandee1987
sztem is, ezt pascalban egyszerûbb volt megirni, bár kinek mi a könnyebb ugyebár...

repro
OFF
Kérdésem lenne, hátha tudja valaki

1 kgm^2 = ? Ws^3
(1 kilogram-méter-négyzet = ? watt-szekundum-köb)

N0 TXT TLK PLZ!4!

villar
....és még nekem a matektól volt "hasmenésem".
Jó kis dicstelen "vég" az írásbelinek.....

Na ezzel az informatika érettségivel tuti nem vesznek fel sehova!<#schmoll2>A szövegszerkesztés úgy szar ahogy van, egyedül a prezentáció és a weblapszerkesztés okés!A többi része sokkal nehezebb volt mint amilyenek gyakoroltunk!!!Nem tudom ki találta ki ezt feladatsort, de erre kevés volt a 3 óra!!! <#rinya>

Sadist
Turbo vagy Freepascal, ennél a feladatnál nem sok jelentõsége van. Szerintem ezt érdemesebb is volt Pascalban írni. Igaz, Delphiben jobban mutat, de ott szórakozni kell egy csomó edit mezõvel, vagy pedig több ablakosra kell megcsinálni a feladatot.

I.C.ram
cinikusan értettem. 😊
Trade
ja oke ertem

Bandee1987
Lottós feladat volt.

Adva volt egy dat kiterjesztéssel elnevezett, de valójában szöveges fájl, amelyben 51 hét nyerõszámai voltak benne, minden egyes hét számai 1 sorban voltak, szóközzel elválasztva. Olyan feladatok voltak pl. hogy bekérni felhasználótól 5 számot, az 52. hetiket, és ezt egy késõbbi feladatban hozzáfûzni a fájlhoz. Meg hogy a felh beir egy számot 1 és 51 között, és az azon a héten lévõt megjeleniteni, meg amiket felh bepötyögött 52. heti lottószámokat, azokat emelkedõ sorrendbe rakni, meg még olyan volt (amire már nem volt idõm), hogy van -e olyan szám, ami nem fordult elõ egyszer sem az 51 hét alatt, meg még vmi primszámos feladat is volt. Végülis nem volt nehéz. Én turbo pascal 7.0-ban csináltam, de volt még fenn a gépen freepascal meg delphi 6 is.

"örülök neki, hogy újraírjuk.. nagyon..."

Trade
ennek miert orulsz?Az mar 30 felveteli pontot jelent

Sadist
Nem, matekot meg fizikát írtam. Csak info szakra járok, szeretek programozni és kíváncsi vagyok, hogy mik voltak a feladatok.

I.C.ram
tuti?
parizer
jó, elhiszem!

[ANARCHIA 99&#8482;] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

I.C.ram
Mára tuti nincs így. Mikor ki kellett tölteni az érettségi jelentkézst, ott úgy volt, hogy megvoltak adva az alaptárgyak, és volt még egy olyan meõ, hogy kötelezõ választott nyelv. Tehát egy nyelvet mindeképpen kellett választani.
parizer
amúgy lehet hogy rosszul emlékszek, de mintha eddig úgy lett volna, hogy két másik érettségivel(konkrétan kémia+biológia vagy fizika talán) kiváltható volt a nyelv.

[ANARCHIA 99&#8482;] Bébit senki sem ültetheti a sarokba!

Bandee1987
emelt infot irtál? milyen lett?

villar
miért nem jön össze? heti 3 nap...

villar
hezi 4 nap, na....

villar
estisek vagyunk, épp alább írtam a szerelmi vallomásnál)))
nékünk oszt'még nem kötelezõ...
amúgy több nappalis lejött közénk hogy elkerülje a nyelvet, meg mivel könnyebb azért estin,bár így is napi 3nap és a feladatok is ugyanazok voltak.

I.C.ram
na már csak egy matek van hátra... A múltkori matek 91%os lett... Úgyhogy örülök neki, hogy újraírjuk.. nagyon...
I.C.ram
angol helyett??? azt meg hogy??? egy nyelvet kötelezõ választani.
I.C.ram
Holnap reggel, nyolctól.
Sadist
Emelt info feladatlapokat mikor rakják ki OM honlapjára? Kíváncsi volnék a programozós feladatokra.

villar
angol helyett föci+infó
a föci 65 pontos lett, az infó nem tudom de még most is remeg a lábam....
vicces hogy a weboldalszerkesztés jobban ment a szövegszerkesztésnél...
hála a sok sexbanneres oldalamnak))))))

I.C.ram
én nem is néztem a fokírást (hülye voltam)... láttam, hogy sok csapadék, és viszonylag alacsony hõmérséklet (max 22-24 fok, ami mediterránnál egy õszt jelent kb. 😄)
I.C.ram
te írtál infóból és földrajzból is???
villar
a könyvben van egy pont ilyen ábra))))
ja és tényleg oda volt írva hogy északi szélesség 41fok, így csak róma magassága lehet, óceáni nem....de nálunk is csak én írtam, a többiek nem vették észre a fok kiírást((((

villar
na néztem lehetett volna külön, normális tabulátorral és beillesztés, formázás maradt, fenébe, az a baj hogy pánikba estünk!

I.C.ram
igazad volt! Mediterrán éghajlat volt! 😞 Bár nem értem miért. Tök alacosny hõmérséklet, baromi sok csapadék, ez óceánira igaz fõleg... mindegy így is lett abból a feladatból 6 pontom a 12-bõl, hála az IGAZ-HAMIS-nak. 😞

Összeszámoltam, és 83 pontos lett a 100-bõl. A vulkános dolog elbasztam nagyon a végén 😄 Egyébként az eredeti földrajz sokkal könnyeb lett volna... Mi érettségi elött megírtuk próba szinten az eredetit, és sokkal könnyebb dolgok voltak benne, alig volt benne természetföldrajz.
Bandee1987
Elsõ feladat weblapkészítés volt, az könnyen ment. Utána excel, amivel elakadtam, így inkább access-el folytattam, az is könnyedén ment. Visszatértem excelhez, végülis kisebb szarakodás után sikerült befejezni. Maradt még másfél órám a programozásra. Vmi lottós program volt, text fájlban volt tárolva az adatok. 9 feladat volt benne, ebbõl 4-et, 5-öt sikerült megcsinálni, több idõm már nem is volt...

villar
azt úgy nem lehetett volna hogy külön megcsinálni,formázni a szöveget és aztán beilleszteni? vagy elveszti a formázást?

viszont volt egy nagyon szép pitvarosi lány is, kár hogy mi estisek vagyunk, így jóval idõsebbek, mert ismerõs érzéseket kelltett bennem)))) ájlávjúúúú ismeretlen pitvarosi lányka!!!

Bandee1987
sztem tök könnyû volt az info emelt. 4 feladat volt. Elsõ 3 szinte hibátlan lett, a programozásnak pedig kb. az 1/3-át, felét sikerült megcsinálni.

Nem tudja valaki, hogy hol találnám meg az eredeti bioszt???
Megoldanám gyakorlásnak.
Alien
Én nagyon elrontottam a szövegszerkesztést. Az ECDL ezerszer könnyebb volt, meg amiket órán gyakoroltunk azok is. Táblázatkezelés ment végül is, prezentáció okés volt, adatbáziskezelést nagyjából megcsináltam, weblapot is, mi Frontpage-t használtunk.
Szóval az öt feladat közül a szövegszerkesztés sikerül a elgrosszabbul 😞Nem tudom, hogy mi a francért kellett táblázat ahoz a plakáthoz.....

villar
hát gáz volt, a szövegszerkesztéses részt könnyebbre véltem..
sehogy nem tudtam tabulátort üzemelésre bírni a táblázatban, vagyishogy egyikünk se, így pötyögtettünk...
weboldalszerkesztésre nvu-t használtunk, az ment, bár csak én csináltam, senki más(((
prezentáció mindenkinek hellyel-közel....
gáz hogy volt aki még betölteni, menteni fájlt sem tudott...
A magyar oktatás csõdje???

Tubbs
Szép a kiírás!
Rövid és tömör!
Így kell ezt csinálni!

\"Tudom, sorsom egyszerű kereszt Fogva tart és el nem ereszt...\" Bikini

bertino
Mindenkinek sikert holnapra sztechre!

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!